Vako, Klajdovice, jok ja. A-a.
Na kraju krajeva, ako nije bio taj crtani (a jeste) ima da ga nacrtamo! Ima da bude star 12.000 godina i nazvaćemo ga SuperSemir
Moderator: _BataZiv_0809
il još bolje SuperSemiramida - kraljica Piramida u VisokomIlijaLadin wrote:Da je u moje vrijeme bilo ovih e-crtanih japanske produkcije, možda bih i sanjao crtani
Vako, Klajdovice, jok ja. A-a.
Na kraju krajeva, ako nije bio taj crtani (a jeste) ima da ga nacrtamo! Ima da bude star 12.000 godina i nazvaćemo ga SuperSemir
Zvonko?IlijaLadin wrote:Da sjećam se, napisao sam negdje već
Nego. Znate onaj crtani o nekom liku koji živi u staroj kući i ima crveni autić u garaži iznad koje mu je soba u kojoj živi. I kad negdje zatreba spušta se niz onu (a-la striptiz bar / vatrogasnu) cijev.
E sad, taj autić je, čini mi se i sam vozio. Jednom se i prehladio![]()
A mogao je ustati i na zadnje točkove.
Sve mi se pomiješalo
Zvonko nego staziggy wrote:Zvonko?IlijaLadin wrote:Da sjećam se, napisao sam negdje već
Nego. Znate onaj crtani o nekom liku koji živi u staroj kući i ima crveni autić u garaži iznad koje mu je soba u kojoj živi. I kad negdje zatreba spušta se niz onu (a-la striptiz bar / vatrogasnu) cijev.
Sve mi se pomiješalo
Ma nije se Zvonko spuštao niz vatrogasnu cijev čini mi se ..ziggy wrote:Zvonko?IlijaLadin wrote:Da sjećam se, napisao sam negdje već
Sve mi se pomiješalo
ovo je zvonkoBonnie-Clydova mala wrote:Ma nije se Zvonko spuštao niz vatrogasnu cijev čini mi se ..ziggy wrote:Zvonko?IlijaLadin wrote:Da sjećam se, napisao sam negdje već
Sve mi se pomiješalo

Sjeæanje me slu¾i, ali ne ba¹ najbolje.pinkzelena wrote:
Bila ona djevojcica i oni covjeculjci sto su izlazili iz kutije za sibice..drveni i mogli se transformisat u sve zivo po potrebi.
I ona je nesto krenula da kuha.. uglavnom ubacila u sherpu luk..i pocele joj suziti oci..
Uglavnom,taj luk je odjednom dobio oci,narastao velik..tako nesto..krenuo gutat sve zivo,a onda su ona 2 covjeculjka nesto uradila i od luka ostale samo oci.Stavili su neku dasku,uzeli drvenu kasiku..i udarali luk![]()
![]()
tako je nesto bilo?
Malo ga ja sad ovo smlati,al te se epizode odlicno sjecam.Uvijek su kao oni dovrsavali neke njene poslove![]()
Ne znam kako se zove crtani,al ga se sjecam
Bravo, al ono nije to. Onaj je čovjek bio stariji. Prilično lijen čini mi se, ali je imao i svoj vrt.Lace wrote:
ovo je zvonko
al mislim da to nije taj crtani...taj smo zvali brm brm![]()
Ma zavitlavaš nasIlijaLadin wrote:Bravo, al ono nije to. Onaj je čovjek bio stariji. Prilično lijen čini mi se, ali je imao i svoj vrt.Lace wrote:
ovo je zvonko
al mislim da to nije taj crtani...taj smo zvali brm brm![]()
u videotecizeno wrote:gdje se moze naci zadnja sezona serija izgubljeni, sopranosi, prijatelji, vili i grejs...
Jel taj čiča imao cuku i jesu li živjeli u Engleskoj? Da nije Wallace&Gromit....jesi me zadevero, evo već danima kontam...IlijaLadin wrote:Eno opet ona, nesto tamo amo, podsjecas me na nju... ma original![]()
![]()
taj crtani itekako postoji/postojao, stariji čiča, sa crvenim autićem u podrumu. mala trošna kuća, sama na proplanku. Joooooj
LafoMamone wrote:Zvonko nego staziggy wrote:Zvonko?IlijaLadin wrote:Da sjećam se, napisao sam negdje već
Sve mi se pomiješalo.
Pjesmica je isla ja mislim ovako:
Zvonko
Taj mali lutak vozi auto pravi.... (pih ne znam dalje).
Svi su crtani uglavnom pomenuti. Osim jednog, a to su Graskici
.
Ne znam samo kako ste njih mogli zaboraviti.
"U jednom vrtu medju cvijecem, sicusan grad se sakrio...."
Sto se tice yih crtanih, meni su sad interesantna imena likova.
Recimo "cika Tomo"ili Badzo
), Pera Zdero, Kico, vitez Koja...
Baltazarova epruveta je bila moj san, dok u 6 razredu nisu poceli casovi hemije
.
A ja sam jos uvijek ubijedjen da je rijec o velikom SABANU iz plemena Duloxa
Zar nije Šaban?!pinkzelena wrote:LafoMamone wrote:Zvonko nego staziggy wrote: Zvonko?.
Pjesmica je isla ja mislim ovako:
Zvonko
Taj mali lutak vozi auto pravi.... (pih ne znam dalje).
Svi su crtani uglavnom pomenuti. Osim jednog, a to su Graskici
.
Ne znam samo kako ste njih mogli zaboraviti.
"U jednom vrtu medju cvijecem, sicusan grad se sakrio...."
Sto se tice yih crtanih, meni su sad interesantna imena likova.
Recimo "cika Tomo"ili Badzo
), Pera Zdero, Kico, vitez Koja...
Baltazarova epruveta je bila moj san, dok u 6 razredu nisu poceli casovi hemije
.
A ja sam jos uvijek ubijedjen da je rijec o velikom SABANU iz plemena Duloxa
Za sada nas je troje koji su mislili da se glavni duloški vođa zvao ŠABAN![]()
NIšta mi nije bilo jasno ko djetetu..reko otkud ŠABAN![]()
Može li VEN?IlijaLadin wrote:Nije Gromit. Toga bih se već sjetio, pogotovo zbog tehnike koja je upotrijebljena u kreiranju filma.
Ovo je čista 2D animacija.
BTW. Wallace i Gromit je urbani crtić. Oni žive u zgradi. Ovo je kuća na osami na selu.
Jeb ga... ne mogu da se sjetim nikako... trebamo doć do nekog pregleda progama od prije rata, možda oko 88. godine.