Dječiji dom Bjelave - nesreća

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Unjustice

Post by Unjustice »

Izvinjavam se unaprijed, kebem im pater ko je bio odgovoran za ovo. Gdje je protiv pozarni alarm????

:x :x :x :x :x

Za ovo treba nadlezni ministar dobiti otkaz.

Hej popularni smo. Opet smo na prvim stranicama svjetske stampe.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6581113.stm
senada

Post by senada »

[quote="suncica24"]Drage forumašice i forumaši.
Zaista, iskreno, mislim da je ovo najbolje mjesto za pokretanje ovakve akcije. Jer, znam za prethodne akcije humanitarnog karaktera koje je pokrenula raja s foruma, i zaista... Vjerujte, nemam riječi.
Poenta akcije bi bila KONTINUITET! I ono ostvarivanje POSEBNE VEZE IZMEĐU FORUMAŠA I DJECE!
Vjerujte da znam koliko to znači, i njima, ali i nama, jer... govorim o nečemu što uradih.
Možda ovo neće promjeniti mnogo. Možda bi bilo bolje uticati na kantonalnu vladu da se izgradi još jedna zgrada, da se izdvoji više novca, da se zaposli još ljudi (iako, i ovo može biti jedan dio akcije), ali... ja... želim da uradim nešto lično, ja. Nešto za nekog. Da ga izdvojim. I stvorim posebnu vezu.
Tempora, i kad se riješi problem bezbjednosti, ostat će usamljenost. A vjeruj, usamljenost je ono što nas definiše. Svi smo mi jako često bezbjedni, imamo za pojesti i popiti, ali fali nam drug, prijtelj, savjetnik, izlazak u kino, roleri koje silno želimo, ali ne možemo si ih kupiti, pitanje o prvom poljupcu, ali ga nemamo kome postaviti, neko da mu ispričamo sve i da znamo da mu je to što smo mu ispričali jako važno.
Pošto ja već, lično, pokušavam da "stvorim vezu" s jednim dječakom iz doma, znam koliko to znači. Kad ispuniš želju zatraženu od Deda Mraza koji te, ipak, čuo.
Prihvatam na sebe obavezu da pokrenem ovu akciju na podforumu humanitarnih akcija i da je organizujem u stvarnosti. Nadam se da će te se priključiti, ali i pozvati sve koji nisu forumaši da se priključe. Jer, "gore" ima puno djece. Ne samo beba, već i dječaka, djevojčica, momaka i cura i svi oni trebaju pažnju. Vjerujte, da ih pitate šta žele svi redom bi tražili samo ljubav i pažnju. Koje koštaju tako malo.
Nadam se da će te pronaći negdje u svom životnom rasporedu mjesta za sladoled sa jednom djevojčicom ili utakmicu sa nekim momkom iz Dječijeg doma Bjelave.
Jer, ako nećemo mi, ko će?

I da, iza svake smrti ostane praznina. Pitanje je kako ćemo je popuniti?

PS: Tema na podforumu humanitarne akcije će do kraja dana biti otvorena, pa molim sve zainteresovane za uključenje u istu da se prijave. Također, tokom sutrašnjeg dana pokušat ću stupiti u kontakt sa direktorom doma, da vidim što možemo uraditi ovako, na prvu (odjeća, deke, igračke, možda i da primimo koje dijete na potrebni period, ili da pomognemo skupiti sredstva za ponovno opremanje trećeg sprata.[
/quote]
Unjustice

Post by Unjustice »

suncica24 wrote:Drage forumašice i forumaši.
Također, tokom sutrašnjeg dana pokušat ću stupiti u kontakt sa direktorom doma, da vidim što možemo uraditi ovako, na prvu (odjeća, deke, igračke, možda i da primimo koje dijete na potrebni period, ili da pomognemo skupiti sredstva za ponovno opremanje trećeg sprata.
Pa zar je taj jos uvijek na slobodi? :x :x :x :x :x
Sensei

Post by Sensei »

:(
pretorianxxl

Post by pretorianxxl »

Šta da se kaže??!! Danas sve rijeci gube smisao!!! :( :( :( :( :(
Ivy

Post by Ivy »

ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

evo sad gledao u vijestima i :( :( :( :(
pretorianxxl

Post by pretorianxxl »

:x :x :x

Gdje mi živimo: Danas nam poginulo 5 naši malenih, a ovi pjevaju po BHTu i ostalim našim programima. Pa ako su siročad, ipak su to NAŠA djeca!!!!!!!!!!
Aaaaaaaaaaaaaa...... dođe mi da ubijem nekoga!!!!!! :x :x :x
Comrad

Post by Comrad »

japaja wrote:Evo citam komentae i stvarno ne znam zasto smo mi toliko opsjednuti vlascu i u ovakvim trenucima cekamo njihove zvanicne rekacije. Sad samo jos da krenu prepucavanja ko se prije javio (Haris ili Zlatko) Ovo je ljudska tragedija koja govori o stanju u nekim institucijama u nasoj drzavi i bas mi sad trebaju i njihovi politicki govori na mjestu nesrece. Okanite se politike, pitajmo se kako mi kao obicni ljudi mozemo pomoci u ovakvim situacijama.
Kako ne spomenuti političare, KAKO!!! Zar ih nije stid praviti sebi onu zgradetinu kod parlamenta, imati najbolja auta, imati bezobrazno visoku platu, a ovamo dom nema jebeni alarm, nema jebene protivpožarne zaštite, nema barem troje jebenih ljudi na 10 beba... :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Ivy

Post by Ivy »

pretorianxxl wrote::x :x :x

Gdje mi živimo: Danas nam poginulo 5 naši malenih, a ovi pjevaju po BHTu i ostalim našim programima. Pa ako su siročad, ipak su to NAŠA djeca!!!!!!!!!!
Aaaaaaaaaaaaaa...... dođe mi da ubijem nekoga!!!!!! :x :x :x
ZNAM!!!! Danas u programu Radia M ide ovaj kantonalni tuzilac koji ne zna sastaviti dvije ciste, i cita imena umrlih beba, kad je zavrsio iz studija ide TURBO FOLK!!!!
AA CA

Post by AA CA »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Nemam riječi..... samo molba da se dragi Bog smiluje njihovim malim dušama, i da preživjele zaštiti od svih nesreća....
Simply_Red

Post by Simply_Red »

Pa jel ba vise dosta vrijedjanja. Vrijedjate usranog kantonalnog tuzioca da ne zna sastavit dvije ciste, a frajeru se na licu vidi koliko je potresen. I usred sve ove frke vi razmisljate o nivou pismenosti kantonalnog tuzioca. Vrijedjate direktora za kojeg sam cuo da je sam nosio bebe u rukama i plakao ko godina nad njima. Pojma usranog nemate. Kad budete imali vrecu dokaza protiv nekoga i kad prodje dosta vremena od ovoga, idite tad pa tuzite nekoga, do tad, makar proucite Fatihu za bebe ili im odnesite nesto gore
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Simply_Red wrote:Pa jel ba vise dosta vrijedjanja. Vrijedjate usranog kantonalnog tuzioca da ne zna sastavit dvije ciste, a frajeru se na licu vidi koliko je potresen. I usred sve ove frke vi razmisljate o nivou pismenosti kantonalnog tuzioca. Vrijedjate direktora za kojeg sam cuo da je sam nosio bebe u rukama i plakao ko godina nad njima. Pojma usranog nemate. Kad budete imali vrecu dokaza protiv nekoga i kad prodje dosta vremena od ovoga, idite tad pa tuzite nekoga, do tad, makar proucite Fatihu za bebe ili im odnesite nesto gore
Slazem se.
black

Post by black »

molicu bez svadje,politiziranja i kojekakvih nebuloza...
sulesavic

Post by sulesavic »

Simply_Red wrote:Pa jel ba vise dosta vrijedjanja. Vrijedjate usranog kantonalnog tuzioca da ne zna sastavit dvije ciste, a frajeru se na licu vidi koliko je potresen. I usred sve ove frke vi razmisljate o nivou pismenosti kantonalnog tuzioca. Vrijedjate direktora za kojeg sam cuo da je sam nosio bebe u rukama i plakao ko godina nad njima. Pojma usranog nemate. Kad budete imali vrecu dokaza protiv nekoga i kad prodje dosta vremena od ovoga, idite tad pa tuzite nekoga, do tad, makar proucite Fatihu za bebe ili im odnesite nesto gore
Taèno
Pearl

Post by Pearl »

:( :( :( :( :( :(

grozotaa.... nista se drugo ne moze reci :(
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ja vrijedjam i vrijedjat cu svakog idiota koji je danas pustao jebeni turbofolk na tv-u i radiju, a bilo ih je i previse...
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Jaguar84 wrote:Na ftv su ukinuli vizu i nadreality :thumbup:
pravi potez FTV, stvarno u posljednje vrijeme su mi najbolji

a za nesreću sam bez riječi :(
sulesavic

Post by sulesavic »

Umjetnik a wrote:
Jaguar84 wrote:Na ftv su ukinuli vizu i nadreality :thumbup:
pravi potez FTV, stvarno u posljednje vrijeme su mi najbolji

a za nesreæu sam bez rijeèi :(
Dok na BHT-U regularno ide, pazi molim te, Moja porodica, britanska humoristièka serija
Simply_Red

Post by Simply_Red »

Za medijsku popracenost ste apsolutno u pravu!
Ivy

Post by Ivy »

E ovako narode moj. Stupili smo u kontakt sa direktorom Doma i dogovorili sastanak za sutra ujutro. Vrijeme cemo tacno utanaciti sutra do 10 sati ujutro ovisno o mogucnosti kad ko moze. Idealno bi bilo negdje popodne tako vas lijepo molim da postirate vrijeme kad mozete prisustvovati sastanku u Domu Bjelave sutra ujutro! Jedan clan foruma ce vas sve cekati na Bjelavama! HVALA!
basicman

Post by basicman »

e jebem ti ja i ovu zemlju. Svaka soba treba da ima alarm za pozar koji kosta 5 maraka sa baterijama i koji toliko pisti da se svi probude odmah a ne poslje 13 minuta. Jadne bebe nisu izgorjele nego su umrle od gusenja dimom. Jebem ti i drzavu i sirotinju i sve. Nemam vise ni rijeci.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

basicman wrote:e jebem ti ja i ovu zemlju.
Nije kriva zemlja, kriva su govna koja upravljaju s njom i najzalosnije oni
koje smo mi birali i izabrali.

:( :( :( :( :(
Vazda lose vijesti :(
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

:(
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

:( :( :( :(
Post Reply