Muška dijasporo: forumašica traži brak zbog papira

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
idia

Post by idia »

.
Last edited by idia on 03/03/2011 17:01, edited 1 time in total.
Maystor

#127 Re: Muška dijasporo: forumašica traži brak zbog papira

Post by Maystor »

ibro dirka wrote:
basta sljezove boje wrote:
Maystor wrote: Pravo je fina i iz fine familije, dok trazi preko interneta da se uda za papire!!!
pa bas je fina, dobra i vrijedna. Au pair djevojka za iste usluge trazi nekoliko stotina eura mjesecno :-D
Je li sa ovom "masazom"?
Ma pusti Bastu jarane, moze se to nac' jeftinije
Citizen-X

#128 Re: Muška dijasporo: forumašica traži brak zbog papira

Post by Citizen-X »

Ivy wrote:Dragi moji dijasporaši,

Jedna forumašica (obratila mi se sa punim povjerenjem, ime poznato samo autorici) traži gospodina koji živi vani da je oženi zbog papira a ona će zauzvrat kuhati, prati, peglati, donositi pivu i novine, papuče, masirati umorna leđa i ručice za ugovoreni period braka. Bračne dužnosti nisu uključene i muž bi, shodno tome, bio slobodan da hoda i traži selameta negdje drugo! Ukoliko se rodi obostrana privlačnost tokom vremena to je dodatan plus! Mladoj dami je 25 godina, fina je i iz fine familije :)

Image
Vidim da se od ovoga kao i inace napravila sprdnja - ali postavljac topic-a je najvise kriv za to.

Ima l' sta dama u glavi? Ako ima nesto u glavi mozda bi joj se mogao naci pos'o vani. Pa umjesto sto je iz fine familije i sto je lijepa mogla bi nesto dobiti i svojim intelektom. Ovim putem zelim da naglasim da me uopste ne interesuje ni veza ni brak ni poznanstvo. Sve u svemu ako je interesuje nek mi dobaci pokoji info na PP.

Pozdravljam.
danas

Post by danas »

Saian wrote:meni je ovo tuzno :roll: :(
ma evo citam ovo, pa cak i e-mail javno okacen :? :roll:
pa ako je istina, fakat mi se nesto zgrcilo, ma nemrem se ni zajebavat kako me neki gadan osjecaj spopao... :roll: :(
tempora

Post by tempora »

danas wrote:
pa ako je istina, fakat mi se nesto zgrcilo, ma nemrem se ni zajebavat kako me neki gadan osjecaj spopao... :roll: :(

Mozda ovo nije istina ( ovaj ponudjeni slucaj), ali bracna migracija je u nasem slucaju zagarantovani odlazak iz zemlje-i kao takva na prvom mjestu po nacinu odlaska.Surova realnost.
danas

Post by danas »

tempora wrote:
danas wrote:

Mozda ovo nije istina ( ovaj ponudjeni slucaj), ali bracna migracija je u nasem slucaju zagarantovani odlazak iz zemlje-i kao takva na prvom mjestu po nacinu odlaska.Surova realnost.
svejedno...
nisam bas ocekivala oglase ove vrste ovdje... :roll:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ko zna, mozda neko djevojci izadje u susret i njeni se snovi ostvare, ali... ovo je velik` rizik, jer taj "brak" ne bi trajao dan-dva, nego valja izdrzati i pozdraviti se sa svoje 3-4 godine zivota (moramo uzeti u obzir da se nikad ne zna sa kim moze zaglaviti).
a ni u dijaspori ne cvjetaju ruze, a jos bi joj gore bilo kad bi tih godina bila fakat ekonomski ovisna o nekome koga i ne poznaje (pa sta jos ako zivi zajedno sa familijom, okruzena sa ljudima koje nikad prije ni srela nije i jos im sina ne voli nego se "udala" radi nekih drugih namjera).

ne kritikujem ni nju, ni nikoga... nego mi je ovo stvarno zalosno, jer djevojci je samo 25 godina a njeni bi problemi mozda tek tada nastali.

ni meni nije jasno da se njen email izbacuje javno ovdje. :roll:

sve u svemu, ja njoj zelim srecu.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Javna postavka maila druge osobe na forum bi po meni trebala imati za konsekvencu ( u najmanju ruku) direktno uklanjanje posta u kojem je mail adresa.Prica uopste ne mora imati veze sa istinom, sve lose varijante su moguce prije nego varijante navedene u prvobitnom postu.Mislim, moze se raja zajebavati, ali mail adresa je po meni korak previse.
Sta god se zeljelo postici temom je suvisno.Ako joj je zelja da ide u inostranstvo sigurno ima mnogo vise mjesta na webu, koji joj pruzaju takvu mogucnost, nego sto je ovaj forum.(treba samo slijediti primjer "ukrajinki" i svih ostalih nama dragih predstavnica njeznijeg pola iz nama bratskih zemalja.Slavenske duse za domove sirom Evrope i Sjeverne Amerike).
Posto je iz fine porodice ne kontam sto joj to inostranstvo uostalom treba (mozda je cula da se tamo jede zlatnim kasikama:-), shvatio bih nekako da je iz siromasne (sve bi s tao lako promjenilo da se pocnu baviti aktivno poslom, mlada lijepa atraktivna, pametna, 25 godina:-).Tih 25 joj je malo mana, otpada osnovna funkcija izbora za miss ova, miss ona.Ovo zadnje nadam se ne izaziva onu nasu poznatu feministicko-dijasporsku brijgadu sa svojom petom kolonom u Sarajevu.Naravno ukljucujuci poznate domace izdajnike, koji bi sve dali da im se makar u mislima ukaze organ suprotnog pola, onako kroz maglu.Zelio sam samo da pretpostavim da je uz sve dobre osobine i lijepa.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

e ne kontam. Kad se muskarci zene za papire onda je to nesto najnormalnije, a kad se cura odluci na isto odmah su neke negativne konotacije. Iz iskustva nekih nasih zemljakinja koje su uradile isto, ali su bile na licu mjesta, te im je tako bio olaksan pristup zeljenoj populaciji, najbolje joj je da nadje kakvog gaya. A kao obavezna literatura film Fatiha Akina "Glavom kroz zid"
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Minnela wrote:ja sve kontala ova tema shala kad ono izgleda ozbiljno :? ..svasta :roll:
i ja isto tako :-)

ne bih ovo nikad ucinio jer investment je preko 3 godine zivota sa tom osobom
to je zaista dugo vrijeme
danas

Post by danas »

meni evo nije normalno da se niti musko niti zensko zeni za papire... ali mi ne pada na pamet da moralisem ikome (niti ovdje niti generalno), jer ne znam koga je kakva muka na sta natjerala... samo komentarisem glede pokretanje cijele teme... kacenja privatnih informacija tipa e-maila... i kazem da mi je ovo sve skupa zalosno... sto do ovih situacija ikako i dolazi... i ne uvaljujem nikome 'negativne konotacije'...

PS i da, hvala na pitanju, duvara karşı smo gledali odavno...
Shoshana

Post by Shoshana »

Ma oduvijek je bilo sklapanja brakova radi raznih interesa...nista novo (jedino se ranije takvo sta rijetko priznavalo)..

Ali ovo gore, sa ovim e-mailom :roll: Men' se cini neko ga nekom ovdje nesto dobro suknu :oops:
lady midnight

Post by lady midnight »

ja sam se cijelo vrijeme pitala je li ovo neka zahebancija - i chini mi se da nije.
Jedna forumašica (obratila mi se sa punim povjerenjem, ime poznato samo autorici)
ivy, zar ne mislish da bi bilo pametnije, i u skladu sa ovim shto si sama navela, da ovu email-adresu sklonish odavde, pogotvo shto sadrzhi inicijal i prezime, te da je potencijalnim interesentima proslijedish putem pp-a? sumnjam da se na ovaj nachin ikome chini usluga, osim kretenima koji ce djevojku zasuti porukama raznih vrsta, ako vec nisu.

a moguce je i da je to bio smisao cijele akcije - na to tek ne bih troshila rijechi.
Ivy

Post by Ivy »

lady midnight wrote:ja sam se cijelo vrijeme pitala je li ovo neka zahebancija - i chini mi se da nije.
Jedna forumašica (obratila mi se sa punim povjerenjem, ime poznato samo autorici)
ivy, zar ne mislish da bi bilo pametnije, i u skladu sa ovim shto si sama navela, da ovu email-adresu sklonish odavde, pogotvo shto sadrzhi inicijal i prezime, te da je potencijalnim interesentima proslijedish putem pp-a? sumnjam da se na ovaj nachin ikome chini usluga, osim kretenima koji ce djevojku zasuti porukama raznih vrsta, ako vec nisu.

a moguce je i da je to bio smisao cijele akcije - na to tek ne bih troshila rijechi.
nisam ja stavila proizvoljno ali sklonicu svakako! trazim to i od svih sto su citirali moju poruku sa emailom sadrzanim u njoj!

lady - orginalno nije bio emaila otud i naglasavanje onog tvog boldiranog!
Bumbar

Post by Bumbar »

[quote="fantom slobode"]
Ako joj je zelja da ide u inostranstvo sigurno ima mnogo vise mjesta na webu, koji joj pruzaju takvu mogucnost, nego sto je ovaj forum.(treba samo slijediti primjer "ukrajinki" i svih ostalih nama dragih predstavnica njeznijeg pola iz nama bratskih zemalja.Slavenske duse za domove sirom Evrope i Sjeverne Amerike).
Posto je iz fine porodice ne kontam sto joj to inostranstvo uostalom treba (mozda je cula da se tamo jede zlatnim kasikama:-), shvatio bih nekako da je iz siromasne (sve bi s tao lako promjenilo da se pocnu baviti aktivno poslom, mlada lijepa atraktivna, pametna, 25 godina:-).quote]

ja se iskreno nadam, ali iskreno da je ovo napisano sarkasticno...treba slijediti "primjer" ukrajinki????...ako se ne varam u prvom postu stoji da nisu ukljucene bracne duznosti u krevetu...hmmm...znaci da je htjela preko kreveta nesto sigurno to ne bi pisalo.

A sto se tice toga "iz fine porodice....shvatio bi da je iz siromasne"... nisam do sada znala da "fina porodica" znaci i porodica sa lovom...

mislim da ne trebamo komentarisati jer ne znamo sta je natjeralo nekoga da na ovaj nacin trazi put van nase zemlje...moralisanje vam je bezze... :roll:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Bumbar wrote:
fantom slobode wrote: Ako joj je zelja da ide u inostranstvo sigurno ima mnogo vise mjesta na webu, koji joj pruzaju takvu mogucnost, nego sto je ovaj forum.(treba samo slijediti primjer "ukrajinki" i svih ostalih nama dragih predstavnica njeznijeg pola iz nama bratskih zemalja.Slavenske duse za domove sirom Evrope i Sjeverne Amerike).
Posto je iz fine porodice ne kontam sto joj to inostranstvo uostalom treba (mozda je cula da se tamo jede zlatnim kasikama:-), shvatio bih nekako da je iz siromasne (sve bi s tao lako promjenilo da se pocnu baviti aktivno poslom, mlada lijepa atraktivna, pametna, 25 godina:-).quote]

ja se iskreno nadam, ali iskreno da je ovo napisano sarkasticno...treba slijediti "primjer" ukrajinki????...ako se ne varam u prvom postu stoji da nisu ukljucene bracne duznosti u krevetu...hmmm...znaci da je htjela preko kreveta nesto sigurno to ne bi pisalo.

A sto se tice toga "iz fine porodice....shvatio bi da je iz siromasne"... nisam do sada znala da "fina porodica" znaci i porodica sa lovom...

mislim da ne trebamo komentarisati jer ne znamo sta je natjeralo nekoga da na ovaj nacin trazi put van nase zemlje...moralisanje vam je bezze... :roll:
ne moralisem, za..bajem se!Sarkazam je u pitanju.A zajebajem se jer se i sa temom zaj..abaju.
(kapitalizam je-fina znaci i sa lovom i to sve vise i vise, a sjeti se i pjesme bila si kcerka jedinica)
basta sljezove boje

#142 Re: Muška dijasporo: forumašica traži brak zbog papira

Post by basta sljezove boje »

Maystor wrote:
ibro dirka wrote:
basta sljezove boje wrote: pa bas je fina, dobra i vrijedna. Au pair djevojka za iste usluge trazi nekoliko stotina eura mjesecno :-D
Je li sa ovom "masazom"?
Ma pusti Bastu jarane, moze se to nac' jeftinije
koje? :shock:

neke bosanske familije traze upravo Au Pair djevojke iz Bosne da im djeca nauce nas jezik. Cura dobiva Au Pair papire na godinu dana, dzeparac od nekoliko stotina eura, svoju sobu, kurs jezika zemlje u kojoj zivi, a za to pomaze oko djece 5 dana u sedmici po 5 sati. Vecina djevojaka ostaje studirati
anais_nin

Post by anais_nin »

cHupjahalic@ wrote:ko zna, mozda neko djevojci izadje u susret i njeni se snovi ostvare, ali... ovo je velik` rizik, jer taj "brak" ne bi trajao dan-dva, nego valja izdrzati i pozdraviti se sa svoje 3-4 godine zivota (moramo uzeti u obzir da se nikad ne zna sa kim moze zaglaviti).
a ni u dijaspori ne cvjetaju ruze, a jos bi joj gore bilo kad bi tih godina bila fakat ekonomski ovisna o nekome koga i ne poznaje (pa sta jos ako zivi zajedno sa familijom, okruzena sa ljudima koje nikad prije ni srela nije i jos im sina ne voli nego se "udala" radi nekih drugih namjera).

ne kritikujem ni nju, ni nikoga... nego mi je ovo stvarno zalosno, jer djevojci je samo 25 godina a njeni bi problemi mozda tek tada nastali.

ni meni nije jasno da se njen email izbacuje javno ovdje. :roll:

sve u svemu, ja njoj zelim srecu.
o kojem mailu pricate :D ja nista nisam vidjela :D
maccarona

Post by maccarona »

nisam ni ja :? :D e jeste se uzdigli bezze :D cccccc :oops: :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Ivy wrote:
evy wrote:
Ivy wrote: ma hoce sve samo da moze da nastavi skolovanje vani. evo pa joj se javi [email protected]
pa sto je ti "nezenis" :D mislim ako je vec dotle doslo budi frendica i pomozi :D
ovdje gdje ja zivim u PAPALAND-u inkvizicija mi je za vratom ... btw ja sam zensko pa skontaj!
Evo, tek tako da ga ponovimo! :D Stvarno nije uocljiv, blijedo neko izdanje mail adrese.
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:nisam ni ja :? :D e jeste se uzdigli bezze :D cccccc :oops: :D
ma koliko upratih oni pricaju o e-mail adresi :D za koju sam ja iz pika pomislila da je laznjak :D al' kontam da nije bio postavljen kakav esej koji nisam procitala :lol: :D

macco hocemo li se ti i ja zenit da im pokazemo kako se to radi :D i kako jubav plane u sekundi :lol:
peanuth

Post by peanuth »

po obicaju svi supljaka bacaju, svi moralisu..ali u sustini nista konkretno :sax: :D
maccarona

Post by maccarona »

anais_nin wrote:
maccarona wrote:nisam ni ja :? :D e jeste se uzdigli bezze :D cccccc :oops: :D
ma koliko upratih oni pricaju o e-mail adresi :D za koju sam ja iz pika pomislila da je laznjak :D al' kontam da nije bio postavljen kakav esej koji nisam procitala :lol: :D

macco hocemo li se ti i ja zenit da im pokazemo kako se to radi :D i kako jubav plane u sekundi :lol:
ako ikako moze bez zenidbe :D ne radim dobro pod pritiskom :lol: :-) :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

znam da nije konvencionalno, ali meni to nije nista cudno, kad ljudi igraju otvorenih karata i obe osobe znaju o cemu se radi, zasto da ne :D meni su gori oni koji hinje zainteresovanost i daju drugoj osobi laznu ideju da se radi o ljubavi, a u pitanju je samo interes (s bilo kojim povodom, ali eto recimo u ovom slucaju za papire)....eh sta je zadnjih godina ostalo slomljenih srca zbog radi papira :roll:

nego vidim ja ova tema brak zbog papira da/ne vrijedi polemike....mogla bi pasti jedna generalna tema, da ovde curi ne kvarimo sanse :D
pitarozder

Post by pitarozder »

Hantraga wrote:
cHupjahalic@ wrote:ja se vazda zafrkam sta je kljukusa (bez zeze).
sta je kljukusa? :D :D
Kljukusa ti je pravo test pitanje...vidis kolko treba da dobijes odgovor da li zna napravit kljukusu...

A za ove sto kazu da kljukusu samo prave krkanke, jebiga sta da vam kazem...uzivajte i dalje u vasim gospodskim krofnama sa eurokremom... :D
hahaha sta se palis odma
Post Reply