bih treba da placa skole u djaspori
- cyprus
Da ne bi svoju pamet prosipo (mrsko mi pisat), ovu izjavu potpisujem.in33sa wrote:Ne znam zasto bi mene zanimalo odakle pare ljudima napolju. Tamo su valjda da ih zarade, kako znaju i umiju.
Ako hoces da ti se dijete skoluje na bosanskom jeziku, e jebiga care, vrati se u Bosnu. Ne vidim na koji nacin ce najsiromasnija drzava u Europi (zvanicno!) izdvojiti dodatna sredstva iz ionako siromasnih fondova.
I da se ne lazemo, 90% nase dijaspore je otisla da se nikada ne vrati.
- van Basten
Ne znam kako mi je prije promakla ova tema
Dakle, definitivno se slažem sa prethodnim postom i citatom u njemu.
Dijaspora hoće da im država plaća škole na bosanskom?
Pa hoću i ja da mi država plati školovanje u dijaspori, pa šta ćemo sad? Jedna godina dana npr u Oxfordu baš bi mi legla
Da ne dužim, zahtjev je licemjeran
Dakle, definitivno se slažem sa prethodnim postom i citatom u njemu.
Dijaspora hoće da im država plaća škole na bosanskom?
Pa hoću i ja da mi država plati školovanje u dijaspori, pa šta ćemo sad? Jedna godina dana npr u Oxfordu baš bi mi legla
Da ne dužim, zahtjev je licemjeran
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
lisabonne wrote:Nema nista od toga,ni sama dijaspora nije spremna na to.Citam neki dan u avazu kako su roditelji odvojili djecu od nastavnika bosnaskog jezika jer je ucio i ciriilicu,i onda organizovali cas bosanskog u bosnjackom dzematu negdje u Njemackoj
-
Boom964
Potpisujem post In33sa......nema se sta dodati osim mozda da od te nase krasne dijaspore koja toliko silno zeli uciti bosanski vrati se cca 1 na 1000 ali samo na kratko jer kad vidi stanje drzave i sta sve treba uraditi naglo mu "patriotizam" splasne pa brze bolje natrag u dijasporu ...lakse je otamo biti "patriota" mada neznam sta danas ova rijec zaista predstavlja!
-
Boom964
mIRCerka wrote:lisabonne wrote:Nema nista od toga,ni sama dijaspora nije spremna na to.Citam neki dan u avazu kako su roditelji odvojili djecu od nastavnika bosnaskog jezika jer je ucio i ciriilicu,i onda organizovali cas bosanskog u bosnjackom dzematu negdje u Njemackoji doci ce djeca sa pitanjem " Where the fuck is KAPADZEBOU"
-
kucuk
Molim vas ako neko zna da mi objasni sta bi to drzava placala i kome za ovu vrstu nastave? Navedite bar jednu stavku. Ili sam ja o ovom totalno neinformisan ili se mnogi ovdje sale sa temom koja nije za salu. Ta djeca su Bosnjaci i tako ce to i biti barem jos dvjesta godina. Nacija je tesko promjenjiva kategorija. Koliko trba vremena da od Kineza postane Bosnjak? Drzava se mora brinuti o toj djeci to rade sve drzave na svijetu, ali nemam pojma sta bi to trebala placati.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
prvi Camil Durakovic, koji je rat proveo ovdje pa otisao u ameriku ne zna potrefiti neke izraze, dok kolokvijalni jezik zna.Boom964 wrote:mIRCerka wrote:lisabonne wrote:Nema nista od toga,ni sama dijaspora nije spremna na to.Citam neki dan u avazu kako su roditelji odvojili djecu od nastavnika bosnaskog jezika jer je ucio i ciriilicu,i onda organizovali cas bosanskog u bosnjackom dzematu negdje u Njemackoji doci ce djeca sa pitanjem " Where the fuck is KAPADZEBOU"
licno ne poznajem ni jedno dijete iz dijaspore koje ne govori bosanski ili hrvatski ili srpski, pa cak i one koji su se tamo i preko 30 godina...!
Drugo, dokle god su cirilica i latinica SLUZBENA PISMA ove zemlje, mislim da je sramotno da imamo cak i ucitelja i uciteljica sa 28 godina u guzici koji ne znaju cirilicu.
I onda se fakat pitaju GDJE JE KAPADŽEBOU (Capajebo)...
Jadno..