nevina djevojka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
patrius

Post by patrius »

sugar_tits wrote:ja sam mislila da je sramota biti nevin ;)
srecom, vise ne mislis :D
debela

Post by debela »

padne li ikad ikome na pamet da je neka djevojka nevina (ja glupog izraza :roll: ) ne zato jer se cuva, ne zato jer je religiozna nego zato jer se nikad nije nasla u prilici da otkrije svoju seksualnost na taj nacin?
recimo nije upoznala momka sa kojim bi pozeljela imati seks ili ga je upoznala ali on nije imao zelje i strpljenja razumjeti njene strahove i nedoumice, ili je opterecena predrasudama koje joj se usadjuju u bice od rodjenja, tipa ovih kakvih se nacitasmo na temi.
nevinost nije niti sramota niti predmet hvale. licno je, intimno i svaka djevojka bi trebala sama odluciti kad i s kim to uraditi prvi put bez uticaja sa strane. ako je to ikako moguce :roll:
patrius

Post by patrius »

debela wrote:padne li ikad ikome na pamet da je neka djevojka nevina (ja glupog izraza :roll: ) ne zato jer se cuva, ne zato jer je religiozna nego zato jer se nikad nije nasla u prilici da otkrije svoju seksualnost na taj nacin?
recimo nije upoznala momka sa kojim bi pozeljela imati seks ili ga je upoznala ali on nije imao zelje i strpljenja razumjeti njene strahove i nedoumice, ili je opterecena predrasudama koje joj se usadjuju u bice od rodjenja, tipa ovih kakvih se nacitasmo na temi.
nevinost nije niti sramota niti predmet hvale. licno je, intimno i svaka djevojka bi trebala sama odluciti kad i s kim to uraditi prvi put bez uticaja sa strane. ako je to ikako moguce :roll:
moguce jeste,naravno,al' nikom,eto,ne padne na pamet :D
vikingsloboda

Post by vikingsloboda »

ja imam 22 godine.u vezi sam 6 mjeseci.najduza veza dosad.nevina sam bila do prije petnaestak dana.meni je sasvim normalno ako neka djevojka jednostavno nece prerano da udje u seksualni zivot.mislim da osobu treba prvo dovoljno upoznati,a ne odmah se upustati u sex.momka treba i zadrzati.ni njemu nije interesantno sigurno ako odmah dobije ono sto zeli.
toliko
patrius

Post by patrius »

vikingsloboda wrote:ja imam 22 godine.u vezi sam 6 mjeseci.najduza veza dosad.nevina sam bila do prije petnaestak dana.meni je sasvim normalno ako neka djevojka jednostavno nece prerano da udje u seksualni zivot.mislim da osobu treba prvo dovoljno upoznati,a ne odmah se upustati u sex.momka treba i zadrzati.ni njemu nije interesantno sigurno ako odmah dobije ono sto zeli.
toliko
samo toliko? :D
lisabonne

Post by lisabonne »

ja kad sam se udala bila sam nevina,a da nisam nedaj Boze,to bi bio blam za citavu porodicu.Sta ja mogu kad smo tipicni Balkanci? :?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

vikingsloboda wrote:ja imam 22 godine.u vezi sam 6 mjeseci.najduza veza dosad.nevina sam bila do prije petnaestak dana.meni je sasvim normalno ako neka djevojka jednostavno nece prerano da udje u seksualni zivot.mislim da osobu treba prvo dovoljno upoznati,a ne odmah se upustati u sex.momka treba i zadrzati.ni njemu nije interesantno sigurno ako odmah dobije ono sto zeli.
toliko
Interesantno nam je bona, kako nije :D Nismo mi toliki jebaci koliki vam se predstavimo u startu 8-) :D
patrius

Post by patrius »

lisabonne wrote:ja kad sam se udala bila sam nevina,a da nisam nedaj Boze,to bi bio blam za citavu porodicu.Sta ja mogu kad smo tipicni Balkanci? :?
ne mozes nista :(
Pasiflora

Post by Pasiflora »

alphonse kauders wrote:Mislim da je ovdje 90% ljudi izjavilo (uključujem i sebe tu) kako nije bitna ni nevinost ni količina konzumiranih frajera/cura u prošlosti.
Međutim, ovaj forum nije mjerilo stvarnog dešavanja stvari, jer da jeste ne bi ovoliko papaka hodalo po gradu, veliki broj političara, mafijaša i tajkuna bi već bilo u zatvoru, 50 % stanovništva bi bili djeca iz mješanih brakova sa nikakvim ili blagim religijskim ubjeđenjima, a SDP bi bio vječni dobitnik izbora.
Hoću da kažem to da postoji u ovom gradu veliki broj pećinara i neandertalaca koji furaju dvostruki moral, a koji se ne javaljaju na ovaj forum. O vjerskim fantacima i lokalnim papcima da ne govorim:) Također imaš i fin broj kulturnih i odgojenih, ali im vjera nalaže nevinu curu..;)
Znači, sve odgovore ovdje uzmi sa velikom dozom rezerve:)
Pozdrav.
Ovome se stvarno nema sta dodati. :thumbup:
Orbini

Post by Orbini »

Sta ja znam.
Men rodjak iz Sarajeva, sto je postao vjernik(nije vehabija), govorio kako mu je cura pravo fina, ozbiljna veza,... i da je prije njega imala samo jednog.
Nisam mu htio nista reci. :D
Valjda je to razlika danasnjeg i nekadasnjeg vremena. Prije se nije kupovala ta fora, a danas kad se fura cednost i lafo moral - sad se i slatka laz kupuje - valjda je fino vjerovati.

Svako iole pametan u danasnje vrijeme mora da zna neke stvari.
Bolje se skrasiti sa curom koja nije nevina. Ne sa profuknjacom koju je imao svako ko je htio, vec sa curom koja se tucala sa bivsim momcima(solidan broj, ni previse ni premalo :D ). Pa ako se skrasila sa tobom, manja je sansa da ce te prevariti, jer je probala i drugacije, tebe odabrala. Ukoliko je nevina, kad tad ce joj proraditi znatizelja - kako to izgleda sa drugima. Kao i muskima koji su se rano ozenili pa sad neizivljeni trose platu na Moldavke.

"solidan broj" bivsih ljubavnika je malo diskutabilan. :D
encian

Post by encian »

kad je meni moja mama davala savjete rekla mi je da bez dobrog seksa nema dobrog braka :D. bilo mi je 14 pa sam je pogladala ko da je s marsa pala i otisla igrat gume pred zgradu.

a kad me dragi muntao rekao je da je seks conditio sine qua non za dobru vezu. kad je tu ne primjetis ga, kad ga nema nista ne valja.

ja sam bas okruzena pametnim ljudima, je l de? :D. ah pa zar je onda cudno sto volim seks?! :D :) :-D :D :-) :) :-D :D
sugar_tits

Post by sugar_tits »

da da mislim da je prvi put nezaboravno. :-)
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

i bas zato sto je nezaboravno, treba biti s nekim ko ti je drag :-D
sabanss

Post by sabanss »

upala wrote: lijepo, onda u sustini, ovu recenicu sto si napisao(iznad)...to onako samo reda radi..
izvini nismo zivotinje(ili jesmo?!?!), pa da ne mozemo kontrolisati svoje nagone...
i prosto nekad nemogu vjerovati sta se ovdje napise, jer u stvarnosti stvari stoje drugacije (bar sto se tice moje stvarnosti)
Pomislim da se radi o dva sasvim razlicita svijeta :?
Jesi li musko ili zensko?

Iste stvari izgledaju ponekad jako razlicito uzevsi u obzir sa koje strane posmatras :lol:
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

sabanss wrote:
upala wrote: lijepo, onda u sustini, ovu recenicu sto si napisao(iznad)...to onako samo reda radi..
izvini nismo zivotinje(ili jesmo?!?!), pa da ne mozemo kontrolisati svoje nagone...
i prosto nekad nemogu vjerovati sta se ovdje napise, jer u stvarnosti stvari stoje drugacije (bar sto se tice moje stvarnosti)
Pomislim da se radi o dva sasvim razlicita svijeta :?
Jesi li musko ili zensko?

Iste stvari izgledaju ponekad jako razlicito uzevsi u obzir sa koje strane posmatras :lol:
opce poznato ili ustaljeno je misljenje da muskarci ne mogu kontrolirati svoje potrebe, te bukvalno moraju vazda *uziti - mislim da je to prevazidjeno, prema tome, mogu sve svi kontrolisati kad bi htjeli, stvar je volje. ali smatram istinom, da muski svijet ne zeli da se kontrolise ili barem samo rijetki to ne zele.

neko ranije spomenu nane, dede, roditelje: evo kako su moji to rijesavali, odade se mama neki dan, i ne znajuci: sestra i ja isle u mostar kod njenog momka, mama htjela da kod rodbine nocimo, mi ne, te je ona ispricala sljedece:
dok je ona morala jos da studira i stanuje u domu bjelave, stari vec bio zavrsio faks te otisao u drugi grad, da radi (tamo dobio specijalizaciju) kako je mama bila ovdje, on ti je od prvih plata kupio ficu (60-tih godina!!!) te je svaki vikend dolazio u sarajevo i odsjedao po hotelima - sve se bojim da i ona nije s njim, samo nije htjela da prizna :D i tako veza zivjela 4 godine, na kraju vjencanje :-D
amrino

Post by amrino »

Jedno pitanje...sta tacno podrazumijevate pod "nevinoscu"?!
Sarafcina

Post by Sarafcina »

evo samo jedan od razloga zbog cega neki momci pricaju o nevinosti ....
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=34883
pa sad.... nije tako davno pisano da se ne prisjetimo :D

ja ne bih da se previse mijesam u ove teme .....
ali iskreno.. postujem i jedne i druge stavove ... ;) ... a i trece :D

sve je ovo trziste .... a srecom i da su ukusi razliciti :), pa da svaka krpa moze naci zakrpu :) ... jesam dvosmislen rodila me majka :D ;)
mostarac

Post by mostarac »

amrino wrote:Jedno pitanje...sta tacno podrazumijevate pod "nevinoscu"?!
hos vulgarno ili onako stiski opisno :D

vulgarno - da nije kitovana, eventualno prekitovana :D

opisno - da se kao mlada dama nije odavala carima tjelesne ljubavi sa raznim muskarcima ili samo jednim primjerkom te vrste zivih bica, sto ce u prevodu reci da se brinula o svojoj cednosti i dobrom glasu kad dodje vrijeme i vakat za udaju i da se zna da je doticna djeva iz dobre i cestite kuce. Dakle po nevinoscu se podrazumjeva njena silna briga za ocuvanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta svojih organa za razmnozavanje i uspjesna odbrana tog suvereniteta od eventualnih nasrtaja i upada pojedinih dobro organizovanih i iskusnih jedinica muskog roda.
*mima*

Post by *mima* »

I koji je zakljucak??????
Fair Life

Post by Fair Life »

toliko
Roditelji su pustili svoju kcer da prvi put izade van u disko.
Prije nego je otišla dali su joj savjet:
"Slušaj, kceri! Kada dodeš u disko trebaš shvatiti da svi mladici pokušavaju igrati uvijek jednu te istu igru. Sigurno ce ti prici neki decko, pozvati na ples, pocastit ce te picem, zatim ce te pozvat u svoj auto, odvest ce te doma u svoju sobu, pustit ce glazbu, prigušiti ce svijetlo, skinut ce te i baciti na krevet. Kada završiš sa njim u krevetu tada si obešcašcena, tvoj otac je obešcašcen, tvoja majka je obešcašcena i cijela naša obitelj je obešcašcena!"

Njihova kcer izade van i vrati se vrlo kasno kuci.
"Što se dogodilo?- zapitaju zabrinuto roditelji.
"Bili ste u pravu" - kaže kcer.
"Prišao mi je jadan decko, pozvao me na ples, pocastio me picem, pozvao me u svoj auto, odveo doma u svoju sobu, pustio je glazbu, prigušio je svijetlo, ali... Ja sam njega skinula i bacila na krevet. Sad je on obešcašcen, njegov otac je obešcašcen, njegova majka je obešcašcena i cijela njegova obitelj je obešcašcena!"
*mima*

Post by *mima* »

Fair Life wrote:
toliko
Roditelji su pustili svoju kcer da prvi put izade van u disko.
Prije nego je otišla dali su joj savjet:
"Slušaj, kceri! Kada dodeš u disko trebaš shvatiti da svi mladici pokušavaju igrati uvijek jednu te istu igru. Sigurno ce ti prici neki decko, pozvati na ples, pocastit ce te picem, zatim ce te pozvat u svoj auto, odvest ce te doma u svoju sobu, pustit ce glazbu, prigušiti ce svijetlo, skinut ce te i baciti na krevet. Kada završiš sa njim u krevetu tada si obešcašcena, tvoj otac je obešcašcen, tvoja majka je obešcašcena i cijela naša obitelj je obešcašcena!"

Njihova kcer izade van i vrati se vrlo kasno kuci.
"Što se dogodilo?- zapitaju zabrinuto roditelji.
"Bili ste u pravu" - kaže kcer.
"Prišao mi je jadan decko, pozvao me na ples, pocastio me picem, pozvao me u svoj auto, odveo doma u svoju sobu, pustio je glazbu, prigušio je svijetlo, ali... Ja sam njega skinula i bacila na krevet. Sad je on obešcašcen, njegov otac je obešcašcen, njegova majka je obešcašcena i cijela njegova obitelj je obešcašcena!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .......bravo
amrino

Post by amrino »

mostarac wrote:

opisno - da se kao mlada dama nije odavala carima tjelesne ljubavi sa raznim muskarcima ili samo jednim primjerkom te vrste zivih bica, sto ce u prevodu reci da se brinula o svojoj cednosti i dobrom glasu kad dodje vrijeme i vakat za udaju i da se zna da je doticna djeva iz dobre i cestite kuce. Dakle po nevinoscu se podrazumjeva njena silna briga za ocuvanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta svojih organa za razmnozavanje i uspjesna odbrana tog suvereniteta od eventualnih nasrtaja i upada pojedinih dobro organizovanih i iskusnih jedinica muskog roda.
E ovo mene jarane buni...Hipoteticki receno...sta ako je doticna dama igrala, recimo neke igrice sa prijateljicom- pa je ova malo copkala dole i narusila njen teritorijalni integritet?! :?
Ili ako je od pasa nanize ocuvana- a profesionalka u pruzanju oralnog zadovoljstva muskim primjercima?! :?
Ili ako je kitovana ali ne organ za razmnozavanje?! :?

Ma joj- nista meni sad nije jasno!!! :shock: :D
mescha

Post by mescha »

encian wrote:ma vala lako je bilo ostat nevin kad se nije zabavljalo, ili jeste po par mjeseci pa hajmo se uzimat. vala malo je cudno biti s momkom 5 godina i nemati odnose. hajmo logicno, umjereno i prirodno, taman onako kako vjera nalaze. ovo je moje misljenje i ne morate me razuvjeravati.

ne nazivam ja nevine djevojke zatucanima, cak ni one koje su nevine radi vjere. odobravam svacije dok odlucuju za sebe a ne za mene. al vala sto muskarce koje traze nevinu smatram zatucanima, pa joj ne moze se izrazit.....
Valjda su nevine djevojke NETUCANE a ne ZATUCANE:)
gladna sam

Post by gladna sam »

amrino wrote:
mostarac wrote:

E ovo mene jarane buni...Hipoteticki receno...sta ako je doticna dama igrala, recimo neke igrice sa prijateljicom- pa je ova malo copkala dole i narusila njen teritorijalni integritet?! :?
Ili ako je od pasa nanize ocuvana- a profesionalka u pruzanju oralnog zadovoljstva muskim primjercima?! :?

opet ono standardno lijepljenje etiketa, ako je nije "tako", onda postoji mogucnost da je " 'vako" :roll: :roll:
hvala Bogu sto ovaj forum u sustini i ne prestavlja stvarnu sliku misljenja ljudi u ovom gradu, drzavi...sto 'no neko iznad rece
amrino

Post by amrino »

gladna sam wrote:
amrino wrote:
mostarac wrote: hos vulgarno ili onako stiski opisno :D

opet ono standardno lijepljenje etiketa, ako je nije "tako", onda postoji mogucnost da je " 'vako" :roll: :roll:
hvala Bogu sto ovaj forum u sustini i ne prestavlja stvarnu sliku misljenja ljudi u ovom gradu, drzavi...sto 'no neko iznad rece
Mozda jesi gladna ali - smisla za humor...
Bas cu na forumu da vodim OZBILJNE rasprave o NEVINOSTI...ma daaaaj :-)
Locked