Izrael/Palestina

Post Reply
BHCluster

#126 Re: Izrael/Palestina

Post by BHCluster »

aratet wrote:
BHCluster wrote:
aratet wrote:
Ukucaj rezultate popisa i vidi da li ima razlike izmedju Jevreja i jevreja u brojevima?
Da li ti je ovo odgovor na pitanje sta je Jevrejski etnicitet/kultura bez Judeizma?
Ne, to mi je odgovor na pitanje da li postoje jevreji neke druge vjeroispovjesti osim judaizma, a na pitanje sta je jevrejska kultura bez judaizma se nema potrebe odgovarati, jer ako ti ne znas o izraelskim kraljevima, o borbi za opstanak, njihovoj muzici, njihovom doprinosu sportu i samoodbrani, njihovim starim spisima, njihovom doprinosu nauci, o kibucima i moshavima, njihovoj vojsci, njihovim slavnim bitkama onda stvarno ne vidim zasto bi se s tobom pisalo?
Svasta ti nesto udrobi ovdje a odgovora nigdje.
BHCluster

#127 Re: Izrael/Palestina

Post by BHCluster »

:thumbup:
aratet

#128 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

BHCluster wrote:
Ne znam sta ocekujes da ti odgovorim?
Evo, postavit cu ja tebi pitanje, sta to Arapi imaju osim Islama?
Pitanje se pogotovo odnosi na ove autohtone Arape, a ne ove asimilirane, tipa Egipcani, Sirijci, Marokanci itd.
aratet

#129 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

https://www.youtube.com/watch?v=qbcvtMYG0Q0

Zanimljive reklame Izraela, naletim cesto na Eurosportu na slicne, Israel "land of creation". :thumbup:
BHCluster

#130 Re: Izrael/Palestina

Post by BHCluster »

aratet wrote:
BHCluster wrote:
Pitanje se pogotovo odnosi na ove autohtone Arape, a ne ove asimilirane, tipa Egipcani, Sirijci, Marokanci itd.
Zasto ne mozes da odgovoris? Cak i u ovom tvome pokusaju da me odvratis od onoga za sta si mislio da imas odgovor ti stoji objasnjenje.
harač

#131 Re: Izrael/Palestina

Post by harač »

Arapi su, u suštini, fusnota u Izraelu. Taj "problem" je davno riješen. Ali fascinantan je odnos/sukob sekularnog i vjerskog. Na ovo me ponuka nedavno pogledani film "Get: Trial of Viviane Amsalem", o ženi koja je 5 godina pokušavala dobiti razvod od muža. Porodično pravo je u Izraelu prepušeno religijama, te film pokazuje da halaka parira šerijatu po nazadnosti. Sve to u zemlji koja ima više živih nobelovaca neko čitav taj primitivni dio svijeta zajedno...
aratet

#132 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

BHCluster wrote:
aratet wrote:
BHCluster wrote:
Zasto ne mozes da odgovoris? Cak i u ovom tvome pokusaju da me odvratis od onoga za sta si mislio da imas odgovor ti stoji objasnjenje.
Ja sam tebi odgovorio, ali ti nisi zadovoljan odgovorom, pa sam prebacio loptu na jedan drugi narod, kako bih znao sta da ti napisem?
BHCluster

#133 Re: Izrael/Palestina

Post by BHCluster »

aratet wrote: Ja sam tebi odgovorio, ali ti nisi zadovoljan odgovorom, pa sam prebacio loptu na jedan drugi narod, kako bih znao sta da ti napisem?
Gdje to odgovor, udrobis svasta nesto pa se nadas da ti sugovornik odustane.
salik79

#134 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

BHCluster wrote:
aratet wrote: Ja sam tebi odgovorio, ali ti nisi zadovoljan odgovorom, pa sam prebacio loptu na jedan drugi narod, kako bih znao sta da ti napisem?
Vjeruj mi, ne isplati se. Dobro rece @commendatore par upisa iznad...

Image
Image
aratet

#135 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

BHCluster wrote:
:-)

Ja sam tebi odgovorio, to sto se tebi odgovor ne svidja, meni nije problem, ti meni nisi odgovorio.
aratet

#136 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Nocas u 8 sati je najveci kosarkaski derbi Izraela, mec izmedju velikog Maccabija i Hapoela iz Jerusalema, za Hapoel igra NBA legenda Amare Stoudemire, a na klupi sjedi Simone Pianigiani.
Preporuke svima koji vole dobru kosarku. :thumbup:
BHCluster

#137 Re: Izrael/Palestina

Post by BHCluster »

aratet wrote:
BHCluster wrote:
:-)

Ja sam tebi odgovorio, to sto se tebi odgovor ne svidja, meni nije problem, ti meni nisi odgovorio.
Nista ti nisi odgovorio. Tvoj odgovor je na razini jednog šarlatana.
Last edited by BHCluster on 20/11/2016 14:58, edited 1 time in total.
aratet

#138 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

BHCluster wrote:
Nista ti nisi odgovorio. Tvoj odgovor je na razini jednog šarlatan.
Hvala, a ti nisi sposoban sastaviti odgovor ni na nivou sarlatana, ocigledno. :thumbup:

Slobodno me zaobilazi,
BHCluster

#139 Re: Izrael/Palestina

Post by BHCluster »

aratet wrote:
BHCluster wrote:
Nista ti nisi odgovorio. Tvoj odgovor je na razini jednog šarlatan.
Hvala, a ti nisi sposoban sastaviti odgovor ni na nivou sarlatana, ocigledno. :thumbup:

Slobodno me zaobilazi,
O how mighty have fallen. Imas li jos kakvu bajkicu da nam ispricas?
aratet

#140 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Legendarna slika.
Prva grupa muslimana koji su stali na stranu IDF-a. Slika je uslikana 1949.godine na vojnoj paradi. :thumbup:

Image
BHCluster

#141 Re: Izrael/Palestina

Post by BHCluster »

Image
1 shoot 2 kills

Mazel tov
aratet

#142 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Slike iz 2014.godine, dzenaza jednom policajcu Druzu koji je stradao nakon teroristickog napada.

Image

Image

Image

Izraelski predsjednik se dosao pokloniti njegovom bezivotnom tijelu.
Image
aratet

#143 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Malo o Druzima, oni su Arapi i muslimani su ali su od ostalih muslimana okarakterisani kao sekta i na udaru su ekstremista pa su se zbog toga okrenuli drzavi Izrael i mnogi od njih su se odlucili sluziti Izraelsku vojsku.
U Izraelu ih zivi oko 130 000, uglavnom zive u svojim gradovima i selima, najveci je Daliyat al Karmel.

Oni su karakteristicni jer ne slijede Islamske sarte, a zabranjeni su poligamija i ropstvo, glavni vjerski obredi su im cetvrtkom. :thumbup:
BHCluster

#144 Re: Izrael/Palestina

Post by BHCluster »

Image
Palestine belongs to the Arabs in the same sense that England belongs to the English or France to the French. It is wrong and inhuman to impose the Jews on the Arabs. What is going on in Palestine today cannot be justified by any moral code of conduct. The mandates have no sanction but that of the last war. Surely it would be a crime against humanity to reduce the proud Arabs so that Palestine can be restored to the Jews partly or wholly as their national home.
― Mahatma Gandhi
Hamolj

#145 Re: Izrael/Palestina

Post by Hamolj »

aratet wrote:Malo o Druzima, oni su Arapi i muslimani su ali su od ostalih muslimana okarakterisani kao sekta i na udaru su ekstremista pa su se zbog toga okrenuli drzavi Izrael i mnogi od njih su se odlucili sluziti Izraelsku vojsku.
U Izraelu ih zivi oko 130 000, uglavnom zive u svojim gradovima i selima, najveci je Daliyat al Karmel.

Oni su karakteristicni jer ne slijede Islamske sarte, a zabranjeni su poligamija i ropstvo, glavni vjerski obredi su im cetvrtkom. :thumbup:
Oni nemaju veze sa islamom, a ti očigledno nemaš pojma o životu.
BHCluster

#146 Re: Izrael/Palestina

Post by BHCluster »

Hamolj wrote:
aratet wrote:Malo o Druzima, oni su Arapi i muslimani su ali su od ostalih muslimana okarakterisani kao sekta i na udaru su ekstremista pa su se zbog toga okrenuli drzavi Izrael i mnogi od njih su se odlucili sluziti Izraelsku vojsku.

:thumbup:
The Druze faith is a monotheistic and Abrahamic religion based on the teachings of Hamza ibn-'Ali, al-Hakim, Plato, Aristotle, Socrates and Akhenaten.The Epistles of Wisdom is the foundational text of the Druze faith. The Druze faith incorporates elements of Ismailism, Judaism, Christianity, Gnosticism, Neoplatonism, Pythagoreanism, Hinduism according to some, and other philosophies and beliefs, creating a distinct and secretive theology known to esoterically interpret religious scriptures and to highlight the role of the mind and truthfulness. The Druze follow theophany, and believe in reincarnation or the transmigration of the soul. At the end of the cycle of rebirth, which is achieved through successive reincarnations, the soul is united with the Cosmic Mind (Al Aaqal Al Kulli).
Kao sto sam vec napisao nista drugo nego šarlatan.
Hamolj

#147 Re: Izrael/Palestina

Post by Hamolj »

Frajer je toliko ogrizao u branjenje fašističkog Izraela da je totalno izgubio orijentaciju. Vjerovatno ordinira s Pala po uputama Mila Dodika velikog prijatelja ćifutske fašističke države.
aratet

#148 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Hamolj wrote:

Druzi sebe smatraju muslimanima i vjeruju da je Muhamed njihov poslanik, ali drugi muslimani ih ne smatraju muslimanima pa su se morali odvojiti u zasebnu religiju.
Slicno Ahmadijama u Pakistanu.
Obje su na udaru ekstremista.
aratet

#149 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Hamolj wrote:Frajer je toliko ogrizao u branjenje fašističkog Izraela da je totalno izgubio orijentaciju. Vjerovatno ordinira s Pala po uputama Mila Dodika velikog prijatelja ćifutske fašističke države.
Hm, kako prodje sirenje serijata na temi o Tuzli?
Hamolj

#150 Re: Izrael/Palestina

Post by Hamolj »

aratet wrote:
Hamolj wrote:

Druzi sebe smatraju muslimanima i vjeruju da je Muhamed njihov poslanik, ali drugi muslimani ih ne smatraju muslimanima pa su se morali odvojiti u zasebnu religiju.
Slicno Ahmadijama u Pakistanu.
Obje su na udaru ekstremista.
Drogiraš li se ? Zna se ko se može nazvati muslimanom, a ko ne. Ne lupaj gluposti. Druzi uopće nisu monoteistička religija, a islam jeste. Od islama nemaju apsolutno ništa osim što su nastali iz šiijskog ogranka čini mi se ismailija. Grupa hajvana koji ljudima pripisuju božanske osobine se ne može nazvati muslimanima. Šta inače ima na Palama ?
Post Reply