Muzurovic napustio press conferenCe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mostarac

Post by mostarac »

Edin H. wrote:E svaka ti cast mostarac kada ti je uzor Margaret Thatcher i Konzervativna Vlada (koja je otvoreno lobirala protiv BiH tokom rada i koja je primala "donacije" od bogatih srpskih industrijalaca) i koja je storine hiljada rudara i srodnih zanimanja na sjeveru Engleske ostavila bez ikakvih sredstava za zivot i brutalnoscu ugusila strajkove.
Da li znas zasto su "Workers Aid for Bosnia" aktivno sakupljali pomoc za BiH tokom naseg nesretnog rata? Zato sto su im nasi rudari nesebicno pomogali tokom njihove borbe sa tom zmijom.
Englezi su inace tako dobro rijesili problem huliganizma da svako gostovanje reprezentacije i klubova zavrsi tucom sa protivnickim navijacima i Policijom. Samo u prosloj godini velike probleme su napravili navijaci Totenhama, Manchastera, Arsenala i Liverpoola, necemo sada o Leedsu kada je par navijaca izbodeno u Turskoj prije nekoliko godina itd.
Interesantno je napomenuti da engleski mediji uglavnom stoje iza svojih navijaca i za probleme optuzuju brutalnost strane Policije kao npr. u Hrvatskoj.
U svakom slucaju Selektor reprezentacije je uvijek duzan da odgovori na pitanja novinara i moze se reci da pocesto su mediji oni koji kroje reprezentaciju - Beckham je nas problem rijesimo ga se, McLaren ga izbaci iz reprezentacije; Beckham je odigrao 16 sekendi odlicno za Real, brze-bolje McLaren ga vraca u tim. Nema sansi da za reprezentaciju zaigra igrac zato sto je to u interesu nekog menadzera jer je reprezentacija cast i svetinja. Da je Mc Laren postupio slicno poput Muzurovica na Konferenciji za stampu to bi jako brzo bio kraj njegove karijere. Glen Hoddle - jedan od uspijesnijih selektora je u jednom momentu dao nesmotrenu izjavu koja je mogla uvrijediti invalide (inace je pripadnik jedne sekte) i automatski je morao podnijeti ostavku.
Dakle selektor premda teoretski neprikosnoven u izboru tima za svoj rad odgovara javnosti upravo preko medija i sa obzirom da je javna licnost prati se prakticno svaki njegov pokret.

politikant "momak" je bio u ratu i zasigurno se nije borio da bi bi mu grupica skorojevica upropastavala nacionalni tim svojim licnim interesima. BiH je mala drzava i jasno je da mi nikada necemo biti Engleska, Njemacka ili Brazil, ali nema razloga da nam ne igraju najbolji fudbaleri jer smo uvijek imali talenata i dobrih fudbalera. Nema razloga da ponizeni izadjemo iz duela sa zemljom koja barem geografski ima podjednaku teritoriju, a zasigurno ne vise talentovanih igraca - Hrvatskom.
Za pozoriste u Engleskoj je cista budalastina, ako pojedine predstave nisu posjecene to moze samo biti zbog enormno visokih cijena ulaznica (barem nekoliko puta skuplje nego za fudbalske utakmice koje su koliko-toliko dostupne radnickoj klasi).
Drago mi je da tebi nije potrebna pomoc odgovarajucih institucija, ti svoju borbu vodis preko Interneta (ma u pravu si, sakrij se iza ekrana najsigurnije je). To ce zasigurno pomoci da se rijesimo Saveza i svih malverzacija u reprezentativnom fudbalu...

Usput Guso nije bio pogodjen bakljom (pogledaj malo bolje snimak)
Meni Margareth Thatcher nije politicki uzor, ali joj se mora priznati da je situaciju na stadionima smirila odlicno i vrhunski. Vodeci se tvojom logikom onda niko ne bi koristio naucna dostignuca iz vremena nacisticke njemacke, ali necemo o tome. Dakle njen odnos prema BiH nema veze sa onim sto je uradila sa huliganima u engleskoj.
Vi ovde meni pokusavate prodat pricu o huliganima takvu da se covjek sazali nad njima i da ih pocne zaliti, jos samo da suze pocne roniti kako je njima tesko, kako su oni bez para, pa jadni moraju provodit nasilje na utakmicama i maltretirat okolinu i kako jadni treba da tuku sve redom jer je kao njima tesko, a njihovo je demokratsko pravo da ih niko za to nit optuzuje nego da se svi dignemo u njihovu odbranu i kazemo, pa shvatite ih to se djeca samo igraju, proci ce ih. Isto tako treba da policija kad im se obraca dok su u naletu pazi da slucajno ne upotrebi silu ili se gluho bilo brani od tih nevinih momaka koji su samo mladi i naivni jer policija nema pravo da ih sprijecava u igri u kojoj ruse, pale i ugrozavaju zivote i imovinu ljudi, jer zaboga moramo shvatiti huligane.
Vi ocito nikad ili niste vidili huligane na djelu ili ste sami dio tih skupina, a svako sebe brani. Ko ima pravo da brani bagru i stoku koja pred tribinom na kojoj je dosta djece napravi sranje, a policija ih u nas ne smije biti pa baci suzavac Kakve su sokove djeca dozivila da i ne govorim. Umjesto da su bandi ledja odvalili, oni su suzavac bacili na djecu prakticno, a zasto? Zato sto nemaju ovlastenje da se obracunaju sa stokom.
To na kraju krajeva i nisu navijaci, jer navijac je covjek koji dodje na utakmicu da istu gleda i da navija za svoj klub i bodri ga i raduje se i tuguje sa njim i cak i kad je bijesan, tuzan ili ljut nece doci u situaciju da zbog toga izazove fizicki obracun sa bilo kim, a vecinom nevinim. Zasto imamo situaciju u BiH kakva je izmedju Sarajeva i Zenice i koja se nece smiriti dok u medjusobnom obracunu tih bandita ne padne mrtva glava ili vise njih, a sve je zakuhalo stotinjak likova koji nesmetano mrznju prenose na nove generacije. Odakle pravo da to rade nekazenjeno i da sutra neko iz Zenice ne smije doci u Sarajevo u strahu da ce naletiti na neku budalu koju zakon nije tretirao kako treba i obratno da neko iz Sarajeva ne smije doci u Zenicu.
Problem hilugana u BiH je problem koji se naravno nikad nece iskorjeniti ali se moze smanjti i njihova uloga se svesti na minornu, a pogotovo se mogu odstraniti sa stadiona. Samo je potrebno provoditi zakon i primjeniti ga i onda ih jednog po jednog slati na visegodisnje robije i zabranjivati dolaske na stadione. Ja naravno nisam taj lik koji ce zakon uzimati u svoje ruke, ali trazim da zakon zastiti mene kao gledaoca i kao gradjanina. Policija je jedan od organa provodjenja zakona i ima obavezu da to ucini i da stadione ucini dostupne svakome, a ne da odlazak na utakmicu predstavlja avanturu, jer fudbal je odavno prestao biti zanimacija iskljucivo muske populacije koja se fura na silu ili nesto slicno. Utakmice su postale nesto sasvim drugo i mjesto gdje se okuplja nekad i cijela porodica i niko nema pravo da radi svojih kompleksa to sprjecava. Huligani ne poznaju razgovor i sa njima toga nema, jer je njima nasilje hobi, a onda im na to treba odgovoriti jezikom koji razumiju a nakon toga ih slati u zatvore, sto nikako ne moze biti skuplje nego obezbjedjenje utakmica koje se npr. danas igraju u PL. Vise kosta obezbjedjenje utakmice Velez-Zrinjski 2x godisnje nego sto kosta 30 tih idiota u zatvoru godinu dana. Dakle i jeftinije nam je da su u zatvoru.
U evropi engleski huligani koje policija nije registrovala mogu napraviti sranje, ali to im je zadnji put i onda nastupa oduzimanje pasosa i registracija kao huligana.
Mi sve sto treba da uradimo je da prepisemo engleske zakone o huliganima i primjenimo ih na nase podrucje i jednom zauvijek sklonimo stoku sa stadiona, jer navijaci u engleskoj mogu napraviti belaj, ali na stadionu jako jako tesko i ako naprave za to slijede drasticne kazne i dugogodisnji zatvor. U nas navijaci udju kamenuju igrace, biju igrace ili biju sudiju i to je normala. Niko se i ne uhapsi jer policija nema mandat da sredi tu bagru.
peanuth

Post by peanuth »

Zavatoni wrote:
hrasno38 wrote:Pjanic i Tahirovic su posao za Nikolu Nikica.
Upravo tako. Zna se nekakav red.

Ako su to igrači koji bi nešto mogli postati, treba da ih prvo zovne selektor mlađe selekcije. Ako u prvoj, drugoj ili trećoj utakmici za U21 odigraju nešto posebno, onda je odgovornost na Muzuru da ih prebaci u A tim. Koliko se ja sjećam tako je i Salihamidžić počeo igrati za reprezentaciju. Ti momci u svakom slučaju još nisu igrači, već talenti.

Rezultati reprezentacije su isključiva odgovornost Fuada Muzurovića, i drago mi je što je jučer pokazao da je dosta zajebavanja ovog tipa. Zna se red. Zna se procedura. Istina nije trebao psovati, ali znajući Daidžu, i koliko je on u suštini fin i smiren čovjek, tu je bilo sigurno još nešto osim provokacije na pres konferenciji.
cekaj te.. prije godinu dana selektor turske je zovnuo 16- godisnjeg Nuri Sahin-a da odigra jednu prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom posto su svabe htjele da ga uzmu sebi.. od tada mali igra u u mladjim selekcijama turske, ali zna se da ne moze ni za koga vise da igra neg za njih.. pa sta od njega bude..

sta je muzur bolji od terima.. mislim nema logike, treba jos jedan talent da nam ode kao ibrahimovic pa da onda svi placu i zale..
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

Miralem Pjanic nominiran za A selekciju Luxemburga za utakmicu protiv Slovenije koja se igra 8 septembra.
Da li smo izgubili jos jednog talenta ostaje da se vidi (ubrzo).
NSBIH-majku im mafijasku!
visby

Post by visby »

PasoDzigera007 wrote:Miralem Pjanic nominiran za A selekciju Luxemburga za utakmicu protiv Slovenije koja se igra 8 septembra.
Uglavnom se za igrace sa slicnom zivotnom pricom poput Pjanica kaze da je i bolje da igraju za npr. Svedsku, Svicarsku ...jer mogu barem igrati na SP, EP.
Pjanicev debi za Lux je vec malo teze shvatiti :-) Mislim da nece zaigrati za Lux a ako zaigra glup je ko konj :-)
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Ja lično ne simpatišem nešto puno mr.Muzurovića, najviše zbog toga što pripada onom tipu balkanskog trenera kojeg nikako podnosim - staromodni lokalac (tipa Brace iz Vrbanjuše, K.Hafizovića i sl..).
Je li naš selektor u zadnjih 50 godina otišao i na jedan trenerski seminar, je li gledao treninge nekih jačih klubova, je li provjeravao fizičko stanje igrača, je li se obrazovao u trenerskom smislu, je li kakve klubove trenirao (ili barem juniore) i imao s njima bilo kakvog uspjeha - jok.

Neozbiljno je sa njegove strane pozivati igrače tipa Husića, Božića, Raščića i sl, a ne uzeti sebi 2 dana da odeš u Francusku i pogledaš malog Pjanića na licu mjesta.
Šta je sa Salihovićem, Pandžom, Vršajevićem..?
Zašto vjeruje toliko našoj odbrani kada je ova primila 8 golova u 4 zadnja meča?

I ko je ba on da mu ne smiješ postaviti bilo kakvo pitanje vezano za reprezentaciju? To što je on uradio čini press konferenciju nepotrebnom. Ako Muzurovićevo krhko zdravlje ne može neka pitanja da podnese, neka deda (kakav ba dajdža) sekretarici naloži da za njega ispiše odmah i pitanja i odgovore koji ga previše ne uzrujavaju i neka ih onda iskopira i podijeli novinarima.
10.000 milja on prima za kafanisanje po Sarajevu i onda k'o lafo 10-ak dana svaka 2 mjeseca objavi spisak i vodi ovu reprezentaciju negdje.

Muzurović je bolji trener od B.Sliškovića, ali to i dalje ne znači da je dobar. Moram mu česitati za hrabrost u Norveškoj da počne sa 2 napadača, ali na tome i ostaje - utakmicu su riješila 2 indvidualna poteza Misimovića. Protiv Turske nas vile pronosale, iako smo trebali fasovati barem 3-4 komada, a protiv Malte nije ni vodio utakmicu tako da mu tu nemam šta reći osim da je sramota da nas onakva ekipa stisne u 16-ac zadnjih 15 min.

Žao mi je što je tako, ali mislim da s njim dugoročno nemamo nikakvih šansi da se plasiramo bilo gdje.

Eto, toliko.
sekiracija

Post by sekiracija »

Kazu da u BiH ima psihologa bez posla?
Pa i ako imaju posao zasto ta bransa ne organizuje MEDIA TRENING za javne licnosti,pa im ne objasne kako ista treba da rade.
Na zapadu svaka javna licnost kako politicar tako i selektor reprezentacije obavezno prodje kroz taj kratki ali jako svrsishodan trening.
Muzurovicu,ovo ti nije fol fakat :sad:
Edin H.

Post by Edin H. »

PasoDzigera007 wrote:Miralem Pjanic nominiran za A selekciju Luxemburga za utakmicu protiv Slovenije koja se igra 8 septembra.

:shock:
Comrad

Post by Comrad »

Image --- Image

Kakav smo napad mogli imati :-) Nadam se da necemo opet za nekih 2-3 godine zaliti sto nije pozvan Pjanic, Tahirovic ili bilo ko drugi. Zasto ne pozvati te igrace na prijateljsku, nek ubiljeze nastup, nek budu nasi zauvijek...al neka opet mi znamo bolje, sta ce nama neko cudo koje sa 17 godina igra u jednoj od najjacih liga u Evropi...
sl@ven

Post by sl@ven »

pjanic poceo dva susreta za mec i jedan usao kao rezerva...

mec zadnji na tabeli... ima on jos znoja prolit da uleti u a repku....

a ako mu je glavni argument "izgubicete me jer cu igrat za druge", nek se nosi u pm... sad je trend da kojekakvi prvo prijete da ce igrat za druge i da pri tome spominju ibrahimovica...

ako hoces igrat za svoju zemlju, cekaces i izborit ces se za mjesto kao sto je i muslimovic ceko i sad ima sta pokazat...

nego lagano jos dokazivanja pa onda u repku.... ili sad u mladu ali to je vec nikiceva briga...
amarpitar

Post by amarpitar »

sl@ven wrote:pjanic poceo dva susreta za mec i jedan usao kao rezerva...

a ako mu je glavni argument "izgubicete me jer cu igrat za druge", nek se nosi u pm... sad je trend da kojekakvi prvo prijete da ce igrat za druge i da pri tome spominju ibrahimovica...

ako hoces igrat za svoju zemlju, cekaces i izborit ces se za mjesto kao sto je i muslimovic ceko i sad ima sta pokazat...

nego lagano jos dokazivanja pa onda u repku.... ili sad u mladu ali to je vec nikiceva briga...
Pjanic je u prvom mecu za Mec usao u igru 68. minuti protiv PSGa i to sa 17 godina, 3 mjeseca i 17 dana! Vec u drugom mecu je bio starter protiv Rennesa i najbolje ocjenjeni igrac svoje ekipe, da bi isto ponovio i u trecem mecu protiv Bordeaux-a.

A zaboravio sam ja, imamo mi Jelica, sina predjsjednika genocidne tvorevine, koji je otisao iz Nirnerga bez ijednog upisanog nastupa!!!! A preso je u slavni klub, zvani OFK Beograd, je li to nasa buducnost?

PS. Neki dan u Oslobođenju objavljen komentar jednog forumaša sa SA-X, kako Pjanic nije nista posebno... :-x
Edin H.

Post by Edin H. »

Miralem Pjanić je mješavina Sušića i Baždarevića

- Pjanić je najprijatnije iznenađenje, to nije samo moje mišljenje, već i francuske sportske javnosti, odnosno novinara. Dečko ima 17 godina i igra u prvom timu Metza. Tu prestaju sva pitanja o tome da li je kvalitetan ili nije. A jeste, on je klasa već sada, s tim da iz utakmice u utakmicu napreduje – kaže Hadžibegić za sarajevski San i nastavlja:

- Pjanić ima nešto Sušićevog, Baždarevićevog, Vukičevićevog kad je u pitanju kreativnost, ali je i veliki radnik pa me podsjećao na Čalu Janjoša.

Plejmejker Metza igra na poziciji centralnog veznog i aktivno sudjeluje u napadačkim akcijama.

- Radi se o super igraču, dosta je aktivan, pokretljiv, nudi se, traži loptu. Ima ideju što je najvažnije. Izvodi sve prekide, kornere i slobodne udarce. Odličan je tehničar i ovdje svi o njemu govore samo biranim riječima.

Hadžibegića smo pitali da li Pjanić ima mjesta u U-21 i A reprezentaciji BiH.

- Naravno da u mladoj ima mjesta, pa to je smiješno ako neko u to sumnja, a smatram da ima mjesta i kod Muzurovića. Ovo je moje mišljenje, bez želje da nametnem nekog igrača, jer ga privatno i neznam. Pjaniću treba dati šansu u A reprezentaciji, jer netreba robovati godinama. Kakve veze ima što je njemu 17 godina. Pa, u Mecu ga tretiraju kao seniora, on igra u društvu najboljih igrača Francuske. To mu je prednost što je mlad. Čitao sam da je dobio poziv u A reprezentaciju Luksemburga i treba ga pod hitno zvati u BiH. Da nam se nedesi novi Ibrahimović, a mi nesmijemo da se odričemo naših mladih i perspektivnih igrača – smatra poznati bh. trener.

Upravo na preporuku Hadžibegića, u francuski Lille je iz Švedske stigao još jedan Bosanac, Emra Tahirović, 19-godišnji napadač koji je rođen u Sarajevu.

- Tahirović je vrlo talentovan igrač i vrlo brzo će u Lillu dobiti priliku. Koliko u našem Savezu znaju za njega, to neznam, ali tvrdim da ga treba pratiti i razgovarati s njim – zaključio je Hadžibegić.

Nijedan selektor nije imao izbor igrača kao Muzurović

Hadžibegić je naglasio da je Fuad Muzurović napravio odličan rezultat odkako je došao na mjesto selektora.

- To je neupitno, ali isto tako je činjenica da niti jedan selektor u ovom trenutku nije imao toliki izbor igrača koji mogu igrati za reprezentaciju. To odgovorno tvrdim. Uz ove potpisnike, te sadašnji potencijal u A timu, te naravno mlađi igrači koji dolaze, to je već fond od oko 30 igrača koji mogu pojačati konkurenciju u državnom timu – smatra Hadžibegić.
Hakala

Post by Hakala »

*Neka ga zove Ivo knezevic*(selektor juniorske selekcije)rekose mudraci sa slatkog coseta.

bas me cudi kako niko u hrvatskoj ne protestvuje zato sto je slaven bilic pozvao rakitica u A selekciju.

kod nas bi i messi bio u junirskoj repki

ovo je fenomen za proucavat.da se ovo vec prije nije desavalo ,pa hajde.ne izvuci nikakve pouke iz dosadanjih slucajeva,to je strasno..i samo u nas :sad:
elSaik

Post by elSaik »

Hakala wrote:*Neka ga zove Ivo knezevic*(selektor juniorske selekcije)rekose mudraci sa slatkog coseta.

bas me cudi kako niko u hrvatskoj ne protestvuje zato sto je slaven bilic pozvao rakitica u A selekciju.

kod nas bi i messi bio u junirskoj repki

ovo je fenomen za proucavat.da se ovo vec prije nije desavalo ,pa hajde.ne izvuci nikakve pouke iz dosadanjih slucajeva,to je strasno..i samo u nas :sad:
naivno... veoma naivno... pa zar postoje ljudi koji misle da se poziv u repku dobiva po zasluzi... čast izuzecima koji služe za mazanje očiju naroda, ali je većina u repki samo da bi se prodala... a i tako će ostati dok su znamo koji "ljudi" na svojim pozicijama u Savezu...
murti439

Post by murti439 »

sl@ven wrote:pjanic poceo dva susreta za mec i jedan usao kao rezerva...

Ma, ja.... sve u svoje vrijeme... I Barbarez je debitov'o u 27-oj, Muslimovic isto tu negdje (25-a ili 26-a), pa sta im fali... Nek' cekaju, trebali su jos...

Nek' on igra za LUXEMBURG. I tamo ce mu bolje bit', dobri moj, i u LUXEMBURGU su mu vece sanse da jednom zaigra na velikom takmicenju...
stardust3003

Post by stardust3003 »

Ispostavilo se da su bili u pravu oni koji su direktno u TV programu netom nakon izbora na selektorsku poziciju Muzuroviću prorekli da će se poltronski uklopiti u naš mafijaški savez!!!
Onako se ponašati pred auditorijem i to u društvu (vidi sad ovo) klowna Nikole Nikića i idiotsko-lopovske pijandure Muniba Ušanovića ne smije sebi dozvoliti iole ozbiljan selektor!!! Znao je u šta ulazi i sam je sebi a i nama, najodgovorniji za svoje ponašanje...

Da se više ne ponavljamo ali dok je ovakve države i političara ne možemo ništa bolje očekivati ni u sportskim savezima...(samo da se ne desi slično i u KSBiH)...
apoliticni_politikant

Post by apoliticni_politikant »

Muzurovic pozvao Baotica.
apoliticni_politikant wrote:.

Golmani su nam Guso i Alaim. Halo ba!!!! Alaim i Guso.
A za Hasagica i Tolju nema mjesta.
Dat cu jos jedan primjer kad su golmani u pitanju. Zasto danas nije saopcio ime drugog golmana. Rekao je samo da ce to uraditi naknadno, i da ce golman biti iz Premier lige BiH. Eh to je postovani ljubitelji najvaznije sporedne stvari (nakon "cupi") na svijetu poziv menadzerima dvojice kandidata Baotic (Zeljeznicar) i Mujkic (Jedinstvo) da posalju najponvoljniju ponudu da im pulen upise nastup za A tim BiH. Mujkic ili Baotic bice naknadno pozvani golmani. zapamtite sta Vam rekoh.
Kad sam ja ovo rekao. Sjecate li se. ?

pozdrav domovini
Post Reply