Spominjes ti mene svako malo, te si tako JA uzimam za pravo da ti se obratim iako ovce cuvale nismo! Jer na kraju JA (i meni slicni) sam ta koja je u tom teheranu bila sve ove godine a ti si ta koja sada iz neke daleke zemlje huska na novi rat.danas wrote:ne, ja nisam nista bolja od tebe - cak stavise, tebi treba namah dati orden jer nisi otisla u cetnike i jer si ostala da zivis sa podivljalim ustasko-mudzahedinskim hordama u sarajevu od milja zvanom teheran... sarajevo su napustile hiljade ljudi (srba, hrvata, muslimana, jevreja, itd.) iz raznoraznih razloga -- i o njima ne donosim nikakav moralni sud, jer znam sta znaci spasavati glavu. ali izaci da se spasis granate i gladi i izaci da se spasis 'mudzahedina' i 'odes svojima' na pale -- su dvije razlicite stvari u mojoj knjizi...vaca wrote:Pa ti vidim toliko volis svoju domovinu da si se ispalila... A ja srpkinja ostala... Ali neeeee...ti si ipak bolja od mene jelda???danas wrote:samo cu ukratko odgovoriti -- ne raspravljam o tamo nekim srbima, vec konkretno o cenicki. mene neces vidjeti da placem nad njenim "protErivanjem" jer sam skoro pa sigurna da toga nije ni bilo. ali eto, nek ona laprda da ima sta reci.
sto se tice ostalog -- ko to bogati suti o kazanima, caci, ubijanjima? o tim temama se raspavljalo mnogo puta na ovom forumu, a tako i u medijima. nikad nisam rekla da toga nije bilo, i mene neces vidjeti da kazem ista dobro o caci i slicnima. ono sto me nervira je idealizacija srba koji su ostali -- po meni je to nesto valjda sto normalan covjek treba da uradi ako voli svoju domovinu. ja se ne mogu diviti nekome SAMO zato sto nije postao fasista. ili stav pojedinaca (sa ovog foruma i iz RL) da im neko nesto ekstra druguje -- jer zaboga, ONI su srbi koji NISU otisli u cetnike. ma daj ba...
i da, pricica koju ti spomenu o klecanju i ubistvu - ako sam dobro shvatila, pa nije se bas desavala onim srbima koji su ostali u gradu, zar ne?
PS ovo nije tema o bosnjackoj politici -- a o njoj sam mislim sasvim dovoljno napisala na ovom forumu takodje. ali dodacu i ovo -- kao sto ne shvatam potrebu da se idealizuju srbi koji nisu otisli u cetnike, ne shvatam ni potrebu -- tako evidentnu ovdje -- da se pri svakom spomenu srpskog fasizma spominje (ma kako katastrofalna i ljigava) bosnjacka politika. koja mi se gadi jednako kao i srpska, ali iz sasvim drugih razloga. i mislim da stoji cinjenica da je sve sto se desilo u BH od 1990-e pa naovamo, direktno ili indirektno posljedica srpskog fasizma, pa tako i kriminalna bosnjacka politika... ali ne vidim kakve veze ta politika ima sa cinjenicom da je svetlana cenic bila i ostala cetnikusa?
dalje, ja tebe ne spominjah te ne vidim razloga da ti mene spominjes na licnoj osnovi -- ja sa tobom nisam ovce cuvala pa da me ti uzimas u usta... ali kad vec pitas -- ja svojom voljom nisam otisla vec pred nozem i puskom, ali vidim trebala sam ostati na grbavici da me tvoja bratija siluje i izivljava se na meni -- da bi mi TI danas ovdje rekla da sam 'dobra'... to sto su mi ocu dosli glave i ostavili me bez igdje icega -- vidim nije dovoljno... valjda trebam prigrliti fasisticu cenicku i njene ideale da bih ti bila dobra. pa da ponovim -- taj film neces gledati, a generalno patim od hronicne qurcobolje jesam li ikome -- a ponajmanje tebi i slicnima -- 'dobra'...
I nije samo qrcobolja tvoj problem...