Nijesmo sa njima u grupi.sibelius wrote:a turci cyprus... ja bih vala najrađe da me oni pojeducyprus wrote:
A ako se pak plasiramo na EP, Grci, Rusi i Srbi će nas tamo pojest.![]()
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
A ne znam stvarno šta si ti htjeo da kažeš._stoKA_ wrote:kolega pa nemoras vala jednu reprezentaciju brojat dva puta da bude tacno 12, moglo je biti i 11 i opet bi bio u pravu, donekle
zaboravio si kolega i to daje to turnir po grupama, tako da nece bas da zbiju sve titane na jedno mjesto, imaju ljudi koji prave te jakosne skupine sad da ti ne serem puno, samo da te malo napomenem, tako da to sto sam reko da bi mogli biti 8 ili 9 je prije svega dobro odvagano pa konstatovanone sekiraj se za mene, pisem samo kad znam da ne bombam sto posto
![]()
a inace imamo dovoljno snage da prodjemo grupnu fazu, i taman kad krenu eliminacije nas sasjeku u prvom ili drugom krugu upravo jedna od ovih rep. koje si nabrojo tako da ti to opet dodje negdje oko 8og mjesta
-
Hakala
nisam gledao tekmu,ali zasto mi moramo dobiti u bugarskoj? oni su zijanili od madjara u gostima,mi ih dobili,i to je to valjdaLSD wrote:Madjare smo preslusali sa 15 razlike,ostaje nam kljucni mec sa odvratnim bugarima u sofiji
cuj novi zeland jaci od brazila,svasta ces cut
ne znam ni ja bi li se radovao ovoj pobjedi... jer u madridu vjerovatno ispadamo
ne mogu da vjerujem da je Kikanovic tako dobar bio.to je super vijest
- cyprus
-
LSD
Bugari nisu zijanili od madjara.Pobjedilu su ih jedva na produzetke i to u bugarskoj.Tako da moramo pobjediti ove bugare ili izgubiti maximalno 3 razlike.nisam gledao tekmu,ali zasto mi moramo dobiti u bugarskoj? oni su zijanili od madjara u gostima,mi ih dobili,i to je to valjda
cuj novi zeland jaci od brazila,svasta ces cut
ne znam ni ja bi li se radovao ovoj pobjedi... jer u madridu vjerovatno ispadamo zato bolje odmah
ne mogu da vjerujem da je Kikanovic tako dobar bio.to je super vijest ,jer mozda dobijamo igracha za buducnost
-
LSD
Tacno!!NZ jeste ekipa u ekspanziji i bili su hit SP u Indianapolisu,cak su dobro igrali i na OI u Atini ali porediti ih sa Brazilom je sumnjivo.Brazil je ipak sila kosarkaska,uz to imaju dogogodisnji kontinuitet na svim SP i OI.Za ove što ne vjeruju da je Novi Zeland jači od Brazila, nek malo prate svjetska prvenstva i olimpijske igre.
NZE prije par godina igro u polufinalu SP.
- cyprus
Evo i tablica grupa sa posljednjeg SP u Japanu:LSD wrote:Tacno!!NZ jeste ekipa u ekspanziji i bili su hit SP u Indianapolisu,cak su dobro igrali i na OI u Atini ali porediti ih sa Brazilom je sumnjivo.Brazil je ipak sila kosarkaska,uz to imaju dogogodisnji kontinuitet na svim SP i OI.Za ove što ne vjeruju da je Novi Zeland jači od Brazila, nek malo prate svjetska prvenstva i olimpijske igre.
NZE prije par godina igro u polufinalu SP.

Moguće je da Brazil ima vjerovatno kvalitetniji sastav od Novog Zelanda, ali rezultati koje ove dvije reprezentacije ostvaruju u zadnje vrijeme su ipak na strani Novog Zelanda.
-
LSD
Ma i meni je NZL extra draga ekipa.Fakat su borbeni do maximuma,a onaj njihov ratnicki ples je posebna prica
.Uz njih treba pomenuti i Puerto Rico i Litvaniju,sve 3 repke su iz malih drzavica od nekih 4 miliona,a predstavljaju kosarkase sila i redovno igraju najjaca takmicenja (kontinentalna prevenstva,olimpijske igre i svjetska prevenstva).
-
Hakala
zajebah se ja,poslije sam se ipak sjetio da su bugari dobili
---------------------------------------------------
pogledajte grupu brazila i novog zelanda...pa ce biti jasnije kako i sta(mislim da brazil nije bio u najjacem sastavu)
ove godine je jos jedan brazilac draftovan( Tiago Splitter,Tau)..
prejebeni su,bar na papiru
---------------------------------------------
hajmo Bosno
---------------------------------------------------
pogledajte grupu brazila i novog zelanda...pa ce biti jasnije kako i sta(mislim da brazil nije bio u najjacem sastavu)
ove godine je jos jedan brazilac draftovan( Tiago Splitter,Tau)..
prejebeni su,bar na papiru
---------------------------------------------
hajmo Bosno
-
tbaharis
niko argentinu ne spominje a i oni su mrak ekipa...LSD wrote:Ma i meni je NZL extra draga ekipa.Fakat su borbeni do maximuma,a onaj njihov ratnicki ples je posebna prica.Uz njih treba pomenuti i Puerto Rico i Litvaniju,sve 3 repke su iz malih drzavica od nekih 4 miliona,a predstavljaju kosarkase sila i redovno igraju najjaca takmicenja (kontinentalna prevenstva,olimpijske igre i svjetska prevenstva).
-
LSD
Nema se sta puno pricati o Argentini-aktuelnim olimpijskim sampionima,pa to je kosarkaska velesila.Ja sam mislio sa predhodnim postom na kosarkaske nacije koje dolaze iz malih drzava (novi zeland,litvanija,porto riko).niko argentinu ne spominje a i oni su mrak ekipa...
- Comrad
kuc, kuc...o kakvim argentinama i novim zelandima pricate, tema je o nasoj repki i ak cete vec pricati o drugim repkama, ubacite koju o onim koji nam mogu biti protivnici na EP, jer bog zna kad cemo mi odigrati tekmu i sa brazilom, argentinom ili zelandom... 
-
LSD
[/quote]kuc, kuc...o kakvim argentinama i novim zelandima pricate, tema je o nasoj repki i ak cete vec pricati o drugim repkama, ubacite koju o onim koji nam mogu biti protivnici na EP, jer bog zna kad cemo mi odigrati tekmu i sa brazilom, argentinom ili zelandom... [quote]E ovako stvari stoje,valjda
.Cak i ako prodjemo ove kvalifikacije za baraz,onda nas u barazu koji se igra u spaniji (zemlji domacina eurobasketa 2007) cekaju barazne utakmice.Po svemu sudeci to ce biti Izrael i Estonija(ili Makedonija).E sad, cak i ako odemo u baraz (ja se nadam) pa i prodjemo baraz(i to se nadam
),onda upadamo u A grupu gdje vec cekaju SRBIJA,GRCKA I RUSIJA (extra grupa,mislim da tu nebi trebali imati problema
) .Svega ovoga nebi bilo da smo pobjedili jebeni Portugal u skenderiji (kada su nam zabili nekom frljokom tricu u zadnjoj sekundi i pobjedili nas kos razlike).Pa covjece Portugal se kvalifikovao direktno ispred nas,makedonije i izraela.Nevjerovatno!!
- cyprus
Da, nevjerovatna grupa stvarno nam je bila: nosioc Izrael (završio zadnji), drugi nosioc mi (završili treći), treći nosioc Makedonija (završila druga), najlošije rangirani Portugal (bio prvi i plasiro se na EP).LSD wrote:E ovako stvari stoje,valjda.Cak i ako prodjemo ove kvalifikacije za baraz,onda nas u barazu koji se igra u spaniji (zemlji domacina eurobasketa 2007) cekaju barazne utakmice.Po svemu sudeci to ce biti Izrael i Estonija(ili Makedonija).E sad, cak i ako odemo u baraz (ja se nadam) pa i prodjemo baraz(i to se nadam
),onda upadamo u A grupu gdje vec cekaju SRBIJA,GRCKA I RUSIJA (extra grupa,mislim da tu nebi trebali imati problema
) .Svega ovoga nebi bilo da smo pobjedili jebeni Portugal u skenderiji (kada su nam zabili nekom frljokom tricu u zadnjoj sekundi i pobjedili nas kos razlike).Pa covjece Portugal se kvalifikovao direktno ispred nas,makedonije i izraela.Nevjerovatno!!
Ako prođemo u baraž, garant ćemo bit opet sa Izraelom i Makedonijom, a ne vjerujem da ćemo ih proć.
Ako i njih prođemo, dolazimo u ovu "pravoslavnu" (
-
El_comadante
samo polako prvo treba ovu proći grupu. Pa čemo onda pričati o slijedečoj grupi. treba ići samo postepeno. Prvo Bugarska.