pa to i jeste bilo novo auto. I odmah je imao problema sa elektronikom, zajebancijom sa podtlakom u rezervoaru, ukoso pripasanim vratima, nejednoliko ofarbanim plasticnim dijelovima i ogromnim zazorima i tolerancijama do 6 mm. Treba li jos? Za detalje procitaj sam reviju.za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:milano wrote:procitaj reviju auto blic. Na njemackom i na hrvatskom. Ima supertest golfa V. NAKON 100.000 km je data opaska o zazoru i tolerancijama od 6 mm. Pogledaj kakve su impresije nakon 200.000 km. Pokopali ga svabe za vijeke vijekova.
Moš mislitJa mislio da govorimo o novim vozilima.
Great Wall Motor
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
milano
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
milano wrote:Informacija: u Italiji se najbolje prodaje Fiat i bolji je kao marka, i po kvalitetu od svaba. Vazda bio, ali vi volite precijenjene svabe. Stvar primitivizma (SAMO SVABO I NISTA DRUGO)
- testdriver
ovaj test golfa je u hrvatskoj ušao u povjest novinarstva
a najviše je bila impresionirana činjenica..motor mjenjan na oko 70000 km
,ja mogu s ponosom reči da mi još nijedan motor nismo mijenjali niti koju generalku imali a imamo već par vozila s preko 100000 km
, pa par turbina...onda su im niskoprofilnu gumu bili krivo namntirali(rotacija u krivom smjeru a ovi se i tako vozali), onda potrošnja ulja u normali..hehe svakih 2000 km litru 
-
milano
nije to taj test. Motor je bio ok, ali je bilo gore nabrojanih problema i nepreciznosti u proizvodnji, ali je sveukupno solidno, kao i bilo koji drugi auto, ali ipak sa malo vise problematestdriver wrote:ovaj test golfa je u hrvatskoj ušao u povjest novinarstvaa najviše je bila impresionirana činjenica..motor mjenjan na oko 70000 km
,ja mogu s ponosom reči da mi još nijedan motor nismo mijenjali niti koju generalku imali a imamo već par vozila s preko 100000 km
, pa par turbina...onda su im niskoprofilnu gumu bili krivo namntirali(rotacija u krivom smjeru a ovi se i tako vozali), onda potrošnja ulja u normali..hehe svakih 2000 km litru
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
Imao je i moj stari svojevremeno tristaća, kojem je svakih 10000 km mijenjao ležajeve na radilici. Desi se greška, a tristaći su dugo vozili bili solidan auto.
Što se tiče Kineza, još puno, puno dokazivanja, a ja kupujem Mahindru. Hem je jeftinija, hem je dokazana marka.
Što se tiče Kineza, još puno, puno dokazivanja, a ja kupujem Mahindru. Hem je jeftinija, hem je dokazana marka.
- testdriver
samo naprijed s mahindrom..ja jedva čekam da vidim nekoga tko će je kupiti pa da malo više razdjeli s nama kakav je auto,oko 35000 maraka je s pdv-om, ali naš wingle je bar unutra ljepši i ima više opreme, ovaj je baš spartanacza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Imao je i moj stari svojevremeno tristaća, kojem je svakih 10000 km mijenjao ležajeve na radilici. Desi se greška, a tristaći su dugo vozili bili solidan auto.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
... sa 60 godina tradicije i inkorporiran u skoro sve armije Jugoistočne Azije
I nije uopće spartanac

[/img]
I nije uopće spartanac

[/img]
- testdriver

evo našeg pick up-a...aka isuzu d-max licenca
mahindra se dokazala u proizvodnji vozila u vojne svrhe, i danas u hrvatskoj ima puno vozila ali to se više izlaže kad su neki skupovi oldtimera, u ovom trenutku modeli mahindre i gwm-a su različiti, gwm ima puno bolju i moderniju unutrašnjost u svojim modelima,dok je kod mahindre to ipak izrađeno baš robusno

evo i od hovera unutra, najljepši interijer meni je crni, ovo je slikica za kataloge
ja nebi ovo nazvao nikakvim ratom, nego pružanjem informacija ljudima, svakako dobro dođe
- testdriver
a ovo je stari pick up deer, po licenci toyote hilux,taj je oko 33000 km s full opremom:

ima i pimp my ride verzija za arapsko tržište

s ovim ludim šarenim interijerom

a ovaj je mrcina za teren, po licenci toyote 4 runner,oko 35000 km,ima i jača verzija s motorom od 130 ks,s njime bi ja poredio mahindru
evo vidiš, ovaj usporedni test, mahindra goa i gwm safe, e što nisam novinar,ja bi ovo odmah na test jedno protiv drugog

ima i pimp my ride verzija za arapsko tržište

s ovim ludim šarenim interijerom

a ovaj je mrcina za teren, po licenci toyote 4 runner,oko 35000 km,ima i jača verzija s motorom od 130 ks,s njime bi ja poredio mahindru
evo vidiš, ovaj usporedni test, mahindra goa i gwm safe, e što nisam novinar,ja bi ovo odmah na test jedno protiv drugog
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
http://www.youtube.com/watch?v=F06LjugtIUo
http://www.youtube.com/watch?v=DZWy_fASSiQ&NR=1
pa ti kupi kineza
samo in baznija se prodaju kineska govna
ostale normalne zemlje su zabranile prodaju "nehomologiranih" automobila
znači kad neko smeće poput kineskog automobila dobije 0 zvjezdica na crash testu i kad su smrtonostne povrede na 60 km/h onda ADAC ili neko njima sličan zabrani uvoz ovih "kanistera"
samo kod nas NE
zmajčeki otvore maple i prodaju glupim bosancima kineske kanistere na točkovima
a bošnjo jadan šta će, žao mu para pa hoće sebi da kupi auto koji će ga ubrzano približiti ekipi u sjedećoj odbojci
pa ti kupi kineza
samo in baznija se prodaju kineska govna
ostale normalne zemlje su zabranile prodaju "nehomologiranih" automobila
znači kad neko smeće poput kineskog automobila dobije 0 zvjezdica na crash testu i kad su smrtonostne povrede na 60 km/h onda ADAC ili neko njima sličan zabrani uvoz ovih "kanistera"
samo kod nas NE
zmajčeki otvore maple i prodaju glupim bosancima kineske kanistere na točkovima
a bošnjo jadan šta će, žao mu para pa hoće sebi da kupi auto koji će ga ubrzano približiti ekipi u sjedećoj odbojci
Last edited by Faruk on 12/12/2007 16:35, edited 1 time in total.
- Faruk
njakam se ja na tebe i na tvoje znanjejohntra wrote:pošto vidim da ne znaš osnovne pojmove o automobilskim proizvođačima, nemoj previše njatke o onom što ne znaš...
kupi to mahindra ili šta već
pa strahuj na 60 km/h da ćeš zaginuti ako te Clio ili Punto opale
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Ti paša lupaš ko maksim po diviziji.Faruk wrote:njakam se ja na tebe i na tvoje znanjejohntra wrote:pošto vidim da ne znaš osnovne pojmove o automobilskim proizvođačima, nemoj previše njatke o onom što ne znaš...
jesam li ti rekao da se njakam na tebe
Edukuj se i odrasti.
I ne očekuj previše od tih barand name kanti.
- Faruk
kaže se brand namearman1 wrote:Ti paša lupaš ko maksim po diviziji.Faruk wrote:njakam se ja na tebe i na tvoje znanjejohntra wrote:pošto vidim da ne znaš osnovne pojmove o automobilskim proizvođačima, nemoj previše njatke o onom što ne znaš...
jesam li ti rekao da se njakam na tebe
Edukuj se i odrasti.
I ne očekuj previše od tih barand name kanti.
ne lupam ja
lupaju ljudi iz Euro NCAP
oni su ti zaduženi za crash testove
pročitaj review kineskih kanistera pa uporedi normalnim proizvođačima
smrtonosne povrede na 60 na sat
pogledaj ponovo
- Faruk
tipičan komentar lika koji nema argumentejohntra wrote:e moj faruk imaš to dosta o tome učiti...haj proguglaj malo, možda nešto i naučiš...ili joj bolje otiđi na wikipediju, tamo sigurno ima nešto
znači ovo što smo vidjeli
je zapravo bezveze jer si ti meni rekao da ja malo proguglam i nešto naučim
bravo majstore
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Ti si starno neizlječiv slučajFaruk wrote:tipičan komentar lika koji nema argumentejohntra wrote:e moj faruk imaš to dosta o tome učiti...haj proguglaj malo, možda nešto i naučiš...ili joj bolje otiđi na wikipediju, tamo sigurno ima nešto![]()
![]()
![]()
![]()
znači ovo što smo vidjeli
je zapravo bezveze jer si ti meni rekao da ja malo proguglam i nešto naučim
bravo majstore![]()
![]()
- johntra
da si se samo vratio par stranica unazad, ko što vidim da nisi, pročitao bi šta je napisao testdriver, koji zna najviše o ovim automobilima...tamo je fino objašnjeno šta je bila frka oko ovih crash testova...a ovi snimci što nam ti pokazuješ su stari od pola godine do godine i prežvakani su na jedno 150 foruma po hiljadu puta...opet ti kažem, guglaj malo