Doris Dragović- najljepši glas Mediterana

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

A znači ipak je tačno da se ne zove Doris zaprave, nego Srdzanka Dragovic ??
Aleko

Post by Aleko »

Abu FEED el-Castro wrote:A znači ipak je tačno da se ne zove Doris zaprave, nego Srdzanka Dragovic ??
Ne! Zove se i preziva (barem joj tako piše u dokumentima) Dorote Budimir, a Dragović je djevojačko prezime.
Uglavnom; ime Doris zapravo joj je dao Zrinko Tutić. Naime; njihova suradnja počela je baš u vrijeme kada je on izbacio svoju jedinu hit pjesmu koja se zove, vjerovali ili ne: "Doris". Njemu se učinilo zgodnim prekrstit Doroteu u Doris jer je djelovalo zvučnije i pamtljivije, a savjetovao joj je i da zadrži djevojačko prezime i tako je, ukratko, nastala Doris Dragović.
E da! Prije toga je Doris je 6 godina pjevala u grupi "More" ali tamo su je oslovljavali imenom.
Ovo sigurno niste znali ali od viška glava ne boli. hehe...
Kad god čujete Doris kako pjeva; sjetite se Dalmacije, Mediterana, mora Sunca, ljeta...

Post by encian »

meni se uglavnom svidja, ponekad mi ide na zivce doduse. ima odlican glas, skidam kapu, ali je .... postala prepoznatljivo dosadna. i definitvno ne volim pjesme poput marije magdalene koje su za mene cista dreka (svesna sam da tu dreku malo ko moze napraviti, ali meni nema ni pjesme ni melosa u tome).

eto. nemojte me ubiti. :-)
irfan2

Post by irfan2 »

nemam nista protiv doticne gospodje, al ovo je cisti spam .... mada budala nece postati nista pametnija ako joj kazes da je budala, al et ...
medda

Post by medda »

Aleko, naj si bolji!!!! :)
Jonx

Post by Jonx »

Aleko wrote: Stvarno sam te skurio! Spustio sam ti ko nitko, a ti se služiš jeftinim trikom tj. smijehom kao obrambenim mehanizmom.
Jedno ću ti reć. Kada diraš u Doris; to je k´o da štapom podražuješ osinje gnijezdo.
Ja letim kao leptir, a bodem kao pčela!

Djesi Muhamede legendice....Nismo te odmah prepoznali.... :D :lol:
_sa_

Post by _sa_ »

Aleko wrote: _sa_; baš mi je žao ako si uskraćen ili hendikepiran za suptilnost kakvu može prežit samo milozvučan glas Doris Dragović.
Možda slušaš na krivi način, možda si lišen emocija pa ne možeš to doživjet... Ne znam!
Bilo kako bilo; ja se mogu veselit, plesat, tugovat, plakat ... uz pjesme od Doris. Jednostavno zato jer je njena interpretacija uvijek od srca, iskrena, topla i sa prizvukom Mediterana.
tech10

Post by tech10 »

_sa_, izgleda da si ti pojeo, a ne pojela. :D
_sa_

Post by _sa_ »

tech ne petljaj se u ovu suptilnu temu da ne bi i tebi rekao da si poremecena "cura" :D
ni albinoni ni ostali klasicni kompozitori nisu komponovali milozvuke kakve doris glasom proizvede :D
tech10

Post by tech10 »

Tvoj problem je sto si lisena emocija. :D :D
amalka

Post by amalka »

Aleko wrote:
amalka wrote:Ja mislim da je neko opsjednut s Doris :D Ona ima mozda dvije pjesme koje se meni dopadaju, ostalo :roll: Ipak, dugo je na sceni, zasluzila je respect :)
Koje su to dvije pjesme?

Btw. Jesi li ikada čula pjesme:
1. Teret ljubavi
2. Malo mi za sriću triba
3. Vrijeme praštanja
4. Oprosti mi
5. Jedini
6. Neću propast ja
7. Budi se dan
8. Ja noćas umirem
9. Krivi ljudi
10. Ispuni mi zadnju želju

Kada poslušaš te pjesme; onda mi se javi! To su remek djela!
To su sve pjesme koje su postale evergreeni!
Doris ima zaista bogatu diskografiju i zbilja je žalosno da iz tako prebogate diskografije možeš izdvojit samo dvije pjesme koje su ti OK.

Ove tri ja izdvajam :D Eto, bila sam velikodusna, i dodala jos jednu :D Meni to nije zalosno, za sricu malo triba :D , meni su te tri dovoljne :D I zaista, previse se uzbudjujes, chill out :)

I da, Andjeo Gabriel :) Uh, na kraju ispadoh fan od Doris :shock: :D
Neelix

Post by Neelix »

jebo doris, Stoja je zakon 8-)

Haj Ciki Ciki Ciki - song by Stoja
Aleko

Post by Aleko »

_sa_ wrote:
Aleko wrote: _sa_; baš mi je žao ako si uskraćen ili hendikepiran za suptilnost kakvu može prežit samo milozvučan glas Doris Dragović.
Možda slušaš na krivi način, možda si lišen emocija pa ne možeš to doživjet... Ne znam!
Bilo kako bilo; ja se mogu veselit, plesat, tugovat, plakat ... uz pjesme od Doris. Jednostavno zato jer je njena interpretacija uvijek od srca, iskrena, topla i sa prizvukom Mediterana.
Iz vedra pa u rebra! _sa_; nemoj sve shvaćat tako doslovno.
Ja ne želim stvarat paralele na relaciji Doris i netko drugi ali želim ukazati na to kako je ova žena zadužila glazbu na ovim prostorima i kako bi je, apropo toga, trebalo cijeniti i poštovat. Kontinuirano je prisutna preko 25 god., a uskoro (nakon 5 god. izdavačke apstinencije) izbacuje novi album na tržište.
Netko je ovdje spomenuo da je riječ o spamu pa ga molim da mi rastumači na koju foru je ovo spam?
BTW. Svi oni koji su se uvrijedili na moje komentare; ja se duboko ispričavam jer mi to nije bila intencija.

irfan2; rugala se sova sjenici. Zahvaljujem na dijagnozi ali meni je ispod časti častit pogrdnim epitetima pa ću se suzdržat tj. izignorirat ovu
tvoju provokaciju.
encian; Maria Magdalena je bila projekt tj. pjesma ciljano pisana za Eurosong i kao takva imala je svoj cilj i svrhu. Doris je sa tom skladbom pobijedila na domaćem izboru ali i osvojila visoko 4-o mjesto na ESC-u 1999. god.
Pjesme koje autori inače šalju na te izbore obično su tematski razrađene i odskaču od onoga što taj pjevač inače interpretira.
Dakle; Maria Magdalena nije pjesma za dušu ili pjesma na koju ćeš ćagat; to je pjesma ciljano stvarana za Eurosong i njen primarni zadatak bio je da se ostvari što bolji plasman. Drugi par opanaka su balade (one mogu funkcionirat i u matičnoj zemlji ali i vani) ali hitoidnije, robusnije i brže pjesme obično su projekti, a njihov je zadatkom da ti se dopadnu na prvu + imaju u sebi dozu hitoidnosti.
BTW. Nemoj doživljavat doris kroz prizmu Marie Magdalene jer ima ona puno, puno boljih pjesama.
amalka; super su ove pjesme koje si izdvojila! Da! Izgleda da ti nisi ni svjesna činjenice kako si njen fan. hihihi... Kidding!
Neelix; ´ko je Stoja??? Nikad čuo!

Post by prleitihi »

potpisujem! :oops:
pitt

Post by pitt »

prleitihi wrote:potpisujem! :oops:
jesi hevina :D:D
prleitihi

Post by prleitihi »

bez zachatavanja! :x :oops:
Neelix

Post by Neelix »

cuj ne zna ko je stoja :oops: :oops: bruko 8-)
Image

8-)

Post by amalka »

Neelix wrote:cuj ne zna ko je stoja :oops: :oops: bruko 8-)
Image

8-)

Neelix

Post by Neelix »

super, vidim da ima jos fanova legendarne Stoje. hvala ti sto si mi skrenula paznju :oops:

Post by danas »

stoja :D d ledzend :D

Post by Neelix »

izgleda da nas ima vise nego fanova one neke doris :oops:

nek se cuje, nek se zna, stoja je definitivno najbolja :oops:

Post by Aleko »

Svi Vi koji mislite da ja foliram nazive pjesama od Doris; morat ću vas razočarat jer pjesme koje navodim u potpisu zaista i postoje.
Ne! Zaista NE ZNAM tko je Stoja, a mogu ti reć´ da me nije ni briga jer sam ziher da je neka cajkarošica, a to ne mogu probaviti ni pod razno. Btw. Izgleda solidno. Može li netko reć koliko dotična postoji, kako joj je pravo ime itd.
Još nešto. Sumnjam da pjevačica koja se zove Stoja (skraćeno od Stojadin) može parirat Doris koja ima svijetsko ime, a to ime se jednako izgovara na svim jezicima.
E da! Šta je hevina?

Post by Odabi »

Ideeeeeeee petak idi s'njimmmmm :D
danas

Post by danas »

meni nije jasno da iko ovu doris moze uzeti zaozbiljno, a njeno je proslo prije 10 godina...
u poredjenju sa stojom, cije vrijeme tek dolazi... :roll:
Aleko

Post by Aleko »

danas; Doris je Uskrsnula preko nekoliko puta. Ona je k´o Fenx. Uvijek Uskrsne iz pepela kad se publika najmanje nada. Njeno vrijeme je prošlo? Molim?! O čemu ti to??? Doris je bezvremenska pjevačica koja prkosi svim mladim i nadobudnim snagama koje tek dolaze na scenu. Doris je ispekla zanat, a njima to tek predstoji.