Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

Post by cyprus »

sibelius wrote:
cyprus wrote:
A ako se pak plasiramo na EP, Grci, Rusi i Srbi će nas tamo pojest.
a turci cyprus... ja bih vala najrađe da me oni pojedu :lol: :wink:
Nijesmo sa njima u grupi. :D :D
cyprus

Post by cyprus »

_stoKA_ wrote:kolega pa nemoras vala jednu reprezentaciju brojat dva puta da bude tacno 12, moglo je biti i 11 i opet bi bio u pravu, donekle ;)

zaboravio si kolega i to daje to turnir po grupama, tako da nece bas da zbiju sve titane na jedno mjesto, imaju ljudi koji prave te jakosne skupine sad da ti ne serem puno, samo da te malo napomenem, tako da to sto sam reko da bi mogli biti 8 ili 9 je prije svega dobro odvagano pa konstatovano ;) ne sekiraj se za mene, pisem samo kad znam da ne bombam sto posto :D

a inace imamo dovoljno snage da prodjemo grupnu fazu, i taman kad krenu eliminacije nas sasjeku u prvom ili drugom krugu upravo jedna od ovih rep. koje si nabrojo tako da ti to opet dodje negdje oko 8og mjesta :lol:
A ne znam stvarno šta si ti htjeo da kažeš.
sibelius

Post by sibelius »

cyprus wrote:
sibelius wrote:
cyprus wrote:
A ako se pak plasiramo na EP, Grci, Rusi i Srbi će nas tamo pojest.
a turci cyprus... ja bih vala najrađe da me oni pojedu :lol: :wink:
odvajaju nas od matice :lol:

prokleti zapad :lol: i njegov nemoralj... :D
cyprus

Post by cyprus »

sibelius wrote:
cyprus wrote:
sibelius wrote: a turci cyprus... ja bih vala najrađe da me oni pojedu :lol: :wink:
odvajaju nas od matice :lol:

prokleti zapad :lol: i njegov nemoralj... :D
Đubrad ćafirska. :D :D
Hakala

Post by Hakala »

LSD wrote:Madjare smo preslusali sa 15 razlike,ostaje nam kljucni mec sa odvratnim bugarima u sofiji
nisam gledao tekmu,ali zasto mi moramo dobiti u bugarskoj? oni su zijanili od madjara u gostima,mi ih dobili,i to je to valjda :?

cuj novi zeland jaci od brazila,svasta ces cut :roll:

ne znam ni ja bi li se radovao ovoj pobjedi... jer u madridu vjerovatno ispadamo :oops: zato bolje odmah :-D:D

ne mogu da vjerujem da je Kikanovic tako dobar bio.to je super vijest :) ,jer mozda dobijamo igracha za buducnost
cyprus

Post by cyprus »

Za ove što ne vjeruju da je Novi Zeland jači od Brazila, nek malo prate svjetska prvenstva i olimpijske igre. :roll:

NZL prije par godina igro u polufinalu SP. :roll:
Last edited by cyprus on 16/08/2007 04:23, edited 1 time in total.
LSD

Post by LSD »

nisam gledao tekmu,ali zasto mi moramo dobiti u bugarskoj? oni su zijanili od madjara u gostima,mi ih dobili,i to je to valjda

cuj novi zeland jaci od brazila,svasta ces cut

ne znam ni ja bi li se radovao ovoj pobjedi... jer u madridu vjerovatno ispadamo zato bolje odmah

ne mogu da vjerujem da je Kikanovic tako dobar bio.to je super vijest ,jer mozda dobijamo igracha za buducnost
Bugari nisu zijanili od madjara.Pobjedilu su ih jedva na produzetke i to u bugarskoj.Tako da moramo pobjediti ove bugare ili izgubiti maximalno 3 razlike.
LSD

Post by LSD »

Za ove što ne vjeruju da je Novi Zeland jači od Brazila, nek malo prate svjetska prvenstva i olimpijske igre.

NZE prije par godina igro u polufinalu SP.
Tacno!!NZ jeste ekipa u ekspanziji i bili su hit SP u Indianapolisu,cak su dobro igrali i na OI u Atini ali porediti ih sa Brazilom je sumnjivo.Brazil je ipak sila kosarkaska,uz to imaju dogogodisnji kontinuitet na svim SP i OI.
cyprus

Post by cyprus »

LSD wrote:
Za ove što ne vjeruju da je Novi Zeland jači od Brazila, nek malo prate svjetska prvenstva i olimpijske igre.

NZE prije par godina igro u polufinalu SP.
Tacno!!NZ jeste ekipa u ekspanziji i bili su hit SP u Indianapolisu,cak su dobro igrali i na OI u Atini ali porediti ih sa Brazilom je sumnjivo.Brazil je ipak sila kosarkaska,uz to imaju dogogodisnji kontinuitet na svim SP i OI.
Evo i tablica grupa sa posljednjeg SP u Japanu:

Image

Image

Moguće je da Brazil ima vjerovatno kvalitetniji sastav od Novog Zelanda, ali rezultati koje ove dvije reprezentacije ostvaruju u zadnje vrijeme su ipak na strani Novog Zelanda.
LSD

Post by LSD »

Ma i meni je NZL extra draga ekipa.Fakat su borbeni do maximuma,a onaj njihov ratnicki ples je posebna prica :D .Uz njih treba pomenuti i Puerto Rico i Litvaniju,sve 3 repke su iz malih drzavica od nekih 4 miliona,a predstavljaju kosarkase sila i redovno igraju najjaca takmicenja (kontinentalna prevenstva,olimpijske igre i svjetska prevenstva).
Hakala

Post by Hakala »

zajebah se ja,poslije sam se ipak sjetio da su bugari dobili

---------------------------------------------------

pogledajte grupu brazila i novog zelanda...pa ce biti jasnije kako i sta(mislim da brazil nije bio u najjacem sastavu)

ove godine je jos jedan brazilac draftovan( Tiago Splitter,Tau)..

prejebeni su,bar na papiru :roll:
---------------------------------------------

hajmo Bosno :bih:
tbaharis

Post by tbaharis »

LSD wrote:Ma i meni je NZL extra draga ekipa.Fakat su borbeni do maximuma,a onaj njihov ratnicki ples je posebna prica :D .Uz njih treba pomenuti i Puerto Rico i Litvaniju,sve 3 repke su iz malih drzavica od nekih 4 miliona,a predstavljaju kosarkase sila i redovno igraju najjaca takmicenja (kontinentalna prevenstva,olimpijske igre i svjetska prevenstva).
niko argentinu ne spominje a i oni su mrak ekipa...
LSD

Post by LSD »

niko argentinu ne spominje a i oni su mrak ekipa...
Nema se sta puno pricati o Argentini-aktuelnim olimpijskim sampionima,pa to je kosarkaska velesila.Ja sam mislio sa predhodnim postom na kosarkaske nacije koje dolaze iz malih drzava (novi zeland,litvanija,porto riko).
Comrad

Post by Comrad »

kuc, kuc...o kakvim argentinama i novim zelandima pricate, tema je o nasoj repki i ak cete vec pricati o drugim repkama, ubacite koju o onim koji nam mogu biti protivnici na EP, jer bog zna kad cemo mi odigrati tekmu i sa brazilom, argentinom ili zelandom... :roll:
LSD

Post by LSD »

[/quote]kuc, kuc...o kakvim argentinama i novim zelandima pricate, tema je o nasoj repki i ak cete vec pricati o drugim repkama, ubacite koju o onim koji nam mogu biti protivnici na EP, jer bog zna kad cemo mi odigrati tekmu i sa brazilom, argentinom ili zelandom... [quote]E ovako stvari stoje,valjda :D.Cak i ako prodjemo ove kvalifikacije za baraz,onda nas u barazu koji se igra u spaniji (zemlji domacina eurobasketa 2007) cekaju barazne utakmice.Po svemu sudeci to ce biti Izrael i Estonija(ili Makedonija).E sad, cak i ako odemo u baraz (ja se nadam) pa i prodjemo baraz(i to se nadam :D ),onda upadamo u A grupu gdje vec cekaju SRBIJA,GRCKA I RUSIJA (extra grupa,mislim da tu nebi trebali imati problema 8-) ) .Svega ovoga nebi bilo da smo pobjedili jebeni Portugal u skenderiji (kada su nam zabili nekom frljokom tricu u zadnjoj sekundi i pobjedili nas kos razlike).Pa covjece Portugal se kvalifikovao direktno ispred nas,makedonije i izraela.Nevjerovatno!!
cyprus

Post by cyprus »

LSD wrote:E ovako stvari stoje,valjda :D.Cak i ako prodjemo ove kvalifikacije za baraz,onda nas u barazu koji se igra u spaniji (zemlji domacina eurobasketa 2007) cekaju barazne utakmice.Po svemu sudeci to ce biti Izrael i Estonija(ili Makedonija).E sad, cak i ako odemo u baraz (ja se nadam) pa i prodjemo baraz(i to se nadam :D ),onda upadamo u A grupu gdje vec cekaju SRBIJA,GRCKA I RUSIJA (extra grupa,mislim da tu nebi trebali imati problema 8-) ) .Svega ovoga nebi bilo da smo pobjedili jebeni Portugal u skenderiji (kada su nam zabili nekom frljokom tricu u zadnjoj sekundi i pobjedili nas kos razlike).Pa covjece Portugal se kvalifikovao direktno ispred nas,makedonije i izraela.Nevjerovatno!!
Da, nevjerovatna grupa stvarno nam je bila: nosioc Izrael (završio zadnji), drugi nosioc mi (završili treći), treći nosioc Makedonija (završila druga), najlošije rangirani Portugal (bio prvi i plasiro se na EP).

Ako prođemo u baraž, garant ćemo bit opet sa Izraelom i Makedonijom, a ne vjerujem da ćemo ih proć.

Ako i njih prođemo, dolazimo u ovu "pravoslavnu" ( :lol: ) grupu, đe će nas sve 3 reprezentacije pošteno naguzit, a čak ako i nas ne naguze tu su suci da ih poguraju (bar se kod nas tako misli :lol: ).
El_comadante

Post by El_comadante »

samo polako prvo treba ovu proći grupu. Pa čemo onda pričati o slijedečoj grupi. treba ići samo postepeno. Prvo Bugarska.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Pitanje:

Ako Bugari pobijede recimo 4 poena razlike a BIH da vise poena od 71 dali to stvara neku prednost nad Bugarskom..
zavrzlama

Post by zavrzlama »

bosmen wrote:
zavrzlama wrote:Pitanje:

Ako Bugari pobijede recimo 4 poena razlike a BIH da vise poena od 71 dali to stvara neku prednost nad Bugarskom..
Da,u tom slucaju se gleda ko je vise postigao koseva
Hvala na informaciji....
Comrad

Post by Comrad »

Bugari truba...trenutno +10 za nas :D
cyprus

Post by cyprus »

Guzimo Bugare, šta nam je. :D :D
Comrad

Post by Comrad »

E jesmo baksuzi, urekosmo ljude...nerijeseno :roll: :D
Last edited by Comrad on 18/08/2007 17:37, edited 1 time in total.
cyprus

Post by cyprus »

Ne zadugo, sad oni guze nas. :sad: :roll:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

malo poena nije bas dobro...trenutno je 30:34 za BIH...malo poena za dvije cetvrtine..
cyprus

Post by cyprus »

Joj trice ovog nigera, majko mila kako mu uđe. :roll:
Post Reply