Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
walkabout

Post by walkabout »

Jahati na ljudskoj gluposti (ili ocaju, ili oboje - kako ko zeli) - zasto ne !!!
Ihaaaaaa !!!

A reci bekanu "Ovaj te pravi bekanom!" - bekan se onda naljuti, pa se zatrce i rogovima na tebe (a ne na onoga na koga treba).

:roll:
Vokri

Post by Vokri »

haj'mo ismijavat nuklearne fizicare iz vince sa sandzackim naglaskom
dosao je nakav feriz, sa sandzackim naglaskom
Tvoj naglasak smrdi na bosanski rasizam....
IMME

Post by IMME »

Vokri wrote:
haj'mo ismijavat nuklearne fizicare iz vince sa sandzackim naglaskom
dosao je nakav feriz, sa sandzackim naglaskom
Tvoj naglasak smrdi na bosanski rasizam....
potpisujem 8)

Smrde jos mnogi sem citiranog - kao da se radi o jednoj osobi sa vise nickova - i to je odlika anti-piramid - idiota.
Kazem ja , oni i neznaju drugacije.

Neki od njih se ironicno oglasava:" A gdje su dokazi sa mjesta iskopavanja", kao, ameri ne padaju tek na osmanagiceve rijeci ... dokaza, ne moze se ni reci da ih bas uopce nema... ali, gdje su jaki razlozi zasto se "foteljasi" toliko zalazu na zabrani ... rado bih da nam neko od "pametnjakovica" kaze. :zzzz:
Vokri

Post by Vokri »

potpisujem
"Potpisi" kralju, ali me nemoj uvaljivati u vase besmislene prepirke. Meni je zasmetao ton recenice, po kojoj, ne mozes biti nuklearni fizicar ako imas sandzacki naglasak (akcent, jel'?) ....
radeljas

Post by radeljas »

Vokri wrote:
potpisujem
"Potpisi" kralju, ali me nemoj uvaljivati u vase besmislene prepirke. Meni je zasmetao ton recenice, po kojoj, ne mozes biti nuklearni fizicar ako imas sandzacki naglasak (akcent, jel'?) ....
a ko je to napisao ili rekao? eto ti si vidovita dzemila ili dzazira pa znas da ja mislim nesto lose o sandzaklijama. imas ocito parapsiholoske moci.
suzdrzi se od jakih rijeci. ja sam samo prenio ono sto sam gledao i nisam imao ni jednu uvredljivu rijec. to sto je slika i sve to sa hepekom bilo smjesno, ne znaci da mrzim nekoga. dobrog humora nikad dosta.
Thyl

Post by Thyl »

piramidalni hepek-efendija je mio, ma koje vjere bio :lol:

http://www.aquamundilife.com/gallery.html

Image
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

IMME wrote: Neki od njih se ironicno oglasava:" A gdje su dokazi sa mjesta iskopavanja", kao, ameri ne padaju tek na osmanagiceve rijeci ... dokaza, ne moze se ni reci da ih bas uopce nema... ali, gdje su jaki razlozi zasto se "foteljasi" toliko zalazu na zabrani ... rado bih da nam neko od "pametnjakovica" kaze. :zzzz:
:roll: Oooooo, .... postajemo neurozni, ... :oops: :zzzz:
Sta je nelogicno ako na tezu, o postojanju piramide u visockoj dolini, netko pita i trazi dokaze. Logika kaze, ako nesto tvrdis, ... dokazi.
Gdje su dokazi, ... dokazi potvrdjeni od meritorne instance ??? Nema ih.
Svojevremeno pronadjeni kosturi, (objavljeno i potvrdjeno u zvanicnim dokumentima i na site-u Semirove ekipe) su sklonjeni i nema izvjestaja, ... zataskalo se.
Zasto? Pa ne odgovara im da se utvrde cinjenice o istom.
One slicice "artefakata", .... kojekakvih tockova, kojekakvih kalupa za izlivanje kojecega, svaki klesar iz Pazarica ce napraviti za jedno popodne, malo umrljati blatom i eto gaaaaaa, ... "artefakt". :oops:
Naravno da ni ameri niti iko drugi ozbiljan nece pasti na foru i ostale supljake. Ozbiljni ljudi, pogotovu oni kojima je to struka traze dokaze. Do sada ih nisu dobili na uvid. To i jeste razlog zasto se trazi zabrana. Levati im profanishu struku, a to ni jedan strucnjak u bilo kojoj branshi nece dozvoliti. I neka nece, ... aferim. :D
:D Kekec, ... jesam li im dobro rek`o, .... ha? :P
wels

Post by wels »

Dupli
Last edited by wels on 27/06/2007 19:18, edited 1 time in total.
wels

Post by wels »

wels wrote:

Code: Select all

MINISTAR GRAHOVAC MIJENJA MIŠLJENJE ?!  	  
27.06.2007
Kako uredništvo web stranice www.piramidasunca.ba saznaje, u Ze-Do kanton je stiglo pismo iz Ministarstva kulture i sporta Vlade Federacije BiH sa potpisima ministra Gavrila Grahovca i direktorice Zavoda za zaštitu spomenika Lidije Mičić. U njemu se ministar Grahovac i direktorica Mičić ponovo izjašnjavaju o zahtjevu Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” o radu u nezaštićenim zonama Bosanske piramide Sunca, Bosanske piramide Mjeseca i lokacije Gornje Vratnice.

I ovaj put potpisnici priznaju da Federalno ministarstvo nije nadležno za davanje mišljenja o arheološkom istraživanju u nezaštićenim zonama Ze-Do kantona. Ovaj put se pravdaju da se njihovo ranije pismo odnosilo samo na zaštićenu zonu grada Visoki (???)

U prošlom pismu ministar Grahovac “nije preporučio” da Fondacija vrši multidisciplinarna istraživanja u nezaštićenim zonama, već je izvršio snažan pritisak na kantonalno Ministarstvo kulture da ne izda dozvole te da zaustavi predviđenu novčanu donaciju Vlade Ze-Do kantona. Ovaj put se to izjašnjavanje, odnosno “preporuka” u potpunosti izostavlja uz tvrdnju da je za izdavanje dozvola nadležno samo kantonalno Ministarstvo kulture.

Otkud ovo “posipanje pepelom” najviših federalnih dužnosnika u oblasti kulture?

Vjerovatno će odgovor na to dati sjednice Skupštine Ze-Do kantona i Vlade Federacije koje su predviđene za isti dan: srijeda 27.06.2007. i koje će na svojim dnevnim redovima imati odluku o sudbini istraživanja u Bosanskoj dolini piramida. Uvrštavanje teme o ovom geo-arheološkom istraživanju došlo je nakon što je šira javnost ostala zgrožena uskraćivanjem slobode istraživanja Fondaciji koja je legalno registrovana za obavljanje arheoloških iskopavanja i koja je, zahvaljujući ostvarenim rezultatima, privukla stotine hiljade posjetilaca u Bosansku dolinu piramida.

A ja bih dodao, jer mi je vec preko glave :x

Kako bi Fondacija "Arheoloshk park" i sami projekt istrazivanja piramida shto vishe dobio na zanimljivosti,bio pod stalnom lupom javnosti,bio pod oreolom tajanstvenosti i senzacionalnosti,a time i marketingski uspjesno startovao,zaradjivao novac, ne samo da bi opravdao svoje postojanje,vec da bi expanzirajucim trzisnim poduhvatima priskrbio profit i svojim ostalim dijelovima(Pocelo je pocelo),bilo je neophodno se podijeliti u "dva tabora" cime bi se podigla neophodna medijska prashina bez cije bi se pomoci teshko ostvarila planirana dinamika u izvedbi, kako samog projekta,tako i zamisljena vizija finansijskog oporavka,u daljem,razvoj BiH arheoloshke nauke.

Naime,imajuci u vidu veoma optimisticke planove,za njihovu uspjesnu realizaciju jedan od "tabora" zaduzen je i za dizanje medijske prashine ovde na forumu(Thyl,Kekec,Shoshona ...)

Magazin "Dani" zaduzen je da uzburka domacu i shiru citalacku javnost u susjedstvu ,a neki priznati naucnici i javni radnici koje ovde ne bih imenovao, treba da svojim autoritetomi zaintrigriraju i zatalasaju evropske i svjetske naucne arheoloshke krugove.

Uostalom, izgleda da i domace ribe pocinju plivat.
IMME

Post by IMME »

@ pape

Mene zanima nesto - pitah vec - zasto je "foteljasima" toliko stalo da se zaustave iskopavanja ako isti smatraju da tamo nema niceg, ako su se radovi finansirali i finansiraju bez finansija nivoa drzave, ako se nije kopalo na zasticenoj zoni, ako...ako...

A jesi, dijete, ebote, i jos se pitas jesil "nam" dobro rekao - nisi, ev da ti ja kazem... nisi nam dobro rekao. Hvatas li se ti jos uvijek za nekad davno pronadjeni kostur, to je tek jedan od dokaza kako mizna je tvoja informisanost - :lol: a jooj, on meni jos uvijek pominje kostur :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hajder to malo bolje, inace - nisi zadovoljio :D
wels

Post by wels »

Code: Select all

MINISTAR GRAHOVAC MIJENJA MIŠLJENJE ?!  	  
27.06.2007
Kako uredništvo web stranice www.piramidasunca.ba saznaje, u Ze-Do kanton je stiglo pismo iz Ministarstva kulture i sporta Vlade Federacije BiH sa potpisima ministra Gavrila Grahovca i direktorice Zavoda za zaštitu spomenika Lidije Mičić. U njemu se ministar Grahovac i direktorica Mičić ponovo izjašnjavaju o zahtjevu Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” o radu u nezaštićenim zonama Bosanske piramide Sunca, Bosanske piramide Mjeseca i lokacije Gornje Vratnice.

I ovaj put potpisnici priznaju da Federalno ministarstvo nije nadležno za davanje mišljenja o arheološkom istraživanju u nezaštićenim zonama Ze-Do kantona. Ovaj put se pravdaju da se njihovo ranije pismo odnosilo samo na zaštićenu zonu grada Visoki (???)

U prošlom pismu ministar Grahovac “nije preporučio” da Fondacija vrši multidisciplinarna istraživanja u nezaštićenim zonama, već je izvršio snažan pritisak na kantonalno Ministarstvo kulture da ne izda dozvole te da zaustavi predviđenu novčanu donaciju Vlade Ze-Do kantona. Ovaj put se to izjašnjavanje, odnosno “preporuka” u potpunosti izostavlja uz tvrdnju da je za izdavanje dozvola nadležno samo kantonalno Ministarstvo kulture.

Otkud ovo “posipanje pepelom” najviših federalnih dužnosnika u oblasti kulture?

Vjerovatno će odgovor na to dati sjednice Skupštine Ze-Do kantona i Vlade Federacije koje su predviđene za isti dan: srijeda 27.06.2007. i koje će na svojim dnevnim redovima imati odluku o sudbini istraživanja u Bosanskoj dolini piramida. Uvrštavanje teme o ovom geo-arheološkom istraživanju došlo je nakon što je šira javnost ostala zgrožena uskraćivanjem slobode istraživanja Fondaciji koja je legalno registrovana za obavljanje arheoloških iskopavanja i koja je, zahvaljujući ostvarenim rezultatima, privukla stotine hiljade posjetilaca u Bosansku dolinu piramida.

A ja bih dodao, jer mi je vec preko glave :x

Kako bi Fondacija "Arheoloshk park" i sami projekt istrazivanja piramida shto vishe dobio na zanimljivosti,bio pod stalnom lupom javnosti,bio pod oreolom tajanstvenosti i senzacionalnosti,a time i marketingski uspjesno startovao,zaradjivao novac, ne samo da bi opravdao svoje postojanje,vec da bi expanzirajucim trzisnim poduhvatima priskrbio profit i svojim ostalim dijelovima(Pocelo je pocelo),bilo je neophodno se podijeliti u "dva tabora" cime bi se podigla neophodna medijska prashina bez cije bi se pomoci teshko ostvarila planirana dinamika u izvedbi, kako samog projekta,tako i zamisljena vizija finansijskog oporavka,u daljem,razvoj BiH arheoloshke nauke.

Naime,imajuci u vidu veoma optimisticke planove,za njihovu uspjesnu realizaciju jedan od "tabora" zaduzen je i za dizanje medijske prashine ovde na forumu(Thyl,Kekec,Shoshona ...)

Magazin "Dani" zaduzen je da uzburka domacu i shiru citalacku javnost u susjedstvu ,a neki priznati naucnici i javni radnici koje ovde ne bih imenovao, treba da svojim autoritetom zaintrigriraju i zatalasaju evropske i svjetske naucne arheoloshke krugove.

Uostalom, izgleda da i domace ribe pocinju plivat.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

-Kako se zove prva sevdalinka?
-Cudio se Amon-Ra :lol: :lol:

Sorry, morala sam :D
Pooll

Post by Pooll »

Lucy01 wrote:-Kako se zove prva sevdalinka?
-Cudio se Amon-Ra :lol: :lol:

Sorry, morala sam :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KotromanichII

Post by KotromanichII »

Image

Image

Image
univerzalac

Post by univerzalac »

Zaista je mizerno biti nabijen tolikom negativnom energijom...ako ovim tempom nastavimo negine nam Sudnji dan u skoroj budućnosti!!!

Pravo sam se :lol: kad sam pročitao neke postove ove teme...svako ima pravo na svoje mišljenje, ali posao istraživanja i utvrđivanja činjenica prepustimo relevantnim stručnjacima iz cijelog svijeta...najlakše je osuđivati...i laprdati po forumima, svoje komplekse i manijaštvo prosipati...

Smatram da je najbolje da svi budemo optimistični i radosni što se nešto pozitivno događa u našoj zemlji...Zar nije bilo dosta ubijanja, klanja, silovanja i ostalih sranja??? :x Zar trebamo samo po tome biti poznati u svijetu??? :?

Prava istina će ako Bog da ugledati svjetlost dana...pustimo istraživače da istražuju...to im je valjda posao...a bezvrijedne, pokvarene i lukave ljude da blebleću i da uživaju u svojoj negativnoj energiji.

PS: Ja sam protiv ljudi koji ekstremno zagovaraju hipotezu da su ono sve piramide u Visokom...jer još nema ubjedljivih dokaza, ali sam i protiv ljudi koji zagovaraju da je ono tamo sve nastalo prirodnim tokom...i da se tamo nista ne nalazi...a pogotovo ne piramide...za šta opet nemaju dokaza!!!

RELEVANTNI ISTRAŽIVAČI NEKA ISTRAŽUJU, U TOME JE ČAR NAUKE!!!
IMME

Post by IMME »

Iskreno se nadam da ce se naci neko od forumasa ko ce ne samo iz radoznalosti kliknuti na ovaj link - par rijeci u znak podrske Fondaciji na prostoru ostavljenom za oglasavanje znaci mnogo vise od forumskog dijaloga - klik:

http://www.ipetitions.com/petition/bhpi ... index.html
branimir_s

Post by branimir_s »

pouzdano - nema podrske tzv."projektu"
IMME

Post by IMME »

branimir_s wrote:pouzdano - nema podrske tzv."projektu"
ma nemoj mi kasti :zzzz:
univerzalac

Post by univerzalac »

U skorijoj budućnosti će se ako Bog da otkriti prava istina!!!

PS: Bilo bi fino kad bi se ljudi držali mjesta optimuma u vezi svega pa i u vezi ovoga, zaista ima onih koji teže minimumu i maximum na kordinatnom sistemu, samo zbog neznanja, oholosti i profita na ovaj ili onaj način!!! :-)
IMME

Post by IMME »

VLADA ZDK-a IZDAT ĆE DOZVOLE ZA NASTAVAK ARHEOLOŠKIH ISTRAŽIVANJA BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA
29.06.2007
SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Vlada i Skupština Zeničko-dobojskog kantona će kao i prošle godine podržati istraživanja Bosanske doline piramida u Visokom, izjavio je za Agenciju Fena predsjednik Skupštine ovog kantona Sejad Zaimović prilikom posjete arheološkim lokacijama u Visokom.

On je kazao da je Vlada odobrila određena finansijska sredstva a Projekt će podržati i izdavanjem dozvola za vršenje arheoloških istraživanja na područjima van zaštićene zone.

"Postoje određeni problemi o saglasnosti i mišljena federalnih organa, ali Vlada ZDK-a je odvojila novac za Fondaciju a u toku je i izdavanje neophodnih dozvola od Ministarstva za vodoprivredu, poljoprivredu i šumarstvo i Ministarstva prometa i kumunikacija te Ministarstva zaštite okoliša. U toku sljedeće sedmice bit će pripremljene i dozvole za istraživanja na područjima izvan zaštićene zone", kazao je za Fenu Zaimović.

Predsjednik Skupštine je objasnio kako mišljenje nadležnog federalnog ministarstva nije obavezujuće za Vladu ZDK-a kada je u pitanju izdavanje dozvola za arheološka istraživanja van zaštićenih zona.

"Prema pravnom tumačenju nas ne obavezuje mišljenje jer mi ne izdajemo dozvole za rad u zaštićenim zonama koje su regulirane federalnim zakonima. Kantonalni zakon omogućava izdavanje dozvola za istraživanja van zaštićene zone a mi te dozvole dajemo ovlaštenom i legalno registriranom subjektu, odnosno Fondaciji, da radi svoj posao", kazao je Zaimović.

Delegacija Skupštine ZDK-a koju su pored predsjednika i potpredsjednika Skupštine sačinjavali i predsjednici klubova zastupnika SDA i SBiH te članovi klubova zastupnika stranaka Radom za boljitak i BPS su u pratnji predsjednika Upravnog odbora Fondacije Semira Osmanagića obišli tunele KTK i Ravne, plato piramide Mjeseca te ostale arheološke lokalitete u Bosanskoj dolini piramida. :zzzz:
branimir_s

Post by branimir_s »

I tako gosn Sejad obidže i posijeti i zakljući i odobri i svašta nešta. Neka te brate Sejade, neka nam te i tebe i tvojih jarana i neka nam piramide i neka nam amerikanca i neka nam svega. Navikli smo mi Bošnjaci na svakava jahanja pa neka nas i Osmanagić zajaše.Kad je jaho Meksikanac nek sad jaše i Amerikanac.
univerzalac

Post by univerzalac »

Koliko ljudi toliko i ćudi!!! :-) :D
Pooll

Post by Pooll »

Otvaranje drevnih grobnica u Hutovom blatu

Stručni arheološki tim mr. Snježane Vasilj obavlja završne radove na istraživanju tumulusa (drevne grobnice) na lokalitetu Desilo, u Hutovom Blatu, nedaleko od mjesta gdje su pronađeni prvi ikad otkriveni ilirski brodovi.

Članica tima Melisa Forić izjavila je danas za Agenciju FENA da se radi na otvaranju grobova. Do sada ih je otvoreno pet, a u tri groba je zabilježeno da je u njima sahranjivano više ljudi.

Također je pronađeno nekoliko fragmenata domaće ilirske keramike, kao i ostatak željeznih makaza.

Forić kaže da će pronađeni tjelesni ostaci biti upućeni na DNK i C14 analizu kako bi se utvrdila njihova starost i pripadanje zajednici.

Završetak ovih radova planiran je za sutra, a lokalitet bi danas trebao posjetiti i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.

(FENA)

Uhvatimo se ovakvih stvari...

Piramida je vec odavno :zzzz:
univerzalac

Post by univerzalac »

Nema brzanja...ali još malo i znaće se istina...nek stručnjaci čeprkaju...bilo bi dobro za sve nas da nešto zanimljivo izčeprkaju...nek svako radi svoj posao!!! :zzzz:
Fair Life

Post by Fair Life »

univerzalac wrote:Nema brzanja...ali još malo i znaće se istina...nek stručnjaci čeprkaju...bilo bi dobro za sve nas da nešto zanimljivo izčeprkaju...nek svako radi svoj posao!!! :zzzz:
Zanimljivo isceprkaju ??

:lol: :lol:

Gdje je bolan piramida??
Locked