Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa mene izopšitiše ovdje da sam antibošnjak zbog sportskih motiva, a ti meni sada pričaš priču o tome kako ne treba puštati bodove!
!
Pa naravno da ću te izopštiti iz Bošnjaka kad onako pišeš .Šalu na stranu, jedino sam te htio upozoriti da tvoje pisanje u sebi sadrži i političke implikacije kojih možda nisi ni svjestan.
Inače ja više ne idem na utakmice, iz svima nama poznatih razloga, jedan sam od onih koji Zrinjski uopšte ne mrzi (osim u okvirima sportskog rivalstva) čak štaviše mislim da je u određenom smislu Zrinjski napravio neke stvari koje treba cijeniti (pri tome ne mislim na titule). I naravno iz lige treba da ispadne onaj ko je bio najgori, i titulu da osvoji onaj ko je bio najbolji. I dobro je što se svi slažu da je Zrinjski zasluženo osvojiot titulu.
Nevezano za temu ali neke karakteristike. Prvo i osnovno su novci. Zatim slijedi organizacija kluba jer možeš i imati solidan budžet ali ništa postići nećeš. Jedan primjer- Čelik u zadnjih pet godina. Budžeti klubova Širokog je oko 1.800.000 km a Zrinjskog oko 1.600.000km. To su zvanični podaci a nezvanične cifre su minimum 500.000km više u odnosu na gore pomenute cifre. Klubovi koji se bore za opstanak su imali budžete od 600.000 do 900.000km. Naravno i ovo varira jer Velež u prvom dijelu prvenstva nije imao ni trećinu sredstava koje je imao u drugom dijelu prvenstva. I ono što svi mi zaboravljamo. Koliko ko krade u kojoj upravi odnosno timu. Nekad je bolje imati nešto manje novaca jer manje će i lešinara oko kluba biti. Znači solidna uprava sa koliko toliko poštenim ljudima odnosno bez uličnih mafijaša u klubu garantira barem sigurnu zlatnu sredinu u premijer ligi ma kakva bila.
kebele wrote:Vrlo moguće da je kupljeno, ali jesi li 100% siguran da jeste kupljeno?
Kao vjernik ne bi trebao da budeš tako uvjeren u priče i mahalanje. Kontranapad Veleža je bio, oboren igrač u šesnaestercu, čist penal kao suza. Recimo, ja bih namjerno promašio taj penal, da sam bio na mjestu igrača koji je pucao. Samo zbog zlih jezika, a već se feštalo u publici, znalo se da Orašje gubi 3-1 u tom trenutku, nekih 7-8 minuta do kraja.
Kao vjernik ti kažem, ako si gledao večeras BHTSport, i ako imaš imalo časti i obraza, nadam se da ćeš se složiti da je u Modriči bila lakrdija! Neka je Velež ostao, i da se ja pitam ne bi nikada ispao (samo što bih to javno pokazivao kao Iljo prije par godina kada dadoše Širokom go, pa se počeše izvinjavati) samo trebate imati saveznike u Sarajevu i Želji, od ove godine Olimpiku, a ne dudlati šlaufe Zrinjskom, Modriči i dokazivati kako ste vi ok, a večeras se vidjelo u koja ste doba! Opet vam kažem, vi niste sposobni da sami sebi valjate, tako da morate imati prijatelje iz velikih centara, što je svakako Sarajevo!
Pa mene izopšitiše ovdje da sam antibošnjak zbog sportskih motiva, a ti meni sada pričaš priču o tome kako ne treba puštati bodove!
!
Pa naravno da ću te izopštiti iz Bošnjaka kad onako pišeš .Šalu na stranu, jedino sam te htio upozoriti da tvoje pisanje u sebi sadrži i političke implikacije kojih možda nisi ni svjestan.
Inače ja više ne idem na utakmice, iz svima nama poznatih razloga, jedan sam od onih koji Zrinjski uopšte ne mrzi (osim u okvirima sportskog rivalstva) čak štaviše mislim da je u određenom smislu Zrinjski napravio neke stvari koje treba cijeniti (pri tome ne mislim na titule). I naravno iz lige treba da ispadne onaj ko je bio najgori, i titulu da osvoji onaj ko je bio najbolji. I dobro je što se svi slažu da je Zrinjski zasluženo osvojiot titulu.
Ja sam samo iskren i realan! Ako hoće da od sebe prave ikonu otpora i simbol Mostara, onda neka kažu! Ako hoće da to guraju kao sportisti onda neka i to kažu!
Nije u redu da budu sportisti kada treba svoje prijatelje mlatiti, a patriote kada trebaju guzicu spašavati!
I još nešto ovdje je lova u pitanju prijatelju i nema tu ni sporta i nacije, vjeruj mi! Sjećaš li se prošle godine kada u zadnjoj tekmi uzesmo Čelik na Koševu 3:0 a trebalo im za Evropu, a nama nizašta! Ako se sjećaš onda znaš da je Široki umjesto Čelika igrao u Kup UEFA, a Sarajevo uzelo lovu! Novac ne poznaje granice!
Ja sam samo iskren i realan! Ako hoće da od sebe prave ikonu otpora i simbol Mostara, onda neka kažu! Ako hoće da to guraju kao sportisti onda neka i to kažu!
Nije u redu da budu sportisti kada treba svoje prijatelje mlatiti, a patriote kada trebaju guzicu spašavati!
I još nešto ovdje je lova u pitanju prijatelju i nema tu ni sporta i nacije, vjeruj mi! Sjećaš li se prošle godine kada u zadnjoj tekmi uzesmo Čelik na Koševu 3:0 a trebalo im za Evropu, a nama nizašta! Ako se sjećaš onda znaš da je Široki umjesto Čelika igrao u Kup UEFA, a Sarajevo uzelo lovu! Novac ne poznaje granice!
Pa volio bih ja da Velež nije ikona i simbol otpora (da zapravo nema potrebe za tim), nego da je običan fudbalski klub, koji igra utakmice i za kojeg navijaš ili ga psuješ.Al on jeste, i ovakav kakav je, sa lopovskom upravom i svim onim što ide uz to, on je simbol otpora.I žao mi je što ti se treba to govoriti. I ne mislim da tom simbolu treba pomagati na nesportske načine, nego na neke druge, o kojim nismo pričali (a ne bih ja ni da otvaram sada temu, ima vremena).
Naravno da je lova u pitanju, al nije sve lova, ponekad i previše pojednostavljujemo stvari.
ja sam dugogodišnji navijac Veleza i samo zelim da kazem da Velez nije nikada bio niti ce biti bosnjacki klub, a isto tako ni hrvatski ni srpski.Ovo isto vrijedi i za Mostar. Velez je bio, a isto tako ce i ostati gradski klub.
ovo mi je prvi post i ne zelim nikoga da uvrijedim
19V22 wrote:ja sam dugogodišnji navijac Veleza i samo zelim da kazem da Velez nije nikada bio niti ce biti bosnjacki klub, a isto tako ni hrvatski ni srpski.Ovo isto vrijedi i za Mostar. Velez je bio, a isto tako ce i ostati gradski klub.
Tako i mi govorimo, izbacimo ljiljan iz grba, k'o vi most, ali brato ne ide, jednostavno nas doživljavaju da smo muslimanski klub! Gdje god se zakuha, uzvikuje se udri turčina (a loptu vodi Vule Trivunović, ili Marinko Mačkić)!
19V22 wrote:ja sam dugogodišnji navijac Veleza i samo zelim da kazem da Velez nije nikada bio niti ce biti bosnjacki klub, a isto tako ni hrvatski ni srpski.Ovo isto vrijedi i za Mostar. Velez je bio, a isto tako ce i ostati gradski klub.
Slažem se, i nadam se da će doći vrijeme da nas i svi drugi tako percipiraju.
Naravno, moramo priznat i pravo Zrinjskom da je isto tako gradski klub.
Tako i mi govorimo, izbacimo ljiljan iz grba, k'o vi most, ali brato ne ide, jednostavno nas doživljavaju da smo muslimanski klub! Gdje god se zakuha, uzvikuje se udri turčina (a loptu vodi Vule Trivunović, ili Marinko Mačkić)!
nikada mi nismo izbacili most iz grba, nego su nam petokraku izbacili, pa su je ljudi koji istinski vole Velez vratili, i opet ponavljam mi smo gradski klub
Slažem se, i nadam se da će doći vrijeme da nas i svi drugi tako percipiraju.
Naravno, moramo priznat i pravo Zrinjskom da je isto tako gradski klub.
gradski valjda jeste, ali je i hrvatski, sta god da im ga to znacilo.
!
debelllooooo lažeš prijatelju, vjeruj .... a to svi znaju .... cuj uzeli pare od širokog .... fuuujj ...
Drago mi je sto je Velez opstao u ligi.
A za sljedecu sezonu vam zelim puno uspjeha,al ako ne napravite neke radikalne poteze preko ljeta,tesko da mozete ocekivati sta vise.
Pozdravljam vas u ime navijača "RNK Split" uz želju da šta prije osvojite prvenstvo (doć će i to jednog dana), a bilo bi lipo da i mi dogodine uđemo u 1. ligu.
Evo u roku zadnje 2 godine smo dogurali iz 4. u 2. ligu i uspili smo izać iz stečaja. Ove godine smo doveli dosta solidnih pojačanja, a iz 2. lige u prvu ove godine ulaze tri kluba pa mislimo da imamo dosta šanse za ulazak u 1. ligu.
Živkovića Hajduk pušta i može potpisat ugovor s drugim klubom bez odštete. Najvjerovatnije će nastavit karijeru u Austriji. Bilo je riječi da bi moga doć u Split, ali je Split dobro popunjen u obrani i nije im bilo bas potrebno dovodit tako skupog igraca. Ove godine nam je doslo dosta dobrih pojacanja među kojima su i braca Vitajić koji imaju dosta prvoligaškog iskustva, a bili su i u inozemstvu (jedan u rumunjskoj, drugi u Švedskoj). Inace kontrolu u klubu su preuzeli najveci vjerovnici kluba braća iz imotskog Žužuli. Do sada je klub bia u vlasništvu grada, ali se grad i nije nesto previse brinija o klubu. Sad je stanje drugacije. Polako se uređuje i stadion i vec sad bi ima uvjete za licencu za nastup u prvoj ligi. Dogodine najvjerovatnije idemo u prvu ligu iz razloga sto drugi klubovi ili nemaju ambicija (pare u pitanju) ili nemaju adekvatan stadion. Sad nam je takva situacija u prvoj ligi da 16 prvoligaša igra na 10 stadiona. Ako koga zanoma povjest kluba detaljno je opisana na wikipediji.hr.
Nego sta je sad sa vasim stadionom ? Vidim da se sporite sa Zrinjskim zbog bijelog brijega.
Usput cini mi se neizvedivo da i Zrinjski i Velež igraju na istom stadionu.
Inace Velež bi triba imat pravo igrat na svom povjesnom stadionu, dok je zrinjski umjetna novotvorevina.
I svaka vam cast na vracanju povjesnog grba. Vratili bi i mi svoj samo nam nebi dali da igdi igramo:
Navijači su organizirani. Zovu se Crveni Đavoli. Posjećenost na utakmicama u 3. ligi je bila od 500 do 1500 ljudi. Ove godine će to bit još puno bolje. Slike stadiona i nisu bas najbolje, ali evo iman jednu:
Međutim stadion jos nije dovrsen. Planira se jos dizat zapadna tribina (tribina lijevo na slici) i potpuno natkrit. Na tom krovu ce jos bit i dodatni reflektori ( rasvjetni stupovi na slici su ustvari preneseni sa Hajdukova Starog Placa ). Planira se spajanje tribine na istoku sa tribinom na jugu. I izgradnja tribine na sjeveru za gostujuće navijače.
Velez danas predstavlja vrijedno pojacanje Dolazi Amer Osmanagic
Mladi reprezentativac BiH bio clan OFK Beograda
Velez bi danas trebao dobiti jos jedno vrijedno pojacanje - Amera Osmanagica, mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine i dojucerasnjeg clana OFK Beograd. Dvadesetogodisnji vezni igrac bit ce deveta prinova u dresu „Rodjenih“ ove sezone i mozda i najzvucnije ime ovogodisnjeg prijelaznog roka.
- Osmanagc} je jedan od najtalentiranijih veznjaka u ovom dijelu Evrope i bit ce veliko pojacanje za nasu ekipu. Ima odlican pregled igre, posljednji pas, sto je nama nedostajalo u zavrsnici prosle sezone - kaze trener Abdulah Ibrakovic.
Osmanagic je rodjen u Janji, a fudbalski put zapoceo je u Slobodi, odakle se, kao 12-godisnjak, preselio u beogradski Partizan, gdje je prosao sve omladinske selekcije i bio kapiten juniorske ekipe. Jos 2006. potpisao je profesionalni ugovor, ali je vecinu vremena odradio na posudbi u Partizanovoj filijali
Teleoptiku.
Prosle sezone bio je jedan od standarnih prvotimaca OFK Beograd, a izborio je i mjesto u mladoj reprezentaciji BiH.
Vele`, prema Ibrakovicevim rijecima, trazi jos pojacanje u napadu.