neshto wrote:Indie88 wrote:Sad ti mislis da imas pojma o kineskim filmovima, a nisi pogledao sigurno nijedan kvalitetniji azijski film, po tebi je argument da ako ga niko ne gleda (citaj papci), da on ne valja. Po cemu su americki filmovi bolji od kineskih, zbog para, engleskog jezika, boje koze ili cega jos. I ne serite o nekoj komercijali festivala, ako vam je puno dati 4-5 Km za kvalitetan film, bolje je i ne dolaziti na festival.
neki dan elmaT na TV reče: "izađite u grad, dođite na festival, obucite se lijepo" (ne sjećam se citata 100% al je bio i gori od ovoga):lol:
uglavnom, ne idem jer nemam odjeću kojom bi se prilagodio crvenom tepihu i silnim blicevima

a nedam im ni 4-5KM iako bih rado pogledao po koji kratki film...
evo moj komentar je negdje izmedju
ako mi se gleda film (ozbiljna sam sto se toga tice pa ne hebem pet posto necije preporuke, osim bliskih mi par filmoljubaca, imam nekoliko rezisera ciji rad pratim i toga se drzim) i izdvojim novac. nisu sve projekcije skupe, cetiri ili pet maraka potrosim na gluposti svaki dan.
sto se tice crvenog tepiha

sve ove godine, dawn je u farmericama i sportskim sandalama, sa pundzom

defilovala tepihom (normalno ili uletis prvi ili zadnji) i niko me nije vratio da se lijepo obucem

imala sam obicno suncane naocari, mozda su mislili da sam neka otkacena zvijezda koju je briga za konvencije

dakle - NI TO NE *EBEM pet posto ako mi se gleda film. jednom sam se "sredila"

obukla suknju
dakle, jednostavnije je reci: mrsko mi je, filmovi su mi dosadni i ne zanimaju me, ne bih za to dao pare, pegla mi je...
a ne prosipati pricu da ti smeta sve, od direkcije, preko odjece, do tepiha i dalekoistocnih filmova, te skupih ulaznica...