GandalfSivi wrote:Meni mnogi likovi ovdje fakat nisu jasni. Evo recimo Seiko. Ti sada pocinjes postavljati citate koji su vjerovatno izasli u Avazu, ili nekom slicnom mediju koji se okrece kako vjetar puse. Takvi izvori uopste nisu mjerodavni. Dalje, ovdje se pokusava nametnuti rasprava kao da su neki politicari (ovi sa nase strane) za opstanak RS-a. I onda se tu jos spomene Zlaja, kojeg je usput budi receno granata poderala vas cijelog, dok je Hare oslobodjao Bosnu po New Yorku. Nije tu uopste upitno da li su ti politicari, kao i vecina nas na forumu, za ukidanje RS-a. Problem je u tome sto taj RS postoji od Daytona, kada je isti taj Hare potpisao postojanje istoga (i neka ga je potpisao, da se razumijemo, meni je rata bilo na vrh neke stvari). Problem je u slijedecem. Hare prosipa suplju pricu o ukidanju RS-a (samo zato sto narod to voli cuti), iako nema apsolutno nikakve sanse da se to desi. Zasto? Ne daju Srbi, jebiga to je jedina istina. I umjesto da se vidi kako nam se svima zivot ovdje moze popraviti, da dodjemo u situaciju da jurisamo prema EU, da nam se standard digne, mi se jos uvijek vrtimo oko price o RS-u. I sta imamo od toga? Apsolutno nista. Hare nema pojma kako bi se to moglo uraditi, nema pojma kako da vodi drzavu. Jedino zna pjesme pisati (osrednje kvalitete), te krasti (to zna odlicno, pitati mu jarana Jatu, koji je pola drzave pokrao). Pa taj covjek je u vlasti od 90-te godine (sa pauzom od godinu i po, tamo negdje 96-te) i NISTA nije uradio sem sto je svojevremeno sirio istinu o plemenitoj borbi bosanskog naroda po bijelom svijetu (ali i to je davno bilo). I onda mi onaj nesretnik napisa da Haris ni sada nema vlast, jer su se svi udruzili protiv njega. Pa gospodo draga, kako vam ista govna mogu prodavati evo skoro vec dvije decenije. I na kraju kad spomenemo te ustavne promjene, ja evo za punu godinu dana ne dobih KONKRETAN odgovor, po cemu su ovi amandmani losiji za nas od vec postojeceg ustava. I pustite se apstraktne price da to legalizuje postovanje RS-a. Taj entitet postoji i cijeli svijet ga prizna kao polovicu Bosne (nazalost je tako). A s druge strane svaki dan mozete procitati kako se ti nasi borci za Bosnu bogate dok vecina ljudi moze sanjati o godisnjem na moru, autu, ili ne dao bog stanu. Cak vise ne moraju ni krasti, koliko su sebi digli plate, i onda jedini SDP tu kaze da je to nemoralno, dok ostale patriote sute i grade vikendice.
Uf................uđoh u stan i glava me zaboljela kad sam pročitao baljezgarije napisane.....hm,kopirane.
Ima par,možda ličnih(i to se pitam)suvislo-nesuvislih rečenica sa nebuloznom tendencijom.Ne znam kako da opišem drugačije zadrtost,nerazmišljanje svojom glavom,ograničenost,plitkoumnost.Što je najgore,čovjek/momak/nešto je toliko neupućen da je to poezija,a misli da zna i da može pisati o tome.Toliko nema pregleda u STVARNJO STANJE STVARI da ne mogu da vjerujem.
Stoji,svi ima pravo na svoje mišljenje i to im niko ne može oduzeti.Ali stvoriti neko nakaradno-utopističko-avazovsko mišljenje,čitajući Avaz,Fatmira Alispahića i ko zna još kakve "eminentne" stručnjake.Braniti ga,ne odstupiti za pedalj,bez obzira na činjenice,argumente,logiku,pritom nemati ništa sem izvikanih parola,avazovih članaka,kojekakvih pamfleta je BOLESNO.
Ja sam mu na pp rekao šta mislim o njegovom mentalnom stanju...........
Pa čovjek koji napiše,parafraziram : "pa taman da Hare(ne pričam o Harisu,pričam o mentalnom sklopu,ako takav uopšte postoji) ništa ne uradi,nek im je jebo majku četničku","zato zastupa moje stavove" bla,bla.............je AMEBA,taj ima intelektualni domet paramecijuma.
Šta ćeš ti s njim da raspravljaš,o čemu i kako,na koji način..............kad meni,usred rasprave,kao ozbiljne,napiše : "samo laktaš,je gori od četničije iz laktaša"(ja i prleitihi se također baš ne slažemo u nekim stvarima).Sarajliji,izjašnjenom(u prvom postu i svakom narednom) šta misli o rs-u kao genocinoj tvorevini,Dodiku,toj politici.
Nema dalje..........ja sam prestao,to isto predlažem i tebi,nema svrhe i efekta.Vjeruj mi.
Neka kopira jednostrane članke,neka trabunja,neka radi šta hoće.
Daleko mu bila kuća od moje,veoma daleko.Mirnije ću spavati.
PS vidim da je našao/doveo ahbaba(Oslobada) koji je kao preslikan,ali bukvalno.Da ga je svijećom tražio,ne bi ga bolje našao.
ZNAM JA NAS,JEBO TI NAS