http://uk.reuters.com/article/healthNew ... 5720070321
Imao infarkt, a nisu mu htjeli otvoriti vrata!
-
vjeverica.nada
Nije direktno vezano za ovu temu, ali me podsjetilo na ovu temu, ili me tema podsjetila na ovo...nebitno...bas me zanima sta bi se desilo da jedan ovakav test uradim u nekoj od nasih medicinskih ustanova 
-
Ljubitelj Zabara
Hvala na odgovorima. Zanima me ovaj deo o osiguranju i pogresnim dijagnozama. Mozete li to malo bolje da objasnite?
Zivim u Sarajevu, ali nisam Sarajlija.
-
breviar
Ljubitelj Zabara wrote:Hvala na odgovorima. Zanima me ovaj deo o osiguranju i pogresnim dijagnozama. Mozete li to malo bolje da objasnite?
ma daj, nisi trebao editirati.
simpaticno je.
vjerovatno si mislio da bi se nesto usmjerilo protiv tebe.
van Besten je lijepo ispisao post.
lijep nacin razmisljanja.
- angevin
konacno malo vremena da se skokne do foruma.
Opet procitah "strasnih" stvari vezano za rad medicinskog osoblja. Ona forumasica bi trebala pojasniti ostalima sta znaci "iscupati" ruku novorodjencetu. Vjerovatno vecina misli da dijete nema vise ruku????
Ako se radi o leziji brahijalnog pleksusa, ops, oprostite sto koristim nerazumljivu terminologiju- to je splet zivaca koji inervira rameni pojas i ruku, to se desava i na klinici Mayo, a sto ne bi i kod nas.
Zabaru hvala na bombonjeri, ali ovdje gdje sam trenutno na edukaciji, ljudi donose mnogo ukusnije i skuplje, a cak od toga ne prave ni dramu.
Mala jezicka digresija : nikada nisam, niti cu ikada govoriti "sve vreme" makar me to ubjedjivali i "strucnjaci" tipa zabara. Svjesno cu grijesiti, ali necu ubjedjivati lingviste kako je to pravilno ili ne kao sto ovdje mnogi rade vezano za medicinu.
Interesantno je kako Zabar prihvata naplatu usluga na Stomatoloskoj klinici, iako su i oni budzetski korisnici. Cak mu nije ni skupo.

Opet procitah "strasnih" stvari vezano za rad medicinskog osoblja. Ona forumasica bi trebala pojasniti ostalima sta znaci "iscupati" ruku novorodjencetu. Vjerovatno vecina misli da dijete nema vise ruku????
Ako se radi o leziji brahijalnog pleksusa, ops, oprostite sto koristim nerazumljivu terminologiju- to je splet zivaca koji inervira rameni pojas i ruku, to se desava i na klinici Mayo, a sto ne bi i kod nas.
Zabaru hvala na bombonjeri, ali ovdje gdje sam trenutno na edukaciji, ljudi donose mnogo ukusnije i skuplje, a cak od toga ne prave ni dramu.
Mala jezicka digresija : nikada nisam, niti cu ikada govoriti "sve vreme" makar me to ubjedjivali i "strucnjaci" tipa zabara. Svjesno cu grijesiti, ali necu ubjedjivati lingviste kako je to pravilno ili ne kao sto ovdje mnogi rade vezano za medicinu.
Interesantno je kako Zabar prihvata naplatu usluga na Stomatoloskoj klinici, iako su i oni budzetski korisnici. Cak mu nije ni skupo.
-
M.D.
Pa nema se sta objasnjavati. Sistem slican auto osiguranju. Ako si dobar vozac, niska ti je premija, a ako si opasan onda platis vise nego drugi. Ako se bavis kriminalnim radnjama, kao sto su dilovanje sa narkoticnim sredstvima, onda ti oduzmu dozvolu za praktikovanje medicine.Ljubitelj Zabara wrote:Hvala na odgovorima. Zanima me ovaj deo o osiguranju i pogresnim dijagnozama. Mozete li to malo bolje da objasnite?
Last edited by M.D. on 22/03/2007 19:35, edited 1 time in total.
-
Svemirski_Jebach
Tako su i ovi sto su si umislili da su advokati popusili kod Mihrije...tako to obicno bude kad se glumi frajer...