Odakle si ti? Tvoj presjednik je? Ovu djubrad treba izbaciti iz zemlje.kustah wrote:Jah,tacno, bio sam tamo,htio da imamo normalnu drzavu! Za to vrijeme tvoj "predsjednik" pravio skupove, kako podjeliti BiH. I evo sta imamo danas!bos wrote:Koliko se sjecam...ovi "obrazovani" i "raja" su sa crvenim zastavama i slikama marsala paradirali ulicama grada i pjevali bratstvu i jedinstvu...
Uzgred:Ako se sijecam dobro Adem Jez je bio covjek sa "osom" kraj mosta, a ne Ismet Bajramovic!?
Ko stoji iza ubistva R.D.C.? Pomozimo policiji
-
MadamPiaNo
-
MadamPiaNo
mIRCerka wrote:ovo smatraj upozorenjem.kalimero10 wrote: marš u sandžak!!!
Ne zbog sandzaka.
Ovaj forum ne sluzi za izivljavanje vasih frustracija koje ne smijete javno izgovoriti.
Bujrum na carsiju pa svima sve u lice reci.
Bravo, na carsiju pa tamo ako smijes.
Last edited by MadamPiaNo on 30/06/2007 16:25, edited 2 times in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Bogu Hvala niko od vas ne pita ko ce ovdje ostati a ko ce biti deportovan...
Samo cu vam ponoviti jednu stvar:
Vladimir Peric, poznatiji kao VALTER je rodjen u Prijepolju, u srcu Sandzaka.
Nek vam na obraz ide "Sarajevska cistoca" . . . . .
dokle je doslo da ja branim Sandzak...
Uzas...
Uzas...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
smije al malo sutra....MadamPiaNo wrote:mIRCerka wrote:ovo smatraj upozorenjem.kalimero10 wrote: marš u sandžak!!!
Ne zbog sandzaka.
Ovaj forum ne sluzi za izivljavanje vasih frustracija koje ne smijete javno izgovoriti.
Bujrum na carsiju pa svima sve u lice reci.
Bravo, na carsiju pa tamo ako smijes
najlakse je ovdje brabonjati... eto jbosko je dobio ban. . . ali ono sto cijenim kod njega sto stoji iza svake svoje rijeci, sto je kadar u lice reci ljudima isto sto im i napise... ali rijetki su takvi....meni su najdrazi ovi sto smiju SVE iza monitora a live ih niti cujes niti vidis...
Al nema veze, dobro je amrino rekla, Bog ce nama svima suditi...
-
MadamPiaNo
seln wrote:Dobro, hoce li neko banovati ovu...stvar?MadamPiaNo wrote:kalimero10 wrote:zašto nismo uradili to što je ćelo?
pa jednostavno- naš životni model se sastojao od obrazovanja i sticanja vlastiotim radom a ne od kriminalnih radnji.
svakom svoje.
mi mirno spavamo.
Pitaj se sto sad mirno spavas? Nekima je najbolje samo metak u glavu.
Imas 2 nika? Sto tebi smeta? Sta sam napisala?
-
graciella
Jel ovo poznato na forumu?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pozn ... 52202.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pozn ... 52202.aspx
Poznate ubojice Ramiza Delalica "Cele"
29-GODIŠNJI državljanin Srbije Lirim Bytyqi (Bitići) zvani Svrka, i još jedna osoba čiji je identitet policiji djelomično poznat, osumnjičeni su za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele u srijedu navečer u centru Sarajeva.
Tu je informaciju jučer potvrdio MUP Sarajevskog Kantona. Policija tvrdi kako su osumnjičeni u bijegu, te da intenzivno tragaju za njima.
Bitići je osumnjičen da je u srijedu oko 23.30 zajedno s još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatskog oružja sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je imao iznajmljen stan.
Iz policije je priopćeno da su nakon ubojstva Delalića pobjegli u "audiju" A6 zatamnjenih stakala. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su na licu mjesta pronašli šest čahura automatskog oružja, pišu "Nezavisne novine".
Bitići je osumnjičen i za pokušaj ubojstva Amira Pašića Faće 12. lipnja u Ulici Bazardžani na Baščaršiji.
Zlatko Miletić, direktor Uprave policije MUP-a Federcije BiH, u četvrtak je potvrdio kako federalna policija raspolaže operativnim saznanjima o ubojstvu Ramiza Delalića Ćele. Jučer je kazao da identitet drugog osumnjičenog ne može otkriti u cilju istrage.
Jedan od policijskih inspektora je nakon Delalićeve likvidacije rekao da su ubojstvo počinili profesionalci i da je ono planski pripremano. Delalića je uoči ubojstva netko pozvao na mobitel da siđe ispred zgrade, gdje je ubijen, a policija mu je tijekom očevida u ruci pronašla mobilni telefon.
Nakon ubojstva policija je izvršila i pretres njegovog stana i pronašla veću količinu zlatnog nakita i novca koje su predali tužiteljstvu.
Ramiz Delalić Ćelo široj je javnosti poznat po mnogobrojnim procesima i obračunima. Delaliću je suđeno za ubojstvo srpskog svata Nikole Gardovića 1992. godine, a proces koji je vođen u Županijskom sudu Sarajevo bit će obustavljen.
Delalić je u ratnom periodu bio zapovjednik Devete brdske brigade Armije Republike BiH, a za zločine počinjene u Grabovici 1993. godine nad hrvatskim civilima pripadnici ove jedinice Enes Šakrak i Mustafa Hota 2003. godine osuđeni su na deset, odnosno devet godina zatvora. Delalić je svjedočio i na suđenju u Haškom tribunalu u procesu protiv ratnog zapovjednika Armije Republike BiH Sefera Halilovića.
Ramiz Delalić Ćelo se sudilo za posjedovanje raketnog pištolja, a u srijedu je u Općinskom sudu Sarajevo rekao da taj pištolj nije njegov, ali da ga mora imati jer je ratni komandant i da mu se sudi zbog ubojstva srpskog svata Nikole Gardovića 1992. godine.
Ranko Debevec, tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, koji je bio tužitelj u ovom procesu, potvrdio je kako je Delalić izjavio da u Sarajevu ima puno Srba i da se boji da bi ga mogli ubiti.
"Delalić je u sudu bio jako nervozan, najvjerojatnije zbog prijetnji, ali ne zna o čemu je točno bilo riječ. Osobno mislim da ubojstvo Nikole Gardovića nije motiv zbog kojeg je Delalić ubijen", kazao je jučer Debevec
Last edited by graciella on 30/06/2007 16:39, edited 1 time in total.
-
Hakala
pa sto odmah ne rece da si hrvatica? sigurno ti je babu iz podruma gonio na liniju..pa si ojedjenakalimero10 wrote:nema šta tu da mi se sviđa ili ne.pinkzelena wrote:kalimero10 wrote: ko zna?
možda da sam prethodno s tim istim četnicima protrgovala neku visoko tarifnu robu, pa malo do Milje na SOLO TAČKU....u jednu ruku mu se divim ali u drugu POSEREMok eto, kako ti kazes.. niti cu braniti previse, niti cu pljuvati...
samo govorim ono sto JESTE.. a kome se ne svidja njegov problem.
I sto se tice Kovaca... kako sam ranije rekla.. nakon onog kriminalca i mafijasa taiba torlakovica teska mu crna zemlja bila (namjerno malim slovima) svejedno je ko ce jos biti gore ukopan.....
on nije heroj.
heroji su na kovačima od 06.04.1992.,
on je iz kriminalnog miljea i neka ga obitelj sahrani u priboju.
otpadnici sa margine nisu za kovače.
ili je samo nejebica u pitanju
a ismet celo je fasovo metak u srce..i prezivio..da bi ti danas mogla seruckati(naravno, nije celo sam)
i bas me zaboli sto je su dobili neke nekretnine poslije rata,kad mogu foteljasi zasto ne bi i oni koji su pusku nosili.zasluzniji su u svakom slucaju
uostalom zasto niko ne spominje vikicev kahvic,i kako ga je stekao. ahaa,nemojmo njega
neka vam keljemndija i gashija.sutra ce ti djeci dilat pred obdanistem
btw u kojoj su jedinci gashi i keljmendi bili?
i samo da dodam,da nije trebao biti ukopan na Kovacima
Last edited by Hakala on 30/06/2007 16:40, edited 1 time in total.
-
ibro dirka
tobe jarabimIRCerka wrote:Bogu Hvala niko od vas ne pita ko ce ovdje ostati a ko ce biti deportovan...
Uzas...
- Ergot
sarcasmmIRCerka wrote:
ERGOTE, ... a sto se tice Albanaca, Roma i ostalih (tebi na obraz sto ih nazivas nizim bicima, ne meni)
noun
the use of remarks which clearly mean the opposite of what they say, and which are made in order to hurt someone's feelings or to criticize something in an amusing way:
"You have been working hard, " he said with heavy sarcasm, as he looked at the empty page.
-Cambridge Dictionary of English, Cambridge University Press
- mobsterc
Ergot wrote:sarcasmmIRCerka wrote:
ERGOTE, ... a sto se tice Albanaca, Roma i ostalih (tebi na obraz sto ih nazivas nizim bicima, ne meni)
noun
the use of remarks which clearly mean the opposite of what they say, and which are made in order to hurt someone's feelings or to criticize something in an amusing way:
"You have been working hard, " he said with heavy sarcasm, as he looked at the empty page.
-Cambridge Dictionary of English, Cambridge University Press
maca pojela jezik(bosanski) pa presao na engleski
-
kalimero10
ćurko, oduvijek spavam mirno jer nema razloga da menko kao psa ostavi u haustoru.MadamPiaNo wrote:kalimero10 wrote:zašto nismo uradili to što je ćelo?
pa jednostavno- naš životni model se sastojao od obrazovanja i sticanja vlastiotim radom a ne od kriminalnih radnji.
svakom svoje.
mi mirno spavamo.
Pitaj se sto sad mirno spavas? Nekima je najbolje samo metak u glavu.
sad ja rizikujem ban.
-
kalimero10
hrvatica nisam a i da jesam, ima li tu nešto loše?Hakala wrote:pa sto odmah ne rece da si hrvatica? sigurno ti je babu iz podruma gonio na liniju..pa si ojedjenakalimero10 wrote:nema šta tu da mi se sviđa ili ne.pinkzelena wrote:ok eto, kako ti kazes.. niti cu braniti previse, niti cu pljuvati...
samo govorim ono sto JESTE.. a kome se ne svidja njegov problem.
I sto se tice Kovaca... kako sam ranije rekla.. nakon onog kriminalca i mafijasa taiba torlakovica teska mu crna zemlja bila (namjerno malim slovima) svejedno je ko ce jos biti gore ukopan.....
on nije heroj.
heroji su na kovačima od 06.04.1992.,
on je iz kriminalnog miljea i neka ga obitelj sahrani u priboju.
otpadnici sa margine nisu za kovače.
ili je samo nejebica u pitanju
a ismet celo je fasovo metak u srce..i prezivio..da bi ti danas mogla seruckati(naravno, nije celo sam)
i bas me zaboli sto je su dobili neke nekretnine poslije rata,kad mogu foteljasi zasto ne bi i oni koji su pusku nosili.zasluzniji su u svakom slucaju
uostalom zasto niko ne spominje vikicev kahvic,i kako ga je stekao. ahaa,nemojmo njega
neka vam keljemndija i gashija.sutra ce ti djeci dilat pred obdanistem
btw u kojoj su jedinci gashi i keljmendi bili?
i samo da dodam,da nije trebao biti ukopan na Kovacima
smeta mi hampa oko ološa.
običnog ološa.
hebe mi se za jedinice i za njihove komadante.
savršeno.
jedino što želim reći je: KOVAČI NISU ZA TU VRSTU LJUDI.
- GandalfSivi
Pricas gluposti, prvo se raspitaj oko nekih stvari, pa onda pisi...Hakala wrote: a ismet celo je fasovo metak u srce..i prezivio..da bi ti danas mogla seruckati(naravno, nije celo sam)
-
in33sa
Zar nije Ismet Bajramovic metak "fasovao" sjedeci u kaficu na ciglanama, gdje ga je jedino "sheva" mogla pokenjati.
Inace, tom junacini i borcu za slobodu grada licno Radovan Karadzic je potpisao slobodan prolaz preko okupiranih teritorije i odlazak na lijecenje u Italiju.
Inace, tom junacini i borcu za slobodu grada licno Radovan Karadzic je potpisao slobodan prolaz preko okupiranih teritorije i odlazak na lijecenje u Italiju.
-
kalimero10
TO I JESTE POENTA OVE RASPRAVE.
DA SU RAZNE ĆELE ŠUROVALE SA ČETNICIMA A ONDA IZ MILJACKE NA OČIGLEDA GRAĐANA IMALI SOLO TAČKU SA ZOLJOM.
GRAD SU BRANILI ONI U ROVOVIMA.
DA SU RAZNE ĆELE ŠUROVALE SA ČETNICIMA A ONDA IZ MILJACKE NA OČIGLEDA GRAĐANA IMALI SOLO TAČKU SA ZOLJOM.
GRAD SU BRANILI ONI U ROVOVIMA.
-
hvo
#145 Hello,
jedan obrijani is out , sa d ce i drugi soon ,a za siptare je lako
,pokokace se oni izmedu sebe,
-
kalimero10
#147 Re: Hello,
JEDAN JE ĆELOhvo wrote:jedan obrijani is out , sa d ce i drugi soon ,a za siptare je lako,pokokace se oni izmedu sebe,
- GandalfSivi
Preneseno sa http://boreokoociju.blogger.ba/Na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu danas u 14 sati ukopan je Ramiz Delalić Ćelo.
Dženaza Delaliću klanjana je poslije podne-namaza u haremu Careve džamije.
Ramiz Delalić, ratni komandant Devete brdske brigade Armije RBiH, ubijen je s više hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja u srijedu u 23.30 u Odobašinoj ulici u centru Sarajeva.
Delalić je u javnosti poznat i po sudskom postupku koji se protiv njega vodio u Kantonalnom sudu Sarajevo zbog ubistva Nikole Gardovića 1. marta 1992. na Baščaršiji. - SARAJEVO-X
Prije godinu i po, umro je nosilac zlatnog ljiljana. Htjeli smo da ga ukopamo na Kovace, ali smo dobili negativan odgovor sa objasnjenjem "Kovaci su zatvoreni i vise se ne moze niko ukopati na Kovacima."
Izgleda da smo pitali pogresnu osobu ili nas je neko slagao.
-
kalimero10
ekoh ja da se mjesta čuvaju za one koji slijede u krimi-hijerarhijeskoj ljestvici.
-
kub lajkan
Pa nisam ni znao da je postao hadzija
Na mezaru pise HADzI RAMIZ DELALIC

Na mezaru pise HADzI RAMIZ DELALIC