bih treba da placa skole u djaspori

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

patrius

Post by patrius »

naravno,trebali bi im i socijalu slat :D
Saray_Di

Post by Saray_Di »

ne zakuhavaj :)
patrius

Post by patrius »

ma ozbiljno mislim.treba pomoc nasu djecu u tudjini,tudja zemlja tuga golema,stono se ka'e :D
Saray_Di

Post by Saray_Di »

ma imaju djeca,ne sekiram se ja za njih,nije njima lose--al shupci
uvijek nam daju 5-6 bodova na eurosongu-eto ti nase dijaspore:) :D
patrius

Post by patrius »

Saray_Di wrote:ma imaju djeca,ne sekiram se ja za njih,nije njima lose--al shupci
uvijek nam daju 5-6 bodova na eurosongu-eto ti nase dijaspore:) :D
eto vidis,pa vi njima dajte lovu :D
Saray_Di

Post by Saray_Di »

ko MI :shock: !??!?
patrius

Post by patrius »

pa "vi" :D nisam ja rek'o da im treba dat :D
cyprus

Post by cyprus »

in33sa wrote:Ne znam zasto bi mene zanimalo odakle pare ljudima napolju. Tamo su valjda da ih zarade, kako znaju i umiju.
Ako hoces da ti se dijete skoluje na bosanskom jeziku, e jebiga care, vrati se u Bosnu. Ne vidim na koji nacin ce najsiromasnija drzava u Europi (zvanicno!) izdvojiti dodatna sredstva iz ionako siromasnih fondova.

I da se ne lazemo, 90% nase dijaspore je otisla da se nikada ne vrati.
Da ne bi svoju pamet prosipo (mrsko mi pisat), ovu izjavu potpisujem. :thumbup:
van Basten

Post by van Basten »

Ne znam kako mi je prije promakla ova tema :D
Dakle, definitivno se slažem sa prethodnim postom i citatom u njemu.
Dijaspora hoće da im država plaća škole na bosanskom?
Pa hoću i ja da mi država plati školovanje u dijaspori, pa šta ćemo sad? Jedna godina dana npr u Oxfordu baš bi mi legla :D
Da ne dužim, zahtjev je licemjeran
lisabonne

Post by lisabonne »

Nema nista od toga,ni sama dijaspora nije spremna na to.Citam neki dan u avazu kako su roditelji odvojili djecu od nastavnika bosnaskog jezika jer je ucio i ciriilicu,i onda organizovali cas bosanskog u bosnjackom dzematu negdje u Njemackoj
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

lisabonne wrote:Nema nista od toga,ni sama dijaspora nije spremna na to.Citam neki dan u avazu kako su roditelji odvojili djecu od nastavnika bosnaskog jezika jer je ucio i ciriilicu,i onda organizovali cas bosanskog u bosnjackom dzematu negdje u Njemackoj
:lol: i doci ce djeca sa pitanjem " Where the fuck is KAPADZEBOU" :D
Boom964

Post by Boom964 »

Potpisujem post In33sa......nema se sta dodati osim mozda da od te nase krasne dijaspore koja toliko silno zeli uciti bosanski vrati se cca 1 na 1000 ali samo na kratko jer kad vidi stanje drzave i sta sve treba uraditi naglo mu "patriotizam" splasne pa brze bolje natrag u dijasporu ...lakse je otamo biti "patriota" mada neznam sta danas ova rijec zaista predstavlja!
Boom964

Post by Boom964 »

mIRCerka wrote:
lisabonne wrote:Nema nista od toga,ni sama dijaspora nije spremna na to.Citam neki dan u avazu kako su roditelji odvojili djecu od nastavnika bosnaskog jezika jer je ucio i ciriilicu,i onda organizovali cas bosanskog u bosnjackom dzematu negdje u Njemackoj

8-) licno ne poznajem ni jedno dijete iz dijaspore koje ne govori bosanski ili hrvatski ili srpski, pa cak i one koji su se tamo i preko 30 godina...! :-D
kucuk

Post by kucuk »

Molim vas ako neko zna da mi objasni sta bi to drzava placala i kome za ovu vrstu nastave? Navedite bar jednu stavku. Ili sam ja o ovom totalno neinformisan ili se mnogi ovdje sale sa temom koja nije za salu. Ta djeca su Bosnjaci i tako ce to i biti barem jos dvjesta godina. Nacija je tesko promjenjiva kategorija. Koliko trba vremena da od Kineza postane Bosnjak? Drzava se mora brinuti o toj djeci to rade sve drzave na svijetu, ali nemam pojma sta bi to trebala placati.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Boom964 wrote:
mIRCerka wrote:

8-) licno ne poznajem ni jedno dijete iz dijaspore koje ne govori bosanski ili hrvatski ili srpski, pa cak i one koji su se tamo i preko 30 godina...! :-D
prvi Camil Durakovic, koji je rat proveo ovdje pa otisao u ameriku ne zna potrefiti neke izraze, dok kolokvijalni jezik zna.

Drugo, dokle god su cirilica i latinica SLUZBENA PISMA ove zemlje, mislim da je sramotno da imamo cak i ucitelja i uciteljica sa 28 godina u guzici koji ne znaju cirilicu.

I onda se fakat pitaju GDJE JE KAPADŽEBOU (Capajebo)...

Jadno..
Post Reply