ELOB LOPOVI
Moderator: anex
- Metafizicz
#126 Re: ELOB LOPOVI
i meni svaku noc oko 9-10 puca, na nekih pola sata. i do kraja sedmice bi se to trebalo rijesiti. inace, brzina super, vuce po 230-250 na rapidu.
-
chino
#127 Re: ELOB LOPOVI
Ne ELOB digitalnoj sad prebacim na sportklub kad ono RTS 1
Znal neko sta je u pitanju? Nece ga valjda skroz ukinut? 
-
memeje
#128 Re: ELOB LOPOVI
Ljudi na Elobu ima toliko dobrih sportskih kanala, da bih im ja plačao pretplatu samo za to... Eurosport, Eurosport 2, Eurosport news, Sportklub...
- chuchumbamayumbe
#129 Re: ELOB LOPOVI
ukinuli papani CMC, turili naako freancusko smeće!
ELOB LOPOVI!
ELOB LOPOVI!
- starii
#130 Re: ELOB LOPOVI
ma nije loš arte al fakat ne znas koji ce nam q on,cmc je bas bio super..sto nisi skinuli DMsat pa stavili arte vec jedini kanal sa zabavnom muzikom..chuchumbamayumbe wrote:ukinuli papani CMC, turili naako freancusko smeće!
ELOB LOPOVI!
-
in33sa
#131 Re: ELOB LOPOVI
Pa logicno ce biti da nakon sto se raja pocne zalitzi zbog ebenog ARTE-a, ubace tu jos jedan turbofolk kanal.
Ko je vidio zabavnu muziku pustati.
Ko je vidio zabavnu muziku pustati.
-
Lesli Eldridž
#132 Re: ELOB LOPOVI
jalija s bistrika wrote:Fakat vas ljudi (ne)kontam??? Imate brate BHtelecom puno bolji od bilo kojeg kablovskog operatera a vi se zajebajete s njima.Ja imam 3G paket=30 KM (a od 1.03.2009 5G paket=30 KM)vjerujte da nikada nisam imao problema sto se tice interneta preko Bhtelecom-a svaka im cast,kod vas malo malo pa neradi nesto uz to redovno placate ono sto nemate.Brate predjite na BHteleckom i prst u uho.
- chuchumbamayumbe
#133 Re: ELOB LOPOVI
Ovo sam im poslao danas preko njihove stranice i sto sam napisao to i mislim.
Razmisljao sam da li da budem vulgaran.
Odjavljujem smece ovih dana, ko ih jebe.
"ZASTO STE UMJESTO CMC-a UVELI NEKAKAV BEZVEZNI KANAL KOJI NIKO NE GLEDA?!?!
Postoji li nekakvo razumno objasnjenje?
Ne ocekujem da cete mi odgovoriti kao sto niste odgovorili niti na jedan moj email da sada, a ovih dana cu doci da odjavim vasu kablovsku (ionako mi istice dvogodisnji ugovor).
Meni je dosta vaseg neprofesionalizma i samovolje, a posto je i druge alternative osim vas."
ELOB LOPOVI!
Razmisljao sam da li da budem vulgaran.
Odjavljujem smece ovih dana, ko ih jebe.
"ZASTO STE UMJESTO CMC-a UVELI NEKAKAV BEZVEZNI KANAL KOJI NIKO NE GLEDA?!?!
Postoji li nekakvo razumno objasnjenje?
Ne ocekujem da cete mi odgovoriti kao sto niste odgovorili niti na jedan moj email da sada, a ovih dana cu doci da odjavim vasu kablovsku (ionako mi istice dvogodisnji ugovor).
Meni je dosta vaseg neprofesionalizma i samovolje, a posto je i druge alternative osim vas."
ELOB LOPOVI!
- Neelix
#134 Re: ELOB LOPOVI
usecit ces se kod drugih

- Mahalac
#135 Re: ELOB LOPOVI
Da ali ce se jedino tako naci i izkristalisati neko novi koji ce iskoristiti promasaje konkurencije i dici usluge na veci nivo.
- planamac
#136 Re: ELOB LOPOVI
Vjerujem da je razlog zbog kojeg je neodgovorni, neprofesionalni, gramzivi i 'bijedni' (ovo bijedni jer nam puštaju samo najjeftinije kanale iz moguće ponude) Elob u svoju programsku šemu umjesto (super programa) CMC uvrstio (meni potpuno nezanimljiv) 'besplatni' kanal TV Arte činjenica da u aneksu/dodatku postojećeg ugovora, a u sklopu novog Pravila RAK-a (36/2008), stoji (i) ovo:
Član 13. (Obaveze u vezi sa distribuiranim programima)
- (1) Korisnik Dozvole dužan je da prije početka distribucije dostavi Agenciji obrazac sa programskom listom svih RTV programa koje distribuira, uz izjavu o riješenim pravima na distribuciju...,
a čisto sumnjam da su ispoštovali i ovo:
- (2) Korisnik Dozvole je dužan da prije svake izmjene u paketu usluge koja podrazumijeva uključivanje novih programa dostavi Agenciji ažuriranu programsku listu, kao i izjave o riješenim pravima na distribuciju. Korisnik Dozvole je dužan obavijestiti Agenciju o izmjenama u rasporedu distribucije, najkasnije sedam dana prije namjeravane izmjene.
Evo i jedne nove i korisne odredbe koja će nam sa pojavom prave konkurencije, u smislu da će postojati alternativa (mojatv od bht-a), definitivno uljepšati život:
13.3. Korisnik može bilo kada odustati od ovog ugovora s podnošenjem pismene izjave i otkaznim rokom u trajanju jednog mjeseca od predaje otkaza ugovora, odnosno u primjeru zaključenja ugovora u skladu s uslovima akcijske ponude. Bez obzira na prekid ugovora Korisnik je dužan u cjelosti izravnati svoje obaveze po ovom ugovoru, nastale do dana prestanka važenja ugovora i isključenja Korisnika.
i još jedne, koja je konačno dokinula još jedan od terora Eloba - idiotski marketing tj. nazovi reklame koje su se do 'besvijesti' vrtile na Info kanalu.
Član 11. (Info kanal)
Korisnik Dozvole može uspostaviti “info kanal” koji služi isključivo za komunikaciju sa pretplatnicima. Ovaj kanal može sadržavati samo informacije o radu korisnika dozvole u vezi sa uslugom distribucije, te uputstva i informacije u vezi sa korištenjem usluge. Svaki drugi sadržaj na “info kanalu” je zabranjen.
P.S.
Preporučujem svim pretplatnicima Eloba da potpišu 'novi' ugovor sa njima, a ako ne to da se onda barem upoznaju sa sadržajem i pravima koja im se pružaju novim "Pravilom".
http://elob.ba/novosti.php?id=104
Član 13. (Obaveze u vezi sa distribuiranim programima)
- (1) Korisnik Dozvole dužan je da prije početka distribucije dostavi Agenciji obrazac sa programskom listom svih RTV programa koje distribuira, uz izjavu o riješenim pravima na distribuciju...,
a čisto sumnjam da su ispoštovali i ovo:
- (2) Korisnik Dozvole je dužan da prije svake izmjene u paketu usluge koja podrazumijeva uključivanje novih programa dostavi Agenciji ažuriranu programsku listu, kao i izjave o riješenim pravima na distribuciju. Korisnik Dozvole je dužan obavijestiti Agenciju o izmjenama u rasporedu distribucije, najkasnije sedam dana prije namjeravane izmjene.
Evo i jedne nove i korisne odredbe koja će nam sa pojavom prave konkurencije, u smislu da će postojati alternativa (mojatv od bht-a), definitivno uljepšati život:
13.3. Korisnik može bilo kada odustati od ovog ugovora s podnošenjem pismene izjave i otkaznim rokom u trajanju jednog mjeseca od predaje otkaza ugovora, odnosno u primjeru zaključenja ugovora u skladu s uslovima akcijske ponude. Bez obzira na prekid ugovora Korisnik je dužan u cjelosti izravnati svoje obaveze po ovom ugovoru, nastale do dana prestanka važenja ugovora i isključenja Korisnika.
i još jedne, koja je konačno dokinula još jedan od terora Eloba - idiotski marketing tj. nazovi reklame koje su se do 'besvijesti' vrtile na Info kanalu.
Član 11. (Info kanal)
Korisnik Dozvole može uspostaviti “info kanal” koji služi isključivo za komunikaciju sa pretplatnicima. Ovaj kanal može sadržavati samo informacije o radu korisnika dozvole u vezi sa uslugom distribucije, te uputstva i informacije u vezi sa korištenjem usluge. Svaki drugi sadržaj na “info kanalu” je zabranjen.
P.S.
Preporučujem svim pretplatnicima Eloba da potpišu 'novi' ugovor sa njima, a ako ne to da se onda barem upoznaju sa sadržajem i pravima koja im se pružaju novim "Pravilom".
http://elob.ba/novosti.php?id=104
- chuchumbamayumbe
#137 Re: ELOB LOPOVI
@planamac,
Možeš li ovo što si gore napisao prevesi na narodni jezik?
-
jalija s bistrika
#138 Re: ELOB LOPOVI
Nikako da se zajebu pa da puste recimo za promjenu B92 ili RTL-hr???Nedavno sam im poslao mail-om isto pitanje mozeli i hoce li se B92 i RTL-hr uvrstiti u prog. shemu, ni do dan danas nisam dobio odgovor.
- chuchumbamayumbe
#139 Re: ELOB LOPOVI
Nećeš nikada niti dobiti odgovor, vjerovatno papci niti ne znaju konfigurisati Outlook, a kamoli da imaju kulture odgovoriti na upite.jalija s bistrika wrote:Nikako da se zajebu pa da puste recimo za promjenu B92 ili RTL-hr???Nedavno sam im poslao mail-om isto pitanje mozeli i hoce li se B92 i RTL-hr uvrstiti u prog. shemu, ni do dan danas nisam dobio odgovor.
Nisam ni ja nikada dobio odgovor niti na jedan email.
Bas me interesuje ko je gazda ELOB-a, da li tu slovenci imaju udjela, i, ako imaju, da li znaju kako ovi papci ovdje rade?!
Zna li neko?
- video
#140 Re: ELOB LOPOVI
chuchumbamayumbe wrote:Nećeš nikada niti dobiti odgovor, vjerovatno papci niti ne znaju konfigurisati Outlook, a kamoli da imaju kulture odgovoriti na upite.jalija s bistrika wrote:Nikako da se zajebu pa da puste recimo za promjenu B92 ili RTL-hr???Nedavno sam im poslao mail-om isto pitanje mozeli i hoce li se B92 i RTL-hr uvrstiti u prog. shemu, ni do dan danas nisam dobio odgovor.
Nisam ni ja nikada dobio odgovor niti na jedan email.
Bas me interesuje ko je gazda ELOB-a, da li tu slovenci imaju udjela, i, ako imaju, da li znaju kako ovi papci ovdje rade?!
Zna li neko?
Za prvo- ko neki kanal taj RTL-hr-nesto slicno kod nas obn,samo gori nekoliko puta.
a drugo-cuo se par puta sa gazdom, zna o tehnici ko ja o industriji i turizmu Zimbabve-a-interesuju ga samo "genge",nista vise.
BTW-treba uvesti brate kanale istocnih susjeda (komsija). Neku noc je RTS1 poklopio sport club - uzivancija prava bilo za gledati (nesto kao HRT1)
Last edited by video on 04/03/2009 19:48, edited 1 time in total.
-
jalija s bistrika
#141 Re: ELOB LOPOVI
S 1.1.2009 vlasnici Elob-a su postali Grci.
- chuchumbamayumbe
#142 Re: ELOB LOPOVI
Evo nešto nevjerovatno!
Stigao mi odgovor od ELOB-a!
Poštovani, samo da Vas obavijestim da ce CMC program biti vraćen u
programsku shemu jer direktor naše kuće radi na produzenju ugovora sa CMC
kucom.
Tako da je CMC privremeno zamijenjen programom Arte i nadamo se da ce nas
ugovor sa CMC biti u sto kracem roku realiziran.Molimo za strpljenje.
Stigao mi odgovor od ELOB-a!
Poštovani, samo da Vas obavijestim da ce CMC program biti vraćen u
programsku shemu jer direktor naše kuće radi na produzenju ugovora sa CMC
kucom.
Tako da je CMC privremeno zamijenjen programom Arte i nadamo se da ce nas
ugovor sa CMC biti u sto kracem roku realiziran.Molimo za strpljenje.
-
in33sa
#143 Re: ELOB LOPOVI
Haha e ako direktor Eloba radi na pregovorima, mrka kapa... jos mi je u sjecanju ona njegova prepiska sa HRT-om u vezi sa HRT2 kanalom... covjek je nepismen.
- planamac
#144 Re: ELOB LOPOVI
Pokušaću.chuchumbamayumbe wrote:@planamac,
Korisnik Dozvole = Elob
Korisnik ili pretplatnik = ti, ja ili bilo ko od ljudi koji koriste usluge kablovske tv - Elob-u plaćaju pretplatu
RAK (regulatorna agencija za komunikacije) = "Gazda" koji dodjeljuje dozvole za rad i propisuje pravila 'igre'
Elem, gazda je donio novo Pravilo po kojem/gdje neke od odredbi sitnoj buraniji-korisnicima malo 'olakšavaju život', npr. može se jednostavnije prekinuti ugovor; na info kanalu ne moramo gledati reklame..., a neke kablovskim operaterima "malo više" 'zagorčavaju život'.
- chuchumbamayumbe
#145 Re: ELOB LOPOVI
Hvala na pojašnjenju!
A mogu li operateri tek tako mijenjati i ubacivati kanale, pogotovu bez najave?!
MIslim, mi plaćamo oćekujući da dobijemo ono što smo potpisali, ali ne ide i to ti je.
Imam dodatne pakete, rado sam gledao Euronews, odjednom , bez ikakve najave, izbaciše ih i staviše Deutsche Welle. Nije ni DW loš, ali ja sam potpisao da imam Euronews.
Sutra da iskljuce sve ove Discovery-ije i Viasat-ove, nečeš se imati kome žaliti.
A mogu li operateri tek tako mijenjati i ubacivati kanale, pogotovu bez najave?!
MIslim, mi plaćamo oćekujući da dobijemo ono što smo potpisali, ali ne ide i to ti je.
Imam dodatne pakete, rado sam gledao Euronews, odjednom , bez ikakve najave, izbaciše ih i staviše Deutsche Welle. Nije ni DW loš, ali ja sam potpisao da imam Euronews.
Sutra da iskljuce sve ove Discovery-ije i Viasat-ove, nečeš se imati kome žaliti.
- mayab
#146 Re: ELOB LOPOVI
Ali "najsvjetliji" trenuci Eloba su bili kad su nam uveli TV Jasmin i TV Amna Tešanj!
Ja srecom ne provodim puno vremena uz TV, tako da mi je prilicno svejedno, ali samo da izleti kakva bolja alternativa i odj..bacu ih slatko

Ja srecom ne provodim puno vremena uz TV, tako da mi je prilicno svejedno, ali samo da izleti kakva bolja alternativa i odj..bacu ih slatko
-
ivannn
#147 Re: ELOB LOPOVI
To se često dešava kod njih, ali i ostalih kabelskih operatera, jer koriste Total TV za distribuciju tog kanala, pa kad se restartuje reciver il nestane struje automatski se prebacuje na prvi kanal Total TV-a tj. RTS 1, to jadnici mogu rješit tako što SportKlub stave na favorite listu programa i ne moraju dolazit u pola noći da prebace na SportKlub, al sta cesvideo wrote:BTW-treba uvesti brate kanale istocnih susjeda (komsija). Neku noc je RTS1 poklopio sport club - uzivancija prava bilo za gledati (nesto kao HRT1)
-
ivannn
#148 Re: ELOB LOPOVI
Mislim da većina ugovora neuvjetuje koji su to kanali već njihov broj, pa tako kod većine njih piše da se kabelski distributer obvezuje na 30 kanala...chuchumbamayumbe wrote:Hvala na pojašnjenju!
-
memeje
#149 Re: ELOB LOPOVI
ELOB jedna od najboljih tvrtki u BiH. Treba biti objektivan. Svako da sebi za pravo da napada i to neargumentirano. A pitanje je koliko su ovi komentari korektni. Konkurencija ne bira sredstva, kao i u svemu u BiH. U svakom slučaju, svaka čast ELOB-u.
- chuchumbamayumbe
#150 Re: ELOB LOPOVI
Evo i javljanja direktora, maxuz se prijavio da malo kaze kako mi sami sebe lazemo, a zatim i ostale, kako svi koji mislimo da su ELOB i ostali kablovski operateri legalizovana mafija grijesimo, i da je sve kako treba (sto bi rek'o ljigavi, po zakonu).memeje wrote:ELOB jedna od najboljih tvrtki u BiH. Treba biti objektivan. Svako da sebi za pravo da napada i to neargumentirano. A pitanje je koliko su ovi komentari korektni. Konkurencija ne bira sredstva, kao i u svemu u BiH. U svakom slučaju, svaka čast ELOB-u.