KAZNE ZA VLASNIKE PASA!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
barby02

Post by barby02 »

Da, obracun u tramvaju,uperio pistolj vozacu,navijaci demolirali tramvaj,revizor udario mladica,covjek dozivio infarkt (citaj INFRakt),opljackana zena-odrez'o joj tasnu u guzvi. . . a ako pas moze vise od ovog belaja. . a ne moze. .
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ztluhcs wrote:Da li vlasnici pasa mogu procijeniti reakciju svog psa koji nije na uzici u svakom trenutku?

Da li djetetu (za njegov šok) predstavlja neku razliku 5, 12, 50 kg?

Da li neko ima pravo da ne želi psa u svojoj intimnoj okolini?

Da li neko ima pravo na strah od psa kao što vi imate pravo na ljubav?

Meni lično brnjica nije uslov sve dok je pas na uzici i sve dok vlasnik može kontrolisati svog ljubimca... Ako se pati s brnjicom, ok, skineš brnjicu i onda ga držiš na uzici od 1m, a ne pustiš slobodno ili na "kanafi" od 15m...

Curetak od 15ak godina teško može zadržati veće pseto pod kontrolom... Imao sam rodicu koja je trebala "sjesti" na svog pitbulla da ne bi otišao tamo gdje je namjerio...

Još jedna stvar, zašto nema dresiranih pasa okolo? Zašto se pas odgaja sa cici mici a ne da sluša?

Jednom prilikom je rotvajler koji se već bio nameračio da skoči na mene, stao i vratio se vlasniku na samo 1 zvižduk jer je vlasnik primjetio da ga nema u avliji...

Koliko vlasnika pasa može to da garantuje za svoje ljubimce?

A to da su policajci kite koje ne režu svima po istim aršinima stoji...
Ja ne vidim da je iko rekao ista suprotno... Ali pitanje ti je kao ono da li cemo zabraniti zatvorene prostore zato sto postoje klaustrofobicni ljudi? Ili cemo pobiti sve zmije na svijetu jer znam djevojku koja pada u nesvijest kada zmiju vidi na TV-u ili u najmanju ruku pocinje povracati? I vazda su oni koji nemaju razumjevanja vlasnici pasa (kojih ima, naravno) ali interesantno da to nisu nikada oni kojima i onako svaki qrac smeta i koji ne shvataju da ni Vilsonovo, ni Titova, ni Ferhadija, ni lift u zgradi gdje zive, haustor, nisu njihova privatna prcija nego zajednicko vlasnistvo prema kojem se ne znaju odnositi.
Liska

Post by Liska »

Evo i ja tebi par pitanja? Za koliko ljudi ti mozes garantirati da sutra nece ubiti nekoga iz nekog razloga, pa makar samo zato jer je vani temperatura 40 stupnjeva i strasno je nervozan a ovaj se gura u tramvaju? Tko cesce napada, psi ljude ili ljudi ljude? Da zabranimo ljudima izlazak na otvoreno jer su velika opasnost za druge ljude
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

_BosanaC wrote:
ztluhcs wrote:Da li vlasnici pasa mogu procijeniti reakciju svog psa koji nije na uzici u svakom trenutku?

Da li djetetu (za njegov ¹ok) predstavlja neku razliku 5, 12, 50 kg?

Da li neko ima pravo da ne ¾eli psa u svojoj intimnoj okolini?

Da li neko ima pravo na strah od psa kao ¹to vi imate pravo na ljubav?

Meni lièno brnjica nije uslov sve dok je pas na uzici i sve dok vlasnik mo¾e kontrolisati svog ljubimca... Ako se pati s brnjicom, ok, skine¹ brnjicu i onda ga dr¾i¹ na uzici od 1m, a ne pusti¹ slobodno ili na "kanafi" od 15m...

Curetak od 15ak godina te¹ko mo¾e zadr¾ati veæe pseto pod kontrolom... Imao sam rodicu koja je trebala "sjesti" na svog pitbulla da ne bi oti¹ao tamo gdje je namjerio...

Jo¹ jedna stvar, za¹to nema dresiranih pasa okolo? Za¹to se pas odgaja sa cici mici a ne da slu¹a?

Jednom prilikom je rotvajler koji se veæ bio nameraèio da skoèi na mene, stao i vratio se vlasniku na samo 1 zvi¾duk jer je vlasnik primjetio da ga nema u avliji...

Koliko vlasnika pasa mo¾e to da garantuje za svoje ljubimce?

A to da su policajci kite koje ne re¾u svima po istim ar¹inima stoji...
Ja ne vidim da je iko rekao ista suprotno... Ali pitanje ti je kao ono da li cemo zabraniti zatvorene prostore zato sto postoje klaustrofobicni ljudi? Ili cemo pobiti sve zmije na svijetu jer znam djevojku koja pada u nesvijest kada zmiju vidi na TV-u ili u najmanju ruku pocinje povracati? I vazda su oni koji nemaju razumjevanja vlasnici pasa (kojih ima, naravno) ali interesantno da to nisu nikada oni kojima i onako svaki qrac smeta i koji ne shvataju da ni Vilsonovo, ni Titova, ni Ferhadija, ni lift u zgradi gdje zive, haustor, nisu njihova privatna prcija nego zajednicko vlasnistvo prema kojem se ne znaju odnositi.
Ne odgovori ti meni ni¹ta za curice koje vodaju rotove, za ljude koji ne znaju/nemaju dresiranu ¾ivotinju i sl...

I samo zato ¹to ona pola¾e pravo na Vils kao i svi ostali,
ima pravo da nosi "otkoèenu utoku" po tom Vilsu kako ¾eli?

U normalnim zemljama radi¹ psihotestove za vozaèki ispit, za no¹enje oru¾ja... Mislim da je dobar dio vlasnika pasa zreo za psihotest za¹to imaju psa i ¹ta im pas predstavlja...
Uvedi obaveznu dresuru rije¹iæe¹ dosta problema...

Sad prièamo o psima, sljedeæi put æe bit ne¹to drugo... Kao ¹to rekoh, ¹to se mene tièe nosi ga na ledjima sve dok sam siguran da neæe naletiti na mene i dok te slu¹a... Meni ne smeta... Imao brnjicu ili nemao, imao uzicu ili nemao... Ali ti si taj koji garantuje za njega, a po¹to pola vlasnika ne mo¾e garantovati ni¹ta onda je problem ovaj koji imamo...

Ali razmi¹ljati kad prodjem na biciklu hoæe li se kakav rot ili pit zadati iza mene ne ¾elim... Èovjeka mo¾e¹ procijeniti, ¾ivotinju te¾e...
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Liska wrote:Evo i ja tebi par pitanja? Za koliko ljudi ti mozes garantirati da sutra nece ubiti nekoga iz nekog razloga, pa makar samo zato jer je vani temperatura 40 stupnjeva i strasno je nervozan a ovaj se gura u tramvaju? Tko cesce napada, psi ljude ili ljudi ljude? Da zabranimo ljudima izlazak na otvoreno jer su velika opasnost za druge ljude
Logika ti je stra¹na... Hajmo pustiti da se vodaju tigrovi na uzici jer statistièki manje ljudi umre od tigrova nego od ljudi...
quantum

Post by quantum »

Ne razumijem kako neko poveze demoliranje tramvaja, pljacku, infarkt itd. sa zivotinjama u tramvaju?? Ako neko pljacka, neko ubija, ne ponasaju se po pravilima zasto bih ja? Imam opravdanje da radim sta hocu. Hajmo onda svi krasti, pljackati, ubijati....

Eto i ja sam vidio Bech, ali ne vidjeh ni jedne zivotinje ni u tramvaju ni u U-Bahnu. Ali eto neka ih i ima, mada Becki gradski prevoz i Sarajevski i nije za usporedbu. Ima i u Bechu droge, pljacke, infarkta :)

Ovo mi pocinje liciti na pushaci v.s. nepushaci. Nema tolerancije.
nelica

Post by nelica »

Blizanac wrote:Apsolutno sam ZA u vezi ovog zakona o nošenju brnjica!
Pa vidjeli ste primjere gdje su psi izgrizli ljude...Da ne komentarišemo o tome...
Za sve koji su protiv ovog zakona, trebalo bi pustiti da njihovo dijete izgrize i unakazi kakav pit -bul ili sl.!!! Onda bi garantirano promijenili stav....
Kućni ljubimci, uopće, su PRIVATNA stvar, i ne moraju biti ljubimci svih nas....
a jesi li ti vidjeo primjer kad su "djeca" vadili zivoj macki oci????? jedino sam za da se pittbulovi zabrane uopste jer njega nema niko kao kucnog ljubimca nego ih koriste za borbe!!!!!! jadne ove zivotinje kad su ostale da se ljudi OVAKVI brinu za njihov zivot!!!!! najbolje bi bilo sve unistiti sto se da unistiti!!!!!!!

ja svom psu UVIJEK MOGU procjeniti reakciju, jer nije nikakav mahniti pas i nikad ga u zivotu nisam stavila na povodac i NIKAD NISAM IMALA PROBLEMA SA SVOJIM PSOM!!!!!!!!! SVE JE ODGOJA!!!! KAKO RODITELJI ZIVOTINJOMRSCI MOGU NAUCITI DJECU DA ZIVOJ MACKI VADE OCI TAKO MOGU I JA SVOG PSA NAUCITI DA UJEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ztluhcs wrote: Ne odgovori ti meni ništa za curice koje vodaju rotove, za ljude koji ne znaju/nemaju dresiranu životinju i sl...

I samo zato što ona polaže pravo na Vils kao i svi ostali,
ima pravo da nosi "otkočenu utoku" po tom Vilsu kako želi?

U normalnim zemljama radiš psihotestove za vozački ispit, za nošenje oružja... Mislim da je dobar dio vlasnika pasa zreo za psihotest zašto imaju psa i šta im pas predstavlja...
Uvedi obaveznu dresuru riješićeš dosta problema...

Sad pričamo o psima, sljedeći put će bit nešto drugo... Kao što rekoh, što se mene tiče nosi ga na ledjima sve dok sam siguran da neće naletiti na mene i dok te sluša... Meni ne smeta... Imao brnjicu ili nemao, imao uzicu ili nemao... Ali ti si taj koji garantuje za njega, a pošto pola vlasnika ne može garantovati ništa onda je problem ovaj koji imamo...

Ali razmišljati kad prodjem na biciklu hoće li se kakav rot ili pit zadati iza mene ne želim... Čovjeka možeš procijeniti, životinju teže...
Napisah u jednom od prethodnih postova... Da se slazem s ovom akcijom i da je dobra stvar, ali ako se provede kako treba. A davno napisah da ni pas ni dijete nije za svakoga... I kako god ce naletiti na tebe koji se mozda bojis naletice i na mene koji se ne bojim... A isto cemo fasovati...
boucheron

Post by boucheron »

Liska wrote:Evo i ja tebi par pitanja? Za koliko ljudi ti mozes garantirati da sutra nece ubiti nekoga iz nekog razloga, pa makar samo zato jer je vani temperatura 40 stupnjeva i strasno je nervozan a ovaj se gura u tramvaju? Tko cesce napada, psi ljude ili ljudi ljude? Da zabranimo ljudima izlazak na otvoreno jer su velika opasnost za druge ljude
Treba ljude(ako ih tako mozemo nazvati) u konc logore i pustiti pse, macke, ribe i kanarince da budu slobodni.Ne mislim da bih napravili vise sranja no ovi sto sada koji hodaju ulicama :-D
gol-man

Post by gol-man »

Pa ima i drugih mjesta osim Vilsonovog, ali tamo je izgleda bitno "biti viđen"...Jadni psi. Ja imam dva i vodim ih tamo gdje ima najmanje ljudi, lakše i meni lakše i njima :-D :-D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

_BosanaC wrote:
ztluhcs wrote: Ne odgovori ti meni ni¹ta za curice koje vodaju rotove, za ljude koji ne znaju/nemaju dresiranu ¾ivotinju i sl...

I samo zato ¹to ona pola¾e pravo na Vils kao i svi ostali,
ima pravo da nosi "otkoèenu utoku" po tom Vilsu kako ¾eli?

U normalnim zemljama radi¹ psihotestove za vozaèki ispit, za no¹enje oru¾ja... Mislim da je dobar dio vlasnika pasa zreo za psihotest za¹to imaju psa i ¹ta im pas predstavlja...
Uvedi obaveznu dresuru rije¹iæe¹ dosta problema...

Sad prièamo o psima, sljedeæi put æe bit ne¹to drugo... Kao ¹to rekoh, ¹to se mene tièe nosi ga na ledjima sve dok sam siguran da neæe naletiti na mene i dok te slu¹a... Meni ne smeta... Imao brnjicu ili nemao, imao uzicu ili nemao... Ali ti si taj koji garantuje za njega, a po¹to pola vlasnika ne mo¾e garantovati ni¹ta onda je problem ovaj koji imamo...

Ali razmi¹ljati kad prodjem na biciklu hoæe li se kakav rot ili pit zadati iza mene ne ¾elim... Èovjeka mo¾e¹ procijeniti, ¾ivotinju te¾e...
Napisah u jednom od prethodnih postova... Da se slazem s ovom akcijom i da je dobra stvar, ali ako se provede kako treba. A davno napisah da ni pas ni dijete nije za svakoga... I kako god ce naletiti na tebe koji se mozda bojis naletice i na mene koji se ne bojim... A isto cemo fasovati...
Eh pa vidi¹ da se sla¾emo...

Ispuni uslove i propise, uradi sve ¹to treba da se moguænost nesretnog sluèaja smanji i onda ako se desi sranje onda je to nesretan sluèaj... A voditi tempiranu bombu okolo nije nesretan sluèaj veæ izazivanje vjerovatnoæe...
Liska

Post by Liska »

Kad si bio u Becu onda si vidio znakove po tramvaju, U-bahnu i S-bahnu da zivotinje trebaju imati povodac ili brnjicu i nema problema. Probaj uci sa nekom zivotinjom u nase autobuse. Zivotinje sam vidjao i po beckih hotelima a pred svakim poslovnim prostorom imas prostor gdje mozes zavezati svog psa, ako ne zelis da ga uneses unutra. Ja sam za kaznjavanje ali zakon mora biti odredjeniji jer kako je netko ovdje citirao cak i ako je pas pod brnjicom i povodcem, policajac ga moze ocjeniti kao opasnog. Da ne kazem na osnovu cega policajac odredjuje koja je vrsta opasna i koliko jer takvo skolovanje ne prolaze na akademiji? Vecina policajaca nije u stanju prepoznati osobu koja se drogira a ne da razlikuje bezopasne i opasne vrste pasa?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Liska wrote:Kad si bio u Becu onda si vidio znakove po tramvaju, U-bahnu i S-bahnu da zivotinje trebaju imati povodac ili brnjicu i nema problema. Probaj uci sa nekom zivotinjom u nase autobuse. Zivotinje sam vidjao i po beckih hotelima a pred svakim poslovnim prostorom imas prostor gdje mozes zavezati svog psa, ako ne zelis da ga uneses unutra. Ja sam za kaznjavanje ali zakon mora biti odredjeniji jer kako je netko ovdje citirao cak i ako je pas pod brnjicom i povodcem, policajac ga moze ocjeniti kao opasnog. Da ne kazem na osnovu cega policajac odredjuje koja je vrsta opasna i koliko jer takvo skolovanje ne prolaze na akademiji? Vecina policajaca nije u stanju prepoznati osobu koja se drogira a ne da razlikuje bezopasne i opasne vrste pasa?
Kod mene je, konkretno, ocjenio na osnovu toga sto pas ima isplazen jezik... Na +40C... Kaze ne smije moci otvoriti usta...

E sada, interesuje me jedna druga stvar: da taj drot odluci opet da me kazni, bez obzira sto je pas na povodcu i s brnjicom, i da se ja ne mogu objasnjavati s tim drotom (koji je btw. zamjenik nacelnika MUP-a Novo Sarajevo, ni manje ni vise) - sta dalje? Kome da se zalim?

I sta ako me kazni? Moram li dobiti neki papir, ili drot ode, ima moje ime i prezime (jer mu ga dadnem) pa mi stigne cestitka na adresu samo zato jer se on osjetio glupanom pa odlucio da me skrati za 500KM?
karlita

Post by karlita »

Bosanac, treba ti izdati rpijavu na licu mjesta, prijatelja su mi oderali prije par dana, to ti je nekakav zuti listic i na dnu imas dva prostora da se potpises a ti se lijepo potpisi u DESNI COSAK za koji se navodi da se potpisujes onda kad ti se jebe za to i kad NE PRIZNAJES PREKRSAJ, to te automatski vodi na sud, pa lijepo kad odes na sud skupis fino materijala o tome da je i ta neka brnjica kakvu god vec imas brnjica, lijepo spucas onu sto veterinari trube okolo da pas MORA imati otvorena usta da ne krepa i negdje procitah da se brnjica koja psu zatvara usta ne smije nositi duze od 15 minuta jer pas ne moze da se hladi, ne moze da dise itd.
ako te globi, globi te na licu mjesta, ako ti vec uzme podatke TRAZI da ti odma da papir, ako imas mobitel koji ima kameru uslikaj psa odma i kako to izgleda jer su to poslije dokazi s kojima izlazis kod sudije i kaze raja da kad i dodjes na sud da je izgleda i sudiji pun qurac i da ako naplate naplate do 50maraka ono kao za administrativne troskove, elem trazi pismeno kaznu da ti poslije ne bi dolazila iznenadjenja postom kad vise nisam sigurna koliko mozes da uradis
dizzy_devil

Post by dizzy_devil »

Evo da se i ja prikljucim ovoj raspravi, nasa pametna policija je oglobila i boksera Aresa, raja koja po vilsu seta cuke sigurno ga zna, a za one koji ne znaju, to je bokser od 12 godina, koji je jadan prakticno skroz oglusio, jedva hoda i naravno za razliku od lika koji kako kaze Bosanac voda rota ali malo priprijeti pa nista, Ares ja velika opasnost na vilsonovom, mislim dajte ljudi, pa zaustavili su nam druga koji ima sten zenkicu retrivera, pa nemate pojma koliko je smijesno vidjeti stene retrivera sa brnjicom, a morao joj je staviti :? :? ali ce zato neko malo da se naqurci pa ce malo ˝popricat˝, navest koje osobno poznanstvo za ponosa od kojeg se i caje saseru i ovi ce lijepo skontat bolje da se ne petljam s ovom konjinom i sta ce biti- NISTA, ali zato ako ja naidjem pored njega sa svojim cukom znam da me listic sljeduje... :x
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Pa isto ko revizori, naplaæuju onom kojem smiju... Isto kao saobraæajci, zaustavljaju one koje smiju...

Po meni nema smisla pustiti policajcima da procjenjuju ¹ta je opasan pas ¹ta nije... Vjerovatno je veæ neko skontao da to nema smisla pa je odrezao - sve preko 5kg, kako velite...

E sad ¹to su drotovi p***e pa ne smiju naplatiti nekom to je druga stvar... Fino zapi¹e¹ registarske tablice ili ime i prijavi¹ policajca za savjesno obavljanje du¾nosti... Prijavi dovoljan broj puta i ne¹to æe se (hopefully) desiti...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Juce me, poslje pet sati, tri puta zaustavise drotovi na Vilsonovom... Svaki put licna, isti ja, isti pas, ista brnjica... cak me i ztluhcs iskulirao na bajsikletu :D Valja mi peticiju protiv tockova pokrenuti :D

Elem, sjednem ja na kraju s drotovima... Supljak... Reko' cemu jebeno provjeravanje svaki put... Kaze lik meni jarane nije problem samo u brnjici i povodcu, idi hodaj Cvilom, idi bilo gdje drugo al' nemoj po Vilsu, nama je receno da je cilj da ljudi sa psima odustanu od Vilsa...

Ok rekoh :D Od sada samo i iskljucivo Vilsonovo :D A licnu mi nije mrsko ni nosat ni vaditi... Sto je najveca ironija, kad su me ovi treci put legitimisali, ja im dajem licnu, bruka nekih klinaca oko mene mazi cuku, on se jadan bahildisao od ovog kijameta, legao u hlad i kulira...

A sto se tice Aresa... Pas koji jadan pozuriti ne moze, nego ide skoro sat vremena od USAID-a do Masinskog fakulteta kada ga bolovi spucaju... Koji nema zube... Da ironija bude najveca... Koji ni ne vidi... Sav mu je ceif doci do 'svoje' klupe, popeti se na nju (to jest podignu ga na nju) i ni ne mrda nigdje odatle... Jer ne moze... Tito mili...

Jebem ja ovakvu i drzavu i ovakve 'gradjane'. Uz 'gradjane' jebem i policiju... Koja je picke do picke... Definitivno... Sad cekam kad ce se ti isti gradjani sjetiti pa pokrenuti peticiju protiv narkomana, mafije... Bilo cega konkretnog... Za jebenog Camu kukate na sav glas i pozivate se na neka ljudska prava, a lik konstantno radi jedno te isto - niti kazne placa niti mu je ko trazi :x A ti isti 'gradjani' nemaju muda zvati tu istu policiju kada se komsiji stan obija, da se kome gluho bilo ne zamjere :x
nelica

Post by nelica »

dizzy_devil wrote:Evo da se i ja prikljucim ovoj raspravi, nasa pametna policija je oglobila i boksera Aresa, raja koja po vilsu seta cuke sigurno ga zna, a za one koji ne znaju, to je bokser od 12 godina, koji je jadan prakticno skroz oglusio, jedva hoda i naravno za razliku od lika koji kako kaze Bosanac voda rota ali malo priprijeti pa nista, Ares ja velika opasnost na vilsonovom, mislim dajte ljudi, pa zaustavili su nam druga koji ima sten zenkicu retrivera, pa nemate pojma koliko je smijesno vidjeti stene retrivera sa brnjicom, a morao joj je staviti :? :? ali ce zato neko malo da se naqurci pa ce malo ˝popricat˝, navest koje osobno poznanstvo za ponosa od kojeg se i caje saseru i ovi ce lijepo skontat bolje da se ne petljam s ovom konjinom i sta ce biti- NISTA, ali zato ako ja naidjem pored njega sa svojim cukom znam da me listic sljeduje... :x
e meni je vrhunac bio ares kad su njega zapisali ali on je otvorio sezonu!!!!!! jadnicak ne moze ni da hoda kako treba a kamo li sta drugo!

ja vec 5 dana setam po vilsu i jos ih nikad nisam vidjela! mozzda zato sto ja i lajcek setamo u isto vrijeme:) pa mi ne smiju nista:)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

nelica wrote:
dizzy_devil wrote:Evo da se i ja prikljucim ovoj raspravi, nasa pametna policija je oglobila i boksera Aresa, raja koja po vilsu seta cuke sigurno ga zna, a za one koji ne znaju, to je bokser od 12 godina, koji je jadan prakticno skroz oglusio, jedva hoda i naravno za razliku od lika koji kako kaze Bosanac voda rota ali malo priprijeti pa nista, Ares ja velika opasnost na vilsonovom, mislim dajte ljudi, pa zaustavili su nam druga koji ima sten zenkicu retrivera, pa nemate pojma koliko je smijesno vidjeti stene retrivera sa brnjicom, a morao joj je staviti :? :? ali ce zato neko malo da se naqurci pa ce malo ˝popricat˝, navest koje osobno poznanstvo za ponosa od kojeg se i caje saseru i ovi ce lijepo skontat bolje da se ne petljam s ovom konjinom i sta ce biti- NISTA, ali zato ako ja naidjem pored njega sa svojim cukom znam da me listic sljeduje... :x
e meni je vrhunac bio ares kad su njega zapisali ali on je otvorio sezonu!!!!!! jadnicak ne moze ni da hoda kako treba a kamo li sta drugo!

ja vec 5 dana setam po vilsu i jos ih nikad nisam vidjela! mozzda zato sto ja i lajcek setamo u isto vrijeme:) pa mi ne smiju nista:)
Pa nije valjda da Nelica ima preko 5kg i da i za nju brnjicu traze? :?

Pas kojem bih ja definitivno uveo brnjicu (od manjih rasa) je fox terijer... Koji je to ters i koliko je to samo nepredvidivo...
dizzy_devil

Post by dizzy_devil »

Nelice nemam pojma, meni je Lordi rasjekao sapu pa je na ˝bolovanju˝ :D na dionici je ispred kuce-u kucu jer svaki put kad krene setat prokrvari pa je na mirovanju, ali i sinoc i nekoliko veceri proslih kad smo setali po vilsu (i sreli Bosanca i opasnog mu cuku :D ) vidjeli smo kako se uvale ne samo na pocetak Vilsa nego se onako ustekaju i na sred vilsa, jucer sam ih vidjela oko 6 na onom zelenom mosticu kod bristola, ma fakat mi je muka, sva sreca pa ovaj moj ne moze vani, jer on i brnjica dva svijeta, prvo sto se skljoka, ko prasac se pocne valjat jer nece to da nosi a kad mu je onda nekako i natakantarim :D za 10 min. jezik do poda :-? mislim brnjica je bas tacka na i za cuke po ovom vremenu, majke mi ne bi ni rijeci rekla da se zakon za sviju isto provodi, ali ovaj sistem, ajmo udarit po onom za koga se cini da nece nista..

p.s. zaboravih da vam ispricam, neko vece sretnem momka koji vodi cuku i kojeg su isto oglobili, i mozete mislit sta mi prica, kaze ko Bosanca ga zaustavili 3-4x te iste veceri, i na kraju ga oglobili ali najgore globi ga caja koji je iz Foce i sad preko veze ga pitaju Ej gdje si, kaze Allaha mi ne znam, evo kod nekog mosta(bratstva) seljak ne zna ni gdje je, ne zna ni sta je vils, a ima obraza ko retardusa da te zaustavlja mali milion puta :x :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Neka, nek' se nesto desava :D

Meni je opet nekako toplo oko srca kad vidim one silne porodice sa skafovima punim sokova po trotoaru kako ubijaju vrijeme i jacaju nam ekonomiju :D U Metropoli :D
baby_angel

Post by baby_angel »

Da li djetetu (za njegov šok) predstavlja neku razliku 5, 12, 50 kg?

Da li neko ima pravo da ne želi psa u svojoj intimnoj okolini?

Da li neko ima pravo na strah od psa kao što vi imate pravo na ljubav?

Još jedna stvar, zašto nema dresiranih pasa okolo? Zašto se pas odgaja sa cici mici a ne da sluša?
Evo ja cu ti odgovoriti na pitanja, pa ce nam mozda svima biti lakse jer vjerujem da se masa raje ovo isto pita.
1. Da. Mogu u svakom trenutku procijeniti reakciju svog psa. Ili bilo kojeg drugog, jer ima mali milion znakova koje pas daje kad hoce da napadne. Npr. polozaj ushki, polozaj repa, drzanje dlake i sl... Uopste pas ne mora ni da zalaje, ni da zarezi, ali ako vidim jedan od ovih znakova koje njegovo tijelo daje, mogu da snimim svaku situaciju u bilo kojem trenutku.
2.Djetetu predstavlja bitnu razliku velicina psa. Pod pretpostavkom da pas napadne dijete ( bitan je i uzrast djeteta isto koliko i velicina psa), veci sok ce mu izazvati pas od 50kg zato sto ce ga vise nagrditi, a ako ga napadne maltezer, steta nece biti tolika i djetetu ce se kasnije mozda i moci izbiti taj strah.
3. Imas pravo da ga ne zelis kuci svojoj, a javna povrsina nije intima okolina.
4. Svako ima pravo na strah i ako ista postujem, postujem kad se neko boji, ali ako mi to saopsti na kulturan nacin. U tom slucaju cu ja sigurno jos kulturnije skloniti svog psa. A ako neko pokaze 0 tolerancije prema mom pravu da imam psa, i ja pokazujem 0 tolerancije za neciji strah. Ali cu svejedno skloniti psa.
5. Ima dresiranih pasa. Samo sto to psu ne pise na celu, i ti ces se isto prepasti kad ti pridje sve dok mu vlasnik ne da neku komandu, tek tada ce ti mozda biti lakse jer je pas dresiran. Moj je dresiran pa vidis kako sam imala finu situaciju sa doticnim majmunom.

Za moj pojam, dijete od 15 god ne bi smjelo nikad bez nadzora voditi psa.
Ovo je moje vidjenje odgovora na pitanja, a vjerujem da ce se mnogi vlasnici sloziti.
nelica

Post by nelica »

_BosanaC wrote:
nelica wrote:

Pas kojem bih ja definitivno uveo brnjicu (od manjih rasa) je fox terijer... Koji je to ters i koliko je to samo nepredvidivo...
ma ima ona i 7 kg:) ali nema te sile koja bi me natjerala da joj stavim povodac a kamo li brnjicu, jer stvarno nema potrebe a i nemam ni jedno ni drugo:)! nit je kad koga napala cak sta vise sklanja se od ljudi jer je isprepadana od njih jer boga pitaj sta su joj radili do je bila na ulici! a svaki drot ima drugu pricu koliko sam ja cula, neki kaze da svaki pas mora imati brnjicu i biti na povodcu, neki da mora imati ili brnjicu ili povodac tako da ni oni nemaju pojma!

a ja imam prijedlog da se svi skupimo oko pola 9 na vilsu jer tad visoki predstavnik seta sa svojim psom i zovnuti policiju, pa da vidimo smiju li nam tad sta:D jer sto se vise budemo njima skklanjali sve ce nam gore biti! i jos sam cula da vlasnici sa psima ne smiju izlaziti od 6 ujutro do 9 navece:D pa nisu normalni! definitivno trebamo nesto poduzeti!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

nelica wrote:
_BosanaC wrote:
nelica wrote: e meni je vrhunac bio ares kad su njega zapisali ali on je otvorio sezonu!!!!!! jadnicak ne moze ni da hoda kako treba a kamo li sta drugo!

ma ima ona i 7 kg:) ali nema te sile koja bi me natjerala da joj stavim povodac a kamo li brnjicu, jer stvarno nema potrebe a i nemam ni jedno ni drugo:)! nit je kad koga napala cak sta vise sklanja se od ljudi jer je isprepadana od njih jer boga pitaj sta su joj radili do je bila na ulici! a svaki drot ima drugu pricu koliko sam ja cula, neki kaze da svaki pas mora imati brnjicu i biti na povodcu, neki da mora imati ili brnjicu ili povodac tako da ni oni nemaju pojma!

a ja imam prijedlog da se svi skupimo oko pola 9 na vilsu jer tad visoki predstavnik seta sa svojim psom i zovnuti policiju, pa da vidimo smiju li nam tad sta:D jer sto se vise budemo njima skklanjali sve ce nam gore biti! i jos sam cula da vlasnici sa psima ne smiju izlaziti od 6 ujutro do 9 navece:D pa nisu normalni! definitivno trebamo nesto poduzeti!
:lol: :lol: :lol:

E to za izlaske i termine jos nisam cuo, ali si tu pricu donacelnik moze u supak onaj debeli ugurati. S njim sam se prvim juce svadjao (oko mozda 18h) jer je morao stati autom jer nije odmah vidjeo brnjicu... A uostalom i kakva je to brnjica... I nije to brnjica, zna on kako brnjica izgleda... I... I ista prica kao i svaki dan. Ali iz inata idem tamo, nisam fakat od kad smo se zadnji put sreli, kad mi je ono nesto malo lavu strah u kosti utjeralo :D ali sada cu fakat visiti tamo.

Zaista, ima li neko da ima taj zakon i da ga moze postirati ovdje i pravno protumaciti? Ja pravnik fakat nisam.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

baby_angel wrote:

Da li djetetu (za njegov ¹ok) predstavlja neku razliku 5, 12, 50 kg?

Da li neko ima pravo da ne ¾eli psa u svojoj intimnoj okolini?

Da li neko ima pravo na strah od psa kao ¹to vi imate pravo na ljubav?

Jo¹ jedna stvar, za¹to nema dresiranih pasa okolo? Za¹to se pas odgaja sa cici mici a ne da slu¹a?
Evo ja cu ti odgovoriti na pitanja, pa ce nam mozda svima biti lakse jer vjerujem da se masa raje ovo isto pita.
1. Da. Mogu u svakom trenutku procijeniti reakciju svog psa. Ili bilo kojeg drugog, jer ima mali milion znakova koje pas daje kad hoce da napadne. Npr. polozaj ushki, polozaj repa, drzanje dlake i sl... Uopste pas ne mora ni da zalaje, ni da zarezi, ali ako vidim jedan od ovih znakova koje njegovo tijelo daje, mogu da snimim svaku situaciju u bilo kojem trenutku.
2.Djetetu predstavlja bitnu razliku velicina psa. Pod pretpostavkom da pas napadne dijete ( bitan je i uzrast djeteta isto koliko i velicina psa), veci sok ce mu izazvati pas od 50kg zato sto ce ga vise nagrditi, a ako ga napadne maltezer, steta nece biti tolika i djetetu ce se kasnije mozda i moci izbiti taj strah.
3. Imas pravo da ga ne zelis kuci svojoj, a javna povrsina nije intima okolina.
4. Svako ima pravo na strah i ako ista postujem, postujem kad se neko boji, ali ako mi to saopsti na kulturan nacin. U tom slucaju cu ja sigurno jos kulturnije skloniti svog psa. A ako neko pokaze 0 tolerancije prema mom pravu da imam psa, i ja pokazujem 0 tolerancije za neciji strah. Ali cu svejedno skloniti psa.
5. Ima dresiranih pasa. Samo sto to psu ne pise na celu, i ti ces se isto prepasti kad ti pridje sve dok mu vlasnik ne da neku komandu, tek tada ce ti mozda biti lakse jer je pas dresiran. Moj je dresiran pa vidis kako sam imala finu situaciju sa doticnim majmunom.

Za moj pojam, dijete od 15 god ne bi smjelo nikad bez nadzora voditi psa.
Ovo je moje vidjenje odgovora na pitanja, a vjerujem da ce se mnogi vlasnici sloziti.
Da li vlasnik mo¾e sprijeèiti reakciju svog psa koji nije na uzici a nije dresiran i nalazi se 15 metara ispred njega? Sumnjam, iako ti æe¹ prièati da mo¾e...

Djetetu je dovoljno da ga napadne/prepadne/natrèi na njega bilo kakav pas da do¾ivi ¹ok...

Intimna okolina je motanje oko nogu, lizanje, nu¹kanje i sl... Ne javna povr¹ina. Meni smeta pas koji mi se mota po nogama a ne onaj koji je od mene 10m i na uzici...

Nema to veze sa tolerancijom prema vlasni¹tvu... ©to se mene tièe mo¾e¹ dr¾ati i nosoroge... Up to you...
Samo iæi okolo i govoriti vlasnicima kako se boji¹ nema nekog smisla... A boji se velik broj ljudi, koliko god ti to nisi u stanju objektivno prihvatiti...

Drago mi je ¹to je tvoj pas dresiran, ali nemoj mi prièati kako je dresirana veæina pasa... Psi su danas modni detalj a ne ne¹to èemu se pristupa ozbiljno i s razmi¹ljanjem kod kupovine... (za veliku veæinu vlasnika)

®eli¹ da razumijem vlasnika (sredovjeènog gospodina) koji mi ka¾e spusti ruke neæe ti ni¹ta kad se rotvajler propne na zadnje noge i nasloni na mene?

®eli¹ da razumijem vlasnicu (sredovjeènu gospoðu) koja se smije i govori neæe ti ni¹ta dok se blatnjavi njemaèki ovèar zalijeæe u noge i re¾i? Pa na kraju zavr¹im prljav do koljena...

®eli¹ da razumijem vlasnika koji ostavi otvorenu kapiju pa iz avlije izleti rotvajler pa se usere¹ od straha dok trèi prema tebi a ne bje¾i¹ da ne bi napravio veæe sranje?

Odakle ti ideja da ja trebam da trpim takve gluposti samo zato ¹to je nekome ta ¾ivotinja draga?

Daj ba, razumijem ja ljubav prema ¾ivotinjama ali razumite i vi da neki ljudi ne dijele slijepu ljubav zajedno s vama...
Post Reply