Svirke...
Moderator: _BataZiv_0809
- Better Man
Naravno!mamica 31 wrote:Better Man wrote:jesil i ti bio u busumamica 31 wrote: Sta je sa Cickom???![]()
Svojevermeno sam sa njim isla na Metallicu i ostadaoh ziva.Jest da se u busu umalo ne pogusismo, jer se prozori nisu mogli otvorit
[/quote
Bilo je to 1999 godine u Ljubljani koncert na stadionu Bežigrad! Jedna od ludih i simpatičnih avantura sa Čičkom i vožnja u Hunday busu! Ali je svirka zato bila odlična!
-
zensko
eeee svirali u koloseumu, poslije doma mladi onaj koloseum dodje kao pravo akusticno osvjezenjezmijaIzmaj wrote:zensko wrote:je l' ko bio sinoc na zosteru?
ja ako se ikad budem udavala zoster ce mi svirati na svadbigdje su svirali...pih, nisam bila
joj i super su bili
-
Nancy Drew
- baby_angel
Dismember 13.06.2007. SA-Club, od predgrupa znam sigurno da svira Ormus, za ostalo nisam sigurna. Pozzervin19 wrote:vozdra ima li kakvih metal koncerata u Sarajevu uskoro,da dodjem..Kad je tacno Dismember,kolko je karta,koje su predgrupe..
-
schnjufko
Ma ja imam ja mislim 5 albuma Strenglersa po kuci negdje i kilo prasine na istim no i dan danas ih rado stavim i poslusam al kartu nisam kupio u pred prodaji iz dva razloga. Prvi je jedan cudan filing iluzije koj me je docekao kada sam tog jutra ustao i izasao na ulicu. Prvo legla plata bez kasnjenja pa onda nema guzve pred garazom nemoram nikom sve po spisku dok izadnjem van a onda ti jedva realni plakati na kojima pishe The Strenglers. Prvo sam zagledao cijeli plakat da vidim da nepishe negdje cover band ili sta slicno. No stepen nadrealnosti je bio toliki da nisam ipak povjerovao u sve sto se taj dan desavalo.
Rezultat leglo je pola plate ne cijela al ajd i to je nesto.
Pred garazom nema nikog jer je pukla cijev pa je cijela ulica zatvorena. Rezultat nemogu ni ja nigdje maknut jer su mi iskopali kanal.
Strenglersi dodju nesto ko govno na koje treba da se zalete muve za jedan odron o festivala koj bolje da je akusticki spremljen u kupatilu.
Dakle vjeruj svom starom dobrom nihilistickom 6 culu i vjeruj da je sve samo upola dobro kako izgleda. Dakle ispod slaga se sigurno krije budj a govno i kad je zdravo opet smrdi.
Drugi razlog sto ne odoh na koncert je osjecaj da nesto nedostaje u cijeloj organizaciji. Hvala bogu otisao sam na zvanicnu stranicu strenglersa i tamo nisam nigdje vidio koncert u nasem malenom selu.
Poucen istorijatom organizacije nekih drugih koncerata ( na pr Leb i Sol u onoj super hali pored interexa) shvatih jos u pocetku da od koncerta nema nista.
Prvo jer u Sarajevu mozda 20 ljudi zna ko su Strenglersi.
Drugo organizatori su totalno bezvezne osobe koje nemogu organizovati ni partiju saha sa onim djuturumima kod svjetlosti a kamoli koncert.
treci ne manje bitan razlog Visok stupanj nevjerice skoro svih koji bi na koncerte ipak isli al nisu sigurni na sta ce to da lici.
Mislim da bi bilo nadasve mudro nekim ljudima zabraniti organizaciju i promovisanje bilo kakvih kulturnih dogadaja a pogotovo koncerata. Ili barem pustiti da to rade ljudi koji to znju.
Nije tesko dovesti bendove kao sto su Placebo i Muse i slicno. To nisu super mega zvijezde koje su toliko nafurane da moras da im polizes svaki cenat puta kuda ce da hodaju a opet kod nas ne dolaze. A sve to je samo zbog toga sto nemaju povjerenje u organizaciju i odziv. Ja da sam promotor sigurno bi davno odustao od pokusaja da uguram ovo selo u civilizaciju. Ovaj grad mora dosegnuti dno ispod dna da bi poceo opet da ide naprijed. Oscilacija je neophodna a dno je fala bogu blizu.
Rezultat leglo je pola plate ne cijela al ajd i to je nesto.
Pred garazom nema nikog jer je pukla cijev pa je cijela ulica zatvorena. Rezultat nemogu ni ja nigdje maknut jer su mi iskopali kanal.
Strenglersi dodju nesto ko govno na koje treba da se zalete muve za jedan odron o festivala koj bolje da je akusticki spremljen u kupatilu.
Dakle vjeruj svom starom dobrom nihilistickom 6 culu i vjeruj da je sve samo upola dobro kako izgleda. Dakle ispod slaga se sigurno krije budj a govno i kad je zdravo opet smrdi.
Drugi razlog sto ne odoh na koncert je osjecaj da nesto nedostaje u cijeloj organizaciji. Hvala bogu otisao sam na zvanicnu stranicu strenglersa i tamo nisam nigdje vidio koncert u nasem malenom selu.
Poucen istorijatom organizacije nekih drugih koncerata ( na pr Leb i Sol u onoj super hali pored interexa) shvatih jos u pocetku da od koncerta nema nista.
Prvo jer u Sarajevu mozda 20 ljudi zna ko su Strenglersi.
Drugo organizatori su totalno bezvezne osobe koje nemogu organizovati ni partiju saha sa onim djuturumima kod svjetlosti a kamoli koncert.
treci ne manje bitan razlog Visok stupanj nevjerice skoro svih koji bi na koncerte ipak isli al nisu sigurni na sta ce to da lici.
Mislim da bi bilo nadasve mudro nekim ljudima zabraniti organizaciju i promovisanje bilo kakvih kulturnih dogadaja a pogotovo koncerata. Ili barem pustiti da to rade ljudi koji to znju.
Nije tesko dovesti bendove kao sto su Placebo i Muse i slicno. To nisu super mega zvijezde koje su toliko nafurane da moras da im polizes svaki cenat puta kuda ce da hodaju a opet kod nas ne dolaze. A sve to je samo zbog toga sto nemaju povjerenje u organizaciju i odziv. Ja da sam promotor sigurno bi davno odustao od pokusaja da uguram ovo selo u civilizaciju. Ovaj grad mora dosegnuti dno ispod dna da bi poceo opet da ide naprijed. Oscilacija je neophodna a dno je fala bogu blizu.
-
mamica papucarka
i ja sam zasffovac wrote:moze li se ova tema nekako reorganizirati ili napraviti nova
npr. samo da pise 'grupa - lokacija - datum' ?
nego, sto se ovo moram logirat svaki put kad ulazim na Muziku
- mirza81
2 nadolazeća festivala u zlatnoj dolini; požega i velika (kraj požege):
http://kamp.hr/
http://dirtyoldempire.com/festival/index.php
p.s. svakako posjetiti, 'ko je u mogućnosti
pozdrav forumu!
http://kamp.hr/
http://dirtyoldempire.com/festival/index.php
p.s. svakako posjetiti, 'ko je u mogućnosti
pozdrav forumu!
-
mamica papucarka
ma mamica bolannnnnnnnblack wrote:a ko si ti?Anonymous wrote:kuku meni, sad sam i GostAnonymous wrote:ma imal sta u Sarajevu u Julu![]()
nesto za nas stare prdonjeja upravo kontam kako gost moze postirati
evo, samo na Muzici sam Gost
prepadoh se bolan
-
mamica papucarka
sad me vidis, sad nevidisblack wrote:skonto sam da si ti kad sam pogledao IP..ja nevidim anonimus meni pise da si gost...![]()
-
rikardoreis
sutra, 16.06. pod Starim mostom: Damir Urban i Dubioza Kolektiv
bujrum - nema cetvrtastih glava iz obezbjedjenja
(ako ima, neprimjetni su)
, zvuk bi trebao biti dobar, a pive, radobolje i neretve ce biti u neogranicenim kolicinama...

(ako ima, neprimjetni su)
- black
e moglo bi se malo pored neretverikardoreis wrote:sutra, 16.06. pod Starim mostom: Damir Urban i Dubioza Kolektiv![]()
![]()
(ako ima, neprimjetni su), zvuk bi trebao biti dobar, a pive, radobolje i neretve ce biti u neogranicenim kolicinama...
![]()
-
zmijaIzmaj
imam jednu kartu viska za pepperse, ako hoce neko da mu/joj prodam

-
cHarsHija_aT_nigTH
zna li iko sto god o tzv nastupu yu grupe u lukavici sad u subotu il su to samo nafuravanja:D 
- DaysleepeR
istina je.cHarsHija_aT_nigTH wrote:zna li iko sto god o tzv nastupu yu grupe u lukavici sad u subotu il su to samo nafuravanja:D
Riječ je o moto susretu kluba Il Paradiso - Istočno Sarajevo.
Koncert će se održati u subotu 23.06 u večernjim satima, neznam kad tačno, vjerovatno iza 20 sati.
lokacija Kula - Istočno sarajevo
-
mamica papucarka
ne mogu vjerovat da ima tako malo koncerata
cini mi se da nikad gore nije bilo
cini mi se da nikad gore nije bilo
- DaysleepeR
E pazi sad 'vamo:
1. odbaciti predrasude
2. procitati najavu pažljivo
3. niposto ne propustiti doći
Preminger & MC RAJVOSA present DILLIGAF – From Dusk Till Dawn
Organizator/domaćin:
Rajvosa MC, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Datum održavanja:
29.06. – 01.07. 2007.
Kontakt:
[email protected] ; http://www.rajvosa-mc.com ; +387 61 899 159
Svirka uživo:
Petak 29.06.
- Vrane, Požega, Hrvatska
Subota 30.06.
- Queen Tribute, Beograd, Srbija
- One Hot Minute - Red Hot Chilli Peppers Tribute, Beograd, Srbija
- Cactus Jack - Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake Tribute, Pančevo, Srbija
Flyer

Radijski jingle:
http://img469.imageshack.us/img469/9528 ... ra5wr0.jpg
Ulaz 2 KM!!!
Dobro su došli svi ljudi željni odlične svirke jer su navedeni bendovi strava dobri.
P.S. moderacija, ovo nije duplanje teme jer je na temi bajkeri poziv za bajkere a ovdje je poziv maksuz za raju.
Kome je ovo demode, retro, bezveze i sl. neka komentare zadrži za sebe, a kome je ovo OK, dobro, super ili sjajno, je dobrodošao.
Na stranici od kluba ima nekoliko video klipova Queen tribute benda, One Hot Minute je svirao prošli mjesec u Slozi a Cactus jack su oni vanzemaljci sto sviraju (i pjevaju) Child in Time u originalu (između ostalog).

1. odbaciti predrasude
2. procitati najavu pažljivo
3. niposto ne propustiti doći
Preminger & MC RAJVOSA present DILLIGAF – From Dusk Till Dawn
Organizator/domaćin:
Rajvosa MC, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Datum održavanja:
29.06. – 01.07. 2007.
Kontakt:
[email protected] ; http://www.rajvosa-mc.com ; +387 61 899 159
Svirka uživo:
Petak 29.06.
- Vrane, Požega, Hrvatska
Subota 30.06.
- Queen Tribute, Beograd, Srbija
- One Hot Minute - Red Hot Chilli Peppers Tribute, Beograd, Srbija
- Cactus Jack - Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake Tribute, Pančevo, Srbija
Flyer

Radijski jingle:
http://img469.imageshack.us/img469/9528 ... ra5wr0.jpg
Ulaz 2 KM!!!
Dobro su došli svi ljudi željni odlične svirke jer su navedeni bendovi strava dobri.
P.S. moderacija, ovo nije duplanje teme jer je na temi bajkeri poziv za bajkere a ovdje je poziv maksuz za raju.
Kome je ovo demode, retro, bezveze i sl. neka komentare zadrži za sebe, a kome je ovo OK, dobro, super ili sjajno, je dobrodošao.
Na stranici od kluba ima nekoliko video klipova Queen tribute benda, One Hot Minute je svirao prošli mjesec u Slozi a Cactus jack su oni vanzemaljci sto sviraju (i pjevaju) Child in Time u originalu (između ostalog).
-
mamica papucarka
Komsija, Tita ti sta bi sa Walterom??? I oni su nekakve koncerte organizovali