SVETLANA CENIC I BiH??

Post Reply
vaca

Post by vaca »

danas wrote:
vaca wrote:
danas wrote:samo cu ukratko odgovoriti -- ne raspravljam o tamo nekim srbima, vec konkretno o cenicki. mene neces vidjeti da placem nad njenim "protErivanjem" jer sam skoro pa sigurna da toga nije ni bilo. ali eto, nek ona laprda da ima sta reci.

sto se tice ostalog -- ko to bogati suti o kazanima, caci, ubijanjima? o tim temama se raspavljalo mnogo puta na ovom forumu, a tako i u medijima. nikad nisam rekla da toga nije bilo, i mene neces vidjeti da kazem ista dobro o caci i slicnima. ono sto me nervira je idealizacija srba koji su ostali -- po meni je to nesto valjda sto normalan covjek treba da uradi ako voli svoju domovinu. ja se ne mogu diviti nekome SAMO zato sto nije postao fasista. ili stav pojedinaca (sa ovog foruma i iz RL) da im neko nesto ekstra druguje -- jer zaboga, ONI su srbi koji NISU otisli u cetnike. ma daj ba...

i da, pricica koju ti spomenu o klecanju i ubistvu - ako sam dobro shvatila, pa nije se bas desavala onim srbima koji su ostali u gradu, zar ne?

PS ovo nije tema o bosnjackoj politici -- a o njoj sam mislim sasvim dovoljno napisala na ovom forumu takodje. ali dodacu i ovo -- kao sto ne shvatam potrebu da se idealizuju srbi koji nisu otisli u cetnike, ne shvatam ni potrebu -- tako evidentnu ovdje -- da se pri svakom spomenu srpskog fasizma spominje (ma kako katastrofalna i ljigava) bosnjacka politika. koja mi se gadi jednako kao i srpska, ali iz sasvim drugih razloga. i mislim da stoji cinjenica da je sve sto se desilo u BH od 1990-e pa naovamo, direktno ili indirektno posljedica srpskog fasizma, pa tako i kriminalna bosnjacka politika... ali ne vidim kakve veze ta politika ima sa cinjenicom da je svetlana cenic bila i ostala cetnikusa?
Pa ti vidim toliko volis svoju domovinu da si se ispalila... A ja srpkinja ostala... Ali neeeee...ti si ipak bolja od mene jelda???
ne, ja nisam nista bolja od tebe - cak stavise, tebi treba namah dati orden jer nisi otisla u cetnike i jer si ostala da zivis sa podivljalim ustasko-mudzahedinskim hordama u sarajevu od milja zvanom teheran... sarajevo su napustile hiljade ljudi (srba, hrvata, muslimana, jevreja, itd.) iz raznoraznih razloga -- i o njima ne donosim nikakav moralni sud, jer znam sta znaci spasavati glavu. ali izaci da se spasis granate i gladi i izaci da se spasis 'mudzahedina' i 'odes svojima' na pale -- su dvije razlicite stvari u mojoj knjizi...

dalje, ja tebe ne spominjah te ne vidim razloga da ti mene spominjes na licnoj osnovi -- ja sa tobom nisam ovce cuvala pa da me ti uzimas u usta... ali kad vec pitas -- ja svojom voljom nisam otisla vec pred nozem i puskom, ali vidim trebala sam ostati na grbavici da me tvoja bratija siluje i izivljava se na meni -- da bi mi TI danas ovdje rekla da sam 'dobra'... to sto su mi ocu dosli glave i ostavili me bez igdje icega -- vidim nije dovoljno... valjda trebam prigrliti fasisticu cenicku i njene ideale da bih ti bila dobra. pa da ponovim -- taj film neces gledati, a generalno patim od hronicne qurcobolje jesam li ikome -- a ponajmanje tebi i slicnima -- 'dobra'...
Spominjes ti mene svako malo, te si tako JA uzimam za pravo da ti se obratim iako ovce cuvale nismo! Jer na kraju JA (i meni slicni) sam ta koja je u tom teheranu bila sve ove godine a ti si ta koja sada iz neke daleke zemlje huska na novi rat.

I nije samo qrcobolja tvoj problem...
vaca

Post by vaca »

danas wrote:
vaca wrote:
danas wrote:samo cu ukratko odgovoriti -- ne raspravljam o tamo nekim srbima, vec konkretno o cenicki. mene neces vidjeti da placem nad njenim "protErivanjem" jer sam skoro pa sigurna da toga nije ni bilo. ali eto, nek ona laprda da ima sta reci.

sto se tice ostalog -- ko to bogati suti o kazanima, caci, ubijanjima? o tim temama se raspavljalo mnogo puta na ovom forumu, a tako i u medijima. nikad nisam rekla da toga nije bilo, i mene neces vidjeti da kazem ista dobro o caci i slicnima. ono sto me nervira je idealizacija srba koji su ostali -- po meni je to nesto valjda sto normalan covjek treba da uradi ako voli svoju domovinu. ja se ne mogu diviti nekome SAMO zato sto nije postao fasista. ili stav pojedinaca (sa ovog foruma i iz RL) da im neko nesto ekstra druguje -- jer zaboga, ONI su srbi koji NISU otisli u cetnike. ma daj ba...

i da, pricica koju ti spomenu o klecanju i ubistvu - ako sam dobro shvatila, pa nije se bas desavala onim srbima koji su ostali u gradu, zar ne?

PS ovo nije tema o bosnjackoj politici -- a o njoj sam mislim sasvim dovoljno napisala na ovom forumu takodje. ali dodacu i ovo -- kao sto ne shvatam potrebu da se idealizuju srbi koji nisu otisli u cetnike, ne shvatam ni potrebu -- tako evidentnu ovdje -- da se pri svakom spomenu srpskog fasizma spominje (ma kako katastrofalna i ljigava) bosnjacka politika. koja mi se gadi jednako kao i srpska, ali iz sasvim drugih razloga. i mislim da stoji cinjenica da je sve sto se desilo u BH od 1990-e pa naovamo, direktno ili indirektno posljedica srpskog fasizma, pa tako i kriminalna bosnjacka politika... ali ne vidim kakve veze ta politika ima sa cinjenicom da je svetlana cenic bila i ostala cetnikusa?
Pa ti vidim toliko volis svoju domovinu da si se ispalila... A ja srpkinja ostala... Ali neeeee...ti si ipak bolja od mene jelda???
ne, ja nisam nista bolja od tebe - cak stavise, tebi treba namah dati orden jer nisi otisla u cetnike i jer si ostala da zivis sa podivljalim ustasko-mudzahedinskim hordama u sarajevu od milja zvanom teheran... sarajevo su napustile hiljade ljudi (srba, hrvata, muslimana, jevreja, itd.) iz raznoraznih razloga -- i o njima ne donosim nikakav moralni sud, jer znam sta znaci spasavati glavu. ali izaci da se spasis granate i gladi i izaci da se spasis 'mudzahedina' i 'odes svojima' na pale -- su dvije razlicite stvari u mojoj knjizi...

dalje, ja tebe ne spominjah te ne vidim razloga da ti mene spominjes na licnoj osnovi -- ja sa tobom nisam ovce cuvala pa da me ti uzimas u usta... ali kad vec pitas -- ja svojom voljom nisam otisla vec pred nozem i puskom, ali vidim trebala sam ostati na grbavici da me tvoja bratija siluje i izivljava se na meni -- da bi mi TI danas ovdje rekla da sam 'dobra'... to sto su mi ocu dosli glave i ostavili me bez igdje icega -- vidim nije dovoljno... valjda trebam prigrliti fasisticu cenicku i njene ideale da bih ti bila dobra. pa da ponovim -- taj film neces gledati, a generalno patim od hronicne qurcobolje jesam li ikome -- a ponajmanje tebi i slicnima -- 'dobra'...
Spominjes ti mene svako malo, te si tako JA uzimam za pravo da ti se obratim iako ovce cuvale nismo! Jer na kraju JA (i meni slicni) sam ta koja je u tom teheranu bila sve ove godine a ti si ta koja sada iz neke daleke zemlje huska na novi rat.

danas

Post by danas »

vaca wrote:
danas wrote:
vaca wrote: Pa ti vidim toliko volis svoju domovinu da si se ispalila... A ja srpkinja ostala... Ali neeeee...ti si ipak bolja od mene jelda???

a ko si to pa ti i kome si ti bitna pa da te neko spominje? :?

a najvise volim ove sto su 'ostali u sarajevu' izgleda protiv svoje volje, samo da bi mogli kukati kako nikome nije tesko ko njima i kako su ugrozeni. zaista mi nije jasno kako si prezivjela u teheranu do sada, jer je opstepoznata cinjenica da su svi sarajevski srbi sistematski prvo osisani do glave i primorani da nose zutu traku oko vrata, a onda popljackani, izmaltertitrani, pohapseni, i na kraju -- ako su bili te srece -- protjerani ili baceni lavovima kao meze. pa se pitam, kad si vec nekim cudom ostala ziva i ako ti je vec tako tesko, sta cekas koje pi*de materine -- bjez' iz teherana medju 'svoje'... a sa mene -- sjasi vise...
Last edited by danas on 21/10/2007 04:34, edited 1 time in total.
zuna

Post by zuna »

halllooooooooo

de malo medjunacionalne tolerancije :D

danas i vaca promjenise uloge :lol: :lol:
danas

Post by danas »

vedderedi wrote:Sto se tice same Cenicke, ne bih prerano zakljucivao. Nek se pokaze, ako nista bar ima TV prostora za to.
Nisam siguran, ali mi se cini da sam negdje procitao da je tokom rata bila blizak saradnik Nikole Koljevica. Pretpostavljam da i sama misli da joj je to mrlja u karijeri. Mislim da se niko ne bi odvazio kao taj "profesor", onako sekspirovski opravdavati genocid nad nesrpskim stanovnistvom u BiH.
evo ja cu jos jednu 'o temi' -- cenicka je najobicniji jeftini oportunista kojoj se vjerovatno zgadilo da zivi sa papcima gorim od sebe (ako nista, valjda je navikla na grad, pa makar taj grad bio i rodni joj teheran -- makar ima tramvaj) pa je kontala i skontala koja joj je najbolja prica za povratak u sarajevo... a to je da sad glumi neku 'opoziciju' -- mili boze, gdje li je bila sa tom vajnom 'opozicijskom pricom' kad je njena guzica sjedila u fotelji -- i valja suplju kako joj je 'bosanstvo ispred srpstva'...

ama hajd sto ona to prica, nego sto joj prolazi i sto glupave bosnje to kupuju -- valjda iz ocajnicke i vec tako pateticne zelje da ima neko od onih anamo kome je makar malo stalo do bosne kao drzave... haman ozari im se lice ko u djeteta kad vide nekoga ko prica da mu je bosna najpreca, pa makar taj neko bila i ortodoksna SDS cetnikusa i makar to sto prica bila ocigledna laz...
buzzer

Post by buzzer »

danas wrote:i mislim da stoji cinjenica da je sve sto se desilo u BH od 1990-e pa naovamo, direktno ili indirektno posljedica srpskog fasizma, pa tako i kriminalna bosnjacka politika... ali ne vidim kakve veze ta politika ima sa cinjenicom da je svetlana cenic bila i ostala cetnikusa?

pa tako i:
a najvise volim ove sto su 'ostali u sarajevu' izgleda protiv svoje volje, samo da bi mogli kukati kako nikome nije tesko ko njima i kako su ugrozeni. zaista mi nije jasno kako si prezivjela u teheranu do sada, jer je opstepoznata cinjenica da su svi sarajevski srbi sistematski prvo osisani do glave i primorani da nose zutu traku oko vrata, a onda popljackani, izmaltertitrani, pohapseni, i na kraju -- ako su bili te srece -- protjerani ili baceni lavovima kao meze. pa se pitam, kad si vec nekim cudom ostala ziva i ako ti je vec tako tesko, sta cekas koje pi*de materine -- bjez' iz teherana medju 'svoje'... a sa mene -- sjasi vise...
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

rat je proizveo ocite mentalne bolesti kod nekih od vas.

mislim, halo proslo je 12 godina.

ne vjerujem da se 1957 i dalje pricalo o drugom svjetskom ratu koliko vi pacenici jos uvijek razmisljate o ovom zadnjem.

pametnije bi vam bilo da se spremite za sljedeci :-D

a smijesno mi je i kad neko spominje grbavicu kao "grad". please, grad je otprilike od vijecnice pa najdalje do m. dvora, sve dalje je selo sto se vidi i po ruznoci samog naselja.

neki su od vas postali gradjani tek kad se zaratilo. :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

kozmopolitanac wrote:...
ne vjerujem da se 1957 i dalje pricalo o drugom svjetskom ratu koliko vi
pacenici jos uvijek razmisljate o ovom zadnjem.
...
Oooo... jeste, jeste i daleko poslije 1957.

Recimo... knjizevno 'delo' Vuka Draskovica "NOZ" kojim je probudio
uspavani srpski nacionalizam ?? Napisan je negdje krajem sedamdesetih
godina.

1966. godine je producent "Avala-film" odustao od snimanja filma Zivojina
Pavlovica "Gluvi barut", prema romanu Branka Copića, zbog politicki
neprihvatljivih ideja u scenariju, a tek 1990. godine Gluvi barut je snimljen u
reziji Bate Cengica i ... bunkerisan.

Eheej... 1990. godine...

Uostalom... poslije 1957. godine snimljeni su uglavnom svi nasi ratni filmovi.
danas

Post by danas »

buzzer wrote:
danas wrote:i mislim da stoji cinjenica da je sve sto se desilo u BH od 1990-e pa naovamo, direktno ili indirektno posljedica srpskog fasizma, pa tako i kriminalna bosnjacka politika... ali ne vidim kakve veze ta politika ima sa cinjenicom da je svetlana cenic bila i ostala cetnikusa?

pa tako i:

apsolutno...

produkt sam toga... cudi me da nisam do sada otisla u vehabije... jer jebiga, ima nekih od nas sa kracim fitiljem... pa nam poslije 15 godina necijeg preseravanja o ugrozenosti -- od koje su se branili genocidom -- dogorilo do nokata... oprosticete mi, ali nesto nikako ne mogu da lijem krokodilske suze nad 'protErivanjem' gospodje cenic...

sto se tice polozaja srba u sarajevu -- mislim da je ahmmed rekao sve. da je bilo svega -- bilo je... da je to sramota -- od toga sta se radilo, pa do nacina na koji su ti slucajevi 'tretirani' -- jeste... u mom starom komsiluku je banda kretena pljackala i ubijala, pa su pohapseni i onda, gle cuda, poslije rata 'amnestirani'... da je sramota kako se danas tretiraju ljudi poput divjaka ili vesovica -- sramota je... nismo li o tome mnogo puta ovdje raspravljali??? ukratko -- da je bilo sikaniranja i da nije bilo lako biti srbin usred rata u sarajevu -- stoji... ali nije bilo lako nikome ko nije bio na stranackoj liniji, ko nije bio 'podoban'... i to je nesto sto nikada necu oprostiti 'nasoj vlasti' i to je razlog zasto prezirem 'bosnjacko' rukovodstvo -- ako se ta banda nesposobnih debila i kriminalaca ikako moze i nazvati rukovodstvom... ali kao sto rece ahmmed, nije bilo kristalne noci i 'mi' (wtf are we???) nismo poletjeli da zapalimo crkvu kao sto neko i bez rata zapali jedinu dzamiju u BG... o omarskoj i slicnim 'odbrambenim mehanizmima' da i ne govorim... pa stanite malo na loptu majku mu staru...

i za kraj -- ono sto provejeva kroz komentare na ovoj temi je da je mnogima izgleda teze padao primitivni -- ali ultimatno nebitni -- komentar neke njihove random komsinice od granata i snajpera. ratne godine se ne pamte ni najmanje po onome sto cetnici uradise, vec po onome sto je neka lijeva hamsa iz granapa rekla, ili po onome sto je neki nepismeni jalijas i mentalni bolesnik uradio kad se dokopao puske. i tome ne mogu da se nacudim... jer da je balinluk tezak za podnijet -- vala jeste... ali brate, meni je ipak cetniluk opasniji po zdravlje...
and

Post by and »

ljudi koji su sa nama ostali u gradu i pored sve cetnicke propagande,su oni koji su zajedno sa nama vjerovali da bih treba da bude multieticna.oni su srbima sa brda uvijek bili trn u oku i dokaz da su sve njihove nebuloze laz.
znaci ako te ljude rat,granate,svi zlocini koje su brdjani ucinili nisu uspjeli otjerati nema potrebe da ih sada u miru dovodimo u dilemu.
ono sto je neprijatelj i htio je da pokusa unistiti ideju multietnicke bosne i da pokusa napraviti "trecu stranu".nakon rata pozvali su srbe da napuste sarajevo sto su ovi i ucinili.svojim ponasanjem tim ljudima treba pokazati da ideju multietnicke bosne nisu unistili i da su oni koji su otisli slusajuci ratne zlocince pogrijesili,a ne oni koji su ostali.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

bogami Te, Ceco, ovi "ne gotive"! :( Slabo nesto diskutuju. :-? Dzaba heklanje i "kaputic" ! :sad:
vaca

Post by vaca »

danas wrote:
vaca wrote:
danas wrote: ne, ja nisam nista bolja od tebe - cak stavise, tebi treba namah dati orden jer nisi otisla u cetnike i jer si ostala da zivis sa podivljalim ustasko-mudzahedinskim hordama u sarajevu od milja zvanom teheran... sarajevo su napustile hiljade ljudi (srba, hrvata, muslimana, jevreja, itd.) iz raznoraznih razloga -- i o njima ne donosim nikakav moralni sud, jer znam sta znaci spasavati glavu. ali izaci da se spasis granate i gladi i izaci da se spasis 'mudzahedina' i 'odes svojima' na pale -- su dvije razlicite stvari u mojoj knjizi...

a ko si to pa ti i kome si ti bitna pa da te neko spominje? :?

Halo zeno, ohladi malo tu glavu isfrustriranu i pusti me svoga fitilja kratkog. Ovo je javni forum a ne tvoja prcija! Ko ovdje prica o ugrozenosti - ja ili ti? Niti jednom ja nisam rekla da sam ugrozena ali mi je muka od tebe i tebi slicnih koji serete iz pi.de materine o tome kako ste veliki bosanci. Eto prosao je rat pa ne vidim da se vracate nesto!? Ali bi voljela vidim da mi opet malo ratujemo a da ti opet sve to posmatras iz daleka.

Nista ti bolja nisi od cetnika... Dapace
danas

Post by danas »

vaca wrote: Nista ti bolja nisi od cetnika... Dapace
nisam -- gora sam :kravata:

jer ne volim svetlanu cenic i mislim da je cetnikusa, i jer mislim da srbin koji je ostao u gradu treba da ima isti tretman -- ni bolji ni gori -- od bilo kojeg drugog gradjanina bilo kojeg imena i prezimena... i jer mislim da fasizam kod nas nije vojno porazen, i da je to uzrok vecine problema danas... neka sam onda gora od cetnika -- i balije to ionako po defaultu jesmo, jel' tako :wink: ... a sad odskakuci od mene, mislim da je bilo dosta...
pinkzelena

Post by pinkzelena »

[quote="vaca"][/quote]

Smijem li te ja priupitati,pošto sam ranije zaboravila..na šta si mislila kad si rekla u nekom od postu od ranije da si ostala /preživjela (ne znam kako si tačno napisala) u "ovom TEHERANU"..Ovo Teheran mi je onako zapelo za oko :-)
Ti odlično znaš ko Sarajevo naziva Teheranom,a i zašto jel tako?
Eh,dalje što me zanima..da li ti kao Sarajka,koja je ostala u "Teheranu" smatraš da Sarajevo nije bilo opkoljeno,da na njega nije izvršena agresija..i da...zanima me..u kojem si dijelu "Teherana" bila za vrijeme rata ako smijem upitati?

Pošto si se izjasnila već da si srpkinja..nemaš razloga da se stidiš toga.. pa me zanima eto tvoje viđenje rata u Sarajevu i zanima me zbog čega ti je rodni grad Teheran? Da li je tebe neko konkretno maltretirao,istjerao iz stana,ubio ti nekoga.. ko npr.. curi koju sam spomenula..ubili joj tatu..nju i mamu protjerali..
Kad su se vratile u svoj stan..imale su koga sresti u ulazu..komšiju,koji je bio četnički vojvoda na Grbavici.. :-) :-)
Pa me samo zanima,koliko si ti ustvari propatila i kako u Sarajevu.
cyprus

Post by cyprus »

To vaco razvali hi :D :D :D . Podržo bih te, al me život naučio da nikad ne upadam u "girlstalk". :D :D :D
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:21, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

foucault wrote:U ovom momentu jedini istinski glas opozicije u RS-u je upravo Cenićka. Na BN Tv-u je sinoć izjavila da je, prije svega, Bosanka pa tek onda Srpkinja i da joj to niko ne može oduzeti. naravno forumski velikobošnjaci valjda očekuju da ode na mezar Alijin pa da se i tamo dokaže.
:D :D :D
danas

Post by danas »

Vodenjak wrote:
foucault wrote:U ovom momentu jedini istinski glas opozicije u RS-u je upravo Cenićka. Na BN Tv-u je sinoć izjavila da je, prije svega, Bosanka pa tek onda Srpkinja i da joj to niko ne može oduzeti. naravno forumski velikobošnjaci valjda očekuju da ode na mezar Alijin pa da se i tamo dokaže.
ucinicu krajnje nepopularan potez, te citirati samu sebe...
danas wrote: evo ja cu jos jednu 'o temi' -- cenicka je najobicniji jeftini oportunista kojoj se vjerovatno zgadilo da zivi sa papcima gorim od sebe (ako nista, valjda je navikla na grad, pa makar taj grad bio i rodni joj teheran -- makar ima tramvaj) pa je kontala i skontala koja joj je najbolja prica za povratak u sarajevo... a to je da sad glumi neku 'opoziciju' -- mili boze, gdje li je bila sa tom vajnom 'opozicijskom pricom' kad je njena guzica sjedila u fotelji -- i valja suplju kako joj je 'bosanstvo ispred srpstva'...

ama hajd sto ona to prica, nego sto joj prolazi i sto glupave bosnje to kupuju -- valjda iz ocajnicke i vec tako pateticne zelje da ima neko od onih anamo kome je makar malo stalo do bosne kao drzave... haman ozari im se lice ko u djeteta kad vide nekoga ko prica da mu je bosna najpreca, pa makar taj neko bila i ortodoksna SDS cetnikusa i makar to sto prica bila ocigledna laz...
toliko o cenicki i njenom novopronadjenom 'bosanstvu'...

BTW -- ne brinem se nista ja za oportuniste njenog kova; ma otici ce ona i aliji na mezar i proucice mu ako treba -- samo ako skonta da ce joj to donijeti politicke bodove U glupih bosnjaka kojima se sad treba ponovo prodati... i, ipak joj je aljo bio koalicioni partner, red je valjda da se sudrugu pokloni... :oops:
cyprus

Post by cyprus »

A jedno pitanje: na koji način će donijeti političke bodove Cenićki, to što ona kaže da je ona prije bosanka pa tek onda srpkinja? Da to donosi bodove Srbima, svi bi tako radili. :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

danas wrote:
Vodenjak wrote:
ucinicu krajnje nepopularan potez, te citirati samu sebe...
danas wrote: evo ja cu jos jednu 'o temi' -- cenicka je najobicniji jeftini oportunista kojoj se vjerovatno zgadilo da zivi sa papcima gorim od sebe (ako nista, valjda je navikla na grad, pa makar taj grad bio i rodni joj teheran -- makar ima tramvaj) pa je kontala i skontala koja joj je najbolja prica za povratak u sarajevo... a to je da sad glumi neku 'opoziciju' -- mili boze, gdje li je bila sa tom vajnom 'opozicijskom pricom' kad je njena guzica sjedila u fotelji -- i valja suplju kako joj je 'bosanstvo ispred srpstva'...

toliko o cenicki i njenom novopronadjenom 'bosanstvu'...

BTW -- ne brinem se nista ja za oportuniste njenog kova; ma otici ce ona i aliji na mezar i proucice mu ako treba -- samo ako skonta da ce joj to donijeti politicke bodove U glupih bosnjaka kojima se sad treba ponovo prodati... i, ipak joj je aljo bio koalicioni partner, red je valjda da se sudrugu pokloni... :oops:
ccc...
Mozes ti to i bolje! :-) :)

O Cenicki skoro da pojma nemam ali mi se dopala konstrukcija gore napisanog! Hocu reci, nije fora to sto bi ona ko trebala otici tamo koliko konstatacija da je to zelja odredjene grupe forumasa za koje bosanstvo predstavlja obozavanje djela i lika rahmetlije... 8-) :)
danas

Post by danas »

bolje, ne bolje... nije bitno...

ja docim o cenicki imam itekako pojma, te mi se okrecu crijeva na njenu novopronaslu ljubav prema bosni, kao i na njenu spektakularnu identifikaciju sa 'bosanstvom'... kojih se sjetila tek kad je ispuhala na drugoj strani i kad je skontala da joj 'bosanstvo' moze ubrati politicke bodove -- ne kod onih koji se kunu u alijin mezar (sa njima je vec uspjesno koalirala :wink:), vec kod onih koji naivno (da ne kazem budalasto) vjeruju da ce im cetnicki vuk u preobucen u bosansku jagnjecu kozu koji se odaziva na ime ceca cenic donijeti neke promjene...

PS logika ti je malo skrenula -- originalni komentar koji si citirao ne spominje nikakve bosance vec velikobosnjake... tako da tvoje izjednacavanje bosanstva sa obozavanjem alije izetbegovica ni najmanje ne stoji...
vjeverica.nada

Post by vjeverica.nada »

Jest super osjecaj kad mozes citati ovako zucnu raspravu a da primjetis jedino da neko koristi jedno do drugog "cak stavise" ili da je Cenicka "realizovala" nesto a da to nije ni kakav poduhvat ni projekt, nego da je zena valjda dosla do nekakve spoznaje.
danas

Post by danas »

cyprus wrote:A jedno pitanje: na koji način će donijeti političke bodove Cenićki, to što ona kaže da je ona prije bosanka pa tek onda srpkinja? Da to donosi bodove Srbima, svi bi tako radili. :-)
pa pitaj kolegu foucaulta i njemu slicne -- njemu je eto cenicka jedina opozicija iz RS-a jer je rekla da je bosanka prije nego sto je srpkinja :lol: odusevio se haman covjek (bas kao i ti :-) ) evo sve joj oprasta -- rekla ona da je bosanka, ma nema dalje :D jedan put, drugi put, treci put -- prodato :D :D

go ceca, go -- ako nas ti ne spasis i ne ujednis pod kisobranom 'bosanstva' ma nece vala niko :lol:
Last edited by danas on 21/10/2007 19:46, edited 1 time in total.
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

Fair Life wrote:
kozmopolitanac wrote:...
ne vjerujem da se 1957 i dalje pricalo o drugom svjetskom ratu koliko vi
pacenici jos uvijek razmisljate o ovom zadnjem.
...
Oooo... jeste, jeste i daleko poslije 1957.

Recimo... knjizevno 'delo' Vuka Draskovica "NOZ" kojim je probudio
uspavani srpski nacionalizam ?? Napisan je negdje krajem sedamdesetih
godina.

1966. godine je producent "Avala-film" odustao od snimanja filma Zivojina
Pavlovica "Gluvi barut", prema romanu Branka Copića, zbog politicki
neprihvatljivih ideja u scenariju, a tek 1990. godine Gluvi barut je snimljen u
reziji Bate Cengica i ... bunkerisan.

Eheej... 1990. godine...

Uostalom... poslije 1957. godine snimljeni su uglavnom svi nasi ratni filmovi.

ma nisu pricali ljudi o tome. jebo filmove i knjige.

glupi su ti primjeri

ivo andric je pisao o otomanskom dobu pa ljudima to nije bila glavna tema svaki dan u privatnim razgovorima... amerikanci snimaju filmove o gradjanskom ratu... bla bla bla

optereceno je drustvo ratom zato i ne mozemo da krenemo naprijed...
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

Marco-x wrote:
kozmopolitanac wrote:

ma nisu pricali ljudi o tome. jebo filmove i knjige.

glupi su ti primjeri

ivo andric je pisao o otomanskom dobu pa ljudima to nije bila glavna tema svaki dan u privatnim razgovorima... amerikanci snimaju filmove o gradjanskom ratu... bla bla bla

optereceno je drustvo ratom zato i ne mozemo da krenemo naprijed...
Ili šovinizmom, kao naprimjer ti... Pa čitali smo mi tvoje postove... :D :D
nije to sovinizam. to su antropoloske cinjenice.
Post Reply