Udruzenje Bosnjaka Nemuslimana

Post Reply
keki

Post by keki »

ding-dong wrote:svaki je balija isti,bez obzira kako se zvao :x :x
decko sta ces ti ovdje?
idi slavi sve sta treba sad kad mozes, kad ti vise balije ne brane hahahahahahahahaha
Stitch__

Post by Stitch__ »

sjecal se ko ove teme :lol: :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

KONACNO... VRACAMO SE SVI NASEM. ONI KOJI OVU DRZAVU NEVOLE MRS NAPOLJE DOSTA MI DEMOKRATSKIH GOVORA SA STARIM FASISTIMA.
UndergroundMan

Post by UndergroundMan »

Zanimljivo, i to pravo ...

Ali, predobro je da bude istinito :-?

Poz,

UM
kub lajkan

Post by kub lajkan »

gdje samo iskopaste ovu temu... :roll:
senada

Post by senada »

.... imal' igdje udruzenje gradjana Bosne i Hercegovine?

...sve ce biti da je poslije potrosenih religijskih podobnosti, na redu najprofitabilnija profesija biti sto veci Bosnjak, Srbin i Hrvat..... ne'do Bog da se gdje oglase i BH ljudi...
danas

Post by danas »

senada wrote:ne'do Bog da se gdje oglase i BH ljudi...
ljudi vec odavno ne zive u bosni... sve sami bosnjak, srbin, hrvat...
nidje covjeka... :roll:
senada

Post by senada »

danas wrote:
senada wrote:ne'do Bog da se gdje oglase i BH ljudi...
ljudi vec odavno ne zive u bosni... sve sami bosnjak, srbin, hrvat...
nidje covjeka... :roll:
....i to nije sve......draga moja danas... ima i nAkIJEh anoviJEh dioba "po gradjanskom" porijeklu....potpuno razumijem ratno i svjeze postratno "raspolozenje"... ali deset godina poslije nismo sposobni biti samo tek obicni ljudi.... :shock:
Zox

Post by Zox »

senada wrote:.... imal' igdje udruzenje gradjana Bosne i Hercegovine?
Ima, kod zgrade skupstine, "Udruzenje gradjana BiH sandzackog porijekla" :roll:
senada

Post by senada »

Zox wrote:
.....sa nekim sandjaklijama sam u "ljubavi" ali isto kao i sa nekim sarajlijama....
.....GADE MI SE FASISTICKE PAROLE BILO CIJE DA JESU!

..... dobar COVJEK je DOBAR bez obzira odakle je i obratno...

:zzzz:
danas

Post by danas »

senada wrote:

pppffff senada, nikad od tebe nista.... :-)
"nas" je UVIJEK dobar, a "njine" i ne znamo gluho bilo... :D
senada

Post by senada »

.... da je srece u BiH jednako ISTO - sa JEDNAKIM pravima treba da zive SVI
BH gradjani...
.... ko je kriv pojedincima ili grupama sto ne znaju da iskoriste svoje i opste potencijale, mogucnosti i sposobnosti? pogotovo "autohtonoj" populaciji?
revolver amidza

Post by revolver amidza »

ding-dong wrote:
Ralph Nader wrote:Ni ja ne volim balije (tj. primitivne, seljacke muslimane, koji se i dan danas izjasnjavaju kao "Muslimani"), ali sam ponosan da se izjasnim kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti. Baba mi kaze da mi se i pradjeda tako izjasnjavao, ne vidim razloga da se i ja tako ne izjasnim. Mislim da ima nade za nas Bosnjake svih vjera da postanemo jedan narod, bas kao sto smo bili i pre.
svaki je balija isti,ono je preko noci promijenilo vjeru da spasi nekoliko jutara zemlje.i sad bi bilo k'o neki Bosnjaci.
sve je to isto,a ti ne budi budala.budi srbin,jer ako si bosnjak rizikujes sudbinu djedovih vrsnjaka-Jasenovac :sad: :sad:
balija ne zna nista drugo nego samo krasti:od jezika i kulture pa nadalje :x :x :x :x

pazi sad ove bratije;....da ne zaboravim sa ovakvim tipom ala ovaj što mrzi balije ovo udruženje ga dođe kao Jug.udružena levica,..mire markovic kao fol neki bošnjaci a u duši ipak četnici,..
ovog kretena ding-donga neću ni uzimat u usta,da ne povratim,,...a ovog drugog,..da li možda mrziš vlahe (smrdlijive srpske seljačine koji bazde krmetinom i rakijom a krsnu vodu sa sebe sprali nisu,..u prevodu nikad se okupao nije?),...ispišam se ja na to tvoje bošnjaštvo,..komotno!
takvi su i punili masovne grobnice diljem bosne sa balijama,...
senada

Post by senada »

danas wrote:
senada wrote:

pppffff senada, nikad od tebe nista.... :-)
"nas" je UVIJEK dobar, a "njine" i ne znamo gluho bilo... :D
.... isto tako LOPOV je LOPOV, BANDIT je BANDIT .... poznajem izuzetne sandjaklije koji bukvalno jedva prezivljavaju...

.....mislim da sam najkontaminiranija BH gradjanka... nejma oklen nas nejma... ipak sarajlija najvise....
Zox

Post by Zox »

senada wrote:
Zox wrote:
.....sa nekim sandjaklijama sam u "ljubavi" ali isto kao i sa nekim sarajlijama....

Naravno. Gdje sam napisao suprotno?
senada

Post by senada »

Zox
senada

Zox
... nas je veliki problem sto smo sami skloni za sve svoje licne i opste neuspjehe kriviti druge... valjda se zato i dijelimo kako bi za sebe i za "svoje" uvijek imali ispriku upiruci prstom na "one druge" :? zapravo zato smo poslije Dejtona davali mogucnost samo "nasima" da nas taru k'o posljednju olos...na svu srecu te gluposti postaju nasa proslost..ili mi se to samo cini....

....ako uistinu postoji udruzenje BH gradjana, onda to udruzenje ne zasluzuje taj naslov, ako nije potpuno otvoreno za sve BH gradjane.....

.... ako jedni separativno tretiraju sve ostale, normalno je da ce i sami biti jednako nenormalno tretirani....

Sinapsa

Post by Sinapsa »

revolver amidza wrote:
ding-dong wrote:
Ralph Nader wrote:Ni ja ne volim balije (tj. primitivne, seljacke muslimane, koji se i dan danas izjasnjavaju kao "Muslimani"), ali sam ponosan da se izjasnim kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti. Baba mi kaze da mi se i pradjeda tako izjasnjavao, ne vidim razloga da se i ja tako ne izjasnim. Mislim da ima nade za nas Bosnjake svih vjera da postanemo jedan narod, bas kao sto smo bili i pre.
svaki je balija isti,ono je preko noci promijenilo vjeru da spasi nekoliko jutara zemlje.i sad bi bilo k'o neki Bosnjaci.
sve je to isto,a ti ne budi budala.budi srbin,jer ako si bosnjak rizikujes sudbinu djedovih vrsnjaka-Jasenovac :sad: :sad:
balija ne zna nista drugo nego samo krasti:od jezika i kulture pa nadalje :x :x :x :x

pazi sad ove bratije;....da ne zaboravim sa ovakvim tipom ala ovaj što mrzi balije ovo udruženje ga dođe kao Jug.udružena levica,..mire markovic kao fol neki bošnjaci a u duši ipak četnici,..
ovog kretena ding-donga neću ni uzimat u usta,da ne povratim,,...a ovog drugog,..da li možda mrziš vlahe (smrdlijive srpske seljačine koji bazde krmetinom i rakijom a krsnu vodu sa sebe sprali nisu,..u prevodu nikad se okupao nije?),...ispišam se ja na to tvoje bošnjaštvo,..komotno!
takvi su i punili masovne grobnice diljem bosne sa balijama,...
:lol: :lol: nemoj tako amidza sa Ralfom. Mislim da si ga pogresno shvatio... Za Ralfa ima nade, samo da mu izbijemo ovu ekavicu :-) i onda ce biti ko pravi...taze, sto se ono kaze.. :lol:
pisko

Post by pisko »

Kod Bošnjaka ima jedno mjesto – zove se ćenifa, i tamo se fino čovjek olakša.Zato nemojte srati po ovim ljudima na forumu.
Ako je ova udruga za cjelovitu BiH, građansku bez entiteta itd. – ljubi ih baba !
Zox

Post by Zox »

senada wrote:Zox
senada

Zox
... nas je veliki problem sto smo sami skloni za sve svoje licne i opste neuspjehe kriviti druge... valjda se zato i dijelimo kako bi za sebe i za "svoje" uvijek imali ispriku upiruci prstom na "one druge" :? zapravo zato smo poslije Dejtona davali mogucnost samo "nasima" da nas taru k'o posljednju olos...na svu srecu te gluposti postaju nasa proslost..ili mi se to samo cini....

....ako uistinu postoji udruzenje BH gradjana, onda to udruzenje ne zasluzuje taj naslov, ako nije potpuno otvoreno za sve BH gradjane.....

.... ako jedni separativno tretiraju sve ostale, normalno je da ce i sami biti jednako nenormalno tretirani....

Meni je stvarno zao, ali ne uspijevam razumjeti ovaj nas dijalog.
Da li se ovo o licnom neuspjehu i krivljenju drugih odnosi na mene?
Stvarno ne razumijem gdje sam ispao isljuciv po pitanju bilo koga?
ZAISTA nisam od onih ljudi koji ce ti krenuti nabrajati sve poznanike sandzaklije koje imaju da bi dokazali kako su "otvoreni". To sto ti kazes da si sa nekim sandzaklijama u ljubavi kao i sa nekim sarajlijama je SASVIM normalna stvar, koja se ne bi uopste trebala naglasavati.
Ovaj tvoj zadnji post, ponavljam, ZAISTA ne razumijem. Mislim, razumijem sta hoces da kazes, ali ne razumijem kakve veze ima sa ostatkom dijaloga, buduci da je srz ista kao i u pretproslom.
Reina

Post by Reina »

sva udruzenja i jesu udruzenja gradjana. :-)
capry

#146 udruzenje bosnjaka nemuslimana

Post by capry »

prvi put sam cuo za ovakvo nesto i jako sam se obradovao
svaka cast i samo naprijed
vidim da ima ovih nekih balidzana kojima je ovo smijesno
ne obazirite se na njih
puno uspjeha u daljem radu
VanHelsing

Post by VanHelsing »

Krajnje je vrijeme da se brate ljudi puste da se izjasnjavaju kako im je cejf. Sta to mene zaboli cuna kako se ko izjasnjava i sta se meni ima pravdati?! Fol jedni ponosni sto su srbi a drugi sto su bosnjaci..ja koliko znam covjek moze biti ponosan samo na svoja djela, a rodit smo se mogli bilo gdje na svijetu i nista ne bih bio pametniji ni ljepsi da sam Kinez ili Argentinac. A da malo zapnemo pa pocnemo da pravimo auta, kompjutere, avione, nebi se sami hvalili i tapsali po ledjima vec bi to radili drugi mjesto nas. To treba da nam bude cilj a ne ova takmicenja i prepucavanja.
bengazi

Post by bengazi »

Kad malo bolje razmislim ovo nije losa ideja ali me je navela na jednu jos bolju.

Ajmo osnovati udrzenje Bosanaca koji pri tom nisu Hercegovci, Sandjaklije, Arapi...
revolver amidza

pisko wrote:Kod Bošnjaka ima jedno mjesto – zove se ćenifa, i tamo se fino čovjek olakša.Zato nemojte srati po ovim ljudima na forumu.
Ako je ova udruga za cjelovitu BiH, građansku bez entiteta itd. – ljubi ih baba !

slušaj nemam ja ništa protiv udruge,..kad ima četnički pokret u ovoj državi,..neka i ove udruge,o.k. je to,..ali me izrevoltirao ovaj tip,..ako on slobodno raspravlja o tome kako su i njemu balije mrske,tj.kao pravda se onom gore četniku,..a četama su svi muslimani balije,..a ja sam igrom slučaja musliman,..i eto to me vrijeđa,razumiješ!!!zaboli me za ekavicom,nek priča kako hoće,ali nek ne vrijeđa jedan narod,kao što ni ja nevrijeđam srbe i hrvate zovući ih vlasima i šokcima,..a to o sranju,pa nisi baš bio ažuran da to uputiš onom četniku i "početniku"!
revolver amidza

Ralph Nader wrote:Ja se s tobom slazem da nema niko gori od balija, ruku na srce, te primitivne seljacke stoke su odvratne. Ali moja baba kaze da se i kod nas koristio termin Bosnjaci pravoslavci, to mi je pradjeda koristio, moje selo na putu izmedju katolickog i muslimanskog sela, kaze baba da su se svi izjasnjavali kao Bosnjaci. Ja sam Bosnjak pravoslavac, nista mi ne fali. Smatram svoje sunarodnjake Bosnjake razlicitih vjera bracom, a onaj ko mene ne prihvata, a znam da takvih ima po Sarajevu puno, neka idu u 200 pi*ki materini .
i kažeš da za ovog ima nade?!
NIKAD a možda ni tad! jedan se početnik pravda četniku,.
to za balije i koliko su primitivni je sasvim drugo kad kaže neko ko je musliman,a posve drugo kad kaže srbin,pardon bošnjak pravoslavac,"građanin i multietnički čovek",..razumiješ!!
kao kad u americi crnac zovne drogoga crnca nigger,ali kad mu bijelac to kaže ima savim druge konotacije,..jesam li bio jasan?
Post Reply