More da bidne.....pitt wrote:Vidis sto se lijepo slazemo.....:D:D
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
-
FortunaBela
-
Jaranuopancima
ja se boagmi ufatio (h) istorije citam sve o bosanski B@n ovima....pitt wrote:Ma mislim sto se literature tice....samo za pocetakFortunaBela wrote:More da bidne.....pitt wrote:Vidis sto se lijepo slazemo.....:D:D
:D
narocito me zanima onaj Kulin...
pozdrav pitt...
-
FortunaBela
Pa i ja sam na to mislila....pitt wrote:Ma mislim sto se literature tice....samo za pocetakFortunaBela wrote:More da bidne.....pitt wrote:Vidis sto se lijepo slazemo.....:D:D
- pitt
Znam za tebe, no ima dusmana pa ce reci da odmah nesto mi tu mutimo. Bolje je da se odmah ogradimoFortunaBela wrote:Pa i ja sam na to mislila....pitt wrote:Ma mislim sto se literature tice....samo za pocetakFortunaBela wrote: More da bidne.....:D
Opancicu, pa nije kulin jedini Ban kojeg smo imali
-
FortunaBela
Nisam ja ta koja hoće u Šabac na vašer....pitt wrote:Znam za tebe, no ima dusmana pa ce reci da odmah nesto mi tu mutimo. Bolje je da se odmah ogradimoFortunaBela wrote:Pa i ja sam na to mislila....pitt wrote: Ma mislim sto se literature tice....samo za pocetak:D
Opancicu, pa nije kulin jedini Ban kojeg smo imali:D
- pitt
Ma znam. na ovog sam sunetliju mislioJaranuopancima wrote:ja se boagmi ufatio (h) istorije citam sve o bosanski B@n ovima....pitt wrote:Ma mislim sto se literature tice....samo za pocetakFortunaBela wrote: More da bidne.....:D
narocito me zanima onaj Kulin...![]()
pozdrav pitt...
Kakav sabac i vasari, mozes ti samnom u Cancun ....da citamo Digital Fortress
-
FortunaBela
HIHIHIHIHIHIHIIHIHI....pitt wrote:Ma znam. na ovog sam sunetliju mislioJaranuopancima wrote:ja se boagmi ufatio (h) istorije citam sve o bosanski B@n ovima....pitt wrote: Ma mislim sto se literature tice....samo za pocetak:D
narocito me zanima onaj Kulin...![]()
pozdrav pitt...
:D:D
Kakav sabac i vasari, mozes ti samnom u Cancun ....da citamo Digital Fortress:D Pusti se hareta i njegovih bazena
-
FortunaBela
To ti ga dođe, ko kikotanje.....al s ove strane Drine.... 
-
FortunaBela
Ma nešto si mi ti plaho zbunjen.... 
-
dinash
-
Maminjo
#142 PODSJEĆANJE
Uglavnom se bavim ponovnim čitanjem knjiga koje su mi se nekad ranije dopale. U pravilu izdrže i drugo čitanje iako je doživljaj vrlo često bitno drugačiji. Naravno, to ne čudi jer su prošle decenije, a bogami se i ratovalo.
Dakle, opet su mi se dopali Ljosa: Tetka Hulija i piskaralo; Škvorecki: Lavica; i Hrabal: Služio sam engleskog kralja.
Od novih i prvih čitanja preporučujem Selvedina Avdića: Podstanari i drugi fantomi, te Aleksandra Hemona i njegov roman Čovjek bez prošlosti.
Upozorenje: Ako ko čita nešto od Topčića (mlađeg) neka ne uzima zdravo za gotovo nikakve zbiljske fakte koji se u njegovim djelima pominju. Zašto? Ko je gledao film Remake može se sjetiti one košarkaške scene sa početka filma i ovog našeg rata (znači, proljeće 1992. godine). E tu ti je autor scenarija u istu ekipu stavio Jordana, Pippena i Rodmana iako se ovaj posljednji u tom društvu i u Chicagu mogao naći tek nekoliko godina kasnije. A scenarista je, naravno, Topčić. zato, oprez!
Dakle, opet su mi se dopali Ljosa: Tetka Hulija i piskaralo; Škvorecki: Lavica; i Hrabal: Služio sam engleskog kralja.
Od novih i prvih čitanja preporučujem Selvedina Avdića: Podstanari i drugi fantomi, te Aleksandra Hemona i njegov roman Čovjek bez prošlosti.
Upozorenje: Ako ko čita nešto od Topčića (mlađeg) neka ne uzima zdravo za gotovo nikakve zbiljske fakte koji se u njegovim djelima pominju. Zašto? Ko je gledao film Remake može se sjetiti one košarkaške scene sa početka filma i ovog našeg rata (znači, proljeće 1992. godine). E tu ti je autor scenarija u istu ekipu stavio Jordana, Pippena i Rodmana iako se ovaj posljednji u tom društvu i u Chicagu mogao naći tek nekoliko godina kasnije. A scenarista je, naravno, Topčić. zato, oprez!
- Soul_Sista
Trenutno citam dvije knjige, da moguce je
- Charles Bukowski - "Zene"
- Michail Bakunin - "God and the State" - evolucija vjere i simbioza vjere i drzave....vrlo interesantno, za one koje razumiju engleski mogu da procitaju njegov esej i na netu.
http://flag.blackened.net/daver/anarchi ... n/gas.html

- Michail Bakunin - "God and the State" - evolucija vjere i simbioza vjere i drzave....vrlo interesantno, za one koje razumiju engleski mogu da procitaju njegov esej i na netu.
- stickitout
Perverznjak i AnarhistaSoul_Sista wrote:Trenutno citam dvije knjige, da moguce je![]()
- Soul_Sista
stickitout wrote:Perverznjak i AnarhistaSoul_Sista wrote:Trenutno citam dvije knjige, da moguce je![]()
![]()
![]()
.......kojeg citas prije spavanja? Aj priznaj
Cuj momak, ljubavni zivot mi je za sad ugrozen ali se zato ucim da uzivam u tome
- stickitout
Mislim ipak da je Bukowski bolji prije spavanja
mozda bi bolje sanjala, jer ipak to sto Bakunin napisa je sanjarenje
....
nemoj me krivo razumijet, dobra je literatura oboje.....
- Soul_Sista
stickitout wrote:Mislim ipak da je Bukowski bolji prije spavanja![]()
![]()
mozda bi bolje sanjala, jer ipak to sto Bakunin napisa je sanjarenje
![]()
....
Nikako te nisam pogresno shvatila