u potpunosti se slažemuvjek dobar gost wrote:Koliko stvarno košta studiranje u Sarajevu, jeli stvarna njegova cijena masa gradova i sela koja ostaje bez mlade populacije, dok njihove familije daju svoju kožu sa leđa da bi im djeca završila fakultet...???
Bih danas na nekih 30.tak minuta u gradu nešto do banke morah, tom prilikom sav vidio jednu masu ljudi koja hoda gore dole bez nekog cilja, pa bilo ih je brat bratu bar nekoliko hiljada po onim lokalima silnim il onako u šetnji.
Znaju li ti ljudi koliko stvarno košta njihovo studiranje, zašto je toliko skupo, ko uzima te 1000 za obnovu il vanredno studiranje... znaju li oni što nema prave menze u Sarajevu i koliko para hajruju oni koji izdaju stanove...??
Neka za početak odu u svoja matična udruženja (studentska) i tamo postave ta pitanja, nakon tih nek pitaju za posao u struci nakon završenog studija il nek vide jel im lakše doći do vizze neke...
Draga moja populacijo studentska ima Vas oko 50 000 samo u Sarajevu, a niko vas ni za šta ne pita, smatraju Vas za masu bez glas i bez uticaja, ne donose Vam adekvatan zakon o visokom obrazovanju ne nude vam ništa konkretno nakon studija , a vi sa druge strane na ovu zemlju i na ovaj grad gledate kao na veliku stanicu dok ne naleti baš vaš let....i ne odvede vas negdje gdje je bolje...
Nem pojma više kako ... gledam ove Francuze, Mađare... Gruzijce... svi imaju malo pameti i promućurnosti samo mi ne...
Vjerujte mi zadovoljstvo asfaltom, WC-om u kući, curama il momcima... brzo će splasnuti još kad vam familija ostane bez stoke il posla... šta onda... nema onda jaknica sa Sirana il cipelica....
mućnite glavom svojom jer dok Vas je toliko možete dići glas, kad Vas dočeka kapitalizam ovaj i pušikurci svakakvi... šta onda.....
![]()
![]()
![]()
P.S
U zemlji u kojoj živite i studirate ima samo 3% visokoobrazovanih a čak 28% nepismenih.......?????
![]()
![]()
Koliko smo mi u stvari nepismeni i zašto (zbog koga) ?!?!?!?
-
Umjetnik a
-
Arogantni
Da ti ciko nesto kaze...Skroz pogresno razmisljas, to jest razmisljas ko pravi Sarajlija. Tako sam i ja prije razmisljao a tek vidim sad da je to 100% fulauvjek dobar gost wrote:Hvala na podjeljenim razmi¹ljanjima... ja sam bio isto student , mislim da ne mislite da ne znam o èemu vazim....
Upisah nekad 1996-1997 Ekonomiju... ¹ta drugo.. zavr¹ih je...dok sam studirao oko sebe sam gledao kojekakve ljude koji su imali totalno krive, odnosno iskrivljene stavove i pogleda na ¾ivot poslije agresije na BiH... nikad nas se nije moglo skupit petoro da se ne¹to bunimo il ganjamo pravdu... jer su asistenti bili (i sad su) toliki licemjeri i provincijalci da se nekad nisu ni smjeli pomokrit bez da pitaju ... Azru H na primjer... ili Miru ©.B.
Danas je situacija ista sa fakulteta izlazi kolona "obrazovanih" ali ljudi bez buduænosti, bez perspektive... ja recimo znam diplomiranih pravnika koji rade za ¹ankom, znam ekonomista koliko hoæe¹ da rade kao komercijalisti... znam kriminologa i politologa koji su na horsu..... ma znam masu svr¹enih studenata koji su skontali (kao i ja) da nam je bilo bolje 1997. godine otvorit piljaru il burekd¾inicu... do danas bi bili Jet set... èitali bi o nama u nekim ¾utim èasopisima....
No danas ja idem svaki dan na poso (super je to ¹to radim), ali moje kom¹ije alipa¹inci koji rade oko zgrade... vozaju bolje auto od mene.... mijenjaju ga redovno, namiruju neke super zgodne maloljetnice i gimnazijalke ponavljaèice.... a nit se bude ujutro nit idu svaki dan na posao.... ali ko je mene tjerao da se obrazujem u ovom nakaradnom dru¹tvu....
Nek si ti zavrsio Ekonomiju i dobio zvanje, a pusti se ti cevabdzija, buregdjija, kioska...zna se ko su ti ljudi. Ti uvjek mozes reci da si Diplomirani Ekonomista, a sta su oni.
Oni su fukare prave....ma djaba im auta i sve te trebe kad se ne znaju potisati. Ti si Hadzo!
Najvaznije u zivotu je zdravlje i skola (bar na zapadu)
- Saian
ovo paushaliziranje je iz frustracije neke, pa cu pustiti da prodje pod afekt, inache bih ovakvo "razmisljanje" okarakterizirao kao mutavoArogantni wrote:Da ti ciko nesto kaze...Skroz pogresno razmisljas, to jest razmisljas ko pravi Sarajlija. Tako sam i ja prije razmisljao a tek vidim sad da je to 100% fulauvjek dobar gost wrote:Hvala na podjeljenim razmišljanjima... ja sam bio isto student , mislim da ne mislite da ne znam o čemu vazim....
Upisah nekad 1996-1997 Ekonomiju... šta drugo.. završih je...dok sam studirao oko sebe sam gledao kojekakve ljude koji su imali totalno krive, odnosno iskrivljene stavove i pogleda na život poslije agresije na BiH... nikad nas se nije moglo skupit petoro da se nešto bunimo il ganjamo pravdu... jer su asistenti bili (i sad su) toliki licemjeri i provincijalci da se nekad nisu ni smjeli pomokrit bez da pitaju ... Azru H na primjer... ili Miru Š.B.
Danas je situacija ista sa fakulteta izlazi kolona "obrazovanih" ali ljudi bez budućnosti, bez perspektive... ja recimo znam diplomiranih pravnika koji rade za šankom, znam ekonomista koliko hoćeš da rade kao komercijalisti... znam kriminologa i politologa koji su na horsu..... ma znam masu svršenih studenata koji su skontali (kao i ja) da nam je bilo bolje 1997. godine otvorit piljaru il burekdžinicu... do danas bi bili Jet set... čitali bi o nama u nekim žutim časopisima....
No danas ja idem svaki dan na poso (super je to što radim), ali moje komšije alipašinci koji rade oko zgrade... vozaju bolje auto od mene.... mijenjaju ga redovno, namiruju neke super zgodne maloljetnice i gimnazijalke ponavljačice.... a nit se bude ujutro nit idu svaki dan na posao.... ali ko je mene tjerao da se obrazujem u ovom nakaradnom društvu....![]()
Nek si ti zavrsio Ekonomiju i dobio zvanje, a pusti se ti cevabdzija, buregdjija, kioska...zna se ko su ti ljudi. Ti uvjek mozes reci da si Diplomirani Ekonomista, a sta su oni.
Oni su fukare prave....ma djaba im auta i sve te trebe kad se ne znaju potisati. Ti si Hadzo!
-
Arogantni
Zar tebi nisu nikad roditelji govorili: "Sine dragi, nadji sebi neku finu djevojku sto ima fakultet"?Saian wrote:ovo paushaliziranje je iz frustracije neke, pa cu pustiti da prodje pod afekt, inache bih ovakvo "razmisljanje" okarakterizirao kao mutavoArogantni wrote:Da ti ciko nesto kaze...Skroz pogresno razmisljas, to jest razmisljas ko pravi Sarajlija. Tako sam i ja prije razmisljao a tek vidim sad da je to 100% fulauvjek dobar gost wrote:Hvala na podjeljenim razmi¹ljanjima... ja sam bio isto student , mislim da ne mislite da ne znam o èemu vazim....
Upisah nekad 1996-1997 Ekonomiju... ¹ta drugo.. zavr¹ih je...dok sam studirao oko sebe sam gledao kojekakve ljude koji su imali totalno krive, odnosno iskrivljene stavove i pogleda na ¾ivot poslije agresije na BiH... nikad nas se nije moglo skupit petoro da se ne¹to bunimo il ganjamo pravdu... jer su asistenti bili (i sad su) toliki licemjeri i provincijalci da se nekad nisu ni smjeli pomokrit bez da pitaju ... Azru H na primjer... ili Miru ©.B.
Danas je situacija ista sa fakulteta izlazi kolona "obrazovanih" ali ljudi bez buduænosti, bez perspektive... ja recimo znam diplomiranih pravnika koji rade za ¹ankom, znam ekonomista koliko hoæe¹ da rade kao komercijalisti... znam kriminologa i politologa koji su na horsu..... ma znam masu svr¹enih studenata koji su skontali (kao i ja) da nam je bilo bolje 1997. godine otvorit piljaru il burekd¾inicu... do danas bi bili Jet set... èitali bi o nama u nekim ¾utim èasopisima....
No danas ja idem svaki dan na poso (super je to ¹to radim), ali moje kom¹ije alipa¹inci koji rade oko zgrade... vozaju bolje auto od mene.... mijenjaju ga redovno, namiruju neke super zgodne maloljetnice i gimnazijalke ponavljaèice.... a nit se bude ujutro nit idu svaki dan na posao.... ali ko je mene tjerao da se obrazujem u ovom nakaradnom dru¹tvu....![]()
Ili su ti govorili: "Sine dragi, ozeni ti onu iz one Mujine cevabdzinice, ona je jako pametna djevojka i uz to ima puno para"?
Zar ti ne primjecujes one face sto tamo rade, onaj izraz lica, ono zracenje, one sto cuce iza pulta...
- lolita_xx
ti na osnovu toga procjenjujes druge??Arogantni wrote:Zar tebi nisu nikad roditelji govorili: "Sine dragi, nadji sebi neku finu djevojku sto ima fakultet"?Saian wrote:ovo paushaliziranje je iz frustracije neke, pa cu pustiti da prodje pod afekt, inache bih ovakvo "razmisljanje" okarakterizirao kao mutavoArogantni wrote: Da ti ciko nesto kaze...Skroz pogresno razmisljas, to jest razmisljas ko pravi Sarajlija. Tako sam i ja prije razmisljao a tek vidim sad da je to 100% fula![]()
Ili su ti govorili: "Sine dragi, ozeni ti onu iz one Mujine cevabdzinice, ona je jako pametna djevojka i uz to ima puno para"?
Zar ti ne primjecujes one face sto tamo rade, onaj izraz lica, ono zracenje, one sto cuce iza pulta...![]()
![]()
jesi se kad zapitao zasto mora raditi u cevabdzinici,u kafani ...?
jesi se zapitao koji su razlozi pa se nije skolovala,kakav joj je bio zivot??
znaci fina je ako zavrsi fakultet??
previse si ogranicen...pokusaj stvari i zivot uopste gledati iz razlicitih uglova...mislim da nisi nezreo kao sto izgledas...
- uvjek dobar gost
Nemojte napadati čovjeka odmah jer donekle jeste u pravu, ma koliko to čudno zvuči.
To je ista stvar što u današnjem vremenu neko odlučio je il je odabrao da svako jutro ide na posao, dok komšija radi gudru tri sata dnevno i ima više para od mene il Vas.....
No sa druge strane faktori sredine jesu preovladavajući, kao i imovinsko stanje koje jeste detrminirajuće kad riječ je o mogućnosti da se studira.
No većina studenata uopšte ne cijeni trud njihove familije niti dinar koji im se daje....
Poenta ove teme cijele je da studenti ta masa ta cijela populacija nije ni svjesna svog potencijala il snage svoje.
P.S
A svakako da meni lično niko ne može oduzeti diplomu, stim više jer nisam preko štele položio niti jedan ispit....
To je ista stvar što u današnjem vremenu neko odlučio je il je odabrao da svako jutro ide na posao, dok komšija radi gudru tri sata dnevno i ima više para od mene il Vas.....
No sa druge strane faktori sredine jesu preovladavajući, kao i imovinsko stanje koje jeste detrminirajuće kad riječ je o mogućnosti da se studira.
No većina studenata uopšte ne cijeni trud njihove familije niti dinar koji im se daje....
Poenta ove teme cijele je da studenti ta masa ta cijela populacija nije ni svjesna svog potencijala il snage svoje.
P.S
A svakako da meni lično niko ne može oduzeti diplomu, stim više jer nisam preko štele položio niti jedan ispit....
-
Richard Peti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
lolita_xx wrote:ti na osnovu toga procjenjujes druge??Arogantni wrote:Zar tebi nisu nikad roditelji govorili: "Sine dragi, nadji sebi neku finu djevojku sto ima fakultet"?Saian wrote: ovo paushaliziranje je iz frustracije neke, pa cu pustiti da prodje pod afekt, inache bih ovakvo "razmisljanje" okarakterizirao kao mutavo
Zar ti ne primjecujes one face sto tamo rade, onaj izraz lica, ono zracenje, one sto cuce iza pulta...![]()
![]()
previse si ogranicen...pokusaj stvari i zivot uopste gledati iz razlicitih uglova...mislim da nisi nezreo kao sto izgledas...
ona koka sto radi u trećoj smjeni u pizzeriju U2
cura radi u pola 3 ujutru... vidi se da spava...
vjerujem da bi izabrala drugaciji put da je mogla...
kakva je budućnost nje kao majke... oće li viđati sunca i mjeseca...
kakvo je porodiljno u pizzeriji???
užas...
s diplomom se možda izvuče
a bez diplome nikako (osim ako se ne uda
- uvjek dobar gost
J asam znao diplomiranu pravnicu i apsolventa ekonomije koji su u Mostaru prodavali palačinke jer nisu mogli naći posao u struci... ljudi su bili prisiljeni to da rade.... diploma je super ali nekad ni ona ne pomaže da bi se pronašao posao u struci il posao koji bi voljeli raditi...
Što samo je jedan u nizu problema studentske populacije protivu kojeg se ta populacija ne bori....
Da ne govorim o privatnicima koji radnicima ne daju odmor niti im uplaćuju penziono i socijalno....
Borba a ne šminkeraj, studiranje je privilegija ali i obaveza... a ne da se zbiva kao danas da je ta populacija uzela sve oko sebe kao zadato a situaciju kao normalnu....... jer nit je jedno tačno a ni drugo....
Borba !!!!!!!
Što samo je jedan u nizu problema studentske populacije protivu kojeg se ta populacija ne bori....
Da ne govorim o privatnicima koji radnicima ne daju odmor niti im uplaćuju penziono i socijalno....
Borba a ne šminkeraj, studiranje je privilegija ali i obaveza... a ne da se zbiva kao danas da je ta populacija uzela sve oko sebe kao zadato a situaciju kao normalnu....... jer nit je jedno tačno a ni drugo....
Borba !!!!!!!
-
Arogantni
Sta je sa tobom lolita? Koga to briga?lolita_xx wrote: ti na osnovu toga procjenjujes druge??
Kad bi ta tvoja pitanja postavljali drugima gdje bi nam bio kraj...Zasto ona radi u cevabdzinici, zasto je neko kurva, neko djeparos, 1000 zasto 1000 zato...nikog to ne zanima.
Ja samo kazem da u jednoj nakarednoj zemlji se vise cjeni jedan cevabdzija, jedan buregdjija nego frajer sto je zavrsio Ekonomiju...to je ne normalno. Da je normalno taj Ekonomista bio radio negdje u banci i ima haos dobru platu, vozao Audi 8, a ti nepismeni sto imaju cevabdzinice bi vozali Yugo 45.
Kod nas je uvjek bilo nakaredno..uvjek smo se divili jalijasima, onima sto imaju kafice, lopovima....a pametne ljude smo zvali Streberima, "vidi onog strebera hehe, eki ga, nema marke u djepu", i taj isti Streber ode fino u Austriju i postane glavni kardiolog u Becu." Nama nevalja, Austriancima valja...
Rambo Amadeus - Karamba karambitauvjek dobar gost wrote:J asam znao diplomiranu pravnicu i apsolventa ekonomije koji su u Mostaru prodavali palaèinke jer nisu mogli naæi posao u struci... ljudi su bili prisiljeni to da rade.... diploma je super ali nekad ni ona ne poma¾e da bi se prona¹ao posao u struci il posao koji bi voljeli raditi...
Sto mu gromova,
jelenskih mi rogova,
svih mi dabrova s Ontaria,
karamba, karambita,
tako mi èukundede vraèa
i bubnjeva Darkvuda,
dal’ je bilo bolje za vrijeme druga Tita?!
Na mamac nacije su sakrili udice,
Èeliène o¹tre udice nam zaprcali u guzice,
Kao ovce nas zamandali¹e u posebne torove
sad prave od nas jednoglasne horove.
Èet’ri noge dobre, dvije noge lo¹e,
Èet’ri noge dobre, dvije noge lo¹e,
Pokradenim parama voze Mercedes i Porsche.
Najveæe poltrone su instalirali na televiziju,
Kao ¾ivotnu viziju nam nude hipokriziju.
Nebeskom narodu su uvaljeni zemaljski problemi,
za pljaèku su izmi¹ljeni suptilni sistemi.
Predsjednik biraèima odobrava volju,
Slika se gle - na naftonosnom polju.
Pred izbore evo je bogami prevara nova,
Naivnim penzionerima se dijeli siæa lova.
Sto mu gromova,
jelenskih mi rogova,
karamba, karambita,
tako mi èukundede vraèa
i bubnjeva Darkvuda,
dal’ je bilo bolje za vrijeme druga Tita?!
Ista ploèa, ali druga strana,
Udru¾ena zavjera CIA-e, Vatikana,
©tedi¹ama su opet oteli devize,
Zauzvrat su dali struène ekonomske analize.
Napredna inteligencija i¹æerana iz zemlje,
Na njihovo mjesto ispuzalo podzemlje.
Po¹tenom èoveku je ostalo samo da plaèe,
Ili za ve¹anje da kupi kanapce
Kao utjeha nam je ponudjen lotto, sportska prognoza,
Radiostezija, horoskop, hipnoza,
Redovi dugi kano klisurine,
Ispred privatnih banaka, Jezde i Dafine.
Ako je zemlja èamac, znamo ko je kapetan,
©to smo bli¾e brodolomu on je vi¹e sretan.
Duboko uveren kormilari u mnogosedu,
Dok on sere, veslaèi govna jedu!
Preostaje jedino da ugasi¹ TV,
Odmori¹ mozak i mane¹ se od budala,
Prvo te u rat nateraju i naprave invalida,
Onda nisu u stanju da ka¾u ni fala.
Ugasi TV, vidi¹ da te truje,
Pristojnog èoveka nateruju da psuje,
A onda æe opet kao Hitler, Causescue,
S polo¾aja pasti uz larmu i tresku.
Sto mu gromova,
jelenskih mi rogova,
karamba, karambita,
tako mi èukundede vraèa
i bubnjeva Darkvuda,
dal’ je bilo bolje za vrijeme druga Tita?!(Heroklita)
http://rapidshare.com/files/72848632/Ra ... ambita.mp3
- Lace
hm...koja generalizacija...da ti kazem nesto sinak...i ja sam nekad cucala iza pulta kafica...pa za masinom u stampariji...pa sad studiram tj imam jedan ispit i diplomski a pri tome radim u stranoj organizaciji skoro vec deceniju...pa jel mi sta fali...jesam li manje vrijedna sto nekad cucah za pultom kafica, posluzivah pijance i odrah ruke peruci sudje??Arogantni wrote:Zar tebi nisu nikad roditelji govorili: "Sine dragi, nadji sebi neku finu djevojku sto ima fakultet"?Saian wrote:ovo paushaliziranje je iz frustracije neke, pa cu pustiti da prodje pod afekt, inache bih ovakvo "razmisljanje" okarakterizirao kao mutavoArogantni wrote: Da ti ciko nesto kaze...Skroz pogresno razmisljas, to jest razmisljas ko pravi Sarajlija. Tako sam i ja prije razmisljao a tek vidim sad da je to 100% fula![]()
![]()
- uvjek dobar gost
Ekonomičnije je samo promijeniti naziv teme, a bit je ista.Lace wrote:stalno mjenjas naslove...sve kontam da otvaras nove teme
Ti sama si na svojoj koži osjetila studentski život... standard i sve o čemu ja govorim konačno se nameće pitanje čeka li te posao u struci il bar posao koji te dovoljno motiviše da učiš da napreduješ, a ne da stagniraš il nazaduješ u ovom društvu medikriteta, poltrona, lažova, nacionalista, šovinista i lažnih zaštitnika kvazi nekih imaginarnih prava.....
Zbog toga ja i pišem jer mladi ne žele da se bore za bolje sutra, shvataju ovu zemlju kao stanicu dok im ne dođe njihov autobus il avion koji ih vodi daleko odavde... nije to rješenje... i ovdje se može bolje samo se moramo za sve to izboriti sami, bez Visokog predstavnika , EU-a il Amerike... sami....
- Lace
nisam...ja sam pocela aktivno studirati kada sam se dovela u situaciju da mogu godisnje izdvojiti 1000 KM za studij i uz to raditi...na ovom poslu sam od 99-e a kroz posao odabrah fakultet i upisah 2002-e..nisam ja nikad bila klasicni student i nisam studila van mjesta zivljenja...ne znam kako je pravim studentima ...a ne moram nikada raditi u struci...moj motiv je da dodjem lakse do posla sa VSS...u struci ili srodno...e sad sto sam ja pokusala studirati sa 18 pa nije islo to bas 95-e i trebalo mi para i meni i mojoj porodici pa izabrah pult kafica dok se ne ustabilim, je drugi par rukava...na kraju to dodje na svoje...ali obrnuto...prvo dobar posao pa diploma...a onda se nadam makar priblizno dobrom poslu koji sad imam...kad kazem dobrom mislim na iznos mjesecnih primanja i redovnost istihuvjek dobar gost wrote:Ekonomičnije je samo promijeniti naziv teme, a bit je ista.Lace wrote:stalno mjenjas naslove...sve kontam da otvaras nove teme
Ti sama si na svojoj koži osjetila studentski život... standard i sve o čemu ja govorim konačno se nameće pitanje čeka li te posao u struci il bar posao koji te dovoljno motiviše da učiš da napreduješ, a ne da stagniraš il nazaduješ u ovom društvu medikriteta, poltrona, lažova, nacionalista, šovinista i lažnih zaštitnika kvazi nekih imaginarnih prava.....
Zbog toga ja i pišem jer mladi ne žele da se bore za bolje sutra, shvataju ovu zemlju kao stanicu dok im ne dođe njihov autobus il avion koji ih vodi daleko odavde... nije to rješenje... i ovdje se može bolje samo se moramo za sve to izboriti sami, bez Visokog predstavnika , EU-a il Amerike... sami....
slazem se ja da je situacija u zemlji ocajna...i po mladi kadar koji se ne moze zaposliti jer stariji kadar ima jos par godina do penzije...zahvaljujuci promjeni zakona prije nekoliko godina gdje dodase jos 5 godina na potreban staz za ostvarenje penzije...pa onda malim penzijama pa ni oni koji ostvare pravo na penziju ne napustaju radno mjesto jer su penzije mizerne...i to je jedan zacarani krug koji se tesko prekida...izgleda da trebamo i ovdje ici obrnuto...adekvatno zbrinuti staru populaciju kako ista svojim ostankom na radnom mjestu ne bi opstruirala zapocinjanje radnog odnosa mladom kadru...a opet da bi to bilo moguce trebamo obezbjediti sredstva koja se nece obezbjediti uzimanjem kredita...vec pokretanjem privrede...koju slabo ko spominje u BiH...misim na nosioce vlasti...koji od silnih ministarstava ne znaju kako da uglave jos jedno za poljoprivredu a koje bi rijesilo masu problema...uzevsi u obzir proizvodnju i izvoz/uvoz...a sve bi to podiglo nas zivotni standard, pa bi i profesori bili adekvatno placeni i manje nadrkani...pa studentima ne bi ukidali rokove i ne bi stihijski obarali...itd...elem...ko skonto, skonto
- Fiore
#141 we
Ima konstrukcije..ali jebote svaka budala danas i studira..kad mi kaze studiram... prvo se najezim..koga cega ba.. ma studenti isto nista..dja koku dobru da se uvalim izradi.,zavali nekoga na ispitu.,
dani guze profesoru ako zatrazi..nemoj smetati profesoru-nikad ga ne pitaj nista samo klimaj glavom.. jebo ti tog studenta..
dani guze profesoru ako zatrazi..nemoj smetati profesoru-nikad ga ne pitaj nista samo klimaj glavom.. jebo ti tog studenta..
- lolita_xx
u ovome je poenta... nema veze sto komsija ima bolje auto i najbolje trebe, s takvima se ne bih mijenjala...uvjek dobar gost wrote:Nemojte napadati čovjeka odmah jer donekle jeste u pravu, ma koliko to čudno zvuči.
P.S
- uvjek dobar gost
Ne bih ni ja , mislim odabrao sam neki duži i "teži" put u ovom vremenu u kom živimo, ali ne vidim vrjednovanje i adekvatnu stimulaciju za ljude koji pošteno žive i rade kako treba, danas se stimulišu prevaranti, lopovi, kriminalci, dileri i dno društva.....lolita_xx wrote:u ovome je poenta... nema veze sto komsija ima bolje auto i najbolje trebe, s takvima se ne bih mijenjala...uvjek dobar gost wrote:Nemojte napadati čovjeka odmah jer donekle jeste u pravu, ma koliko to čudno zvuči.
P.S
A destimulišu se sistemski ljudi sa idejama, oni koji ne žele da budu dio tala i njima slični..... jer se ne slažu sa light motivom društva ko je jamio jamio je......
- uvjek dobar gost
Jedno pitanje samo.... kako mislite Vi da bi se mogla afirmisati studentska populacija da počne misliti svojom glavom i gledati u naprijed?
Kako im pomoći da shvate gdje su i gdje smo mi svi skupa u ovoj zemlji ako znamo koliko se izdvaja za mlade...
400000 Zaposljavanje i stambeno zbrinjavanje mladih
0.000316189 %
1000000 Pomoc omladinskim organizacijama
0.000790473 %
Ovi procenti su u odnosu na ukupne budžet.....
Kako im pomoći da shvate gdje su i gdje smo mi svi skupa u ovoj zemlji ako znamo koliko se izdvaja za mlade...
400000 Zaposljavanje i stambeno zbrinjavanje mladih
0.000316189 %
1000000 Pomoc omladinskim organizacijama
0.000790473 %
Ovi procenti su u odnosu na ukupne budžet.....
- Kona__
Shvatice mozda, i samo mozda da ih odvedes u Aqua-u ili neki slican lokal, i pjevaca ili pjevaljku dovedes koji ce pjevati: misliiiiiiii svooooojooom glaaaavooom...
Salu na stranu sinoc na Ekonomiji trebala imati predavanja (DL studij)... Predavanja prekinuta jer je neko od te '(ne)afirmisane studentske populacije' naprskao nesto slicno suzavcu od cega smo svi smrcali i plakali. Obezbjedjenje po dolasku otvorilo prozor.
Da li se bunio neko, nesto rekao??
Ne, svi se pokupili i izasli uz standardno: 'hajmo na kafu'! Proklijala iz nas 'dabogda'!!
Salu na stranu sinoc na Ekonomiji trebala imati predavanja (DL studij)... Predavanja prekinuta jer je neko od te '(ne)afirmisane studentske populacije' naprskao nesto slicno suzavcu od cega smo svi smrcali i plakali. Obezbjedjenje po dolasku otvorilo prozor.
Ne, svi se pokupili i izasli uz standardno: 'hajmo na kafu'! Proklijala iz nas 'dabogda'!!
- uvjek dobar gost
Ma i ja sam studirao pomenuti fakultet,... od šminkera i manekenki nije se moglo proći hodnicima....Kona__ wrote:Shvatice mozda, i samo mozda da ih odvedes u Aqua-u ili neki slican lokal, i pjevaca ili pjevaljku dovedes koji ce pjevati: misliiiiiiii svooooojooom glaaaavooom...![]()
Salu na stranu sinoc na Ekonomiji trebala imati predavanja (DL studij)... Predavanja prekinuta jer je neko od te '(ne)afirmisane studentske populacije' naprskao nesto slicno suzavcu od cega smo svi smrcali i plakali. Obezbjedjenje po dolasku otvorilo prozor.Da li se bunio neko, nesto rekao??
- Kona__
Mah... meni isti ne smetaju.. manekenke, sminkeri, kao pojava-neminovni... meni smeta poluretardirana masa buducih "akademskih gradjana" koji imaju predavanja, u mom slucaju, jednom mjesecno... Distance Learning studij... i to jednom mjesecno kad se ja lomim da stignem na predavanja sa posla, a njih mame i tate istjerali iz kuce na predavanja treba da se napravi neka glupost da bi se otislo na kafu...
- madner
Hm, samo jedno pitanje, zašto bi neko ko je tek završio školovanje imao veća primanja od nekog ko radi 5-7 godina? I šta se imaš žalit što ideš svaki dan na posao, a neko leži i spava?
Nije država niti bilo ko drugi odgovoran za tvoj ili bilo čiji uspjeh, nego samo ti. Ako si se odlučio da studiraš, odabrao si neku solidnu opciju, koja normalno nije najprofitabilnija, jer je onako siheraška.
Svudgje se više cijeni kad neko pokrene posao, pa bio to i kiosk, jer on rizikuje puno više od nekog ko je zaposlen kod drugog.
Ali haj, za sve su drugi krivi i zla sudbina kleta.
Nije država niti bilo ko drugi odgovoran za tvoj ili bilo čiji uspjeh, nego samo ti. Ako si se odlučio da studiraš, odabrao si neku solidnu opciju, koja normalno nije najprofitabilnija, jer je onako siheraška.
Svudgje se više cijeni kad neko pokrene posao, pa bio to i kiosk, jer on rizikuje puno više od nekog ko je zaposlen kod drugog.
Ali haj, za sve su drugi krivi i zla sudbina kleta.
- uvjek dobar gost
Lično ja nisam pričao o primanjima... il poredio biznismene i studente...
Postavljao sam pitanje studentima koji ne razmišljaju u naprijed o svojoj sudbini... već se ponašaju kao da studiraju... u Belgiji, Holandiji il već gdje..
posleije studija ih čeka neizvjesna budućnost, a studentski standard da ne spominjem il koliko u stvari košta studij u Sarajevu, koliko u Mostaru... Banjoj Luci.. il gdje već ima Univerziteta.....
Pitanje je retoričko... jesu li studenti najprogresivniji sloj društva, bili trebali biti.., kako ih probuditi i stimulisati.. i zašto nisu...
Postavljao sam pitanje studentima koji ne razmišljaju u naprijed o svojoj sudbini... već se ponašaju kao da studiraju... u Belgiji, Holandiji il već gdje..
posleije studija ih čeka neizvjesna budućnost, a studentski standard da ne spominjem il koliko u stvari košta studij u Sarajevu, koliko u Mostaru... Banjoj Luci.. il gdje već ima Univerziteta.....
Pitanje je retoričko... jesu li studenti najprogresivniji sloj društva, bili trebali biti.., kako ih probuditi i stimulisati.. i zašto nisu...
- madner
Nisam baš siguran da je sve tako crno. Znam dosta raje koja nije imala love, ali je studirala. Jel standard sjajan, nije. Ali je li lošiji od nekog jadnika što prima minimalac i još ima djecu, mislim da nije.
Poslje studija je prije studija, samo što su oni sad sposobniji, pametniji i zreliji.
Što se tiče progresivnosti, to je strašno širok pojam. Recimo ja se progresivno zalažem za kazneno popravnu mijeru strijeljanja.
Poslje studija je prije studija, samo što su oni sad sposobniji, pametniji i zreliji.
Što se tiče progresivnosti, to je strašno širok pojam. Recimo ja se progresivno zalažem za kazneno popravnu mijeru strijeljanja.