Moderator: anex

i jutros oko 7.45 je bila na ovom parkingu...smrznuta i gladna...na brzinu je smazala dva sendvica ali kako nista nista drugo u blizini nije radilo, nisam imao sta vise da joj dam...holowey wrote:Danas oko 16.30 na parkingu Konzuma u Rajlovcu primjecena jedna dalmatinerka. Imala je povodac ali je bila sva isprepadana tako da pretpostavljam da je pobjegla nekome. Nakon par minuta pricanja i ubjedjivanja, prisla mi je da je pomazim, ali se vidjelo da je u velikom strahu jer je strasno drhtala, unezvijereno gledala okolo, i trzala se na svaki zvuk. Pokusao sam da je namamim da udje u auto ali je oko auta obilazila u sirokom luku. Nisam htio da pokusavam "na silu" da je ubacujem u auto, pa ako je neko prepozna, neka je potrazi u Rajlovcu, na parkingu Konzuma.

Ih znaš ti odkada je taj pas tusajosarajlija wrote:U parku kod džamije iza Dva ribara, u blizini picerije Galia, nalazi se smeđi lovački pas bez ogrlice.
Pas izgleda njegovan i zbog plemenite pasmine sasvim sigurno je izgubljen.
Otprilike ima glavu kao na slikama ispod
Sobzirom da se u parku igra nekolicina romske djece, treba požuriti kako ga ne bi odveli.
holowey wrote:damica je nasla privremenu dekicu na kojoj ce spavati![]()
bilo kakve informacije o pravim vlasnicima dobro dosle...
izrazito je umiljata, naucena redu, zna sama da trazi vode (propne se na sudoper), zna sama da trazi da ide vani piskiti, jako voli da se valja po tepihu, i voli da zaspe tako sto stavi glavu nekome u krilo
![]()
metodom pokusaja i pogreske, skontali smo da se odaziva na "kiki".... mozda joj je to i ime, ko zna, ali eto jos jedna informacija koja bi mogla pomoci da se nadju pravi vlasnici...
do mene je, zaboravih javiti novost da je u petak ova curica nasla svoj novi dom.... pravi vlasnici se nisu javili, ali se nasla dobra dusa da joj pruzi stalni dom...arcibaldova wrote:holowey wrote:damica je nasla privremenu dekicu na kojoj ce spavati![]()
bilo kakve informacije o pravim vlasnicima dobro dosle...
izrazito je umiljata, naucena redu, zna sama da trazi vode (propne se na sudoper), zna sama da trazi da ide vani piskiti, jako voli da se valja po tepihu, i voli da zaspe tako sto stavi glavu nekome u krilo
![]()
metodom pokusaja i pogreske, skontali smo da se odaziva na "kiki".... mozda joj je to i ime, ko zna, ali eto jos jedna informacija koja bi mogla pomoci da se nadju pravi vlasnici...
Sta bi sa tim psom ? jel udomljen ?
Tražite ga naveče kad se malo sve stiša i zovite ga onako kako je navikao.Kad čuje vaš poznat glas možda će doći.Nemojte da vam bude ofirno da se derete po komšiluku.Bitno je da ga nađete..LANANA wrote:MOLIM SVE KOJI ZNAJU NESTO PAMETNO DA MI PREDLOZE ILI POSAVJETUJU.
MOJ KUCNI MACAK,NEKASTRIRAN,VEC 5 DANA JE NESTAO.PRVO I DRUGI DAN JE VIĐEN U BLIZINI,A TRECI DAN JE VIĐEN NAVEČE.KADA SMO MU PROBALI PRICI ON JE POBJEGAO.NIJE VIĐEN VEC 3 DANA.SVE VIJESTI IZ KOMSILUKA SU DA SE TAKAV MACAK MOTAO PO KROVU GARAZA U BLIZINI I DA GA JE NAPAO VELIKI MACAK.ON JE INAČE JAKO PLAŠLJIV STO JE I RAZUMLJIVO JER NIKADA NIJE IZLAZIO VAN.STAR JE 3 GODINE.POLIJEPILI SMO PLAKATE SA SLIKOM I BROJEM TELEFONA I OBAVJESTILI SAV DOBRONAMJERAN KOMŠILUK.BRINE ME ŠTO GA VEĆ DUGO NIKO NIJE VIDIO.
AKO JE IKO IKADA IMAO OVAKAV SLUČAJ ILI IMA PAMETAN SAVJET NEKA NAPIŠE.SVAKI DAN MI JE SVE TEŽE.
imao sam slican problem sa nesterilisanom zenkom koja je otprilike u ovo doba godine odlucila da po prvi put izadje iz stana i potrazi sebi muza... pet dana ni traga ni glasa od nje, polijepio po komsiluku postere sa slikom i kontaktom i cekao...niko mi se nije javio ali je onda jedno vece ona pocela da mjauce ispod balkona... kako je sama otisla, tako se i sama vratila... trudna, naravnoLANANA wrote:MOLIM SVE KOJI ZNAJU NESTO PAMETNO DA MI PREDLOZE ILI POSAVJETUJU.
MOJ KUCNI MACAK,NEKASTRIRAN,VEC 5 DANA JE NESTAO.PRVO I DRUGI DAN JE VIĐEN U BLIZINI,A TRECI DAN JE VIĐEN NAVEČE.KADA SMO MU PROBALI PRICI ON JE POBJEGAO.NIJE VIĐEN VEC 3 DANA.SVE VIJESTI IZ KOMSILUKA SU DA SE TAKAV MACAK MOTAO PO KROVU GARAZA U BLIZINI I DA GA JE NAPAO VELIKI MACAK.ON JE INAČE JAKO PLAŠLJIV STO JE I RAZUMLJIVO JER NIKADA NIJE IZLAZIO VAN.STAR JE 3 GODINE.POLIJEPILI SMO PLAKATE SA SLIKOM I BROJEM TELEFONA I OBAVJESTILI SAV DOBRONAMJERAN KOMŠILUK.BRINE ME ŠTO GA VEĆ DUGO NIKO NIJE VIDIO.
AKO JE IKO IKADA IMAO OVAKAV SLUČAJ ILI IMA PAMETAN SAVJET NEKA NAPIŠE.SVAKI DAN MI JE SVE TEŽE.
musko zensko ? imas li sliku ? da proslijedim haverudejo75 wrote:Na Višnjiku se vrti cuko - star par sedmica NAPUŠTEN!!!!!!!!!!!!! Nalazi se ispred zgrade u ulici Višnjik 21a!!!!!!!
MOLIM SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA AKO IMA KO DA GA USVOJI!!!!!!!!!
CUKO JE PRESLADAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poslala sam mu i ja pp. Ako ti haver moze uzeti psa bar privremeno bilo bi super? A za satlno jos boljealijadzigibau wrote:musko zensko ? imas li sliku ? da proslijedim haverudejo75 wrote:Na Višnjiku se vrti cuko - star par sedmica NAPUŠTEN!!!!!!!!!!!!! Nalazi se ispred zgrade u ulici Višnjik 21a!!!!!!!
MOLIM SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA AKO IMA KO DA GA USVOJI!!!!!!!!!
CUKO JE PRESLADAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!