POGLEDAJTE OVE BH. DAME

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Neelix

Post by Neelix »

evo vam one :D na infobaru :D

Image
penzioner

Post by penzioner »

Na toj slici mala dobro izgleda. Ipak je do fotografa.
Saian

Post by Saian »

aj sve to na stranu izgled, shmiMka, fotografija, ugao, expozicija al ja ne skontah sta one rade, koji je koncept, sta radi PR manager, jel to hostesa, sta managUJE, ako nije hostesa koja se skola mora zavrshit za to i tako ta suha pitanja tehnichke prirode bash sam dosadan zar ne :D :D :D
Spliff.Master

Post by Spliff.Master »

ma srednja zalost, vecina njih...
ali hajde de...

a ova mi daje dojam neke prirodne ljepote...simpa je mala, ne'a sta..

http://www.one.ba/djevojke.php?id=24&brsl=3
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Saian wrote:aj sve to na stranu izgled, shmiMka, fotografija, ugao, expozicija al ja ne skontah sta one rade, koji je koncept, sta radi PR manager, jel to hostesa, sta managUJE, ako nije hostesa koja se skola mora zavrshit za to i tako ta suha pitanja tehnichke prirode bash sam dosadan zar ne :D :D :D
Ishla ja maloprije kod njih da priupitam :D

Ovako, one nisu HOSTESE vec PROMOTORKE.
Koja je razlika?
HOSTESA MORA biti manekenskog tipa, znaci zgodna, lijepa, sa divnim osmijehom i osim DOBRO VECE IZVOLITE ne treba nsita vise da zna.

Promotorka treba da zna vise od osnovnih informacija o nekom proizvodu tako da kad dodje mIRCi i pita "zasto bih ja uzela proizvod A koji je 50 feninga skuplji od proizvoda B" promotorka treba da mi objasni koje su prednosti tog proizvoda. Nije mi se jednom desilo da mi promotorka na moje pitanje " po cemu je ovaj proizvod bolji od svoje prethodnice" kaze " nemam pojma, moje je samo da stojim ovdje".

E sad, vidjela sam 10 njihovih cura maloprije, imaju edukaciju vezano za jedan "event" koji je uskoro i na kojem ce one biti promotorke. Eto jos jedne razlike izmedju hostese i promotorke. Promotorke trebaju biti upoznate sa proizvodom koji promoviraju.
I ovih 10 cura koje sam vidjela su sve odreda slatke i simpaticne tako da je ocigledno da je sminkerica imala los dan, a fotograf se nije po guzi pocesao da slike sredi (kao sto se obicno i sredjuju slike ovog tipa) i samo je trcao da mu posao ispadne iz ruku.

Pisuci ovo skontala sam da sam postala gora nego bilo koji tabloid...ne bi mi mrsko otici do agencije...
Zox

Post by Zox »

Ja sam fotograf, u cemu je problem? :D
Ja sam samo htio biti iskren u svom umjetnickom izrazu!:D
luksica

Post by luksica »

mIRCerka wrote:
Saian wrote:aj sve to na stranu izgled, shmiMka, fotografija, ugao, expozicija al ja ne skontah sta one rade, koji je koncept, sta radi PR manager, jel to hostesa, sta managUJE, ako nije hostesa koja se skola mora zavrshit za to i tako ta suha pitanja tehnichke prirode bash sam dosadan zar ne :D :D :D
Ishla ja maloprije kod njih da priupitam :D

Ovako, one nisu HOSTESE vec PROMOTORKE.
Koja je razlika?
HOSTESA MORA biti manekenskog tipa, znaci zgodna, lijepa, sa divnim osmijehom i osim DOBRO VECE IZVOLITE ne treba nsita vise da zna.

Promotorka treba da zna vise od osnovnih informacija o nekom proizvodu tako da kad dodje mIRCi i pita "zasto bih ja uzela proizvod A koji je 50 feninga skuplji od proizvoda B" promotorka treba da mi objasni koje su prednosti tog proizvoda. Nije mi se jednom desilo da mi promotorka na moje pitanje " po cemu je ovaj proizvod bolji od svoje prethodnice" kaze " nemam pojma, moje je samo da stojim ovdje".

E sad, vidjela sam 10 njihovih cura maloprije, imaju edukaciju vezano za jedan "event" koji je uskoro i na kojem ce one biti promotorke. Eto jos jedne razlike izmedju hostese i promotorke. Promotorke trebaju biti upoznate sa proizvodom koji promoviraju.
I ovih 10 cura koje sam vidjela su sve odreda slatke i simpaticne tako da je ocigledno da je sminkerica imala los dan, a fotograf se nije po guzi pocesao da slike sredi (kao sto se obicno i sredjuju slike ovog tipa) i samo je trcao da mu posao ispadne iz ruku.

Pisuci ovo skontala sam da sam postala gora nego bilo koji tabloid...ne bi mi mrsko otici do agencije...
Eh da vam i ja malo nesto ispricam,

dirktorica ove agencije je moja najbolja prijateljica...pokrenula je ovaj vid firme, jer zeli nesto postici u zivotu...ovo ljudi nije eskort agenicija ...niti se cure prodaju....vec sasvim normalan posao koji zaposljava djevojke koje tokom svog studija zele zaraditi dzeparac...onda bih ja po vasem razmisljanju i po vasim komentarima mogla sve konobarice u gradu nazvati kurvama....jer su i one izlozene....

Pitanje je sada kako ce se ova vrsta pilot projekta odraziti u nasoj sredini...ova agencija moze propasti za 2 mjeseca , a moze doziviti boom i tako predstavljati prvu agenciju promocije u BiH....

Na zapadu postoji jako puno takvih agencija i to je nasim rijecima ljudi dragi "BIZNIS" :D

P.S.: Vidim nasli ste jako puno mana na sminkanje i izgled studentica...ljudi koliko para toliko muzike....direktorica se nikad nije bavila kriminalom pa da ima milione da nadje profesionalnog sminkera za pocetak ...i iskreno stranica joj se mora dobro popraviti po mom misljenju, ali svaki pocetak je tezak...a vi se malo upitajte sta ste vi u zadnjih mjeseci pokusali uciniti u svom zivotu da vam ide na bolje...vec se obavezno javljate na temu da li treba otici iz BiH, jer nema posla ...onda samo urlicete kako vam ova zemlja ne valja i da imate mogucnosti odmah bih otisli......

Mislim da je vrijedno razmisliti o tome!

Pozdrav
burekodsira

Post by burekodsira »

nije svacije oko puta s*ati :D
luksica

Post by luksica »

burekodsira wrote:nije svacije oko puta s*ati :D
...je li ovo bilo upuceno meni :D :D :D

Zadivljena sam vasim odgovorom Herr. Burekodsira... :lol:
vela-ze

Post by vela-ze »

basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

kradja intelektualnog kapitala

osoba koja je ovo pokrenula je preuzela koncept "Dzirlo djevojaka", a mister Dzirlo ce sigurno biti odusevljen kad sve ovo vidi :D
penzioner

Post by penzioner »

E ova kod mene komotno može da bude promotorka, uzeo bih je.

:D
penzioner

Post by penzioner »

basta sljezove boje wrote:kradja intelektualnog kapitala

osoba koja je ovo pokrenula je preuzela koncept "Dzirlo djevojaka", a mister Dzirlo ce sigurno biti odusevljen kad sve ovo vidi :D
Kolegica mi došapnula da je (bh. kreatorka) Amna Kunovac u mladosti bila Džirlo djevojka glavom i bradom i glasom i onom poznatom rečenicom "Ja sam Džirlo djevojka" :D
nokia6170

Post by nokia6170 »

dobra ideja sa stranicom i agencijom...samo mislim da bi djevojke puno bolje ispale da im je 100_KA odradio par book-ova sa svojim profesionalcem. covjek kad uslika minaret, i nemuslimanu se mili otici u dzamiju.

sala mala:)

luksice, zelim tvojoj najboljoj jaranici srecu u ovom poslu.

p.s. za luksicu: samo da znas da mozes kupiti memory stick od 4 GB za 116 KM:)
luksica

Post by luksica »

Hvala Nokia!

A sto se tice USB-sticka-.....odsada luksica sve prebacuje na CD...nejma vise zezancije.....

:)
tako cu da ustedim tih 116 KM !!!!!

Pozdrav Nokia i do skorog vidjenja ;)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

penzioner wrote:

Kolegica mi došapnula da je (bh. kreatorka) Amna Kunovac u mladosti bila Džirlo djevojka glavom i bradom i glasom i onom poznatom rečenicom "Ja sam Džirlo djevojka" :D
Gledam ovaj post, i ne znam... :roll:
Jutros dolazeci na posao, vidim djevojke, djevojcice...lijepe, obucene u "nes-crvene" majice na semaforu dijele kesice nes-kafe. Reklama. Sva sam onako bila "naoblacena"...al kad sam ih vidjela, popravilo mi se jutro. Neko ko ne ceka top posao, vec radi... I sutra ce valjda biti onih koji ce reci.. "Znate, ona je danas direktorica necega, ali znate, ona je bila na Marin-dvoru...dijelila kesice neskafe, ona glavom i bradom...", ali rijetko cete kao vrlinu cuti, da ce neko reci... "ona je radila..."
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zena wrote:
penzioner wrote:

Gledam ovaj post, i ne znam... :roll:
Jutros dolazeci na posao, vidim djevojke, djevojcice...lijepe, obucene u "nes-crvene" majice na semaforu dijele kesice nes-kafe. Reklama. Sva sam onako bila "naoblacena"...al kad sam ih vidjela, popravilo mi se jutro. Neko ko ne ceka top posao, vec radi... I sutra ce valjda biti onih koji ce reci.. "Znate, ona je danas direktorica necega, ali znate, ona je bila na Marin-dvoru...dijelila kesice neskafe, ona glavom i bradom...", ali rijetko cete kao vrlinu cuti, da ce neko reci... "ona je radila..."
I reci ce, O MIRCI kako si migola 1998.godine na yapadnoj tribini raditi na cocacola standu u subotu, kad je bio veliki derbi....

A malo ko konta par stvari:
1. Posteno zaradjena marka je svetinja!
2. Karta za utakmicu je 10KM.
3. Sok marka, kospe marka...
4. Biti u original igrackom dresu Zeljeznicara na stadionu - NEPROCJENJIVO!!!

Image

A draga zeno, svi cekaju neki direktorski posao...po mogucnosti sa srednjom skolom...
penzioner

Post by penzioner »

Sad mi je jasno odakle znam mIRCI :D
penzioner

Post by penzioner »

Drago mi je što curice rade.

Žao mi je odvratnih slika jer nisu curice baš toliko ružne izbliza (valjda :D ) ko što ih je neko uslikao i našminkao.

Žao mi je ako rade za 30KM. Nek me neko obraduje viješću da ove curice dobiju i više love za svoj rad i trud, i da se ne obogati samo šefica.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

penzioner wrote:Drago mi je što curice rade.

Žao mi je odvratnih slika jer nisu curice baš toliko ružne izbliza (valjda :D ) ko što ih je neko uslikao i našminkao.

Žao mi je ako rade za 30KM. Nek me neko obraduje viješću da ove curice dobiju i više love za svoj rad i trud, i da se ne obogati samo šefica.
Da te obradujem maksimalno:

Sat vremena jedne promotorke je 50 KM, koje idu direktno djevojci.
Sefica ove agencije pare zaradi ako ta firma angazuje njihovu agenciju za event managemnt. Sto znaci da sefica od djevojaka ne uzme ni fening, a ulaze puno!

Da nisam svojim ocima i usima svjedocila ovome u subotu, rekla bih NEMOGUCE. Ali je moguce!!!
van Basten

Post by van Basten »

mIRCerka wrote:

Sefica ove agencije pare zaradi ako ta firma angazuje njihovu agenciju za event managemnt. Sto znaci da sefica od djevojaka ne uzme ni fening, a ulaze puno!

Da nisam svojim ocima i usima svjedocila ovome u subotu, rekla bih NEMOGUCE. Ali je moguce!!!
:shock: mogu li ja štagod promovisati? :D
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

mIRCerka wrote:

Jeftinije se na televiziji promovirati, mislim svaka cast ali 50 km po satu, zivimo li u istoj drzavi? Doduse, s obzirom na kolicinu raznonarznih stranih zastupstava koji su i na vece gluposti bacali pare, ne bi me cudilo da i ovakva cijena prodje. Jedino sto si napomenula promocija nekog posebnog dogadjaja moze proci, a garantujem da nema brand-a koji bi mogao sebi priustiti ovakvu jednomjesecnu promociju u punom kapacitetu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Celicna_saka wrote:
Jeftinije se na televiziji promovirati, mislim svaka cast ali 50 km po satu, zivimo li u istoj drzavi? Doduse, s obzirom na kolicinu raznonarznih stranih zastupstava koji su i na vece gluposti bacali pare, ne bi me cudilo da i ovakva cijena prodje. Jedino sto si napomenula promocija nekog posebnog dogadjaja moze proci, a garantujem da nema brand-a koji bi mogao sebi priustiti ovakvu jednomjesecnu promociju u punom kapacitetu.
ako zelis kvalitet, to se mora i platiti...
znas li da recimo jedna promoterka koju je u promociju nekog proizvoda uvalio huso haso meho nevzetin malin, obicno dobije TRI JEBENE MARKE PO SATU STAJANJA?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

mIRCerka wrote:
Celicna_saka wrote:
znas li da recimo jedna promoterka koju je u promociju nekog proizvoda uvalio huso haso meho nevzetin malin, obicno dobije TRI JEBENE MARKE PO SATU STAJANJA?
Govorim o trzisnim prilikama ako ima ko da plati bujrum, ja onako cisto da izrazim svoj skeptizicam, vlasnici i curama svakako zelim da uspiju i pored nebulozno forimirane cijene.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Celicna_saka wrote:
mIRCerka wrote:
Celicna_saka wrote:
Govorim o trzisnim prilikama ako ima ko da plati bujrum, ja onako cisto da izrazim svoj skeptizicam, vlasnici i curama svakako zelim da uspiju i pored nebulozno forimirane cijene.
da je nebulozna cijena, nije... za nase uslove je puno dati vise od 10 KM za bilo sta kako ja vidim....
Post Reply