Nancy Drew wrote:možda zato što se plaćala kartafaraon_sa wrote:..ali sto on ne napuni kosevo??????![]()
btw, i ovaj najavljeni u Zetri, kao i svi Dinini prethodni koncerti u Sarajevu, je besplatan ... odnosno 'pokriven i zaokružen' SDA, pardon Telecom, lovom da se ne bi rizikovalo s kartama ...
uživajte
Dino Merlin - Comeback of 2007
Moderator: _BataZiv_0809
- KarabajaX
- KarabajaX
Nancy Drew wrote:možda zato što se plaćala kartafaraon_sa wrote:..ali sto on ne napuni kosevo??????![]()
btw, i ovaj najavljeni u Zetri, kao i svi Dinini prethodni koncerti u Sarajevu, je besplatan ... odnosno 'pokriven i zaokružen' SDA, pardon Telecom, lovom da se ne bi rizikovalo s kartama ...
uživajte
-
El_Mariachi
Ova tema je jos jedan nepobitan dokaz kolika je Dino zvijezda...
-
suzana20
OTKRICU TI TAJNUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.........
DINO DINO DINOOOOOOOOOOOOOOOO
JEDVA CEKAM KONCERT I BICE FENOMENALNO KAO I UVIJEK,DINO JEZIVA LEGENDA KAO MUZICAR NARAVN.OSTALO ME NE ZANIMAAAAA
DINOOO DINOOOOO JESTE BILI NA KOSEVU KAD SE ZOVE DA IZADJE NA BINU,TO JE ZIVOTNI MOMENAT LLJUDIII KOLIKO LJUDI GA DOZIVAAAAAAAAAAA
JEDVA CEKAM KONCERT I BICE FENOMENALNO KAO I UVIJEK,DINO JEZIVA LEGENDA KAO MUZICAR NARAVN.OSTALO ME NE ZANIMAAAAA
DINOOO DINOOOOO JESTE BILI NA KOSEVU KAD SE ZOVE DA IZADJE NA BINU,TO JE ZIVOTNI MOMENAT LLJUDIII KOLIKO LJUDI GA DOZIVAAAAAAAAAAA
-
GoschaUkuchi
suzana20 wrote:OTKRICU TI TAJNUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.........
Jer ON je bi tu kad je bilo najteže!!!!
-
adisio
Ja znam samo jedno, da svaka Dinina pjesma pustena u bilo kojem klubu u dijaspori ce uvjek da digne atmosferu na veci nivo.
On je nasa najveca zvijezda i najpopularniji muzicki umjetnik i to je cinjenica. A sad naravno ima ljudi kojim nepase njegov stil to je normalno. Meni dugo nije Merlin bio bas nesto, ali od albuma Sredinom pa sve do danas sve vise i vise cijenim njegovu muziku.
On je nasa najveca zvijezda i najpopularniji muzicki umjetnik i to je cinjenica. A sad naravno ima ljudi kojim nepase njegov stil to je normalno. Meni dugo nije Merlin bio bas nesto, ali od albuma Sredinom pa sve do danas sve vise i vise cijenim njegovu muziku.
-
sulesavic
Ja se sjeæam, gledajuæi koncert neki njegov, pjeva on onu la¾u la¾u me da vrijeme lijeèi sve mo¾da sidu i tumor al nju nikad ne i onda jedna pauza, bend svira, Dino se kontempaltivno dr¾i za glavu, nakon èega se obraæa publici.
Dragi moji, u vrijeme kada je napisana ova pjesma nije se znalo kako je opasna ova opaka bolest - sida. Zato, molim vas na ovom mjestu - ne dopustite da se i meðu vama ¹iri - kontam, sad æe ne¹to u smislu koristite kondome, kad idiot se drekne - cinkajte dilere!.
Pa, mamu ti maloumnu...
Dragi moji, u vrijeme kada je napisana ova pjesma nije se znalo kako je opasna ova opaka bolest - sida. Zato, molim vas na ovom mjestu - ne dopustite da se i meðu vama ¹iri - kontam, sad æe ne¹to u smislu koristite kondome, kad idiot se drekne - cinkajte dilere!.
Pa, mamu ti maloumnu...
-
DTL
Evo nesto citam ove postove, pa skidam ovu muziku koju je Dino pokupio onako usput. Naviru mi sjećanja na poslijeratni koncert Bijelog dugmeta, kad je neko prijetio da će baciti bombu pred Holiday Inn, i vodila se zucna rasprava na radiju Stari Grad i NTV Hayat kako treba taj koncert zabraniti. Predvodile su u tome kao navodno Zelene beretke, nebitno.
I onda na ovom forumu (sto najvise govori o samoj vrijednosti ovog foruma i njegovoj citanosti i uticaju) moja malenkost i jos par ljudi digose dreku, po principu OK, zabranite koncert, ali zabranite i Dinu Merlina (Beograd, Ceca Arkan, Njemacka itd...)
Uglavnom, odrza se koncert, Beretke ga popljuvase, bilo je sekunda da mu uzmu stan, Dinin tiraz "Burek"a je podbacio totalno, ko fol krivi pirati, turneja u Njemackoj propala, i sad pod okriljem BH Telecom-a, ustaje Dino opet.
I mi ovdje o supku i dinar efendiji seremo, umjesto da nas odusevi da je zagrebacki Vecernji list, na ljetnju kompilaciju hitova stavio Letu stuke, da je Zoster na MTV-u, Losa najavio izdavanje albuma Plavog orkestra, da NOVA TV pocinje da pusta nasu seriju (ma koliko bila glupa) i slicne stvari.
Jebes Dinu, pitam se kako ce Pitari veceras proci. Iako sam Zeljovac, ne bih volio da se provale, navijamo i mi za njih. Bice vremena za zajebanciju.
I onda na ovom forumu (sto najvise govori o samoj vrijednosti ovog foruma i njegovoj citanosti i uticaju) moja malenkost i jos par ljudi digose dreku, po principu OK, zabranite koncert, ali zabranite i Dinu Merlina (Beograd, Ceca Arkan, Njemacka itd...)
Uglavnom, odrza se koncert, Beretke ga popljuvase, bilo je sekunda da mu uzmu stan, Dinin tiraz "Burek"a je podbacio totalno, ko fol krivi pirati, turneja u Njemackoj propala, i sad pod okriljem BH Telecom-a, ustaje Dino opet.
I mi ovdje o supku i dinar efendiji seremo, umjesto da nas odusevi da je zagrebacki Vecernji list, na ljetnju kompilaciju hitova stavio Letu stuke, da je Zoster na MTV-u, Losa najavio izdavanje albuma Plavog orkestra, da NOVA TV pocinje da pusta nasu seriju (ma koliko bila glupa) i slicne stvari.
Jebes Dinu, pitam se kako ce Pitari veceras proci. Iako sam Zeljovac, ne bih volio da se provale, navijamo i mi za njih. Bice vremena za zajebanciju.
-
pljuskavice
Ne bih baš rekla. Ja sam uredno platila kartu za Burek na Koševu i uživala u koncertu.Nancy Drew wrote:možda zato što se plaćala kartafaraon_sa wrote:..ali sto on ne napuni kosevo??????![]()
uživajte
Može nam se sviđati njegova muzika ili ne, možemo za njegove tekstove misliti da su ko toranj u pizi, ili da su antologijski, ali moramo priznati jedno - Dino je VELIK. Pjesme su mu majstorski urađene, nema jeftinoće, nema papanluka, nema improvizacije. Ostali na BH estradi mu nisu ni do koljena. A baš oni, miševi, najmanje ga vole.
(Čast talentovanim predstavnicima poslijeratne urban scene - njih izdvajam. I naravno, veselim se Zosteru na MTV-u, Štukama u Hrvatskoj...)
- darius_maximus
Znam kupio sam to izdanje kad sam bio na moru, i mene je zacudilo i iznenadilo...DTL wrote:Evo nesto citam ove postove, pa skidam ovu muziku koju je Dino pokupio onako usput. Naviru mi sjećanja na poslijeratni koncert Bijelog dugmeta, kad je neko prijetio da će baciti bombu pred Holiday Inn, i vodila se zucna rasprava na radiju Stari Grad i NTV Hayat kako treba taj koncert zabraniti. Predvodile su u tome kao navodno Zelene beretke, nebitno.
Rek'o sam ja davno, ima vecih talenata kojima se treba posvetiti paznja...
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
sta je tebirashid wrote:Zbog ovakvih komentara mi se gadi ovaj forum ... idite laprdajte <osoba zenskog pola sa kojim imate zajednicke osobine i krvnu grupu i koja vam je poklonila zivot> svojima. Mangupski idioti.
ili sam nesto propustila, kad je postao silan haram barnut u dinu ko da sirocetu hljeba uzimamo?
p.s. nazivanje ljudi koji imaju suprotno misljenje i tebe licno ne vrijedjaju idiotima nije bas po pravilima ovog foruma, naime, to je uvreda. remember?
Last edited by Bea_Trix on 15/08/2007 19:14, edited 1 time in total.
-
Piranesi
Sule ba, bezveze Dini spominjes mater, mislim stvarno je primitivno....A dobro znamo da je Dino Na KOsevo reko bas u vezi side...DA JE CHUNI KONDOM NAJBOLJI DOM.... a ti tako..al sta's ima na svakakvih u bozijoj basti!!!! nadam se da nisi jedan ood dilera..sulesavic wrote:Ja se sjećam, gledajući koncert neki njegov, pjeva on onu lažu lažu me da vrijeme liječi sve možda sidu i tumor al nju nikad ne i onda jedna pauza, bend svira, Dino se kontempaltivno drži za glavu, nakon čega se obraća publici.
Dragi moji, u vrijeme kada je napisana ova pjesma nije se znalo kako je opasna ova opaka bolest - sida. Zato, molim vas na ovom mjestu - ne dopustite da se i među vama širi - kontam, sad će nešto u smislu koristite kondome, kad idiot se drekne - cinkajte dilere!.
Pa, mamu ti maloumnu...
- KarabajaX
Uh, sjeba mi pjesmudarius_maximus wrote:http://www.youtube.com/watch?v=bbg4n4GmcbU - Sezen Aksu
http://www.youtube.com/watch?v=pldW9P7ltJg - Dino Merlin
Last edited by KarabajaX on 15/08/2007 19:54, edited 1 time in total.
- KarabajaX
Neelix wrote:http://www.box.net/shared/24qjp4kl5r
nagradna igra
kako glasi ova pjesma na nasem jeziku i ko ju je otpjevao
-
Piranesi
Kao i na vecina umjetnika, na Dinu su imali influence ili inspiraciju odredjeni muzicari.
Npr: Gorana B. su vazda inspirisali odredjeni trendovi u muzici da bi stvaro svoju...sto na kraju ispadne slicno sa orginalom ali nikako plagijat.
Velikog Rembrantha i Durera su inspirisali i influence imali Leonardo i ostali Ital. masteri pa su isli u Italiju a Durer cak i pjeske iz Njemacke otiso u Firencu.
A da negovorimo o Beatles-ma koji si inspirisali masu muzicara. A Dini niko nemoze osporiti lijepe tekstove koje raja voli.
A sad sto pojedinci imaju problema sa njegovim personality to je drugi par opanaka.
Neka ba Dine dobar je!!!
Npr: Gorana B. su vazda inspirisali odredjeni trendovi u muzici da bi stvaro svoju...sto na kraju ispadne slicno sa orginalom ali nikako plagijat.
Velikog Rembrantha i Durera su inspirisali i influence imali Leonardo i ostali Ital. masteri pa su isli u Italiju a Durer cak i pjeske iz Njemacke otiso u Firencu.
A da negovorimo o Beatles-ma koji si inspirisali masu muzicara. A Dini niko nemoze osporiti lijepe tekstove koje raja voli.
A sad sto pojedinci imaju problema sa njegovim personality to je drugi par opanaka.
Neka ba Dine dobar je!!!
-
DTL
Ja nemam problema sa njegovim peronality-em.Piranesi wrote: A sad sto pojedinci imaju problema sa njegovim personality to je drugi par opanaka.
Neka ba Dine dobar je!!!
Imam problem, jer mi je jebeni telekom uveo nacionalni roming, naplacuje mi mobitel ko lud, a onda MOJE/NASE pare trose na kretena kakv je Dino. Sto nisu uzeli pa potrosili pare na Rizu Ruzu, ili na Zoster ili na Reginu ili na Letu štuke ili na Halida Bešlića ili na Duška Kuliša ili na ne znam ni ja koga....
Uzeli su MOJE/NASE pare i platili dinar efendiji, ko fol hadziji i velikom Muslimanu po potrebi, za nesto sto ne vrijedi a svi su se tu u talu nasli, i Dino i direktor Telekoma Akšamija i Hamdo Katica (za njegova je vakta ugovor potpisan).
E to je moj problem. Pljačkaju me i trule mi jabuke uvaljuju.
A koliko pojama nemaju o marketingu BH Telecomu, najbolje pokazuje reklamna kampanja NOVE TV koja je angazovala grupu Connect (nikad niko nije cuo za njih) i napravljena je pjesma, koja je svima koji imaju CablTV vec usla u uho.
A znas kad ce nam Dinina pjesma uci u uho? Nikad! Jer je djubre, van vremana i bez ideje.
E zato mi je pun K***C Dine šupka.
- Chopper_Horrace
moram reci odlicna pjesma ako uzmemo svi u obzir da su mu pjesme na isiti kalup.
svakako je raja kod nas u bih navikla da se nista ne menja pa ni Dino nema razloga za isto...
svakako je raja kod nas u bih navikla da se nista ne menja pa ni Dino nema razloga za isto...
-
sibelius
Piranesi wrote:Kao i na vecina umjetnika, na Dinu su imali influence ili inspiraciju odredjeni muzicari.
Neka ba Dine dobar je!!!
pomalo???
i smjesno mi je kad popularne tekstopisce i pjevace zovete umjetnicima, al' haj
dino je plivao preko 'bare' da bi se nadahnuo bozanstvenim melodijama michael jackson-a
-
sibelius
za UMJETNIKA i ne mozes bas naci DEFINICIJU...Piranesi wrote:Jarane, trebam li ti reci definiciju UMJETNIK..haj' da ti ne govorim potrudi se ,GUGLAJ malo...ako vec neznas ...za mene je i BLACK i Strujnik ( forumashi).UMJETNICI kad vidim onako lijepe crteze...
ali TEORIJA prica nesto sasvim drugo negli 'prodaje' merlin...
- Bosanac_21
Dino da nije ono sto je nebi prodao i izdao onoliko albuma koliko je do danas,
tako je i sa koncertima koji su ko sibica, po klubovima/kaficima, itd.
Dosta se danas dovodi od pojedinih u pitanje njegova umjetnost, kad smo kod
toga - razlikuje se od ostalih. Slicno je i sa pricama o narodnjacima i
ponizivanja raje koja to slusa od onih koji ne
Danas imamo svakakvih pjevaca koji su izdali desetine albuma, ali nisu u
stanju da svojim "hitovima" poliju na ruke pjevacima kao sto je jedan Halid
Beslic ili Hanka Paldum?
Nek raja slusa ono sto hoce, a isto tako nek i drugi ima pravo da slusa sta
hoce. Nije cilj da se drugom nametne tudje ili da se osoba potcijeni zbog vrste
muzike koju slusa
tako je i sa koncertima koji su ko sibica, po klubovima/kaficima, itd.
Dosta se danas dovodi od pojedinih u pitanje njegova umjetnost, kad smo kod
toga - razlikuje se od ostalih. Slicno je i sa pricama o narodnjacima i
ponizivanja raje koja to slusa od onih koji ne
Danas imamo svakakvih pjevaca koji su izdali desetine albuma, ali nisu u
stanju da svojim "hitovima" poliju na ruke pjevacima kao sto je jedan Halid
Beslic ili Hanka Paldum?
Nek raja slusa ono sto hoce, a isto tako nek i drugi ima pravo da slusa sta
hoce. Nije cilj da se drugom nametne tudje ili da se osoba potcijeni zbog vrste
muzike koju slusa
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Dino Merlin mozda nema visoke glasovne sposobnosti ali ipak ima vrstu glasa koja je duboko urezana u sve sarajlije i bosance i hercegovce.
Jedan je od najboljih kantautora na ovim prostorima.
I jedini je koji je napravio BESPLATAN mega koncert(spektakl) 2001 godine, ...za raju, za 80 000 bosanaca. I to opet ponovio nekoliko godina kasnije.
Ali budimo realni, mnogima se on ne svidja, jer ne zato sto ne vole njegovu muziku, vec sto je Hadzija i sto se "usudio" otpjevati -Da te nije Alija.
Budimo iskreni...
Jedan je od najboljih kantautora na ovim prostorima.
I jedini je koji je napravio BESPLATAN mega koncert(spektakl) 2001 godine, ...za raju, za 80 000 bosanaca. I to opet ponovio nekoliko godina kasnije.
Ali budimo realni, mnogima se on ne svidja, jer ne zato sto ne vole njegovu muziku, vec sto je Hadzija i sto se "usudio" otpjevati -Da te nije Alija.
Budimo iskreni...