Ukidanje entitetskog glasanja.

Post Reply
artzy

Post by artzy »

kijameta wrote:
herzog wrote:...оно што је најопасније од свега је чињеница да је Лајчак управо покушао промијенити Устав БиХ...тј. дејтонски споразум....тј. крши га....а Високи представник нема ту овласт , он је ту да чува дејтонски поредак- и сад да је досљедан морао би сам на себи примијенити бонске овласти...8)...

Значи, то је оно што би вас требало забринути....а што се тиче тога да је учинио неку велику промјену, суштински и није - све се може опструисати и даље...само што сад има пуно мачева са више оштрица....

Мислим да ће највећи бити проблем како ће на ово моја Српска да реагује - мислим да ће ово само изазвати још више опструкције , која ће опет довести да Високи представник мора ударити у срж дејтонског споразума - што ће на крају довести до тоталне блокаде институција и вјероватно до распада заједнице, евентуално до сценарија Сјеверни Кипар ...

Сматрам јако глупим овај потез Лајчака....а вјерујем да ће се то ускоро и показати....
Moja srpska :D :D :D :D .Ode tvoja srpska u qurac,gdje joj je i mjesto.Kazes sjeverni Kipar,pa nema nista bolje od toga BiH zvanicna u EU A drugi dio Kipra 'srpska' u izolaciju.Ali pazi nismo mi Kiprani,gdje je bosnjacki grob tu je i Bosna.
Mada bi ja prvi to najvise volio,nema od toga nista.Politicari iz 'srpske' ce malo da laju,mada im izraz roktaju bolje odgovara,posebno Dodiku,pa ce da prestanu,pa ce onda MZ uvesti nove mjere,pa nove,sve dok nas ne pripremi da zajedno sa Srbijom i Albanijom udzemo u EU. I onda onako zajedno slusamo DM i vozimo njemacka auta i 99 % nasih para zavrsi u Londonu,Parizu i Berlinu.
Steta a dao bi 5 godina zivota da Herzoga mogu kroz optiku pogledati.
Koju optiku?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

THE KING wrote:hej Herzog, jednoćelijski organizmu, vidim ima te na svakom postu...JEBEM LI TI SVE VOJVODSKO ŠTO IMAŠ...stani, stani nisam završio...MODERATORI, jebem i vas i vaš forum na kojem (valjda pod krinkom demokratije, jal Bosanskog merhametluka) dopuštate fašistima da nam po milijarditi put seru po glavi svojim tezama...pa na barem deset mjesta u forumu imate ljude koji mole da skinete govna, al ništa, kakva god da je tema ovog majmuna je svuda da okrene priču na svoj zločinački način...pustita nas da komuniciramo ko ljudi, da sam htio sa stokom, živio bih na Palama...HERZOG, JEBEM LI TI SVE ŠTO SI IKAD IMAO I ŠTO ĆEŠ IKADA IMATI...e sad demokratijo, baner meni pa pokažite ko ste i šta ste
Hajd' spusti malo loptu... Posaljes moderaciji PP pa ce valjda neko nesto i uraditi.

A inace na ovaj podforum moderacija vec dugo ne promalja nos, tako da i jeste moguce sve ovo sto se desava.
Drug Član

Post by Drug Član »

jefferson wrote:Htjeli ste vi Jugoslaviju, ali da sa cetnickom hegemonijom nad ostalim narodima, e pa jaro nije moglo, a necee ni moci. danas vam je lajcak samr udario, a samo cekam da Hilari ili Obama dodju pa cemo se onda igrat politike!
Moris Diverže kaže da demokratija nije vladavina većine, već naprotiv da većina treba da dá sva građanska i druga prava manjima. Ovo je i danas vrlo važno načelo zapadnih demokratija. Prevedeno kod nas, jasno je da niko nema pravo demokratijom zvati preglasavanje konstitutivnih naroda u BiH(niti bilo gdje drugo), posebno stoga što su mnogi narodi na prostorima Balkana zloupotrijebili demokratiju na najgrublji mogući način i nema naznaka da se to neće nastaviti u budućnosti. Zašto je to tako ima milion razloga, koji ne isključuju mržnju, teško istorijsko nasljeđe, siromaštvo, neobrazovanost, govor mržnje u medijima, političku nekulturu.....
Mi moramo shvatiti da u BiH nikome neće biti bolje dok svima ne bude bolje! Dakle, ne može se graditi nečija sreća na tuđoj nesreći!
baxul

Post by baxul »

Image
baxul

Post by baxul »

...
Last edited by baxul on 20/10/2007 11:23, edited 2 times in total.
sect0r

Post by sect0r »

@pathfinder

zasto mi nismo uzvracali istim samarom/metkom u periodu 1992-1995?
Last edited by sect0r on 20/10/2007 11:33, edited 1 time in total.
sect0r

Post by sect0r »

herzog wrote:...и ништа страшно што се тога свега тиче...само је страшно што је Високи представник срушио устав БиХ....што значи - да је сад све могуће-знамо како је било кад су СДА и ХДЗ посланици рушили устав СРБиХ 15.10.1991. - избио је грађански рат.....сад би могло доћи до распада правног система...8)...
e, vidis... mozda je gradjanski rat i dobra opcija. ja sam protiv rata, ali ako se ne moze drugacije... vjeruj mi, da bi ishod bio drugaciji. plus, mogli bi se obracunati i sa bratijom koja nas je potkradala zadnjih godina.
windas

Post by windas »

Ode i Dodig,
jos koju da zagalami reda radi,
vila je spremna u Beogradu,
a RS ko sisa...
Postenjacina , ubilo se,
sve je dosada radio sto mu je Radovan iz sume naredjivao,
a sta sad, vila na Dedinju ga ceka...a narod...
bhxxl

Post by bhxxl »

sect0r wrote:
herzog wrote:...и ништа страшно што се тога свега тиче...само је страшно што је Високи представник срушио устав БиХ....што значи - да је сад све могуће-знамо како је било кад су СДА и ХДЗ посланици рушили устав СРБиХ 15.10.1991. - избио је грађански рат.....сад би могло доћи до распада правног система...8)...
nekim ljudima je lakse umetnuti 20 cm u guzicu nego 1 cm u glavu .

nije bio gradjanski rat vec agresija. to ti veoma dobro znas. samo ili si retardiran ili se pravis retardiran.

samo onaj "socijaldemokrata" iz laktasa se izdigao mnogo mogao bih malo guzicom da opali od pod.zanima me samo dokle ce se sakrivati iza socijaldemokratije.
GORI UŠI VINETU

Post by GORI UŠI VINETU »

BUDETE LI SE KOFRČILI MOGLO BI DOĆI I DO TRAKTORIJADE KAO U HRVATSKOJ 1995.
and

Post by and »

agresija,
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:26, edited 1 time in total.
el flaco

Post by el flaco »

and wrote:
agresija,
Ja nemam obicaja polemisati sa ovim cetnicima koji se s vremena na vrijeme javljaju ovdje na forumu ali moram odgovoriti na ove nebuloze i gluposti u vezi sa preglasavanjem i pocetkom rata u BiH.

Svi mi znamo da su ovakvi veliko srbi svojom bahatoscu srusili Jugoslaviju (sto meni ne smeta, cak sta vise, to je jedina dobra stvar koju su napravili) da bi kasnije sa istom praksom nastavili i u BiH.

U zemlji koju cine tri konstitutivna naroda (kako oni vole ponavljati kao papagaji) malo su dali sebi za pravo da ratuju sa Hrvatskom sa teritorije BiH, da napadaju zajedno sa Srbijom jednu od bivsih jugoslovenskih republika, topovima i tenkovima su preglasavali druga dva konstitutivna naroda u BiH. No za one koji svoju istinu pisu uz zvuk gusala ta cinjenica ne znaci nista, oni uvijek imaju svoju istinu i uvijek je neko drugi kriv.
and

Post by and »

el flaco wrote:
and wrote:
agresija,
Ja nemam obicaja polemisati sa ovim cetnicima koji se s vremena na vrijeme javljaju ovdje na forumu ali moram odgovoriti na ove nebuloze i gluposti u vezi sa preglasavanjem i pocetkom rata u BiH.

Svi mi znamo da su ovakvi veliko srbi svojom bahatoscu srusili Jugoslaviju (sto meni ne smeta, cak sta vise, to je jedina dobra stvar koju su napravili) da bi kasnije sa istom praksom nastavili i u BiH.

U zemlji koju cine tri konstitutivna naroda (kako oni vole ponavljati kao papagaji) malo su dali sebi za pravo da ratuju sa Hrvatskom sa teritorije BiH, da napadaju zajedno sa Srbijom jednu od bivsih jugoslovenskih republika, topovima i tenkovima su preglasavali druga dva konstitutivna naroda u BiH. No za one koji svoju istinu pisu uz zvuk gusala ta cinjenica ne znaci nista, oni uvijek imaju svoju istinu i uvijek je neko drugi kriv.
naravno,uzicki korpus se ne moze povezati sa terminom gradjanski rat,da ne nabrajam dalje
and

Post by and »

herzog wrote:
GandalfSivi wrote:Hoce li se iko smilovati pa banovati lika koji agresiju zove gradjanskim ratom?
Бануј Дејтон 8) он га зове трагичним сукобом 8) ...
pa ga potpisao slobo,gradjanin bih
BigBalabuto

Post by BigBalabuto »

el flaco wrote:
and wrote:
agresija,

ZAKUHAVA SE

CRNA GORA elegantno riješila probleme, usvojila novi ustav i istisnula srbijanski jezik i državljanstvo iz ustava. poslanici iz stranaka sa srbijanskim predznakom cjepaju u skupštini novi ustav i otvoreno prijete.
Nikad mira na ovim prostorima dok se aždaja ne ubiva.
Frankyee

Post by Frankyee »

Ostaje da se vidi koliko ce Lajcak da ista promijeni. Dodik je mnogo osilio i na zalost vjerovatno je u pravu kada kaze da nece biti smjene politicara. Mi moramo da se prisjetimo da je ta ista medunarodna zajednica dozvolila Markale, Srebrenicu, Bihac ......

I dajle je problem sto ne postoji kvalitetna domaca snaga da promijeni ovo stanje. Neki postovi ovdje kazu da ce ovo da dovede do jos veceg zaostravanja i tu su u pravu autori tih postova (iako se ja ne slazem sa nekim od tih autora po pitanju uzroka )

Sta ce se desiti ako Dodik zaista odluci da potpuno srusi zajednicke institucije? Da li mi ocekujemo da medunarodna zajednica odluci da ide dalje?. Da li postoji snaga medu domacim politicarima da pokrenu nesto na bolje?

RS ima kapacitet (na zalost) da potpuno blokira BiH and obrnuto to nije moguce. Mozemo doci do situacije gdje jedino vlast funkcionise u RS? I sta onda? Lajcak ce mozda da pomogne Dodiku da ubrza razgradju institucija BiH?

Jedini izlaz je kohezija snaga medu onima koji zele efikasnu BIH i onda zaustavljanje institucija RS kroz tuzbe za ratnu stetu i udar na budete RS, kroz povratak na svoje zrtava Genocida i udar na nivou lokalne zajednice u Srebrenici, Prijedoru, Zvorniku, Foci,... kroz stalnu POSTEPENU i tihu eroziju ovlastenja RS. Frontalni sukob sa Dodikkom u trenutku kada ne postoje jake domace snage kohezije ili bar jake drzavne institucije ce ici tesko.

Zelim sve najbolje uspjehe ovih Lajcakovih mjera ako su zaista u cilju jacanja drzave ali sam skeptican po pitanju motiva i stvarne zelje za promjene.

Povratak i obnova samo jednog bosnjackog sela u RS vrijedi vise nego sve odluke MZ do danas.
herzog

Post by herzog »

Dezidijat wrote:
herzog wrote:ево Додик каже да Лајчак може само довести оружане снаге да ово спроведе....јеби га , људи....жалићемо изгледа за форумским препуцавањем ...
Lave, de ruku na srce pa mi reci iskreno - Ko je Dodik da prijeti Lajčaku,mame ti? I stvarno vjeruješ li da je ova njegova izjava razumna stvar?

Da i pozove srbe u BiH da se dignu na neku sličnu stvar tipa novo ratovanje i blbla to ne smije - jer, međunarodne vojne snage to ne bi dopustile i a niti su srbi više zaigrijani za nove ratove.
Па, маме ти, зар није Додик становник земље гдје неки странци покушавају кројити капу људима који станују у тој земљи? 8)...па, ко ће дићи глас за своје добро, ако не људи који живе у Српској?

Ти изгледа имаш федерални резон у глави...ако мало боље погледаш Додик је рекао да Лајчак ово може само оружаном силом примијенити, није то 1992. па да опет Муслимани и Хрвати скачу на српску нејач, па да ратујемо....то што Додик каже би могло значити да ће Српска једноставно игнорисати ове ствари и вратити ствари на прије Дејтона када је била де-факто независна држава , јер је Дејтон управо срушен....значи, да ти нацртам - НАТО мора довести оружану снагу да натјера Српску на кршење Устава Заједнице...што је наравно изведиво, али поприлично не-ефикасно с аспекта будућности....што ће рећи - Лајчак наредио и шта сад ако се нико не почеше на то, поготово што ће Уставни суд ове Лајчакове одлуке морати окарактерисати као противуставне 8) и имамо ситуацију да ће високи представник покушати казнити Србе зато што поштују Дејтонски споразум 8)....значи, нема сукоба док је НАТО ту, али не вјерујем да је ово добар корак према европском путу Заједнице, а то је изгледа циљ Лајчаков ... 8)
herzog

Post by herzog »

_BosanaC wrote:
THE KING wrote:hej Herzog, jednoćelijski organizmu, vidim ima te na svakom postu...JEBEM LI TI SVE VOJVODSKO ŠTO IMAŠ...stani, stani nisam završio...MODERATORI, jebem i vas i vaš forum na kojem (valjda pod krinkom demokratije, jal Bosanskog merhametluka) dopuštate fašistima da nam po milijarditi put seru po glavi svojim tezama...pa na barem deset mjesta u forumu imate ljude koji mole da skinete govna, al ništa, kakva god da je tema ovog majmuna je svuda da okrene priču na svoj zločinački način...pustita nas da komuniciramo ko ljudi, da sam htio sa stokom, živio bih na Palama...HERZOG, JEBEM LI TI SVE ŠTO SI IKAD IMAO I ŠTO ĆEŠ IKADA IMATI...e sad demokratijo, baner meni pa pokažite ko ste i šta ste
Hajd' spusti malo loptu... Posaljes moderaciji PP pa ce valjda neko nesto i uraditi.

A inace na ovaj podforum moderacija vec dugo ne promalja nos, tako da i jeste moguce sve ovo sto se desava.
хахахаххахаххахаххаах....какви лицемјери 8)....
herzog

Post by herzog »

el flaco wrote:
and wrote:
agresija,

8)...Аваз мирише бијело...8)
windas

Post by windas »

Nemojte na covjeka toliko,
pa zar ne vidite koliko je njemu stalo da bude medju ljudima...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

hehe
Liberalism

Post by Liberalism »

herzog wrote:
Dezidijat wrote:
herzog wrote:ево Додик каже да Лајчак може само довести оружане снаге да ово спроведе....јеби га , људи....жалићемо изгледа за форумским препуцавањем ...
Lave, de ruku na srce pa mi reci iskreno - Ko je Dodik da prijeti Lajčaku,mame ti? I stvarno vjeruješ li da je ova njegova izjava razumna stvar?

Da i pozove srbe u BiH da se dignu na neku sličnu stvar tipa novo ratovanje i blbla to ne smije - jer, međunarodne vojne snage to ne bi dopustile i a niti su srbi više zaigrijani za nove ratove.
Па, маме ти, зар није Додик становник земље гдје неки странци покушавају кројити капу људима који станују у тој земљи? 8)...па, ко ће дићи глас за своје добро, ако не људи који живе у Српској?

Ти изгледа имаш федерални резон у глави...ако мало боље погледаш Додик је рекао да Лајчак ово може само оружаном силом примијенити, није то 1992. па да опет Муслимани и Хрвати скачу на српску нејач, па да ратујемо....то што Додик каже би могло значити да ће Српска једноставно игнорисати ове ствари и вратити ствари на прије Дејтона када је била де-факто независна држава , јер је Дејтон управо срушен....значи, да ти нацртам - НАТО мора довести оружану снагу да натјера Српску на кршење Устава Заједнице...што је наравно изведиво, али поприлично не-ефикасно с аспекта будућности....што ће рећи - Лајчак наредио и шта сад ако се нико не почеше на то, поготово што ће Уставни суд ове Лајчакове одлуке морати окарактерисати као противуставне 8) и имамо ситуацију да ће високи представник покушати казнити Србе зато што поштују Дејтонски споразум 8)....значи, нема сукоба док је НАТО ту, али не вјерујем да је ово добар корак према европском путу Заједнице, а то је изгледа циљ Лајчаков ... 8)
Mozes li ti nama reci, bi li smjela vlast u Republici Srpskoj ponovo zaratiti?

Ili mozda malo drugacije. Misle li nacionalisti u RS da se gradjani Bosne i Hercegovine boje srpskog nacionalizma u istoj mjeri kao i 1991. godine?

Nego malo van teme. Ima li ikakvih komentara na izjavju SNSD kandidata za predsjednika RS da ce njegov cilj biti drzavotvornost RS i stvaranje dobrosusjedskih odnosa sa svim drugim drzavama ukljucujuci i BiH?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

herzog wrote:
Dezidijat wrote:

jebi ga "hercog"-e, ako 'vako postupite, zajebacete "bre bracu po krvi", i razocarati velikoga vozda Voju Kalasnjikova!! Pa "bre", "hercog"-e, zar se ne upinjete iz petnih zila da dokazete kako Kosovo nema nikakvo pravo na otcjepljenje (iako zadnjih 35 godina je bila Autonomna Pokrajina, priznata Ustavom drzave u kojoj je postojala, ) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
spreca

Post by spreca »

windas wrote:Ode i Dodig,
jos koju da zagalami reda radi,
vila je spremna u Beogradu,
a RS ko sisa...
Postenjacina , ubilo se,
sve je dosada radio sto mu je Radovan iz sume naredjivao,
a sta sad, vila na Dedinju ga ceka...a narod...

Ideee mileee i carpe plete gleda gdje ce radovan da ga sretne da mu nova naredjenja u sajkacu metne :D :D :D
Post Reply