Denis Latin - NOVINAR!!!!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

kub lajkan wrote: Ne znam da je iko napisao da se emisija "Slikom na sliku" mogla gledati na TV Sarajevo.

Drugo, ne vidim da je, osim mene, Latina iko ovdje eksplicite nazvao "notornim ustasom". Zaista cijenim drugacije misljenje, i to je u redu. Cak ga i opravdavam. Jer, kao sto ja svoje misljenje zasnivam na cuo-vidio-dozivio, tako isto i onaj ko misli drugacije od mene svoje misljenje gradi na svom cuo-vidio-dozivio. A posto nam se to CVD bitno razlikuje, onda je sasvim u redu da nam se i misljenje razlikuje.

Medjutim, i da vi svi tvrdite da Latin devedesetdruge nije bio "notorni ustasa" ja svoje misljenje ne bih promijenio. Iz jednostavnog razloga sto je moje sjecanje jace od svega onog sto ce neko drugi misliti o ovoj temi...

Da se razumijemo, to nema apsolutno nikakve veze sta ja mislim o Hrvatima. Kako domacim, tako i "inostranim"... :D
Oduvijek sam zivio u uvjerenju da narodi na nasim prostorima trebaju zivjeti skupa. Cak i kad mi se devedesettrece godine, u jeku najzescih sukoba Armije BiH i HVO/HV-a, jedan "nas" papak s puskom u ruci, unio u facu i nezgodno povisenim tonom me pitao "ti i dalje mislis da mi trebamo zivjeti skupa???", nisam promijenio misljenje. Tako ga necu promijeniti ni o Denisu Latinu.

S druge strane, ko je to danas "notorni ustasa"? Pa to danas vise nije ni Anto Djapic. Nije ni Rojs. Nije niko. Oni su danas moderni, proevropski borci za ljudska prava. Uostalom, kao i Latin. Tako stvari danas stoje... za one koji se ne sjecaju proslosti...
pazi. Tebi niko ne osporava tvoju percepciju ratnog izvjestaca Denisa Latina, ali imam dojam da tvoje iskustvo posebno emocionalizira tvoju percepciju i to nije nista neobicno. I meni je prvo bio sok kada se Markovicev reformista Todor Dutina nasao na Srni kao urednik, a poslije toga mi je jos veci sok bio kada se nasao na mjestu ambasadora BiH u Zenevi ... one iste "bivse" BiH po kojoj je gadjao iz svih medijskih oruzja. Meni je zanimljivo da se Denis do sada nije nikada nalazio u diskusijama u kojima se spominju Djapic i Rojs. Pricalo se da je vrlo, vrlo blizak HNS-u i Vesni Pusic
in33sa

Post by in33sa »

Stvarno se tu svakakvih gluposti moze procitati, sto bi se reklo papir trpi svasta.

Sad je mana i sto su jugoarmiju zvali "srbocetnicka soldateska". Takvo nesto im moze zamjeriti samo mentalni sklop koji je u to isto vrijeme u sred Sarajeva navijao za JNA koja samo brani narod i Jugoslaviju.

Meni se cini da ipak nije Latin taj koji je prespavao period `91-`95.
SE7EN

Post by SE7EN »

in33sa wrote:Stvarno se tu svakakvih gluposti moze procitati, sto bi se reklo papir trpi svasta.

Sad je mana i sto su jugoarmiju zvali "srbocetnicka soldateska". Takvo nesto im moze zamjeriti samo mentalni sklop koji je u to isto vrijeme u sred Sarajeva navijao za JNA koja samo brani narod i Jugoslaviju.

Meni se cini da ipak nije Latin taj koji je prespavao period `91-`95.
Ali ti to ne razumijes .Ti ne vidis dalje od vlastitog nosa .Ti nista ne vidis .Niti cujes , niti koristis vijuge.Ili si cetnik ili si Srbin .To nije isto .Kako nista ama bas nista ne vidis .Kako bi bilo da je u vrijeme agresije i napada na Vakuf , Mostar ...Stolac . Prozor ....televzija BiH izvjestavala da hrvatskoustaska soladetska rusi i pali i ubija sve pred sobom .Pitam ja tebe kako bi se osjecao i ti i svaki drugi posteni Hrvat koji je protiv toga da Hrvatska napadne Bosnu i da srusi dzamije i Stari Most i bosanske muslimane odvede u Dretelje i Heliodrome i ine logore .....ha ...hoces li ti konacno poceti upalcaviti pare na moj konto jer te vac danima ucim da koristis mozak i logiku koju ti je dao Bog kao i meni i svakom drugom .
Iskoci iz mozga Franje Tudjmana .Srbocetnicka soldateska je njegov termin koji se morao koristiti na HTV , a taj isti F.T. je sa Slobom i Koljevicem i Karadjicem non stop i stop -non razgovarao kako podijeliti i unistiti Bosnu .
Kliker radi ????? Ili ne radi !!!!!!!!!!!!!
Jara

Post by Jara »

basta sljezove boje wrote:
zico wrote:Pročitaj radije ovo...
http://www.slobodnadalmacija.hr/20070510/novosti02.asp

Snimka je autentična

— Snimka je autentična, i u to vrijeme nije zaista bilo nikakvih paleža. Ja sam se raspitivao kakav je to dim i pošto sam dobio informacije da nije od borbenog djelovanja, tako sam i izvijestio. Da sam osobno vidio palež, to bih i javio.
Mislim da ljudi znaju kakve sam emisije radio nakon Oluje i bio sam jedan od prvih u zemlji koji je, čim sam saznao za ta nedjela, progovorio o zločinima nad Srbima u tzv. Krajini. Ne moram podsjećati da me nakon tih emisija čuvala policija - govori Denis Latin, zaključujući da ga ponovno oživljavanje snimki iz rata nimalo ne uzbuđuje.

Latin uopće nije bio na terenu u tom trenutku...
tesko je danas ocjenjivati rad Denisa Latina u ratu, jer su njegovi prilozi izvuceni iz konteksta vremena i prostora.
Vidim da je cijeli forum gledao "Slikom na sliku", emisiju koje se uopce ne sjecam da se ikada mogla gledati na TV Sarajevo. Vjerojatno su bili izbjeglice u istoj toj Hrvatskoj kojoj danas zamjeraju da nije izvjestavala o srpskim zrtvama u sred rata. Cudi me sto nisu zvali HRT i protestirali. Nesto se ne sjecam da je na sarajevskoj TV bio ijedan prilog o Cacinim ubistvima i silovanjima u Sarajevu za vrijeme rata. Cudno mi je sto se tek danas govori o Denisu Latinu kao "notornom ustasi". Bit ce da ima i zavisti iza svega. Denis ima mjesecnu placu od 30 hiljada kuna, a za odjecu dobiva 7 hiljada po emisiji. I to ono sto je javno
U Sarajevu se mogao primati "zemaljski signal" kiseljačke TV KISS koja je prenosila program HRT-a. I moglo se gledati kad je bilo struje, istina rijetko, ali se moglo. Neko od ovdasnjih novinara (Oslobođenja) prozva emisiju "Plikom na plik" :lol: .
Sjecam se Merlica, Kopljara i Ladisica da su vodili "Slikom..." ( najbolji bio Merlić ali ni ova dvojica nisu bili loši) ali Latina ne...mozda nije bilo struje kad je on vodio. Ali ga se sjecam iz druge emisije ( kako li se zvala, da nije tadašnja Latinica?) - bio je , najblaže rečeno, antipatičan, zapjenio bi u Hloverkinom stilu dok je razgovarao s gostima, kao "notorni" promotor tuđmanovske i pravaške politike ... Sad se okren'o za 180 stepeni. Latinicu kao da vodi sasvim drugi covjek, neke emisije su izvanredne.
Ne mogu reci da je notorni ustasa, sta god to znacilo...ali da je prevrtljivac, jeste.
Merlic sad isti k'o onda. :thumbup:
in33sa

Post by in33sa »

Se7en, ja na takva pitanja (na koje sam sebi dajes odgovor, toliko si parlametaran inace) ne dajem odgovore.

Tvoje poredjenje jednog Sljivancanina sa bilo kojim hrvatskim oficirom je dno dna. Zasto jednostavno otvoreno ne kazes mrzim Hrvate i da zavrsimo pricu. Jer smijesan si ovako.

Ja ipak nisam zaboravio ko je spasio (direktno ili indirektno, apsolutno nebitno) Bihac i Cazin od sudbine Srebrenice, niti sam zaboravio preko cijeg smo teritorija izvlacili civile `92. niti sam zaboravio sa koje strane je prva pomoc dosla. Cisto vezano za paralele izmedju cetnika i ustasa. Sa te srbocetnicke strane nije doslo nista drugo osim smrti, granata, koljaca, a sa ove druge ipak jeste mnogo toga dobroga.
To sto si ti i slicni tebi kratkog pamcenja, to me apsolutno ne zanima. Samo ti pali svoje klikere, gdje god da ih palis.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ne znam je li Se7en Talicni Tom, ali im je retorika ista. Tema je Denis Latin, a ne oficiri. Sudeci po prilozima kub lajkana i Jare postojali su novinari koji su vise zasluzili navedeno priznanje od Denisa. Spomenuti su Merlic, Kopljar, Ladisic ...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Post Reply