decko sta ces ti ovdje?ding-dong wrote:svaki je balija isti,bez obzira kako se zvao![]()
idi slavi sve sta treba sad kad mozes, kad ti vise balije ne brane hahahahahahahahaha
....i to nije sve......draga moja danas... ima i nAkIJEh anoviJEh dioba "po gradjanskom" porijeklu....potpuno razumijem ratno i svjeze postratno "raspolozenje"... ali deset godina poslije nismo sposobni biti samo tek obicni ljudi....danas wrote:ljudi vec odavno ne zive u bosni... sve sami bosnjak, srbin, hrvat...senada wrote:ne'do Bog da se gdje oglase i BH ljudi...
nidje covjeka...
.....sa nekim sandjaklijama sam u "ljubavi" ali isto kao i sa nekim sarajlijama....Zox wrote:Ima, kod zgrade skupstine, "Udruzenje gradjana BiH sandzackog porijekla"senada wrote:.... imal' igdje udruzenje gradjana Bosne i Hercegovine?
ding-dong wrote:svaki je balija isti,ono je preko noci promijenilo vjeru da spasi nekoliko jutara zemlje.i sad bi bilo k'o neki Bosnjaci.Ralph Nader wrote:Ni ja ne volim balije (tj. primitivne, seljacke muslimane, koji se i dan danas izjasnjavaju kao "Muslimani"), ali sam ponosan da se izjasnim kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti. Baba mi kaze da mi se i pradjeda tako izjasnjavao, ne vidim razloga da se i ja tako ne izjasnim. Mislim da ima nade za nas Bosnjake svih vjera da postanemo jedan narod, bas kao sto smo bili i pre.
sve je to isto,a ti ne budi budala.budi srbin,jer ako si bosnjak rizikujes sudbinu djedovih vrsnjaka-Jasenovac![]()
![]()
balija ne zna nista drugo nego samo krasti:od jezika i kulture pa nadalje![]()
![]()
![]()
.... isto tako LOPOV je LOPOV, BANDIT je BANDIT .... poznajem izuzetne sandjaklije koji bukvalno jedva prezivljavaju...danas wrote:senada wrote:
..... dobar COVJEK je DOBAR bez obzira odakle je i obratno...
pppffff senada, nikad od tebe nista....![]()
"nas" je UVIJEK dobar, a "njine" i ne znamo gluho bilo...
Naravno. Gdje sam napisao suprotno?senada wrote:.....sa nekim sandjaklijama sam u "ljubavi" ali isto kao i sa nekim sarajlijama....Zox wrote:Ima, kod zgrade skupstine, "Udruzenje gradjana BiH sandzackog porijekla"senada wrote:.... imal' igdje udruzenje gradjana Bosne i Hercegovine?
.....GADE MI SE FASISTICKE PAROLE BILO CIJE DA JESU!
senadaIma, kod zgrade skupstine, "Udruzenje gradjana BiH sandzackog porijekla"
Zox.....sa nekim sandjaklijama sam u "ljubavi" ali isto kao i sa nekim sarajlijama....
... nas je veliki problem sto smo sami skloni za sve svoje licne i opste neuspjehe kriviti druge... valjda se zato i dijelimo kako bi za sebe i za "svoje" uvijek imali ispriku upiruci prstom na "one druge"Naravno. Gdje sam napisao suprotno?
revolver amidza wrote:ding-dong wrote:svaki je balija isti,ono je preko noci promijenilo vjeru da spasi nekoliko jutara zemlje.i sad bi bilo k'o neki Bosnjaci.Ralph Nader wrote:Ni ja ne volim balije (tj. primitivne, seljacke muslimane, koji se i dan danas izjasnjavaju kao "Muslimani"), ali sam ponosan da se izjasnim kao Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti. Baba mi kaze da mi se i pradjeda tako izjasnjavao, ne vidim razloga da se i ja tako ne izjasnim. Mislim da ima nade za nas Bosnjake svih vjera da postanemo jedan narod, bas kao sto smo bili i pre.
sve je to isto,a ti ne budi budala.budi srbin,jer ako si bosnjak rizikujes sudbinu djedovih vrsnjaka-Jasenovac![]()
![]()
balija ne zna nista drugo nego samo krasti:od jezika i kulture pa nadalje![]()
![]()
![]()
pazi sad ove bratije;....da ne zaboravim sa ovakvim tipom ala ovaj što mrzi balije ovo udruženje ga dođe kao Jug.udružena levica,..mire markovic kao fol neki bošnjaci a u duši ipak četnici,..
ovog kretena ding-donga neću ni uzimat u usta,da ne povratim,,...a ovog drugog,..da li možda mrziš vlahe (smrdlijive srpske seljačine koji bazde krmetinom i rakijom a krsnu vodu sa sebe sprali nisu,..u prevodu nikad se okupao nije?),...ispišam se ja na to tvoje bošnjaštvo,..komotno!
takvi su i punili masovne grobnice diljem bosne sa balijama,...
Meni je stvarno zao, ali ne uspijevam razumjeti ovaj nas dijalog.senada wrote:ZoxsenadaIma, kod zgrade skupstine, "Udruzenje gradjana BiH sandzackog porijekla"Zox.....sa nekim sandjaklijama sam u "ljubavi" ali isto kao i sa nekim sarajlijama....
... nas je veliki problem sto smo sami skloni za sve svoje licne i opste neuspjehe kriviti druge... valjda se zato i dijelimo kako bi za sebe i za "svoje" uvijek imali ispriku upiruci prstom na "one druge"Naravno. Gdje sam napisao suprotno?zapravo zato smo poslije Dejtona davali mogucnost samo "nasima" da nas taru k'o posljednju olos...na svu srecu te gluposti postaju nasa proslost..ili mi se to samo cini....
....ako uistinu postoji udruzenje BH gradjana, onda to udruzenje ne zasluzuje taj naslov, ako nije potpuno otvoreno za sve BH gradjane.....
.... ako jedni separativno tretiraju sve ostale, normalno je da ce i sami biti jednako nenormalno tretirani....
pisko wrote:Kod Bošnjaka ima jedno mjesto – zove se ćenifa, i tamo se fino čovjek olakša.Zato nemojte srati po ovim ljudima na forumu.
Ako je ova udruga za cjelovitu BiH, građansku bez entiteta itd. – ljubi ih baba !
i kažeš da za ovog ima nade?!Ralph Nader wrote:Ja se s tobom slazem da nema niko gori od balija, ruku na srce, te primitivne seljacke stoke su odvratne. Ali moja baba kaze da se i kod nas koristio termin Bosnjaci pravoslavci, to mi je pradjeda koristio, moje selo na putu izmedju katolickog i muslimanskog sela, kaze baba da su se svi izjasnjavali kao Bosnjaci. Ja sam Bosnjak pravoslavac, nista mi ne fali. Smatram svoje sunarodnjake Bosnjake razlicitih vjera bracom, a onaj ko mene ne prihvata, a znam da takvih ima po Sarajevu puno, neka idu u 200 pi*ki materini .