Revolucija ! (?)
-
Pravi Bosanceros
Iz istog razloga zbog kojeg ni do sada nisu prenosili niti jedno protesno okupljanje...
Ovo treba da prenose a citave godine protestna okupljanja obespravljenih pa se niko ne sjeto da pita jel se prenosi ccccc
Emocije su cudo...
ps. Odoh naci brazilsku zastavu i sici na demonstracije. Brazilci su bas super narod.
Ovo treba da prenose a citave godine protestna okupljanja obespravljenih pa se niko ne sjeto da pita jel se prenosi ccccc
Emocije su cudo...
ps. Odoh naci brazilsku zastavu i sici na demonstracije. Brazilci su bas super narod.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Od kojih 130 postova ovdje nekih 105 su prepucavanje ili van teme. Ameri bi to nazvali ADD (Attention Deficit Disorder). Ipak par postova je zaista bilo interesantno. Zaista kako to da su Madjari postali zesci od Bosanaca. Pa jos i Francuzi, romanticari koji ni jedan rat u svojoj istoriji nisu dobili i uvijek su prvi potpisivali kapitulaciju.
Sta je u biti potrebno za uspjesnu revoluciju? Mozda apsolutna moralna nadmoc cega vjerujem imamo sasvim dovoljno.
Ko su neprijatelji? Pa valjda RS. Sumnjam da se RS da srusiti u Sarajevu. Mozda se rusi u Srebrenici, mozda u BL. Ponajmanje u Sarajevu.
Koliko je realno da ce iko u BL uciniti ista da se RS srusi? Potpuno nerealno. Zato se mozda mora staviti pritisak na svakog ko ima imalo moci nad RS-om. OHR prvi pada na pamet. Pa ako ne molotovim koktelima mozda ih prvo poceti gadjati jajima. Mozda svakog ko i pregovara sa politicarima iz RS-a gadjati jajima.
Neznam, lupam. Ali je jedna stvar sigurna.
BH Politicari nece nikad ukinuti RS. Medjunarodna zajednica jos manje sve dok im se ne uhvatimo za gusu i pocnemo lagano stezati.
Neko ce reci da pametujem sa ove strane bare ali ako ima revolucije tu sam prvim avionom sa bar jos 10 ljudi.
Sta je u biti potrebno za uspjesnu revoluciju? Mozda apsolutna moralna nadmoc cega vjerujem imamo sasvim dovoljno.
Ko su neprijatelji? Pa valjda RS. Sumnjam da se RS da srusiti u Sarajevu. Mozda se rusi u Srebrenici, mozda u BL. Ponajmanje u Sarajevu.
Koliko je realno da ce iko u BL uciniti ista da se RS srusi? Potpuno nerealno. Zato se mozda mora staviti pritisak na svakog ko ima imalo moci nad RS-om. OHR prvi pada na pamet. Pa ako ne molotovim koktelima mozda ih prvo poceti gadjati jajima. Mozda svakog ko i pregovara sa politicarima iz RS-a gadjati jajima.
BH Politicari nece nikad ukinuti RS. Medjunarodna zajednica jos manje sve dok im se ne uhvatimo za gusu i pocnemo lagano stezati.
Neko ce reci da pametujem sa ove strane bare ali ako ima revolucije tu sam prvim avionom sa bar jos 10 ljudi.
-
senada
Madjari i Francuzi imaju drzavu i drzavne zakone koje stite njihova gradjanska prava a ne kao u BiH prava triju konstitutivnih naroda, dakle u startu prepreka, jer narod/i funkcionira/ju po istom principu kao i politicari koji se radi rastrojstva misljenja i rastrojstva interes pri svakom dogovoru dijele barem na tri. Za pocetak toliko o razlozima "kolektivnoe" nemoci triju plus ostali znaci 4 naroda, sto je daleko od jednih madjara, francuza... to je podjela kolektiva u grubo, a poznata je stvar koliko mnogo podjela ima unutar samo jednog od 4 podijeljena naroda....Dado dijasporitus wrote:Od kojih 130 postova ovdje nekih 105 su prepucavanje ili van teme. Ameri bi to nazvali ADD (Attention Deficit Disorder). Ipak par postova je zaista bilo interesantno. Zaista kako to da su Madjari postali zesci od Bosanaca. Pa jos i Francuzi, romanticari koji ni jedan rat u svojoj istoriji nisu dobili i uvijek su prvi potpisivali kapitulaciju.
-
senada
bila 20ak minuta i nazad.Jonx wrote:Ova sramna presuda sirom mi je otvorila oci kao i DANASNJI skup protesta protiv presude.
Na momenat pomislih da se nalazim na nekom vaseru u Istanbulu. Rekoh sam sebi, danas nisi dobar, podji kuci...
Uzasno sam tuzan!
-
Danko_Bananko
Ma selamalo se puno, da sta cessenada wrote:bila 20ak minuta i nazad.Jonx wrote:Ova sramna presuda sirom mi je otvorila oci kao i DANASNJI skup protesta protiv presude.
Na momenat pomislih da se nalazim na nekom vaseru u Istanbulu. Rekoh sam sebi, danas nisi dobar, podji kuci...
Uzasno sam tuzan!
-
senada
ne kaki.Danko_Bananko wrote:Ma selamalo se puno, da sta cessenada wrote:bila 20ak minuta i nazad.Jonx wrote:Ova sramna presuda sirom mi je otvorila oci kao i DANASNJI skup protesta protiv presude.
Uzasno sam tuzan!
-
senada
Da se nadovezem.Od cetiri naroda najjace motive za promjene ima ratnim i postratnim vremenom iscrpljena Bosnjacka populacija, a samim tim Bosnjaci bi trebali biti nosioci "revolucionarnih" promjena.No, ako se uzme u obzir po koliko osnova je podijeljen taj narod, onda je svaka prica o revoluciji nesuvisla.Primjera radi Bosnjacki korpus je pogubno podijeljen po (geo)politickim, etnickim, nacionalnim, vjerkim, kulturnim, obrazovnim, ekonomskim, socijalnim, starosnim, spolnim i drugim osnovama. Kada se realno sagledaju podjele samo unutar Bosnjaka bez srpsko-hrvatskih komsijsko susjedskih priloga, onda nam svima treba biti jasno da si je Bosnjacko rukovodstvo izgradilo trajno neoboriv sistem vladavine nad svojim torom po principu - podijeli pa zavadi pa zavladaj. Tako imamo pojavu da kada demonstriraju uistinu obespravljeni (npr.policajci i sarabonci) radnici, "slucajno" se tu negdje na meti kamera nadju i "obespravljeni" naturalizirani drzavljani. Isto tako brojne manje ili vece demonstracije i proteste u pravilu su popracene pojedinacnim ili grupnim "demonstrantima i strajkacima".senada wrote:Madjari i Francuzi imaju drzavu i drzavne zakone koje stite njihova gradjanska prava a ne kao u BiH prava triju konstitutivnih naroda, dakle u startu prepreka, jer narod/i funkcionira/ju po istom principu kao i politicari koji se radi rastrojstva misljenja i rastrojstva interes pri svakom dogovoru dijele barem na tri. Za pocetak toliko o razlozima "kolektivnoe" nemoci triju plus ostali znaci 4 naroda, sto je daleko od jednih madjara, francuza... to je podjela kolektiva u grubo, a poznata je stvar koliko mnogo podjela ima unutar samo jednog od 4 podijeljena naroda....Dado dijasporitus wrote:Od kojih 130 postova ovdje nekih 105 su prepucavanje ili van teme. Ameri bi to nazvali ADD (Attention Deficit Disorder). Ipak par postova je zaista bilo interesantno. Zaista kako to da su Madjari postali zesci od Bosanaca. Pa jos i Francuzi, romanticari koji ni jedan rat u svojoj istoriji nisu dobili i uvijek su prvi potpisivali kapitulaciju.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
mIRCerka, daj ohladi malo molim te.
Ti si draga i pozitivna osoba, ali ne drzis BiH ni Sarajevo ( mozda samo ovaj forum ) u dzepu. Ne vedris ti duso i ne oblacis, izuzev mozda ovdje. I mozda mozes sa ovog virtuelnog prostora otjerati bilo koga ko ti u datom trenutku ne odgovara, ali to je to. Lijepo je i sto si aktivna u humanitarnim akcijama, ali nisi jedina. ( Znam rekla sam da necu vise pisati ovdje prekjuce i nadam se da ne pravim gresku sto to cinim ).
BiH je mala zemlja i treba joj svaka osoba, treba joj svaki domaci i dijasporski dinar, treba joj svaki prijatelj. Tesko je gledati koliko je ovaj forum zatvoren za drugacija misljenja i koliko cesto grupice odavde otjeraju pojedince. Ali ovo je forum.
BiH ne moze i ne smije tako. Ponekad se izvana bolje vidi, ne zaboravite to.
Ako se nesto dobro moze izvuci iz rezultata presude, onda je to da nijedan posteni gradjanin/ka BiH vise ne smije imati bilo kakve iluzije o politicarima na vlasti.
Izabrali ste ih, odgovorni su vam po svakom osnovu. Oni vama - a ne vi njima. Tako je u cijelom svijetu.
Pritisak na one koji ne vrse duznost na koju su se obavezali, treba vrsiti politickim artikuliranim putem ( ovima sto bi bacali Molotovljeve koktele, preporucila bih da se igraju Revolucije u vlastitoj kuci ).
pozdrav
Ti si draga i pozitivna osoba, ali ne drzis BiH ni Sarajevo ( mozda samo ovaj forum ) u dzepu. Ne vedris ti duso i ne oblacis, izuzev mozda ovdje. I mozda mozes sa ovog virtuelnog prostora otjerati bilo koga ko ti u datom trenutku ne odgovara, ali to je to. Lijepo je i sto si aktivna u humanitarnim akcijama, ali nisi jedina. ( Znam rekla sam da necu vise pisati ovdje prekjuce i nadam se da ne pravim gresku sto to cinim ).
BiH je mala zemlja i treba joj svaka osoba, treba joj svaki domaci i dijasporski dinar, treba joj svaki prijatelj. Tesko je gledati koliko je ovaj forum zatvoren za drugacija misljenja i koliko cesto grupice odavde otjeraju pojedince. Ali ovo je forum.
Ako se nesto dobro moze izvuci iz rezultata presude, onda je to da nijedan posteni gradjanin/ka BiH vise ne smije imati bilo kakve iluzije o politicarima na vlasti.
Izabrali ste ih, odgovorni su vam po svakom osnovu. Oni vama - a ne vi njima. Tako je u cijelom svijetu.
Pritisak na one koji ne vrse duznost na koju su se obavezali, treba vrsiti politickim artikuliranim putem ( ovima sto bi bacali Molotovljeve koktele, preporucila bih da se igraju Revolucije u vlastitoj kuci ).
pozdrav
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ne znam sto se obracas meni i koga ja to tjeram bilo odavde bilo u zivotu...Latinica wrote:mIRCerka, daj ohladi malo molim te.
pozdrav
mozda je od siline postova doslo do pogresnog tumacenja nicka koji je nesto napisao...
hajd Tita ti to prvo artikulisi, a drugo mi artikulisi vezu sa humanitarnim akcijama...
ja cu ocigledno morati poceti oblaciti ovdje i biti odvratna prema ljudima koji MENI stalno nabijaju na nos moje ucesce u akcijama, koje ja ne pominjem nigdje osim na temama humanitarnih akcija...moje ucesce MOJA STVAR i ako ja o tome ne pisem i ne palamudim, osim na temi vezanoj za konkretnu akciju, nemojte ni vi....to isto vazi i za moj odnos sa mackama...
-
konyan
Draga Latinice,Latinica wrote:mIRCerka, daj ohladi malo molim te.
(...)
Mirci citam otkako se pojavila na ovom forumu. Procitao sam i cijelu ovu temu. Zaista ne vidim osnov za ovaj tvoj pisani ispad.
Od mircerke nikad nisam vidio ni rijeci koja bi se mogla nazvati jezikom mrznje, tjeranjem bilo koga odakle god.
"Drzanje foruma" ?????? Zao mi je sto moram ja sad reci to ovako, ali se bojim da nisi ni svjesna koliko lupas.
Predlazem da nadjes uzornije primjere od nekolicine koji su se pokazali i dokazali na ovoj temi.
Pozdrav.