I sta bi - izradio ih opet?melb26sa wrote:Ja samo da kazem da policija nesto "radi". Jutros su dvojica sjedila u policijskom dzipu ispred Gasijeve kuce - valjda ga cekali...
FMUP: Četiri osobe zločinačke organizacije uhićene!
-
luciferino
Dobra mu je ta vjera...gdje se prijavljuje? Evo, konačno nađoh vjeru koja mi odgovara...em poshtena, em hebena...amrino wrote:Ramiz se nije bavio drogom, kamatarenjem niti trgovinom bijelim robljem...Zbog vjere- da bi kontradiktornost bila veca....ali kako god to nama nevjerovatno zvucalo- tako je. Ono sto je sigurno- to je da ze takav lik zadugo ili cak nikako nece pojaviti u ovom gradu.
Kriminalac je bio- to svi znamo, ali meni je ogromna razlika izmedju kradje zlata prebogatim babama i dedama i dilanja droge djeci...Zivi bili pa vidjeli...
-
amrino
Sve sto kazem moze se upotrijebiti protiv mene...Vingo wrote:A ti si pretpostavljam s Celom bila na "ti"...amrino wrote:Joj ... uvijek su najglasniji oni sto su doticne o kojima se vode rasprave- vidjeli samo na slici u novinama...i koji informacije kupe iz Avaza i Dana...Jel sta bilo?
![]()
![]()
Nista ja ne znam...gdje sam ja ovo?!
-
sofist
Uze mi slovo sa tastature.Vingo wrote:A ti si pretpostavljam s Celom bila na "ti"...amrino wrote:Joj ... uvijek su najglasniji oni sto su doticne o kojima se vode rasprave- vidjeli samo na slici u novinama...i koji informacije kupe iz Avaza i Dana...Jel sta bilo?
![]()
![]()
-
luciferino
u amrinolanduamrino wrote:Sve sto kazem moze se upotrijebiti protiv mene...Vingo wrote:A ti si pretpostavljam s Celom bila na "ti"...amrino wrote:Joj ... uvijek su najglasniji oni sto su doticne o kojima se vode rasprave- vidjeli samo na slici u novinama...i koji informacije kupe iz Avaza i Dana...Jel sta bilo?
![]()
![]()
- znas da nas spijuniraju i nadgledaju...Sutnja je zlato.
Nista ja ne znam...gdje sam ja ovo?!![]()
-
amrino
luciferino wrote:u amrinolanduamrino wrote:Sve sto kazem moze se upotrijebiti protiv mene...Vingo wrote: A ti si pretpostavljam s Celom bila na "ti"...Jel sta bilo?
![]()
![]()
- znas da nas spijuniraju i nadgledaju...Sutnja je zlato.
Nista ja ne znam...gdje sam ja ovo?!![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
cekaj cekajtempora wrote:Evo cekam samo da Celo postane i nacionalni podvig.
sinoc gledam vijesti, poredase slike, folovi golovi, ako ko sta zna, nek im javi bla bla...
novine pisu POCELA BOSANSKA SABLJA nidje veze, samo nam oci mazu..
-
mIRCerka
ma amrino, kako smo ti i ja corave ovako? zar ne vidis da ce likvidacijom Ramiza Cele teci med i mlijeko, i jescemo zlatnim kasikama?amrino wrote:Joj- vidim da sam nama pogresno shvacena....samo kazem da od dva govneta moramo izabrati ono koje manje smrdi....a govana ce vazda biti....pa zar ne vidite da nam je drzava u govnima dozavrata...
-
_BosanaC
Okice se otvorileamrino wrote:Joj- vidim da sam nama pogresno shvacena....samo kazem da od dva govneta moramo izabrati ono koje manje smrdi....a govana ce vazda biti....pa zar ne vidite da nam je drzava u govnima dozavrata...
Jel' sad vidis zasto je Zlatko dobar?
-
tempora
Ne pricam o medijima i izvrsnoj vlasti, nego o nekakvom nasem koketiranju sa kriminalnim radnjama i osobama koje se bave lopovlukom.Sto rece jedna sjajna forumasica, nama je i psovka nacionalni podvig-ko kome socnije i bolje, taj je "legenda" Nama su uvijek potrebne kojekakve marginalne legende.mIRCerka wrote:cekaj cekajtempora wrote:Evo cekam samo da Celo postane i nacionalni podvig.![]()
sinoc gledam vijesti, poredase slike, folovi golovi, ako ko sta zna, nek im javi bla bla...
Evo rekose, grad ce biti opasniji jer nema Cele.
Celo je eto za neke Robin Hud, jer nije krao od sirotinje.Ali jeste od bogatih.Sto ga valjda cini herojem a ne bitangom, koja je davno trebala zavrsiti iza resetaka.Za nekog je kradja ipak kradja, nezavisno od materijalnog stanja osobe koja je pokradena.A za nekoga valjda dokaz, da je i ovaj covjek imao svojih "moralnih vrijednosti"
Kod nas je valjda i kriminal podijeljen na nacionalni relativizam.
-
pofalicki
Tacno je da BORAT da vi sa kosova radite rostilj, dernek i ostalo ali unutar vaseg geta, u bosansko drustvo se niste integrisali...ovdje se radi uglavnom o albanskim kriminalcima koji su vecinom ilegalno u ovoj drzavi, dozvolu boravka ili drzavljanstvo nemaju a kriminalom se jos bave...najbolji primjer je keljmendi fam...i ptice na grani znaju cime se bavi ali mu se ipak dosta toga tolerise sto sigurno nebi bio slucaj da zivi na zapadu...kada je jezik u pitanju, nije tacno da neko ko je rodjen tu ne moze savladati jezik...ako ide u skolu kao sva ostala djeca ima mogucnost da nauci i citati i pisati, medjutim djeca Albanaca u BiH umjesto u skolu zavrse u pekari, bureGdzinici ili cevaBdzinici...diskriminacija manjih entiteta postoji svugdje ali mislim da najmanje postoji u BiH...Albance koji rade od jutra do mraka u svojim radnjama niko ne dira, sami su krivi sto ne zele upoznati se sa kulturom drzave u kojoj zive...Objasni mi zasto bi Johx ucio Albanski jezik, mislis ako udje u prljave poslove sa Albancima da mu mozda zatreba...najpovoljije cijene Albanci imaju zbog toga sto cevap Albanca nikada nece dostici kvalitet recimo MRKVE, burek nece imati kvalitet jednog Nagiba, a pekare kao Velepekara, Panini, 2 M nikada isto tako nece dostici...mislim da bi Albanci Bosanski trebali jednu rijec da nauce, to je RESPEKT, domacina treba uvijek da respektujes bilo ko da je...
-
_BosanaC
I drugi Celo studira, ako vec i diplomirao nije... I to pravo... A kazu da mu dosta dobro i ide. I onda nekoga cudi sto je drzava ovakva kakva jeste?tempora wrote:Ne pricam o medijima i izvrsnoj vlasti, nego o nekakvom nasem koketiranju sa kriminalnim radnjama i osobama koje se bave lopovlukom.Sto rece jedna sjajna forumasica, nama je i psovka nacionalni podvig-ko kome socnije i bolje, taj je "legenda" Nama su uvijek potrebne kojekakve marginalne legende.mIRCerka wrote:cekaj cekajtempora wrote:Evo cekam samo da Celo postane i nacionalni podvig.![]()
Evo rekose, grad ce biti opasniji jer nema Cele.A i kao ako se vlast ne dokaze sada na ovim hapsenjima onda je zaista mrak!
Kao da mrak vec odavno nije nastao jos onomad kad su lopovi navukli fakultetska odjela.
Celo je eto za neke Robin Hud, jer nije krao od sirotinje.Ali jeste od bogatih.Sto ga valjda cini herojem a ne bitangom, koja je davno trebala zavrsiti iza resetaka.Za nekog je kradja ipak kradja, nezavisno od materijalnog stanja osobe koja je pokradena.A za nekoga valjda dokaz, da je i ovaj covjek imao svojih "moralnih vrijednosti"
Kod nas je valjda i kriminal podijeljen na nacionalni relativizam.
-
_BosanaC
Ja neki dan prvi put vidjeh komsiju Albanca sa djecicom kako seta, a covjek je 24h u svojoj pekari. I ne moram ni naglasiti da vise volim uci u tu pekaru nego i u jednu drugu prcvarncu od pekara i trgovina u mahali.pofalicki wrote:Tacno je da BORAT da vi sa kosova radite rostilj, dernek i ostalo ali unutar vaseg geta, u bosansko drustvo se niste integrisali...ovdje se radi uglavnom o albanskim kriminalcima koji su vecinom ilegalno u ovoj drzavi, dozvolu boravka ili drzavljanstvo nemaju a kriminalom se jos bave...najbolji primjer je keljmendi fam...i ptice na grani znaju cime se bavi ali mu se ipak dosta toga tolerise sto sigurno nebi bio slucaj da zivi na zapadu...kada je jezik u pitanju, nije tacno da neko ko je rodjen tu ne moze savladati jezik...ako ide u skolu kao sva ostala djeca ima mogucnost da nauci i citati i pisati, medjutim djeca Albanaca u BiH umjesto u skolu zavrse u pekari, bureGdzinici ili cevaBdzinici...diskriminacija manjih entiteta postoji svugdje ali mislim da najmanje postoji u BiH...Albance koji rade od jutra do mraka u svojim radnjama niko ne dira, sami su krivi sto ne zele upoznati se sa kulturom drzave u kojoj zive...Objasni mi zasto bi Johx ucio Albanski jezik, mislis ako udje u prljave poslove sa Albancima da mu mozda zatreba...najpovoljije cijene Albanci imaju zbog toga sto cevap Albanca nikada nece dostici kvalitet recimo MRKVE, burek nece imati kvalitet jednog Nagiba, a pekare kao Velepekara, Panini, 2 M nikada isto tako nece dostici...mislim da bi Albanci Bosanski trebali jednu rijec da nauce, to je RESPEKT, domacina treba uvijek da respektujes bilo ko da je...
Pardon, juce udjoh u jednu drugu, usput mi bilo... Trazio deset slanaca, da prezalogajim nesto do kuce. Dobih dva da su se mogla jesti (a fakat nisam probirljiv) a ostali su bili k'o jebeni kamen, da ih ni pas nije htjeo pojesti na kraju
I jel' ja sad trebam njega gledati poprijeko zbog neke budaletine Gasija? Ili jarana iz Sandzaka zato sto je i Celo iste gore list?
-
mIRCerka
pa sta hoces, vecina dosadasnjih clanova predsjednistva i sefova stranaka su robijali jos u titino doba, sto te cudi celino studiranje prava. . . ._BosanaC wrote:
I drugi Celo studira, ako vec i diplomirao nije... I to pravo... A kazu da mu dosta dobro i ide. I onda nekoga cudi sto je drzava ovakva kakva jeste?
Nece me cuditi ni kad postane Gradonacelnik Sarajeva....
nista me vise zacuditi ne moze...
-
Jonx
borat wrote:Da ja tebi kazem u cemu je stos....Jonx wrote: Da ti kazem u cemu je stos... Mi iz Centra, ili Starog grada, sa fakultetom ili bez njega....se ne druzimo sa Liricima, Bikicima i inim... Zato smo na sirem podrucju poznati kao raja. Znamo samo za dernek, merak, zajebnaciju, rostilj, cevape.... Samim tim konkretno ja, nemam pojma gdje se nalazi i jedan od gore pomenutih kriminalaca i pripisivanje laprdanja bez konkretnih dojava MUP-u je vise nego besmisleno.
Siptari su krivi sto heroina na ulicama ima ko brasna. Siptari su krivi sto svaki drugi dan pred necijim ulazom padne mrtva glava ili se prospe necija utroba. Siptari su krivi sto se nisu asimilirali u nase drustvo onako kako to i dolikuje. Oni su gosti mi domacini. Kakav gost takav domacin!
Ne znam niti jednog siptara koji tecno prica Bosanski, Hrvatski ili Srpski nazovi ga kako hoces iako je u ovdje proveo 30 godina. Ne znam niti jednog siptara koji se druzi sa nasim momcima, rame uz rame. Oni imaju svoj krug, svoje ljude, svoje kafice, svoju drzavu u drzavi.
Spomenula si dobre siptarske kifle i kroasane... Znas li maca da oni i brasno odozdo dovoze, ne prijavljuju radnike iako ih u svakoj pekari iz zida ima 10-orica... Znas li kolike pazare prijavljuju a kako zive???? Znas li da svaki desti ima ciste papire za boravak?
Moja maca...........
Mi sa Kosova radimo isto,rostilj,dernek,zajebancija, druzenja ali sa svim mogucim ljudima bez obzira na naciju vjeru ili boju jer nas to ne interesira,ne patimo od toga kao vi,pardon... takvi kao ti.Kod nas vazi moto prvo covjek pa sve ostalo.Zasto postoji mala konzervativnost?Bas zbog takvih kao ti punih predrasuda,ogranicenih i ljubomornih,bogu hvala pa ne predstavljas Bosnu i Hercegovinu bilo gdje pa cak i u svojoj avliji,jer da je predstavljas bila bi dobra reklama za fasisticku drzavu.Covjek se ogradi jer ne zeli da bude u prisustvu fasiste,ustvari kad se zapitam ....ko voli ?
Ja mislim da imas priliku da upoznas jednog siptara koji tecno govori Bosanski(valjda),koji je odrastao sa bosancima, pa je samim tim dijelio i dobro i zlo sa njima.Btw.Bosanski tacnije slavenski je jako tesko prelomiti i svakom albancu je puno lakse savladati engleski,njemacki,francuski i slicne nego ovaj, jer je puno tezak a pogotovo sto se pise i cita isto.Ljudi se trude da pokusaju koliko-toliko savladati ali se ipak uspiju sporazumjeti.Znas li ti makar rijec albanskog?
Sta si se nalozio na pekare? Ne valjaju ljudi heroin vec hljeb prodaju,rade posteno i crkavaju citavu noc da bi ti ujutro svjez siptarsko-bosanski hljeb kupio, dobar je jel' tako.Trude se ljudi i majstori su svog posla,najvaznije je da su uvijek sa cijenama povoljniji i da u bilo koje doba njihove proizvode mozes kupiti,od 0-24 i sa pola marke mozes nesto kupiti, cak iako nemas novca na upit vlasnika mozes hljeb besplatno dobiti ako si zaista gladan.
Sto se tice ovih prodavaca snova,ti tipovi su u citavom svijetu isti,bez razlike pa ako mislis da svi albanci valjaju heroin aferim lave imas zaista sirok dijapazon razmisljanja i nimalo se ne ralikujes od sljama koji kojeg mi imamo isto na Kosovu....
Zapitaj se malo kako se osjecaju tvoji sunarodnjaci po dijaspori kada im takvi kao ti pocnu drzati lekcije iz fasizma,na ovom forumu ima sigurno osoba koje su tu diskriminaciju na svojoj kozi osjetile,nimalo ugodan osjecaj.
Ja sam spoj albanca rimokatolika i albanke koja je odgajana u duhu islama,nisu mogli opstati u svojoj sredini,doslovno su bili proganjani zbog svoje ljubavi,pa su morali pobjeci u Bosnu jer su znali da si ovdje prihvacen ma kakv spoj bio,sada takvi kao ti nas proganjaju ovdje zato sto smo mozda malo drugaciji,a kako je krenulo sudeci po tekstovima i na krst bi nas razapeo.Dao bog da na svojoj kozi isto osjetis....
Ja se zovem Agron,posudio sam od prijatelja ovaj acc samo da bih rekao rijec dvije,kako se osjecam,toliko....svim ljudima dobre volje svako dobro.
Tungatjeta=Pozdrav,eto makar jednu rijec nauci, ko zna u zivotu ti moze otvoriti nekad vrata ako budes u nevolji.
Ako je bilo nekih gresaka u tekstu,oprostite,kako vi kazete prosao sam i trnje i kamenje dok sam ga naucio.
Moj dragi Agrone,
Evo vidim ima i svjetlih primjera, onog zita u kukolju. Moram ti priznati da si jedan od rijetkih, ako ti je vjerovati, koji se uklopio u semu, skontao fazone.
Nemam ja nista protiv tebe, naprotiv... Na prvu loptu, reklo bi se da si drag i normalan momak. Logicno je da te je ova moja prica uvrijedila, jer kakvi god da su, tvoji su. Od toga se ne moze pobjeci.
Vidis, moja zivotna iskustva su drugacija. Nikada nisam upoznao niti jednog siptara ili albanca ako te vrijedja naziv siptar, mada ne vidim razloga, a koji je poput tebe. Obicno se drze zajedno, u grupama od po dva-tri, furaju svoj film, svoja mjesta, svoje kafice, svoje furke.
I pukim cudom, Bosna i Hercegovina vecini postade draga 1995. Od tada se svi kunu i ljube BiH. Kao, jebo Albaniju, Bosna je zakon.
E pa da ti kazem, sarajlije ti ne puse te fazone, to si nadam se skontao. Kod nas je pravilo, ili jesi ili nisi. A siptari nisu bili 92. kada smo se borili za svoju drzavu. Vidjeli smo i njihovu borbu za Kosovo, najvise po ulicama Sarajeva... Nije to davno bilo.....
Kazes Albanci ne rade heroin, oni peku hljeb!? Istina, jedni peku hljeb drugi rade heroin. Da su i u jednom i u drugom podjedanko dobri govori cinjenica da je albanska mafija najveca u Evropi, a da se jedan od najboljih evropskih pekarskih sajmova odrzava u Pristini. Zar ne?
E pa vidis, ti pekari obicno vecinom rade na crno...Svjedoci smo zatvaranja pekara usljed nelegalnog rada, ili je i to odraz fasizma i odmazde prema Albancima!?
Sirovine uvoze, iako ih u BiH ima ko u prici. Ako nista drugo, ono, brasna i sira imamo.
Jedne prilike sam vidio da se i kante eurokrema za buhtle iznose iz bunkera autobusa koji je stigao iz Pristine u Sarajevo. Jel to ona ekonomija i boljitak koji dolazi sa stranim kapitalom i radnom snagom!?
Ili je to ona poznata siptarska prica "nek nase ostane medju nama"!?!? Ne kaze se djabe "E siptaru jedan"... Nemojmo se lagati.....
Ne branim ja ovdje svoje, ali ne hvalim ni tvoje, naprotiv. Na kraju krajeva, zna se ko je domacin a ko gost. Pravo da ti kazem, pun mi je kurac vise pardona....
Kad smo kod pekara, kazi mi jednu u kojoj je zaposlen pravi Bosanac ili nedo Bog Hercegovac? Igrom slucaja ulazio sam u mnoge pekare iza zida... Cudo jedno! Mravinjak... Pitam se koliko ih je prijavljeno po jednoj pekari!? Pitam se koliko njih uopste ima bravo na boravak i rad u BiH!?
Ove druge nema potrebe spominjati uopste. Svima je sve jasno, samo istina se krije. Dovoljno je procitati relevantne izvjestaje evropskih obavjestajnih i sigurnosnih sluzbi o albanskoj mafiji. Dovoljno je oci otvoriti i istina ce sama doci. Nema bogatstva od pekare moj rodjace! Nema te matematicke formule.... a ako i ima autora bi trebalo nominovati za Nobelovu nagradu iz oblasti matematike ili cega vec.
Spomenuo si moje sunarodnjake... Kako li se osjecaju u tudjini? Da budem iskren iako i moje krvi ima rasute ko bisera po svijetu, zaboli me neka stvar. Sve je stvar izbora. Vidis, moji su morali nauciti jezik u Americi, morali su prihvatiti njihove rigorozne zakone, placati visoke poreze, asimilirati se i sl.... To sa Albancima nije slucaj u BiH.
I da zakljucim, jer nemam zivaca; da siptari kakvog konta imaju, ili imate zavisno kako se osjecas, od Albanije bi napravili cudo. Ovako, Albanija je zemlja iz koje se neprestano bjezi trbuhom za kruhom...a destinacija Bosna san je vecine...
Izvini za "fazizam", ali takvi nam ne trebaju! Takvih, svojih, imamo i viska.
KRAJ
Last edited by Jonx on 05/07/2007 11:20, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
a da bi otisao u Albaniju, treba ti Viza, pa ti skontaj ko je naprednijiJonx wrote:
I da zakljucim, jer nemam zivaca; da siptari kakvog konta imaju, ili imate zavisno kako se osjecas, od Albanije bi napravili cudo. Ovako, Albanija je zemlja iz koje se neprestano bjezi trbuhom za kruhom...a destinacija Bosna san je vecine...
KRAJ
Stigla nas je kletva da nam Albanija bude Zapad...a vecina Albanaca sto radi u BiH su sa KOSOVA.
Ebo ga informacije...
-
Jonx
Nisam siguran da me stigla ta kletva. Budimo iskreni prema sebi. Mi smo za albance uvijek bili pojam.mIRCerka wrote:a da bi otisao u Albaniju, treba ti Viza, pa ti skontaj ko je naprednijiJonx wrote:
KRAJ
Stigla nas je kletva da nam Albanija bude Zapad...a vecina Albanaca sto radi u BiH su sa KOSOVA.
Ebo ga informacije...
Zbog nase propustljivosti granica danas nam trebaju vize za skoro pa sve drzave svijeta. A o tome koliki su nam prijatelji dobro svjedoci ta cinjenica da su nam onako prijateljski pukli vizni rezim.
A mi smo krivi, zbog fildjana viska.
Zaboravljamo se ko smo, i koliko vrijedimo. Kada se svrstamo iznad nekoga, i dicimo se sto smo bosanci i hercegovci onda smo fasisti. Aferim!
Ako je to fasizam, ja sam onda fasista!
-
tempora
Kakav smo mi to izvini bili pojam za Albance? Po standardu? Pameti? Indoktrinaciji? Diskriminaciji?Jonx wrote:Nisam siguran da me stigla ta kletva. Budimo iskreni prema sebi. Mi smo za albance uvijek bili pojam.mIRCerka wrote:a da bi otisao u Albaniju, treba ti Viza, pa ti skontaj ko je naprednijiJonx wrote:
KRAJ
Ebo ga informacije...
Zbog nase propustljivosti granica danas nam trebaju vize za skoro pa sve drzave svijeta. A o tome koliki su nam prijatelji dobro svjedoci ta cinjenica da su nam onako prijateljski pukli vizni rezim.
A mi smo krivi, zbog fildjana viska.
Zaboravljamo se ko smo, i koliko vrijedimo. Kada se svrstamo iznad nekoga, i dicimo se sto smo bosanci i hercegovci onda smo fasisti. Aferim!
Ako je to fasizam, ja sam onda fasista!
Koji je to pojam, da se opametim pa da se vidim nesto vecom, nego sto mi to ovih 182 centimetra tanke linije dozvoljava?