Jeste, Timotije, skroz si u pravu. Nazalost. Nece usvojiti Deklaraciju, a i ona mi je nekako slaba, jer se ne govori o krivici , nego o odgovornosti. Presuda je sramna i neverovatna. Kao da nismo gledali onaj film o Skorpionima,o Srebrenici, kao da ne znamo za crvene beretke...one su uostalom ubile i naseg premijera Djindjica, a ubijen je u akciji "Stop Hagu" dok je njegova vlada jos isporucivala Hagu ratne zlocince. Mislis li da se ja ne osecam kao stranac u sopstvenom gradu ? Nosim mp3 plejer, i stavim u usi , na pauzi, na poslu ,jer ne mogu da slusam gadosti .Kosa mi se dize uvis od neljudi i njihovih zverskih komentara. Nemaju ni stida,ni srama.Timotije wrote:Ogromna je steta, i latentna opasnost po okolinu, sto ni deset godina poslije rata (u kojem Srbija naravno nije ucestvovala, sad ima i papir za to) nema niti ce biti, nikakvog traga kajanja u srpskom drustvu.pesak wrote:Clan sam LDPa...nas mrze srpski nacionalisti mozda i vise nego hrvatski ili bosanski. sve je to isto. To je proslost. Buducnost je Evropa bez granica.hobit wrote:hej pesak jesi skonto da ovde 50% ljudi mrzi Srbe, kontam se koji k... trazis ovde, il si mazohist il si clan ldp-a
Treba prevazici ratove i mrznje, oprostiti i ziveti dalje. Uvek cemo biti komsije. Treba ziveti zajedno. Imam dosta prijatelja iz Sarajeva i nikad nisam imala problema ni pre rata, ni za vreme, ni posle. Muslimani su. Nisu Srbi. A ja sam bila na ulicama protiv Milosevica od 91.Sad sam protiv Kostunice, novog Milosevica.
Neki put ,kad citam vase postove, cini mi se kao da razgovaram sama sa sobom.
Pomirenja i oprosta nema i ne moze biti dok jedna strana ne prizna krivnju i ne zatrazi oprost. To danasnjoj Srbiji ne pada na pamet. Siguran sam da ni obicna deklaracija srpskog parlamenta o zlocinu u Srebrenici nece ugledati svjetlo dana, jer i zasto bi?
To bi bio nepotreban luksus koje vladajuce (vise-manje) nacionalisticke stranke nece dozvoliti.
Genocida nije bilo, onaj ludi general pobi one ljude, ali sta sad da radimo, idemo dalje, nismo mi, to i sud kaze! Ni luk jeo ni luk miriso`.
Niti jednim gestom Srbija nije, za sve ove godine, ni pokusala iskreno pruziti ruku izvinjenja napacenom bosanskom narodu.
Siguran sam i da nece nikada.
Sto rece Josip Pejakovic jedne ratne godine: "Nema vise cevapa u sarajevu"!
I u pravu je, zasto se truditi i pruzati ruku nekome ko je nije vrijedan.
P.S. Pesak, tvoj stav je totalno OK, samo znam da takvih kao ti ima manje od 2% u danasnjoj Srbiji, a bice ih sve manje.
Samo , da znas, nas ce biti sve vise, nadam se. Broj ljudi u LDP-u raste non-stop, 2011 mislim da cemo uzeti vlast, a onda ce druga prica da se prica u Srbiji. Sve vise ljudi uvidja ko zapravo laze i koliko je pogubna nacionalisticka politika ...ljudi su umorni, hoce normalno da zive, hoce posao, stan, prijateljstvo,obicne ljudske radosti.
nacionalisticke stranke- srs-seselj, sps-milosevic i dss kostunica imaju nesto vise od milion glasova, a biraca ima 6 miliona.Mnogi ne izlaze na izbore,jer im je muka od svega.
Treba da znas da su mnogi mladi ljudi bezali glavom bez obzira u svet, da budu kelneri, djubretari, bilo sta, bilo gde, samo da ne idu na front...kroz prozor, pa preko krovova...skakali, ubijali se...bezali , krili se...
Treba da prodjemo jos ludilo oko Kosova. Nadam se da je to poslednje.
Ne znam. Sta drugo da radim, nego da se borim za moje ideale ? Za cestitost, moral, za stid i sram, za krivicu. U pravu si. Samo kroz osecanje krivice se mogu uspostaviti novi kontakti . Jedno je sigurno i to mi je drago. Srbija vise nikad nece moci da seje rat, mrznju, uzas po drugim zemljama. Pitanje je kako ce se Kostunica i njegova vlast odnositi prema nama, "izdajnicima" jos od doba Milosevica...a to vise nije tvoja briga...