Ne znam... Samo neka se svako malo zapita... Tim roditeljima tipa toliko frke oko macke pod hitno treba strucna pomoc, jer to po meni ne mogu biti psihicki zdravi ljudi. Sigurno ne bi tako odgojili dijete da su ok u glavi. Pa moje dijete pocne plakati samo ako vidi mrsavo mace na ulici jer jadno nema mamu i nema nikoga da mu da da jede, i onda moram pola sata objasnjavati da cemo joj dati nesto da jede i da ne mozemo svaku macu i cuku povesti sa sobom kuci..._BosanaC wrote:Sreca pa je danas obicaj da i ljudi iz kontejnera i smeca jedu... Pa me zivo interesuje sta kad se neki insan otruje od takvih.baby_angel wrote:Od moje tetke komsinica je bila najvece zlo u njihovom komsiluku. Zena uzme kartoncic, na njega stavi hrenovku, i zalije je najjacim otrovom za mace i cuke. Ljudi su se bunili ali nista nisu mogli dokazati. I sjecam se da je tetka imala obicaj reci: Ne znam samo kako je Boga nije strah. Tri jorgana ce pojesti dok ne umre.
I tako je i bilo. Zena je dobila neku jako cudnu bolest, niko nije znao sta joj je, i fakat se napatila vise od godine dok nije umrla.
Šokantno: DJECA KUKURUZA U ALEJI LIPA
- baby_angel
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
I sad znaèi imamo nenormalnu djecu koja muèe ¾ivotinje i normalnu djecu koja vuku sve ¹to hoda kuæi? Ima li jo¹ neka grupacija?
Ovih idiotizama je bilo i prije rata... Sjeæam se djeèurlije koja su hvatala maèke u kontejner i onda naloze vatru ispod kontejnera... Sve ugledni graðani danas...
Tako da, nije ba¹ sve u krahu moralnih vrijednosti poslije rata i u trenutnom stanju...
Ovih idiotizama je bilo i prije rata... Sjeæam se djeèurlije koja su hvatala maèke u kontejner i onda naloze vatru ispod kontejnera... Sve ugledni graðani danas...
Tako da, nije ba¹ sve u krahu moralnih vrijednosti poslije rata i u trenutnom stanju...
-
pinkzelena
blackladyy wrote:kao prvo vijest je bila na hayatu.. znaci jedan izvorneretva128 wrote:Procito od pocetka.
Trazio na Hayat - vjesti.
Trazio na web-u.
Nigdje nista.
Iznerviran : registrovo se.
Jestel vi normalni ?
Poziv na linc radi neprovjerene vjesti.
Ukoliko se "Vijest" ne potvrdi iz najmanje dva izvora
stvar je za sumnju.
Nekima od vas koji jos nemate ni 13 to sve
izgleda cool.
Onoga trenutka kada se registrujete vi ostavljate svoj
potpis,toga morate biti svjesni.
Takodje : morate biti svjesni svega sto napisete ovdje
ili na bilo koiem forumu.
kao drugo.. gosp. velja je rekao da se to zna vec godinama (slucaj s macama)
kao trece sve osobe koje su se sinoc nasle imaju iznad 20
jos nesto?
sta je ovom??? svasta....
-
_BosanaC
Jeste da, bilo i prije rata... A onda bi rat.ztluhcs wrote:I sad znači imamo nenormalnu djecu koja muče životinje i normalnu djecu koja vuku sve što hoda kući? Ima li još neka grupacija?
Ovih idiotizama je bilo i prije rata... Sjećam se dječurlije koja su hvatala mačke u kontejner i onda naloze vatru ispod kontejnera... Sve ugledni građani danas...
Tako da, nije baš sve u krahu moralnih vrijednosti poslije rata i u trenutnom stanju...
A pogledaj ko su i sta su danas ugledni gradjani... Sve si sam rekao.
-
ztluhcs
Ne... Rezon je da je roditelja koji ne znaju odgojiti dijete ima uvijek... Da djece koja prave gluposti u djetinjstvu i ostanu normalni kasnije ima uvijek... Da par manijaka koji nastave taj (poremeæeni) put ima uvijek... Ni¹ta specifièno za Sarajevo, postratni period ili za kompjutersko doba..._BosanaC wrote:Jeste da, bilo i prije rata... A onda bi rat.ztluhcs wrote:I sad znaèi imamo nenormalnu djecu koja muèe ¾ivotinje i normalnu djecu koja vuku sve ¹to hoda kuæi? Ima li jo¹ neka grupacija?
Devijacija a ne standard... Nema potrebe za postavljanjem teza odmah...
-
_BosanaC
Kakve crne teze? Jel' tebi ovo ista na normalno vuce? 'Normalno' je ono sto ljudi na odredjenom prostoru proglase normalnim... Danas je ocito normalno da djeca odgajaju roditelje, umjesto da je suprotno.ztluhcs wrote:Ne... Rezon je da je roditelja koji ne znaju odgojiti dijete ima uvijek... Da djece koja prave gluposti u djetinjstvu i ostanu normalni kasnije ima uvijek... Da par manijaka koji nastave taj (poremećeni) put ima uvijek... Ništa specifično za Sarajevo, postratni period ili za kompjutersko doba..._BosanaC wrote:Jeste da, bilo i prije rata... A onda bi rat.ztluhcs wrote:I sad znači imamo nenormalnu djecu koja muče životinje i normalnu djecu koja vuku sve što hoda kući? Ima li još neka grupacija?
Ovih idiotizama je bilo i prije rata... Sjećam se dječurlije koja su hvatala mačke u kontejner i onda naloze vatru ispod kontejnera... Sve ugledni građani danas...
Tako da, nije baš sve u krahu moralnih vrijednosti poslije rata i u trenutnom stanju...
-
ztluhcs
Teze da su ovo buduæe serijske ubice koje treba linèovati i da je svemu kriv rat i Quake, te da je ovo masovna pojava danas..._BosanaC wrote:Kakve crne teze? Jel' tebi ovo ista na normalno vuce? 'Normalno' je ono sto ljudi na odredjenom prostoru proglase normalnim... Danas je ocito normalno da djeca odgajaju roditelje, umjesto da je suprotno.ztluhcs wrote:Ne... Rezon je da je roditelja koji ne znaju odgojiti dijete ima uvijek... Da djece koja prave gluposti u djetinjstvu i ostanu normalni kasnije ima uvijek... Da par manijaka koji nastave taj (poremeæeni) put ima uvijek... Ni¹ta specifièno za Sarajevo, postratni period ili za kompjutersko doba..._BosanaC wrote: Jeste da, bilo i prije rata... A onda bi rat.
-
neko iz mase
sto ne napravite ceku, pa tim ne iskopate oci, zive ih zapalite i na kraju pored kukuruznog polja na kolac nabijete 
-
barby02
Jako malo sam sujevjerna, ali znam nekoliko osoba koje su tako skoncale. . .baby_angel wrote: Ne znam samo kako je Boga nije strah. Tri jorgana ce pojesti dok ne umre.
I tako je i bilo. Zena je dobila neku jako cudnu bolest, niko nije znao sta joj je, i fakat se napatila vise od godine dok nije umrla.
-
_BosanaC
Jedina neistina u tome je da je tome kriv rat - krivi su roditelji. A ostalo... Jbg, ti znas, ali stotine doktorata i radova na tu temu ne znaju...ztluhcs wrote:Teze da su ovo buduće serijske ubice koje treba linčovati i da je svemu kriv rat i Quake, te da je ovo masovna pojava danas..._BosanaC wrote:Kakve crne teze? Jel' tebi ovo ista na normalno vuce? 'Normalno' je ono sto ljudi na odredjenom prostoru proglase normalnim... Danas je ocito normalno da djeca odgajaju roditelje, umjesto da je suprotno.ztluhcs wrote: Ne... Rezon je da je roditelja koji ne znaju odgojiti dijete ima uvijek... Da djece koja prave gluposti u djetinjstvu i ostanu normalni kasnije ima uvijek... Da par manijaka koji nastave taj (poremećeni) put ima uvijek... Ništa specifično za Sarajevo, postratni period ili za kompjutersko doba...
-
Velicina
neretva128 wrote:Procito od pocetka.
Trazio na Hayat - vjesti.
Trazio na web-u.
Nigdje nista.
Iznerviran : registrovo se.
Jestel vi normalni ?
Poziv na linc radi neprovjerene vjesti.
Ukoliko se "Vijest" ne potvrdi iz najmanje dva izvora
stvar je za sumnju.
Nekima od vas koji jos nemate ni 13 to sve
izgleda cool.
Onoga trenutka kada se registrujete vi ostavljate svoj
potpis,toga morate biti svjesni.
Takodje : morate biti svjesni svega sto napisete ovdje
ili na bilo koiem forumu.
Bogati? Nisam znala da zivimo u Kini...
-
luciferino
Ja ću opet postaviti pitanje ko su ta djeca. Zašto? Zato kada kažemo "djeca" malo generaliziramo. Da li je to neka grupa delikvenata, da li im lično poznajete roditelje pa da možete reći "to je Persin mali"? Većina djece nije takvo, to su pojedinačni ekstremni slučajevi koji možda i nemaju roditelja, koji su isfrustrirani ko zna čim, koji su možda i sami zlostavljani. Možda griješim, ali kao da svi mi ovdje nagađamo o toj fantomskoj djeci iz Aleje Lipa. I još nešto. jesu li ti svjedoci pokušali zaustaviti paščadiju ili zaprijetiti? Zašto ne daju imena?
Isto tako sumljam da su kompjuterske igrice krive za takvo ponašanje. Sadisti su postojali oduvijek.
Isto tako sumljam da su kompjuterske igrice krive za takvo ponašanje. Sadisti su postojali oduvijek.
-
downtoearth
Zakon o prekršajima protiv javnog rea i mira Kantona Sarajevo
Član 8., stav 5 k)
Kazniće se novčanom kaznom od 500 do 1500 KM
- ko....ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje odnosno na drugi način sa njima surovo postupa.
Znači ako neko ima kontakta sa hajat TV možete se preko njih ući u trag djeci, pa roditeljima, preduzeti mjere ove vrste a djecu malo poslati na razgovor kod psihologa. ja bih ih lično poslao da malo rade u azilu za napuštene životinje i da tako nauče kako je tim jadnim žvotinjama. možda bi onda drugačije rezonovali
Član 8., stav 5 k)
- ko....ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje odnosno na drugi način sa njima surovo postupa.
Znači ako neko ima kontakta sa hajat TV možete se preko njih ući u trag djeci, pa roditeljima, preduzeti mjere ove vrste a djecu malo poslati na razgovor kod psihologa. ja bih ih lično poslao da malo rade u azilu za napuštene životinje i da tako nauče kako je tim jadnim žvotinjama. možda bi onda drugačije rezonovali
-
_BosanaC
I vracamo se sada na jednu drugu temu: vlasniku psa bez brnjice naplaticemo 500KM i lajati na sav glas kako je ovakav i onakav, a roditelju cije dijete kopa macki oci necemo ni opomenu uruciti? I onda dodju dusebriznici i krenu jos traziti razloge tome... Fuj...downtoearth wrote:Zakon o prekršajima protiv javnog rea i mira Kantona Sarajevo
Član 8., stav 5 k)
- pitt
ovdje takve osude i za kaznu moraju nositi ogroman znak na sebi da su kaznjenji za okrutnost na zivotinjama i stajati 8 sati dnevno na glavnim raskrsnicama i slusati uvrede koje im upucuju prolaznici i vozaci. nista gore od javnog ponizenja.
-
FaRe_Sa
Vidim ja poznata mi sva ova prica, pa se sjetih ovog vica:
Sjede sadista, mazohista, serial killer, nekrofil, zoofil, i piroman na
klupi i dosađuju se do besvijesti. Kad odjednom, digne se zoofil i kaže:
- "Ajd' da uhvatimo jednu mačku !"
Sadista:
- "Ajd' da uhvatimo mačku, pa da je mučimo !"
Serial killer:
- "Ajd' da uhvatimo mačku, pa da je mučimo, pa da je ubijemo!"
Nekrofil:
- "Ajd' da uhvatimo mačku, pa da je mučimo, pa da je ubijemo, pa da j+++!"
Piroman:
- "Ajd' da uhvatimo mačku, pa da je mučimo, pa da je ubijemo, pa da
j+++, pa da je zapalimo!"
Mazohista:
- "Mijau!"
Ne mora znacit da su krive igre, roditelji, rat, visoke temperature i sl., mozda su djeca cula ovaj glupi vic pa ga pokusala realizovati
...u svakom slucaju dobra ova ideja sto pitt kaze 
Sjede sadista, mazohista, serial killer, nekrofil, zoofil, i piroman na
klupi i dosađuju se do besvijesti. Kad odjednom, digne se zoofil i kaže:
- "Ajd' da uhvatimo jednu mačku !"
Sadista:
- "Ajd' da uhvatimo mačku, pa da je mučimo !"
Serial killer:
- "Ajd' da uhvatimo mačku, pa da je mučimo, pa da je ubijemo!"
Nekrofil:
- "Ajd' da uhvatimo mačku, pa da je mučimo, pa da je ubijemo, pa da j+++!"
Piroman:
- "Ajd' da uhvatimo mačku, pa da je mučimo, pa da je ubijemo, pa da
j+++, pa da je zapalimo!"
Mazohista:
- "Mijau!"
Ne mora znacit da su krive igre, roditelji, rat, visoke temperature i sl., mozda su djeca cula ovaj glupi vic pa ga pokusala realizovati
-
pinkzelena
ralm wrote:nema tog djeteta koji moze jednoj macki oci iskopat a da ova njemu prije ne iskopa..stoga = laz
A vidim probao si
-
Mensura
Ja samo pokusavam slijediti tu nakaradnu logiku po kojoj bi "dusebriznici" koji smatraju da djecu treba odgajati razgovorom i modernim pedagoskim metodama trebali malo razgovarati sa "ovim roditeljima", pa izjavljujem da bi onda, istom logikom i ovi sto su pobornici ideje da je "batina iz raja izasla" trebali otici do "ovih roditelja" da im malo objasne svoje metode._BosanaC wrote:Koji ostali?Mensura wrote:A sta tacno iz svega navedenog te navodi na zakljucak da ovi 'roditelji' ne zlostavljaju svoju djecu?_BosanaC wrote:EeeeeeeeNeka djecice
Kada se pricalo o odgoju djece, o ovakvim i onakvim roditeljima, zatim o batini kao vaspitnoj metodi, dodjosmo na nekakvu pricu o zapadu, o ovom, o onom... Psihologiji, zlostavljanju, pedagogiji...
Gdje su sad ti dusebriznici, fakat mi nije jasnoDa popricaju malo s ovim roditeljima? Kao sto @Arslan rece, tanka je nit izmedju zlostavljanja zivotinje i covjeka...
A i gdje su ovi ostali da roditeljima malo 'puc - puc' po guzi?I kojim roditeljima?
![]()
Ti roditelji da su i jednom u zivotu 'zlostavili' svoje dijete ne bi mu palo na pamet da macki vadi oci...
A tebi ako nije jasno da su ovakva devijantna ponasanja direktna posljedica fizickog i psihickog nasilja kojima se ta djeca svakodnevno izlazu - ja ti ne mogu pomoci.
Pa nije valjda stvarno da zamisljas da su ovo mali razmazeni princevi i princeze sto se izivljavaju na slabijim od sebe?? Djeca kojoj je sve pruzeno u zivotu, pa ne znaju od bijesa sta ce?? Ovo su djeca ciji caca nakon trece pive posuta i njih i mater, djeca koju i otac i mati i starija braca i sestre lupaju po glavi kad god stignu, djeca koja su prepustena sama sebi i zakonu "jaci tlaci"... Itekako njih roditelji zlostavljaju, ali ne na nacin na koji ti to zamisljas, i ne zbog stvari zbog kojih ti mislis da bi bilo opravdano.
Ovdje neki kao da su na grani rasli, pa se ne mogu sjetiti slicnih primjera iz vlastitog djetinjstva. Nisu djeca sa kojima su roditelji pricali i pedagogisali vitlali macke za repove, nego djeca cije su mame svake hefte na drugom oku sljivu nosale.
Toliko o vaspitnim metodama.
-
Shoshana
Ja to napisah jos na cetvrtoj stranicidowntoearth wrote:Zakon o prekršajima protiv javnog rea i mira Kantona Sarajevo
Član 8., stav 5 k)