_BosanaC wrote:Ja ih znam zaista puno koji su 24h dnevno inspirisani za ovakve stvari, o kojima se ne prica i ne pise, a koji nikada ne padaju na sedzdu.sirotanovic wrote:Inspiraciju za takva djela obicno kao nagradu dobijamo nakon molitve. Kroz njih se Duhom Svetim punimo, On nam vraca snagu da ustrajemo i budemo postojani u izvrsavanju Njegovih zelja. Nasa pomoc onim u potrebi je dakako jedna od njih._BosanaC wrote: Recimo - nahraniti jedna gladna djecija usta. I biti 'kriv' zasto je jedno dijete izgubilo razlog za plac.
A vjerujem da je to i Bogu puno milije.
Mene licno zivcira sto svi muslimani gledaju na Islam tako da je to jedina prava stvar, da je Bog SAMO Allah a da drugi nisu Bogovi....jednostavno se dobija dojam da se muslimani zele izdvojiti i izdici iznad ostalih. to me zivcira! Evo recimo pokojna majka Tereza - nije muslimanka, prema tome nije sigurno ni klanjala, a opet je dobra djela cinila! znaci nije inspiraciju sigurno dobivala na sedzdi !
Pustite se ba glupih prica tipa - sve u Kur'anu se zbilja desavalo. nemojte mi Boga vam pricat o Ademu koji je nastao iz prasine, te Eve/Have koja je od rebra Ademovog nastala......ja ne zelim jare i pare, zelim samo normalan zivot i da ga iskoristim maximalno. Putujte ljudi, vidite ljepote svijeta, probajte najegzoticniju hranu - tek tako cete na samrti moci reci "eh zivot mi je bio lijep, ne kajem se ni za sta"....pozz
P.S. rodjen sam kao musliman, dakle ne kontajte da zelim prcat "ljude s one strane"