vratimo se naslovu teme - glavne prepreke ...
glavna prepreka je i dalje mahnito doseljavanje Zidova iz zemalja bivseg SSSR-a kojima naseljavaju palestinski teritorij. U vrijeme bjesomucnog bombardovanja novinari su intervjuirali po Ukrajini i Rusiji ljude koji cekaju na odlazak za Izrael i apsolutno niko nije promjenio misljenje zbog rata u Libanu
a Palestinci nakon skoro 50 godina izbjeglistva zele natrag na svoje i normalno je da biraju one za koje misle da ce ih brze dovesti do cilja. Za razliku od Republike Srpske u kojoj svako moze da se krece kako hoce, Izrael Palestincima ne dozvoljava ni slobodno kretanje niti bilo kakav povratak
Glavne prepreke u pregovorima izmedju Izraela i Palestine
-
basta sljezove boje
kakav bolan Gojko Susak, bolesno stvorenje? I koga je to moj djed, logoras iz drugog svjetskog rata mrzio? Hvala Bogu postoji arhiva sarajevo-x, pa se moze vidjeti jesam li ikada spomenula Gojka Suska i mrznju u svojim postovimaSvemirski_Jebach wrote: smijesno je i uvredljivo da neko ko bi bosnjake najradije vidio u turskoj, a jevreje pod zemljom, i kome su thompson i gojko susak zakletva i kome ni jasenovac i gradiska stara nisu problem i ciji je djed eto "mrzio jevreje" (pa zar je unuka mogla drukcije?) sad nam kao daje poruku o izraelskim zlocinima "kroz bespuca povijesne zbiljnosti". FUJ.
a tebi je rat ocito bio brat, jer da ga nije bilo nikad ne bi iz svog sela bez struje, vode i telefona kod Kaknja sljego u Ameriku, naucio citati i pisati, pa se i prikljucio na internet, pa sad eto mozes malo ispucavati seljacke fore i frustracije i pokazati da covjek moze otici iz svog blatnjavog zaseoka, ali da selo i blato nikad ne moze izbaciti iz sebe
- Bosanac sa dna kace
jel iko gledo filmove Gaza i Promises(Obecanja)?
mene interesuje kako ce jedan moj vrsnajk (22godine) iz Palestine bit normalan, kad od njegovog samog zaceca pa do dana danasnjeg na njega puca izaraleski vojnik, kako ce bit normalan kad nema sta da jede danima, nema vode da se okupa ko cojk, ne moze da ode nikud iz svoje kuce, jos mu grade zid oko ono malo kuce sto ima..
kako?
oni koji se zgrazavaju palestinskih(to rade i krscani ne samo musliamni) samoubica neka obaevzno pogledaju filmove Gaza Strip od Justina McCarthy-ija i Promises ne znam bas tacno rezisera ali rodjen je u Jeruzalemu.
mene interesuje kako ce jedan moj vrsnajk (22godine) iz Palestine bit normalan, kad od njegovog samog zaceca pa do dana danasnjeg na njega puca izaraleski vojnik, kako ce bit normalan kad nema sta da jede danima, nema vode da se okupa ko cojk, ne moze da ode nikud iz svoje kuce, jos mu grade zid oko ono malo kuce sto ima..
kako?
oni koji se zgrazavaju palestinskih(to rade i krscani ne samo musliamni) samoubica neka obaevzno pogledaju filmove Gaza Strip od Justina McCarthy-ija i Promises ne znam bas tacno rezisera ali rodjen je u Jeruzalemu.
-
Svemirski_Jebach
sreca pa se moze citirati...basta sljezove boje wrote:moj djed koji je proveo 4 pune godine i 1 mjesec u logoru za ratne zarobljenike u Njemackoj nikad nije volio Zidove. Pricao je da su u Sarajevu prije drugog svjetskog rata i Muslimani i Hrvati i Srbi zaposljavali jedni druge, a da su u zidovskim kucama radili iskljucivo Zidovi. Nisu se htjeli puno mijesati sa drugima i imali su zakon po kojem se ne smiju sa drugima vjencavati koga su se drzali.
vidim, jedino ti je preostalo da pocnes vrijedjati al' samo bujrum...nista se ne moze sakriti. I kakanj je odlicno mjesto za dalmatinsku zagoru, cije muzicke umotvorine tako rado slusas. tebi je fasisticka ideologija mozak popila pa se klete u thompsona i ustastvo... haman da je uvijek i bilo tako, od dede...ne pada iver daleko od stabla. Jel dedo i ustasku kapicu krio negdje pod zemljom...zlu ne trebalo?
jebi ga, ja makar odem sa sela u grad...al' kod mene u selu ljudi ne tjeraju druge u tursku, ne masu slovom U...niti su za dom spremni...a vidimo kako je "rodjena sarajka", takva kultura...pa cak i klavir ima...i na njemu jal' maks luburic, jal' slavko kvaternik...
. Centar Simon Wiesenthal iz Jeruzalema izrazio je u ponedjeljak, u pismu hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesicu, zgražanje i gnušanje "masovnim pokazivanjem fašistickih pozdrava, simbola i uniformi na rock koncertu popularnog ultra-nacionalistickog hrvatskog pjevaca Thompsona", na kojem je u nedjelju u Zagrebu bilo nazocno 60.000 ljudi.
Direktor Centra Efraim Zuroff u pismu Mesicu od njega traži zabranu koncerata pjevaca poput Thompsona na kojima se slavi fašizam i rasizam.
"Prema hrvatskim medijima, koncert se pretvorio u masovnu fašisticku demonstraciju u kojoj su deseci tisuca ljudi uzvikivali ustaški pozdrav 'Za dom spremni'. Osim toga, veliki broj sudionika nosio je ustaške uniforme i simbole", stoji u Zuroffovu pismo.
Zuroff takoder izražava zabrinutost zbog toga što su na koncertu bili i visoki hrvatski dužnosnici, saborski zastupnici, kao i "ministar znanosti, obrazovanja i sporta".
"Pod tim okolnostima, smatram da je došlo vrijeme da se zabrane javni koncerti onih koji pjevaju nostalgicne pjesme o Jasenovcu i poticu isticanje ustaških simbola", dodaje Zuroff napominjuci da se time huška protiv svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj.
"Vjerujem da samo kada bi netko s Vašim ugledom i izraženom antifašistickom reputacijom poveo borbu protiv tog ružnog vala obnovljenog fašizma, moglo bi biti sprijeceno da taj izvanredno opasni novi trend zahvati cijelu Hrvatsku", stoji na kraju Zuroffova pisma hrvatskom predsjedniku.
...a jos kad vratis klavir...ja kad udari..herceg bosnoooooo srce ponosnooooo
- Prozor
Oh oh al´ smo urbani... :povrat:basta sljezove boje wrote:kakav bolan Gojko Susak, bolesno stvorenje? I koga je to moj djed, logoras iz drugog svjetskog rata mrzio? Hvala Bogu postoji arhiva sarajevo-x, pa se moze vidjeti jesam li ikada spomenula Gojka Suska i mrznju u svojim postovimaSvemirski_Jebach wrote: smijesno je i uvredljivo da neko ko bi bosnjake najradije vidio u turskoj, a jevreje pod zemljom, i kome su thompson i gojko susak zakletva i kome ni jasenovac i gradiska stara nisu problem i ciji je djed eto "mrzio jevreje" (pa zar je unuka mogla drukcije?) sad nam kao daje poruku o izraelskim zlocinima "kroz bespuca povijesne zbiljnosti". FUJ.
a tebi je rat ocito bio brat, jer da ga nije bilo nikad ne bi iz svog sela bez struje, vode i telefona kod Kaknja sljego u Ameriku, naucio citati i pisati, pa se i prikljucio na internet, pa sad eto mozes malo ispucavati seljacke fore i frustracije i pokazati da covjek moze otici iz svog blatnjavog zaseoka, ali da selo i blato nikad ne moze izbaciti iz sebe
- IZVANZEMALJAC
EVO VAM PAR STVARI O IZRAELU I PALESTINCIMA.
http://www.youtube.com/watch?v=IjSuirTb ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=EJrW-Bhg ... er&search=
http://www.youtube.com/watch?v=37MFa7ZK ... ed&search=
KAD TO POGLEDATE BIČE VAM MALO JASNIJE
http://www.youtube.com/watch?v=IjSuirTb ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=EJrW-Bhg ... er&search=
http://www.youtube.com/watch?v=37MFa7ZK ... ed&search=
KAD TO POGLEDATE BIČE VAM MALO JASNIJE