Nastavlja se strajk zdravstvenih radnika u FBIH
-
felichi
ma treba to hitno sve POHAPSITI!!!
kao moraju polumrtvima brisati guzice i bdjeti nad pacijentom i gledaj sad
- sestra hoce 800KM platu HEEEEJ SEDAMSTOTINAMARAKA!!!!!
NECUVENO!!!
a ima i gore
kao studirali 8 godina, citav zivot uce, fol rade po 100 sati sedmicno, dezuraju, i sad hoce 900KM HEEEEJ LJEKAR FUKLJO HOCE DEVET STOTINAAA!!!!! PA KO SU, STA SU?
ako su htjeli pare, bujrum - ekonomija, pravo, a ne hoce pare zato sto rade. STOKA!!!!
a vi sto vam djecu nece ljeciti, nista lagano VEC ODMAH SAKOM U GLAVU!!!
SVAKI LJEKAR I SESTRA JE VEC JEDNOM TO DOZIVJEO, DA GA UDARE ILI PONIZE, VRIJEDAJU I PLJUJU, I TO STO VI SADA RADITE IM NECE BITI NOVO,
nazalost
NECUVENO!!!
a ima i gore
kao studirali 8 godina, citav zivot uce, fol rade po 100 sati sedmicno, dezuraju, i sad hoce 900KM HEEEEJ LJEKAR FUKLJO HOCE DEVET STOTINAAA!!!!! PA KO SU, STA SU?
ako su htjeli pare, bujrum - ekonomija, pravo, a ne hoce pare zato sto rade. STOKA!!!!
SVAKI LJEKAR I SESTRA JE VEC JEDNOM TO DOZIVJEO, DA GA UDARE ILI PONIZE, VRIJEDAJU I PLJUJU, I TO STO VI SADA RADITE IM NECE BITI NOVO,
nazalost
-
Hierarchia
Mislim da se teoretiziranjem ne postize puno toga. I mene konkretna imena jako zanimaju, radi mene same i meni dragih osoba. Radi toga sto cu to ime i prezime izbjegavati u sirokom luku ako imam mogucnost da to ucinim.tempora wrote:Mislim da malo postajete prepotentni, ako ne i bezobrazni! Svima nam je vec odavno jasno, da postoji nepisano pravilo kako se pripazi ljekar ( i bez da izgovori cifru!otherside wrote:Ma kako cete nekoga prijaviti kad ni na forumu niste u stanju prozvati nekoga ko uzima novac? Ne kontam fakat...) da bi tretman bio sto bolji.I to nije samo problem prakse pacijenata -vec i nepisano pravilo ljekara!
Tempora, problem jeste to sto je mito moguce u oblasti javnog zdravstva, gdje svi IMAJU ISTI NOVAC ma kako se odnose prema pacijentu.
Prakticno - doktorica X ce imati istu platu, iako je neljubazna, bezobrazna, ocekuje mito i daje pogresne dijagnoze, kao i doktorica Y koja je ljubazna, susretljiva, spremna pomoci, ne ocekuje nista osim svoje redovne plate.
To je kod nas - tako i ostat ce tako jer je greska u zdravstvenom sistemu i nacinu na koji je koncipiran.
Ako bi bilo vise konkurencije, onda bi na povrsinu isplivale sve nestručnosti, frustracije, neljubaznost pojedinih doktora kojima jos ne znamo imena. Doktorica Y bi uspjela i vise zaradjivala od doktorice X koja vise ne bi imala pacijenata.
Zivimo u takvom vremenu gdje je to jedino tako moguce. Mada, ne vjerujem da je odnos ljekara i prije rata bio strasno drugaciji. Ljekari su uvijek za nas bili nedodirljiva bozanstva, kojim se ne smijes suprotstaviti. Cak nisi smio ni pitati detalje sta ti je, samo dadne komentar i napise dijagnozu, a ti poslusno izadjes iz bolnice.
A sto je chumchumba rekao, dobro je da smo zdravi kakvih sve novopecenih ljekara ima. Jos je neko prokomentirao da nam se kuku kad poumiru stari ljekari. Bojim se da je upravu. Ko zna kako se zavrsava medicina nakon '92. godine.
-
Hierarchia
Ovo je slucaj za pohvalu - odbijanje mita (ako je to uopce mito, Bajadera je vec simbolicni poklon). Je li doktor bio privatnik ili nije?kaokakao wrote:ja nikada nisam nijednom doktoru dala lovu, sem privatniku...otherside wrote:Ma kako cete nekoga prijaviti kad ni na forumu niste u stanju prozvati nekoga ko uzima novac? Ne kontam fakat...![]()
jesam jednom odnijela Bajaderu, primio me bez uputnice...... nije je htio uzeti pa ja dala sestri da mu da...
Mislim da postoji zakon o tome koliko se smije uzeti kao poklon, kolika je vrijednost, dakle, poklona koji doktor smije primiti od pacijenta. To stoji negdje u zakonu. Kojeg se ocito ne drze ni pacijenti, ni doktori. Stare dobre navike i obicaji...
- arctic
Treba li ih strijeljati?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4834954.stm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5207048.stm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4834954.stm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5207048.stm
-
senada
....ovdje nekolicina izlobiranih mozda 'dobro' svira pod ovdje, tu i tamo necijom dirigentskom palicom a vecina raje jos bolje igra...tj.prilicno dobro nasjeda....
...mozda neki lobiji za pocetak imaju zadatak za pocetak unistiti sarajevsku sarajku gradonacelnicu .... a potom senku dinarevic i njenog direktora bosanca i hercegovca......mozda se radi o pokusajima sjebavanja na najmonstruozniji nacin obrazovane sarajevske i bosanskohercegovacke elite
... neko bi sva ova desavanja mogao protumaciti da neko monstruoznim metodama na morbidan nacin pokusava odraditi sjecu vodecih bh i sarajevskih glava.....
...mozda neki lobiji za pocetak imaju zadatak za pocetak unistiti sarajevsku sarajku gradonacelnicu .... a potom senku dinarevic i njenog direktora bosanca i hercegovca......mozda se radi o pokusajima sjebavanja na najmonstruozniji nacin obrazovane sarajevske i bosanskohercegovacke elite
... neko bi sva ova desavanja mogao protumaciti da neko monstruoznim metodama na morbidan nacin pokusava odraditi sjecu vodecih bh i sarajevskih glava.....
Last edited by senada on 05/05/2007 21:10, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
Pusti se ironije i priglupih komentara.felichi wrote:ma treba to hitno sve POHAPSITI!!!
NECUVENO!!!
a ima i gore
nazalost
Ne interesuje me kolike ce ljekari i sestre imati plate, neka imaju u milion maraka mjesecno ako treba, ali me interesuje zdravlje moga djeteta.
A ovo sto oni rade i sto pacijenti ispastaju zbog njihovog strajka, to je veoma neprofesionalno i neozbiljno sa njihove strane.
DA, SAKOM U GLAVU AKO NAM NECE LIJECITI DJECU!
JOK, JOS BOLJE DA DODJEM SA KALASHOM PA MU SASPEM RAFAL U KOLJENA AKO MOM DJETETU BUDE NESTO ZBOG NJEGOVOG STRAJKA!
PA DA VIDIMO KO JE UPRAVU???!!!
Imas li problem sa tim?
-
senada
ja bih smijenila samo gro medicinskih sestara ne radi inkasantskih djelatnosti nego radi neukosti, nepismenosti, profesionalnog i svakog drugog neznanja..... .....najbolje cijelu temu prouciti, izanalizirati od ovog do prvog posta, na to nadovezati rapidnu smrtnost beba, pozar u domu i naprasno otkrivanje korupcije u zdravstvu, pa donijeti konacan 'privremeni' zakljucak, kome neizostavno treba uvrstiti i srebrenicko satorsko naselje u sarajevu sa slikom vile u vogosci nacelnika srebrenice abdurahmana malkica... a sve (osim vile a koja ima veze sa satorskim naseljem) se desilo slucajno skoro istovremeno..... cudno.
- chuchumbamayumbe
Ja bas i nemam losih iskustava sa doktorima, vjerovatno zato sto rijetko koristim njihove usluge, hvala Bogu.mAAm wrote:da li vi imate primjedbe, samo na doktore i tehnicare, koje rade u javnim ustanovama?
Ali imam veliku primjedbu na ovakav vid strajka, sto sam u prethodnim postovima i naglasio, jebavajuci im majku!
A imao sam losa iskustva vise puta sa laboratorijom na Ilidzi, tj sa osobljem koje tamo radi. Ima nekakav vazda nadrkani metuzalem, kojemu sam ja izgleda kriv kada dodjem da izvadim nalaze, pa se svake godine istrese na mene, a ja na njega, onako fino, ko dva gospodina. Nadam se da ga iduce godine necu morati slusati.
A o (ne)higijeni, ne(sterilizaciji), o prljavstini i oronulosti vecine nasih domova zdravlja ne vrijedi trositi rijeci.
Beba morala da uradi nalaze krvi u Kumrovcu, dolazi krava sa rukavicama na kojima je skorena krv! Ona izgleda stiti samo sebe, a za pacijente je zaboli patka? Zena je fino zamolila da stavi nove rukavice pa da onda dotice dijete. O pranju ruku, pusenju, neljubaznosti i generalnoj nadrkanosti vecine osoblja necu ni da govorim. Ona kada joj dodjes na salter, ili ce se okrenuti, ili nece, uglavnom pricaju sta ce danas jesti i sakupljaju pare za burek ili cevape, a pacijenti su na zadnjem redu.
Kazem, nemam losih iskustava sa placanjem doktorima i slicno, ali ovo ostalo je odron, nazalost.
-
senada
sa ilidzom nisam upoznata ali me zivo zanima ko je koga danas vratio sa kemoterapije?chuchumbamayumbe wrote:Ja bas i nemam losih iskustava sa doktorima, vjerovatno zato sto rijetko koristim njihove usluge, hvala Bogu.mAAm wrote:da li vi imate primjedbe, samo na doktore i tehnicare, koje rade u javnim ustanovama?
Ali imam veliku primjedbu na ovakav vid strajka, sto sam u prethodnim postovima i naglasio, jebavajuci im majku!
A imao sam losa iskustva vise puta sa laboratorijom na Ilidzi, tj sa osobljem koje tamo radi. Ima nekakav vazda nadrkani metuzalem, kojemu sam ja izgleda kriv kada dodjem da izvadim nalaze, pa se svake godine istrese na mene, a ja na njega, onako fino, ko dva gospodina. Nadam se da ga iduce godine necu morati slusati.
A o (ne)higijeni, ne(sterilizaciji), o prljavstini i oronulosti vecine nasih domova zdravlja ne vrijedi trositi rijeci.
Beba morala da uradi nalaze krvi u Kumrovcu, dolazi krava sa rukavicama na kojima je skorena krv! Ona izgleda stiti samo sebe, a za pacijente je zaboli patka? Zena je fino zamolila da stavi nove rukavice pa da onda dotice dijete. O pranju ruku, pusenju, neljubaznosti i generalnoj nadrkanosti vecine osoblja necu ni da govorim. Ona kada joj dodjes na salter, ili ce se okrenuti, ili nece, uglavnom pricaju sta ce danas jesti i sakupljaju pare za burek ili cevape, a pacijenti su na zadnjem redu.
Kazem, nemam losih iskustava sa placanjem doktorima i slicno, ali ovo ostalo je odron, nazalost.
-
mAAm
pa oni strajkuju i zbog ovih problema koje si naveo...chuchumbamayumbe wrote:Ja bas i nemam losih iskustava sa doktorima, vjerovatno zato sto rijetko koristim njihove usluge, hvala Bogu.mAAm wrote:da li vi imate primjedbe, samo na doktore i tehnicare, koje rade u javnim ustanovama?
-
senada
ko je i koga vratio sa kemoterapije?chuchumbamayumbe wrote:LJUDE VRACAKU SA KEMOTERAPIJE JER KAZU DA TO NIJE HITAN SLUCAJ I DA MOZE SACEKATI.
NASOJ BEBI OD 7 MJESECI NE ZELE DA DAJU VAKCINU, KAZU DA MOZE CEKATI.
JEBEM IM SVE LOPOVSKO!
Obzirom da se radi o pitanju zivota i smrti, za ovakve informacije mora/ju snositi odgovornost neodgovorni.
Dakle ko i koga?
PS.Ubuduce sve informacije su mahalanje i trac ako nema bilo kakve vrste dokaza o nedjelu i bilo kakav info o pociniteljima nedjela.
Last edited by senada on 05/05/2007 21:58, edited 1 time in total.
-
Danko_Bananko
Vjeruj mi da je to bilo bilo namijenjeno za danas, da joj nisu dali. Malo sam terso, pa nisam htio ici dok jos jednom ne pokusa, da bezveze sebi belaj ne napravim, ali danas se ne bi nimalo ustrucavao.GandalfSivi wrote:Savjet za slijedeci put. Zenu pod jednu ruku, paliJu u drugu i lagano kod doktora...Danko_Bananko wrote:Zena mi je trudna, i prije par dana, majmuni joj nisu htjeli dati uputnicu za vadjenje krvi.
Jucer je opet otisla, i bila malo ostrija, te zaprijetila da ce u slucaju kakvih problema, njih licno smatrati odgovornim, i poduzeti potrebne korake, pa su joj napisali uputnicu.
Inace, da nisu, zaista ne znam sta bih napravio, ali vjerujem da bi makar u lokalnim novinama, u crnoj kronici izasao.
- chuchumbamayumbe
Strajkuju zbog cijene bureka i cevapa? Ili sto im je tesko oprati ruke, ili promijeniti rukavice? Je li zbog toga strajkuju? Svaki doktor sa klinickog ima vikendicu, puni su ko brod, vozaju dobra auta, djeca su im zbrinuta... Neka se buni zdravstvo zbog toga.mAAm wrote:pa oni strajkuju i zbog ovih problema koje si naveo...chuchumbamayumbe wrote:Ja bas i nemam losih iskustava sa doktorima, vjerovatno zato sto rijetko koristim njihove usluge, hvala Bogu.mAAm wrote:da li vi imate primjedbe, samo na doktore i tehnicare, koje rade u javnim ustanovama?
Na kraju krajeva, ne interesuje me zasto strajkuju vec zasto moja beba ne moze da dobije vakcinu vec nekoliko sedmica, a ko zna i kada ce moci? JE LI TAKO TREBA?
A smijem se kladiti u zivot da ko ima vezu i stelu, poznanstvo, nema problema da vakcinise svoje dijete, jel tako? I sta ja sada da radim?
Pa procitaj temu od pocetka do kraja i vidi zasto su raja ljuta i kivna.
Je li ja to nesto lazem kada ovo govorim?
- chuchumbamayumbe
Od moje komsinice sa vikendice, Nene, njenu prvu prijateljicu. Ne znam kako se zove ta njena prijateljica.senada wrote:ko je i koga vratio sa kemoterapije?chuchumbamayumbe wrote:LJUDE VRACAKU SA KEMOTERAPIJE JER KAZU DA TO NIJE HITAN SLUCAJ I DA MOZE SACEKATI.
JEBEM IM SVE LOPOVSKO!
Eto.
Hosh da zovemo SIPU sada da istrazuje???
-
senada
Uz duzno postovanje i empatiju prema zrtvama, i postovanje prema SIPI, ipak ne treba niti moze samo sama SIPA biti ukljucena u ove dogadjaje opasne po zivote ljudi (uvijek imaju popovi nnad popovima) - trebamo i mi kao gradjani kada nesto tvrdimo priloziti validan argument ili tacno mjesto (odjel) dogadjaja a imena se vrlo lako daju provjeriti, od strane nadleznih organa.chuchumbamayumbe wrote:Od moje komsinice sa vikendice, Nene, njenu prvu prijateljicu. Ne znam kako se zove ta njena prijateljica.senada wrote:ko je i koga vratio sa kemoterapije?chuchumbamayumbe wrote:LJUDE VRACAKU SA KEMOTERAPIJE JER KAZU DA TO NIJE HITAN SLUCAJ I DA MOZE SACEKATI.
JEBEM IM SVE LOPOVSKO!
Eto.
- chuchumbamayumbe
Pa eto, sta sada da ja radim...senada wrote:Uz duzno postovanje i empatiju prema zrtvama, a onda i prema SIPI, ipak ne treba niti moze samo SIPA biti ukljucena u ove dogadjaje opasne po zivote ljudi (uvijek imaju popovi nnad popovima) - trebamo i mi kao gradjani kada nesto tvrdimo priloziti validan argument ili tacno mjesto (odjel) dogadjaja a imena se vrlo lako daju provjeriti, od strane nadleznih organa.chuchumbamayumbe wrote:Od moje komsinice sa vikendice, Nene, njenu prvu prijateljicu. Ne znam kako se zove ta njena prijateljica.senada wrote: ko je i koga vratio sa kemoterapije?
Eto.
Zaboli me briga.
Jebote, pokradose drzavu, opljackase sve sto imamo, revizorska komisija dobije otlaze zato sto otkriju nenamjensko trosenje para (pljacku) predsjednistva, parlamenta, svih ministarstava...
I kome da prijavis ovakve stvari?
Nikome, kada je sve trulo, korumpirano i smrdi, od glave do dna, od predsjednistva (cast Komsicu), preko parlamenta, policije, sudstva, ministara, sekretarica, opstina, mjesnih zajednica, sve je trulo i smrdi na pokvarenu ribu!
Izvinite na mom bijesu, ali ja ne znam sta drugo da kaem ili uradim? Da se zapalim iz nekog protesta, ne vodi nicemu...Da pobijem dvojicu, trojicu...ostade ih jos puno...MA SRANJE OPŠTE, neka nam je Bog na pomoći svima!
- 8. sekretar SKOJ-a
Da li je neko pitao za imena liječnika koji su primali mito?
Evo ovdje: http://www.cin.ba/Stories/P1_Healthcare/?cid=391,2,1
-
Hierarchia
Bračni par Demirović koji očekuju drugo dijete nisu se pokajali zbog odluke da podignu prijavu protiv dr.Lagumdžije. Još uvijek oplakuju smrt svog prvorođenog djeteta i kažu da bi isto uradili da se nađu u sličnoj situaciji.
Džaferović također nije promijenila mišljenje. "Dobio je što je tražio", kaže ona za doktora kojem se obratila za pomoć ubrzo nakon silaska sa Jekovca gdje je pomišljala da okonča svoje muke skokom u provaliju.
Iz TI-ja poručuju da bi više građana treba slijediti njihov primjer. "Na taj način ne pomažu samo sebi i članovima svojih obitelji, nego i cijelom društvu", zaključuje Blagovčanin.
Sekretar, hvala na linku.
Džaferović također nije promijenila mišljenje. "Dobio je što je tražio", kaže ona za doktora kojem se obratila za pomoć ubrzo nakon silaska sa Jekovca gdje je pomišljala da okonča svoje muke skokom u provaliju.
Iz TI-ja poručuju da bi više građana treba slijediti njihov primjer. "Na taj način ne pomažu samo sebi i članovima svojih obitelji, nego i cijelom društvu", zaključuje Blagovčanin.
Sekretar, hvala na linku.
-
amrino
"On kao čovjek nije loš", kaže Kapo i dodaje da vjeruje da je Remzija Džaferović pogrešno razumjela doktora kada joj je rekao: "Lutko moja, takva vrsta zahvata se radi tu i tu i košta toliko i toliko."8. sekretar SKOJ-a wrote:Da li je neko pitao za imena liječnika koji su primali mito?
Dr. Bećir Heljić, predsjednik Ljekarske komore Kantona Sarajevo, smatra da pacijenti često imaju pretjerane zahtjeve i prevelika očekivanja od svojih ljekara
Na korupciju u zdravstvu odnosi se oko 20 posto od 4.500 anonimnih prijava koje su, prema riječima portparola TI-ja Srđana Blagovčanina, pristigle od februara 2004. godine do septembra 2005. godine na njihovu besplatnu telefonsku liniju u BiH.
I...sta je s tih 20 % prijavljenih?!
I skoro godinu dana nakon što se suočio sa prvim optužbama, dr. Zijad Lagumdžija svakodnevno dolazi na posao.
Ma ne mogu dalje....
- van Basten
Ovo je ubjedljivo najjači post na cijeloj temi, u par rečenica sve je rečeno.Ali_G wrote:Preletih temu i sve postove i ne vidjeh da je iko napisao stvarni razlog strajka. AKo to kome nije poznati, trazi se izjednacavanje plata na nivou federacije. Specijalista u Travniku recimo ima platu oko 800 maraka, u Sarajevu preko 1500. To o razlozima strajka. Ako neko misli da je u redu da doktor ima platu od 800, a portir i cistacia u telekomu, fds imaju po 1500....
Dalje, zivo me interesuje koji to doktor u Sarajevu, nek ima platu od 2000 maraka, moze sebi priustit skupocjena ljetovanja, zimovanja, skupe automobile itd itd. Prodjite malo parkingom i krugom bolnice pa vidite sta ljudi vozaju. Nije frka, ima budzovana, bice ih uvijek, al u prosjeku doktorsko zanimanje danas obezbjedjava prosjecan zivot.
Trece, niko doktore nije tjerao da upisu medicinu, svi su znali sta ih ceka, da je naporno, stresno, odgovorno, e pa onda je logicno da se ima i odgovarajuca naknada za sve to. Ako se sudiji moze dati plata od 5000 da bi se sacuvao od mita (koji svakako primaju, al glavno je reci da doktor prima) sto se onda ne bi dalo i doktoru.
Konstantno se kroz citavu temu javlja par likova koji su ogorceni radom ljekara na klinicko centru, i citavo se zdravstvo gleda kroz njih. Kad se desi nesto lose onda se generalizuje, a kad je dobro, e onda je to pojedinac.
Još se mogu složiti da sam za razdvajanje državne od privatne prakse i napomenuti kako se štrajkom ne traži povećanje doprinosa od raje, nego korištenje već uplaćenih doprinosa na poboljšanje zdravstva, uključujući i plate radnicima.
Sve ostalo, generalizacija kroz lične primjere ili primjere komšinica, liječenje frustracija na tastaturi i sl... nije vrijedno spomena
- chuchumbamayumbe
De ba, kakvo lijecenje frustracija???van Basten wrote:Ovo je ubjedljivo najjači post na cijeloj temi, u par rečenica sve je rečeno.Ali_G wrote:Preletih temu i sve postove i ne vidjeh da je iko napisao stvarni razlog strajka. AKo to kome nije poznati, trazi se izjednacavanje plata na nivou federacije. Specijalista u Travniku recimo ima platu oko 800 maraka, u Sarajevu preko 1500. To o razlozima strajka. Ako neko misli da je u redu da doktor ima platu od 800, a portir i cistacia u telekomu, fds imaju po 1500....
Dalje, zivo me interesuje koji to doktor u Sarajevu, nek ima platu od 2000 maraka, moze sebi priustit skupocjena ljetovanja, zimovanja, skupe automobile itd itd. Prodjite malo parkingom i krugom bolnice pa vidite sta ljudi vozaju. Nije frka, ima budzovana, bice ih uvijek, al u prosjeku doktorsko zanimanje danas obezbjedjava prosjecan zivot.
Trece, niko doktore nije tjerao da upisu medicinu, svi su znali sta ih ceka, da je naporno, stresno, odgovorno, e pa onda je logicno da se ima i odgovarajuca naknada za sve to. Ako se sudiji moze dati plata od 5000 da bi se sacuvao od mita (koji svakako primaju, al glavno je reci da doktor prima) sto se onda ne bi dalo i doktoru.
Konstantno se kroz citavu temu javlja par likova koji su ogorceni radom ljekara na klinicko centru, i citavo se zdravstvo gleda kroz njih. Kad se desi nesto lose onda se generalizuje, a kad je dobro, e onda je to pojedinac.
Još se mogu složiti da sam za razdvajanje državne od privatne prakse i napomenuti kako se štrajkom ne traži povećanje doprinosa od raje, nego korištenje već uplaćenih doprinosa na poboljšanje zdravstva, uključujući i plate radnicima.
Sve ostalo, generalizacija kroz lične primjere ili primjere komšinica, liječenje frustracija na tastaturi i sl... nije vrijedno spomena
Je li frustracija ako ja placam doprinose za zdravstvo redovno, i odem da se lijecim i oni kazu ne moze, strajk? A ne moze ni moje dijete da primi vakcinu? I ti to nazivas lijecenjem frustracija? Da Bog da ti ne dosao u situaciju da ti zatreba njohova pomoc, a da te hladno odjebu zbog strajka.
Procitaj moje postove, postove drugih ljudi i razmisli o cemu se tu govori, pa onda izvlaci zakljucke. A ne ovako da bubaš bezze!
-
_BosanaC
Doprinosi se lagano naplacuju i dalje, doktori svoje frustracije lijece na onima koji im i daju plate, dok oni zbog kojih fol strajkuju djecu lijece kod istih tih doktora - privatno, naravno.chuchumbamayumbe wrote:De ba, kakvo lijecenje frustracija???van Basten wrote:Ovo je ubjedljivo najjači post na cijeloj temi, u par rečenica sve je rečeno.Ali_G wrote:Preletih temu i sve postove i ne vidjeh da je iko napisao stvarni razlog strajka. AKo to kome nije poznati, trazi se izjednacavanje plata na nivou federacije. Specijalista u Travniku recimo ima platu oko 800 maraka, u Sarajevu preko 1500. To o razlozima strajka. Ako neko misli da je u redu da doktor ima platu od 800, a portir i cistacia u telekomu, fds imaju po 1500....
Je li frustracija ako ja placam doprinose za zdravstvo redovno, i odem da se lijecim i oni kazu ne moze, strajk? A ne moze ni moje dijete da primi vakcinu? I ti to nazivas lijecenjem frustracija? Da Bog da ti ne dosao u situaciju da ti zatreba njohova pomoc, a da te hladno odjebu zbog strajka.
Procitaj moje postove, postove drugih ljudi i razmisli o cemu se tu govori, pa onda izvlaci zakljucke. A ne ovako da bubaš bezze!