Igrom slučaja to nije nešto što mislim, to je nešto čime sam se bavio. Barem u dijelu koji je vezan za Sarajevo. Situacija na terenu je bila takva da je smo neke položaje držali sa po dvije lovačke puške i par improvizovanih eksplozivnih naprava, dok bi na suprotnoj strani tog istog položaja bila dva ukopana tenka i prateći vod pješadije. Iz nekih "mističnih" razloga njihovi operativci su procjenjivali da grad brani između 10.000 i 15.000 boraca, visokog borbenog morala, odlično naoružanih i obučenih za gradsku borbu. Osim dijela koji se bavi moralom, totalna fula. Mi smo, ne računajući MUP, do podjele oružja iz Faletića, imali svega oko 2.000 komada vojnog pješadijskog naoružanja. Uz nešto malo lovačkog oružja i pištolja iz privatnih arsenala.Marilyn wrote:Stvarno misliš da nisu znali ? Sve su znali i isplanirali, ali eto nisu znali koliko oružja imamo... Pa su ih sarajevski mangupi suptilno prevarili i izlevatili...Srećom, loša procjena "snage neprijatelja" (koji smo, u ovom slučaju bili mi) je jedan od najvećih neuspjeha KOS-a u BiH
Sve u svemu, izlevatili su sami sebe jer su nasjeli na sopstvenu propagandu, u kojoj su se ratnici džihada već godinama naoružavali da ubijaju nenaoružanu srpsku nejač.