Imam isto stotine hiljada km i znam sta pricam. Michelin Energy mi se pokazao losijim upravo jer se nije trosila guma, a na bilo koje jace kocenje jednostavno je odklizala. U svemu tome samo je bila udobnija od Hankooka.bosan wrote:Ocito da se nisam dobro izrazio ,mislio sam da redoslijed nije vazan u odnosu na Hankook i ostale gume.nineac wrote:Od svih tih guma, meni je redosljed itekako vazan.Michelin je na zadnjem mjestu, ubjedljivo!
Potrosnja profila gume nije mjerilo je li ta guma dobra ili losa.Ako je potrosnja profila drasticna nakon jedne ili dvije sezone ,onda je to vec problem ali ako ljudi zele da voze sa istim gumama 6 ili 7 godina onda je to smijesno.Naravno treba uzeti u obzir i napravljenu kilometrazu ,stil voznje ,po kakvom putu je auto vozeno.
Ja postujem tvoje misljenje i tvoje iskustvo ali imam i ja neka svoja iskustva a sigurno nisu mala s obzirom da vozim auto 23 godine i napravo par stotina hiljada kilometara i bio u kanalima i ogradama.i zadnjih 10 godina radim iskljucivo sa gumama i felgama.I kad vidim koje se gume montiraju za ljude sa dubljim dzepom i koji cijene svoju guzicu hiljadu puta vise nego mi svoju ,onda mi nije potrebno da citam kojekakve testove,koji isto mogu biti sumnjivi.Nazalost kod nas je glava najjeftinija.
To sta kupuje neki cevabdzija koji voza ML-a sa cetiri razreda osnovne skole me uopce neinteresuje, a koliko cuvaju svoju glavu znam jer sam se nagledo kupovine polovnih guma za razne ML-ove, X5-ice i slicna auta ljudi koji "drze do sebe" i cjene svoju glavu vise nego mi! Ma daj!