Snovi

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
kOmpir

#126 Re: Snovi

Post by kOmpir »

Šnježana wrote:
showman wrote:Znam samo da skoro svaku noć sanjam isti san, a to je da dolazi veliki plimni val preko igmana i bjelašnice i potapa sarajevo. narod vrišti, bježi... ma užas živi. :cry:
Jao Čovječe, naježih se! I ja sam ovo sanjala! :S
kOmpir wrote:
showman wrote:Znam samo da skoro svaku noć sanjam isti san, a to je da dolazi veliki plimni val preko igmana i bjelašnice i potapa sarajevo. narod vrišti, bježi... ma užas živi. :cry:
Masa ljudi sanja slične snove. Tj. veliku poplavu koja guta sve. Postoje tvrdnje da nas to čeka vrlo uskoro, pa tako naša podsvijest reaguje na to. Imaš li više detalja ? Jesi pokušao čim ustaneš poslije takvog sna da pišeš detalje na papir ? Mnogo toga se uspije prenijeti na papir prije nego san izblijedi.
Jesam rek'o ? :D
Šnježana

#127 Re: Snovi

Post by Šnježana »

:-D :-D
Last edited by Šnježana on 30/09/2011 21:08, edited 1 time in total.
ladyada

#128 Re: Snovi

Post by ladyada »

sanja li ko kakve zmije .......ja evo vec par sedmica nema sna da se ne pojavi bar jedna , cak su me ujele u snu ........ :(
svojnasvom

#129 Re: Snovi

Post by svojnasvom »

I ja sanjam ovakve, samo joj zube treba povaditi i to je to.

Image
svojnasvom

#130 Re: Snovi

Post by svojnasvom »

Šala na stranu, zmije obićno simboliziraju neprijatelja, ali ne i uvijek. Poznati tumač Nabulsi i Ibn Sirin te mnogi drugi o tome dosta pišu, ako te baš interesuje koji detalj reci.
Šnježana

#131 Re: Snovi

Post by Šnježana »

:-D :-D
Last edited by Šnježana on 30/09/2011 22:27, edited 1 time in total.
svojnasvom

#132 Re: Snovi

Post by svojnasvom »

hm. tebi treba muško. :razz:

Šala na stranu, neki islamski tumaci za takve snove kažu da su od šejtana. Navodno da se zove i hanzeb. To je ono stanje kada si polusvjestan ali nikako ne možeš da se probudiš. Cuješ nekad i glasove, cak i bolove osjetiš, npr pas te ujeda negdje...
Čisto psihološko, dok sam vjerovao da to dolazi od nekakvih šejtana vazda sam imao sam tim more, otkako vjerujem da je to u psihi, nema ga, ali to ne treba brkati sa snovima koji imaju sasvim drugaciju nijansu.
Collector604

#133 Re: Snovi

Post by Collector604 »

svojnasvom wrote:hm. tebi treba muško. :razz:

Šala na stranu, neki islamski tumaci za takve snove kažu da su od šejtana. Navodno da se zove i hanzeb. To je ono stanje kada si polusvjestan ali nikako ne možeš da se probudiš. Cuješ nekad i glasove, cak i bolove osjetiš, npr pas te ujeda negdje...
Čisto psihološko, dok sam vjerovao da to dolazi od nekakvih šejtana vazda sam imao sam tim more, otkako vjerujem da je to u psihi, nema ga, ali to ne treba brkati sa snovima koji imaju sasvim drugaciju nijansu.
To stanje nije od sejtana ili duha,nego se to zove paraliza sna popracena halucinacijama.
svojnasvom

#134 Re: Snovi

Post by svojnasvom »

Collector604 wrote:
svojnasvom wrote:hm. tebi treba muško. :razz:

To stanje nije od sejtana ili duha,nego se to zove paraliza sna popracena halucinacijama.
Otprilike.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#135 Re: Snovi

Post by grunt »

bez zajebancije :D
nikada prije nisam imao neka specijalne snove,bili su veoma rijetki i nisu bili vrijedni paznje
medjutim prije nekih pola godine snovi su mi postali veoma intenzivni,cini mi se da bih mogao o svakom snimiti film :D ,ponekada bih se probudio i ponovo zaspao a san se samo nastavio gdje je bio prekinut
tokom bolesti i smrti meni bliske osobe,u trajanju od jedno dva mjeseca nisam sanjao apsolutno nista,da bi u zadnje vrijeme ponovo poceo da sanjam razne budalastine
npr. sinoc je bio pravi akcioni film gdje mene po sarajevu ganja jason :D Image
samo sa sjekirom u ruci,da bi na kraju ja nekako stigao u stan i zakljucao vrata (blindirana,potpuno ista kao sto ih imam),on pocinje da razvaljuje vrata sjekirom,ja uzimam mobitel i okrecem broj policije i u tom se trenutku probudim,vec je bilo jutro :D

a jedan od boljih snova mi je kada sam ja nekakav tajni agent koji mora zlatana ibrahimovica spasiti od placenih ubojica i odvesti na tajnu lokaciju :lol:

najvise volim da sanjam kako letim,to mi je nekako bas uzivancija :)

pitanje je sada jesam li ja "puko" :D ,da li bi trebao popricati sa kakvim doktorom,meni licno ovi snovi ne smataju,naprotiv
ali eto malo mi je cudno sto se sve desava bukvalno kao da je stvarnost
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

#136 Re: Snovi

Post by sana_t »

grunt wrote:bez zajebancije :D
nikada prije nisam imao neka specijalne snove,bili su veoma rijetki i nisu bili vrijedni paznje
medjutim prije nekih pola godine snovi su mi postali veoma intenzivni,cini mi se da bih mogao o svakom snimiti film :D ,ponekada bih se probudio i ponovo zaspao a san se samo nastavio gdje je bio prekinut
tokom bolesti i smrti meni bliske osobe,u trajanju od jedno dva mjeseca nisam sanjao apsolutno nista,da bi u zadnje vrijeme ponovo poceo da sanjam razne budalastine
npr. sinoc je bio pravi akcioni film gdje mene po sarajevu ganja jason :D Image
samo sa sjekirom u ruci,da bi na kraju ja nekako stigao u stan i zakljucao vrata (blindirana,potpuno ista kao sto ih imam),on pocinje da razvaljuje vrata sjekirom,ja uzimam mobitel i okrecem broj policije i u tom se trenutku probudim,vec je bilo jutro :D

a jedan od boljih snova mi je kada sam ja nekakav tajni agent koji mora zlatana ibrahimovica spasiti od placenih ubojica i odvesti na tajnu lokaciju :lol:

najvise volim da sanjam kako letim,to mi je nekako bas uzivancija :)

pitanje je sada jesam li ja "puko" :D ,da li bi trebao popricati sa kakvim doktorom,meni licno ovi snovi ne smataju,naprotiv
ali eto malo mi je cudno sto se sve desava bukvalno kao da je stvarnost
ma nisi "puko", i kod mene su snovi intenzivni, upravo kao film, sa početkom i krajem. Nekad bude super, nekad se probudim nasekirana. Ja svoje intenzivne snove pripisujem mašti i ogromnoj količini informacija koje unesem u toku dana... doduše može biti da se tješim - onda smo "pukli" :)
Cecilija

#137 Re: Snovi

Post by Cecilija »

A može li mi neko reći šta konkretno znači intenzivan san o pravljenju pite ? Razvijam, razvijam, nikad stati....niti sam bila gladna, niti je to preslika stanja iz jave jer pitu ne razvijam baš nikad. Nisam bila ni umorna. Nikad u životu nisam to sanjala.
U drugom dijelu sna opet je na sceni pita (čini mi se od kupina, jasno ih vidim tamne, sočne), zagrizam u nju.

E svašta :shock:
Obskurni

#138 Re: Snovi

Post by Obskurni »

Mozda simbolizira proces rada ?
Na necemu vec duže vrijeme radiš na necemu i kada napokon završiš to, bereš plodove svog rada. U ovom slucaju jedeš pitu :D
Mr. Brightside

#139 Re: Snovi

Post by Mr. Brightside »

Cecilija wrote:A može li mi neko reći šta konkretno znači intenzivan san o pravljenju pite ? Razvijam, razvijam, nikad stati....niti sam bila gladna, niti je to preslika stanja iz jave jer pitu ne razvijam baš nikad. Nisam bila ni umorna. Nikad u životu nisam to sanjala.
U drugom dijelu sna opet je na sceni pita (čini mi se od kupina, jasno ih vidim tamne, sočne), zagrizam u nju.

E svašta :shock:
mozda trebas poceti :? :roll:
hana_montana

#140 Re: Snovi

Post by hana_montana »

ja bas intenzivno sanjam :-) al u zadnje vrijeme cesto al bas cesto sanjam jednu osobu koju onako povrsno znam,ono bas neke situacije i tako je stvarno da se ponekad osjecam kao da ga bas dobro poznajem :roll: i bude mi malo blesavo kad je tu negdje,kao imamo neku tajnu i to :D

a ne mogu da provalim razlog sto mi se uselio u rem fazu al ne da me kopka :-)
hana_montana

#141 Re: Snovi

Post by hana_montana »

kiki-miki wrote:

Poveži s imenom:možda imaš nekoga bliskog s tim imenom ili vezano za značenje tog imena.
kiki :) ime mi nista ne znaci bar ja to ne mogu povezat nikako :)
liberty02

#142 Re: Snovi

Post by liberty02 »

pocesto neke macke sanjam, sta bi to trebalo da znaci :?
theTruePath

#143 Re: Snovi

Post by theTruePath »

ja obicno prepoznam san koji je plod mog razmisljanja o temi,i onaj koji bi mogao nesto znaciti

al rijetko imam ove zadnje
duminjo

#144 Re: Snovi

Post by duminjo »

ja se u zivotu sjecam svoja 3 sna i znam sta sam sanjao. u ostalim slucajevima se probudim i znam da sam sanjao al nema sanse da se sjetim sta sam sanjao, napravim sebi kahvu, sutim i razmisljam, pokusavam se sjetit i sve mi nekako sekunda fali da se sjetim, sve kroz maglu...al jok, nema sanse.
eh sad...izvan snova u zivotu mi se desavaju jako cudne stvari..evo primjer: upoznam slucajno neku osobu i kad vidim tu osobu kroz glavu mi prodje njegovo/njeno ime, gdje radi, cime se bavi, koga ima od porodice, gdje zivi... jednostavno skoro sve znam o toj osobi a prvi put je u zivotu vidim.
onda mi se znalo desavati da odem negdje na neko mjesto PO PRVI PUT i kad dodjem na to mjesto, kao da sam se tu rodio, sve zivot znam i sve mi nekako nadolazi u posljednjoj sekundi, kao da se prisjecam odnekud.
i treca stvar, kad npr hodam ulicom s nekim, ili pijem kafu s nekim u drustvu i sad neko nesto oce da kaze ili nesto hoce da uradi ja kao da nekad znam sta ce se desiti. sjedimo na kafi, dolazi konobar i ispada mu tacna, pice se prosulo i ja sam ubijedjen da sam tu ISTU, identicnu situaciju (sti konobar, isto drustvo, isti kafic, na isti nacin se sve desilo) dozivio prije, nekad... i prije nego je konobar to prosuo...na pola sekunde sam znao (negdje u malom mozgu mi je sva ta scena proletila) da ce prosuti...
jednostavno kao da se neki dogadjai odvijaju, koji su se meni vec nekad desili, negdje, nekako...i sada se ti dogadjaji neki ponavljaju, ili dogadjaji ili osobe ili neka mjesta na kojima sam "bio"..
iskreno, mene nekad ovoga bude pravo strah
theTruePath

#145 Re: Snovi

Post by theTruePath »

duminjo wrote:ja se u zivotu sjecam svoja 3 sna i znam sta sam sanjao. u ostalim slucajevima se probudim i znam da sam sanjao al nema sanse da se sjetim sta sam sanjao, napravim sebi kahvu, sutim i razmisljam, pokusavam se sjetit i sve mi nekako sekunda fali da se sjetim, sve kroz maglu...al jok, nema sanse.
eh sad...izvan snova u zivotu mi se desavaju jako cudne stvari..evo primjer: upoznam slucajno neku osobu i kad vidim tu osobu kroz glavu mi prodje njegovo/njeno ime, gdje radi, cime se bavi, koga ima od porodice, gdje zivi... jednostavno skoro sve znam o toj osobi a prvi put je u zivotu vidim.
onda mi se znalo desavati da odem negdje na neko mjesto PO PRVI PUT i kad dodjem na to mjesto, kao da sam se tu rodio, sve zivot znam i sve mi nekako nadolazi u posljednjoj sekundi, kao da se prisjecam odnekud.
i treca stvar, kad npr hodam ulicom s nekim, ili pijem kafu s nekim u drustvu i sad neko nesto oce da kaze ili nesto hoce da uradi ja kao da nekad znam sta ce se desiti. sjedimo na kafi, dolazi konobar i ispada mu tacna, pice se prosulo i ja sam ubijedjen da sam tu ISTU, identicnu situaciju (sti konobar, isto drustvo, isti kafic, na isti nacin se sve desilo) dozivio prije, nekad... i prije nego je konobar to prosuo...na pola sekunde sam znao (negdje u malom mozgu mi je sva ta scena proletila) da ce prosuti...
jednostavno kao da se neki dogadjai odvijaju, koji su se meni vec nekad desili, negdje, nekako...i sada se ti dogadjaji neki ponavljaju, ili dogadjaji ili osobe ili neka mjesta na kojima sam "bio"..
iskreno, mene nekad ovoga bude pravo strah

Da ti nisi evlija? :mrgreen:

znam i ja neke ljude koji dozivljavaju te neke "paranormalne" stvari,,hvala Bogu ja ne! :shock:
duminjo

#146 Re: Snovi

Post by duminjo »

ma kakav evlija :lol: :lol: :lol:
al kad se to desava...to je fkt cudno, krenu usta da kazu sta ce se desiti i dok se usta otvore to se desi. kasnije kad sve to prodje i kad se prisjecam ufati me neki strah, sve kontam nisam normalan
Beauty01

#147 Re: Snovi

Post by Beauty01 »

Pozz svima :D
Sanjala sam jako cudan san. U prvom dijelu noci sam sanjala ruzan san, ne bih ga sad pisala - nevezano za ovaj o kojem cu sad pricati :)
Sanjam ja nesto... Ne sjecam se sta :) Znam samo da je bilo nesto jako vazno. Cak se ne sjecam da li je bilo ruzno ili lijepo. 'Elem, to se desava a ja samo ponavljam datum - 21.03. Ponavljam, vrtim se, nervozna sam, i naglo se budim i provjeravam na mobitelu da li je danas 21.03. Cudno :-?
Sta bi to moglo da bude... :roll:
Enofazni števec

#148 Re: Snovi

Post by Enofazni števec »

Pokvaren mobitel
Beauty01

#149 Re: Snovi

Post by Beauty01 »

Ne kontas. Mobitel je dobar. Fazon je u datumu koji me u snu isprepadao toliko da sam u stvarnosti uzela mobitel da vidim koji je datum. Naravno, bio je 09.03., a ne datum koji sam sanjala :D
8-)
gilbert

#150 Re: Snovi

Post by gilbert »

Ja sam takonegdje iza rata sanjao da mi je istekla registracija auta i probudim se i provjerim a ja vozam vec tri sedmice neregistrovano auto . Isti dan sam registrovao auto.
Valjda podsvjest me opomenula .
Post Reply