sitno wrote:VETERINAR-SA imas pm, pls odgovor
Preporucite veterinara
Moderator: anex
- Pasiflora
#126 Re: Preporucite veterinara
Last edited by Pasiflora on 08/05/2008 08:25, edited 1 time in total.
- Pasiflora
#127 Re: Preporucite veterinara
sitno wrote:sitno wrote:VETERINAR-SA imas pm, pls odgovor
-
VeljaPas
#128 Re: Preporucite veterinara
Neznam ko je jedan i jedini u Tuzli, ali ovo sto vidite na fotkama je rucni rad iz 2005 godine Jasmina Ferizbegovica iz Tuzle. Radi se o rutinskim sterilizacijama pasa iz tuzlanskog azila koje je platila Zerina Jasarevic. 42 dana su bile otvorenih trbuha. Dovedene su u SOS Sarajevo i pokrpio ih je u Kantonalnoj vet.stanici Josip Krasni. Udomljene su u Njemackoj. Sve ovo su tada objavili i pojedini mediji.........i nikom nista.veterinar-sa wrote:Evo mene opet ljudi. Vidim da se pokrenula prica oko nezaposlenih veterinara. Posto sam vjerovatno malo informiraniji od vas podijelicu sa vama neka moja razmisljanja. Pouzdano znam da Veterinarski fakultet u Sarajevu svake generacije izbaci izmedju 40 i 60 veterinara, trenutno je na birou u Sa kantonu pa da ne pretjerujem oko 60.
Najtuznije u svemu tome je biti nezaposlen, a i oni " Sretni" koji su nasli posao vecinom rade da tako kazem sve i svasta.
Rijetko koji ce raditi poslove veterinara, vecinom ljudi sa sela mogu naci posao u svom mjestu, ali 95% dr.vet. iz malo vecih gradova tesko da ce raditi u struci. Krenimo od Sarajeva kao najveceg grada, svaka opstina ima po jednu veterinarsku stanicu one su sve prebukirane i tesko da ce neko (izuzev ako im babo nije u toj stanici) dobiti posao, Veterinarski fakultet isto tako neprima nikoga izuzev blize clanove porodica vec uposlenih, cast 1% izuzetaka, privatno je tesko otvoriti (sve i da se ima novca) jer je u veterinarskim krugovima vec odavno upletena politika i mafija tako da bi vrlo brzo potonuo svako onaj ko bi se odlucio za tako nesto. To je tuzno jer pola milionski grad nema neku Veterinarsku kliniku a veterinari mu rade kao konobari.
Sto se tice Tuzle tamo je jedan i jedini ".........." koji suvereno vlada gradom. Vecina imalo upucenijih zna ko je to, za njega rade veterinari kao robovi za nekih 400KM ako nije sta povecao.
Federacija treba da slijedi RS u tome gdje na svakom koraku ima privatna Veterinarska stanica i gdje nema nezaposlenog veterinara.
A u svemu tome najtuznije je sto 95% veterinara koji prodju kroz fakultet znaju manje o zivotinjama nego bilo koji seljak o velikim zivotinjama ili uzgajivac pasa i macaka o malim zivotinjama, tako da nemogu ni na crno raditi.
A sto se tice bruceloze nije sve do veterinara (mada je i do njih) drzava je ona koja to treba regulisati i izdvojiti puno veca finansijska sredstva u borbi protiv zaraznih bolesti.
Pozdarv svima, nemogu vise pisati dojadilo mi je.
Valjda tako sa psima beskucnicima i treba................

-
downtoearth
#129 Re: Preporucite veterinara
nemam riječi, stomak mi se okrenuo, svašta sam se nagledao u ratu, ali ovo... ne vala kleti ....
ali ne znam ko tom čovjeku može dati da radi posao mesara a kamoli nekakvog doktora.....
- buba
#130 Re: Preporucite veterinara
Moze li mi ko reci koliko kosta dolazak na adresu i intervencija, jer nema sanse da mogu odvesti psa do ponedeljka bilo gdje, a hica mi je..
Sto se tice veterinara, ja stvarno vise ne znam kome i gdje
.
Vodili smo ga na Stup i na veterinu nedavno, jer je imao neke cudne izrasline po kozi, za koje su na obe strane rekli da to ''nije nista'', ne treba dirati itd..
Eh prije nekoliko dana mu se pojavi gadan ekcem, sta li je, koji je danas prosiren i bolan, ne da se taknuti..tako da moram nekoga zvati da ga pogleda.
Iz ovih komentara do sada vidim da bi najbolje bilo pozvati Amara, jer izgleda da jedino on spremno dodje na poziv?
U jednoj radnji sam dobila broj veterinara koji se zove Amar, ali mi nisu rekli prezime, pa ne znam da li je to broj od tog Popovica. Moze li mi neko na pp poslati njegov broj mobilnog.
Thnx
Sto se tice veterinara, ja stvarno vise ne znam kome i gdje
Vodili smo ga na Stup i na veterinu nedavno, jer je imao neke cudne izrasline po kozi, za koje su na obe strane rekli da to ''nije nista'', ne treba dirati itd..
Eh prije nekoliko dana mu se pojavi gadan ekcem, sta li je, koji je danas prosiren i bolan, ne da se taknuti..tako da moram nekoga zvati da ga pogleda.
Iz ovih komentara do sada vidim da bi najbolje bilo pozvati Amara, jer izgleda da jedino on spremno dodje na poziv?
U jednoj radnji sam dobila broj veterinara koji se zove Amar, ali mi nisu rekli prezime, pa ne znam da li je to broj od tog Popovica. Moze li mi neko na pp poslati njegov broj mobilnog.
Thnx
- Pasiflora
#131 Re: Preporucite veterinara
Imasa PMbuba wrote:Moze li mi ko reci koliko kosta dolazak na adresu i intervencija, jer nema sanse da mogu odvesti psa do ponedeljka bilo gdje, a hica mi je..
Sto se tice veterinara, ja stvarno vise ne znam kome i gdje.
Thnx
-
mycy
#133 Re: Preporucite veterinara
kako je sada psic????? jel' ga neko pregledao????
- buba
#134 Re: Preporucite veterinara
Jeste.
Maloprije je Amar dolazio, medjutim nista nismo uspjeli uciniti, jer da bi bilo sta uradio mora prici rani, tj. izbrijati je, a to je bila nemoguca misija
Pokusao ga je sedirati, ja ga drzala na zemlji, ali cim mu se priblizio sa inekcijom poceo je rezati, a 40kg nervozne, ljute sile nije za igru i potpuno ga razumijem sto se nije usudio, jer ja fakat nisam mogla biti garant da se nece otrgnuti i krenuti na njega.
Odokativna dijagnoza je da se radi o hot spot-u, samo nije ni on siguran dok ne vidi podrobno, propisao antibiotik, pa cemo pokusati u nedelju, tad mi se suprug vraca s puta, pa ce opet pokusati da mu daju sedativ i da ga obradi. Nas dvoje nismo mogli

Maloprije je Amar dolazio, medjutim nista nismo uspjeli uciniti, jer da bi bilo sta uradio mora prici rani, tj. izbrijati je, a to je bila nemoguca misija
Pokusao ga je sedirati, ja ga drzala na zemlji, ali cim mu se priblizio sa inekcijom poceo je rezati, a 40kg nervozne, ljute sile nije za igru i potpuno ga razumijem sto se nije usudio, jer ja fakat nisam mogla biti garant da se nece otrgnuti i krenuti na njega.
Odokativna dijagnoza je da se radi o hot spot-u, samo nije ni on siguran dok ne vidi podrobno, propisao antibiotik, pa cemo pokusati u nedelju, tad mi se suprug vraca s puta, pa ce opet pokusati da mu daju sedativ i da ga obradi. Nas dvoje nismo mogli
-
arcibalad2
#135 Re: Preporucite veterinara
mycy wrote:Zato ja vise volim "letece" veterinare jer su puno odgovorniji i u svako doba dana ce doci po pozivu (pa bio to Amar ili Jasmin) i prema tome mislim da ih treba puno vise cijeniti od onih koji su nekako dobili radno mjesto na toj nekoj boljoj poziciji i opet se nista ne trude.
Imate li mozda brojeve telefona Amara i Jasmina. Hitno su mi potrebni. Hvala.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#136 Re: Preporucite veterinara
061397178 Amararcibalad2 wrote:mycy wrote:Zato ja vise volim "letece" veterinare jer su puno odgovorniji i u svako doba dana ce doci po pozivu (pa bio to Amar ili Jasmin) i prema tome mislim da ih treba puno vise cijeniti od onih koji su nekako dobili radno mjesto na toj nekoj boljoj poziciji i opet se nista ne trude.
Imate li mozda brojeve telefona Amara i Jasmina. Hitno su mi potrebni. Hvala.
Nek mi halali, prokurvah mu broj.
PS nadam se da nije previse ozbiljna hica...
-
arcibalad2
#137 Re: Preporucite veterinara
Ma ne, idem na odmor i treba mi za svaki slucaj ako nedaj boze bude potrebno...... Obzirom da dolaze kuci, barem koliko sam mogao vidjet na forumu.
Hvala
Hvala
-
mycy
#138 Re: Preporucite veterinara
061/186-053 Jasmin Kazazovic
-
arcibalad2
#139 Re: Preporucite veterinara
Hvala puno.... Nadam se da mi brojevi nece trebat.
-
mycy
#140 Re: Preporucite veterinara
Tako je najbolje razmisljati. I ja se nadam.... Samo mora se na vrijeme obezbjediti. Neces voditi psa s tobom?
-
arcibalad2
#141 Re: Preporucite veterinara
Nemogu ti rec koliko mi je zao sto ga ne mogu ali obzirom da putujem za Ameriku put bi bio za psa samo maltretiranje. Ostat cu dvije sedmice ali imam organizovano cuvanje ali ga opet težkim srcem pustam. Iako ima pasos koji mu vazi po citavom svijetu ne zelim ga maltretirati. Ali na sva ostala putovanja ide samnom, puno sam u avtu ali je navikao na sve i uziva na zadnjem sjedistu. Veoma je radoznao tako da ga sve zanima i nista ne propusta. Ima svoj sigurnostni pojas,tako da je siguran ako se nesto desi....mycy wrote:Tako je najbolje razmisljati. I ja se nadam.... Samo mora se na vrijeme obezbjediti. Neces voditi psa s tobom?
Ako svog kucnog ljubimca ne uzimas kao člana porodice bolje ga je i ne imat.
-
mycy
#142 Re: Preporucite veterinara
u pravu si. Super je pa imas nekoga da ga cuva

-
arcibalad2
#143 Re: Preporucite veterinara
pa moram ti reci da sam dugo trazio...... i trazio... i pronasao pravu osubu. Evo i Arči je zadovoljan i sretan kad je vidi. Samo ja jos da se smirim i prestanem razmisljat...sta ce biti ako se nesto desi...mycy wrote:u pravu si. Super je pa imas nekoga da ga cuva![]()
![]()
-
mycy
#144 Re: Preporucite veterinara
Ok. Sretan put i ne birni nista. Kako bi nas narod rekao ne sluti

-
arcibalad2
#145 Re: Preporucite veterinara
Gdje je taj veterinar jasmin Ferizbegovic koji jim je to napravio? Nadam se da mu se dosad vratio ovaj zlocin nad zivotinjama. Uzas. Jadna ona ustanova za koju on radi i one zivotinje koje on lijeci. Sramota za ljudski rod.Velja wrote:Neznam ko je jedan i jedini u Tuzli, ali ovo sto vidite na fotkama je rucni rad iz 2005 godine Jasmina Ferizbegovica iz Tuzle. Radi se o rutinskim sterilizacijama pasa iz tuzlanskog azila koje je platila Zerina Jasarevic. 42 dana su bile otvorenih trbuha. Dovedene su u SOS Sarajevo i pokrpio ih je u Kantonalnoj vet.stanici Josip Krasni. Udomljene su u Njemackoj. Sve ovo su tada objavili i pojedini mediji.........i nikom nista.veterinar-sa wrote:Evo mene opet ljudi. Vidim da se pokrenula prica oko nezaposlenih veterinara. Posto sam vjerovatno malo informiraniji od vas podijelicu sa vama neka moja razmisljanja. Pouzdano znam da Veterinarski fakultet u Sarajevu svake generacije izbaci izmedju 40 i 60 veterinara, trenutno je na birou u Sa kantonu pa da ne pretjerujem oko 60.
Najtuznije u svemu tome je biti nezaposlen, a i oni " Sretni" koji su nasli posao vecinom rade da tako kazem sve i svasta.
Rijetko koji ce raditi poslove veterinara, vecinom ljudi sa sela mogu naci posao u svom mjestu, ali 95% dr.vet. iz malo vecih gradova tesko da ce raditi u struci. Krenimo od Sarajeva kao najveceg grada, svaka opstina ima po jednu veterinarsku stanicu one su sve prebukirane i tesko da ce neko (izuzev ako im babo nije u toj stanici) dobiti posao, Veterinarski fakultet isto tako neprima nikoga izuzev blize clanove porodica vec uposlenih, cast 1% izuzetaka, privatno je tesko otvoriti (sve i da se ima novca) jer je u veterinarskim krugovima vec odavno upletena politika i mafija tako da bi vrlo brzo potonuo svako onaj ko bi se odlucio za tako nesto. To je tuzno jer pola milionski grad nema neku Veterinarsku kliniku a veterinari mu rade kao konobari.
Sto se tice Tuzle tamo je jedan i jedini ".........." koji suvereno vlada gradom. Vecina imalo upucenijih zna ko je to, za njega rade veterinari kao robovi za nekih 400KM ako nije sta povecao.
Federacija treba da slijedi RS u tome gdje na svakom koraku ima privatna Veterinarska stanica i gdje nema nezaposlenog veterinara.
A u svemu tome najtuznije je sto 95% veterinara koji prodju kroz fakultet znaju manje o zivotinjama nego bilo koji seljak o velikim zivotinjama ili uzgajivac pasa i macaka o malim zivotinjama, tako da nemogu ni na crno raditi.
A sto se tice bruceloze nije sve do veterinara (mada je i do njih) drzava je ona koja to treba regulisati i izdvojiti puno veca finansijska sredstva u borbi protiv zaraznih bolesti.
Pozdarv svima, nemogu vise pisati dojadilo mi je.
Valjda tako sa psima beskucnicima i treba................
- Mushu
#146 Re: Preporucite veterinara
Ja vidim ovdje razne komentare za veterinare i sad vise nism pametna kojeg veterinara da odaberem za svoju Lunu...
Kad sam je kupila, na njenoj knjizici su mi napisali broj Andreja jer joj je on dao prvu vakcinu.Sad 10.6. joj je druga i ne znam da li da zovem njega ili nekog drugog? A moracu je i sterilisati, pa ako znate nekog ko je dobar za taj posao molim vas pomozite mi...Jer vidim da je bilo svakakvih situacija sa tim sterilizacijama, pa ne znam sta da radim.Ne bih voljela da joj se nesto desi.Hvala vam svima
-
mycy
#147 Re: Preporucite veterinara
iskreno nisam ni ja vise pametna. Sto se tice sterillizacije zovi nekog ko ima odredjene uslove: cistu prostoriju gdje to obavljaju. Tu ti je opet najbolji Haris, mozes i fakultet, a Stup niposto. Sto se tice vakcinacije tu zovi letece veterinare jer je ne moras nigdje voditi.
Sretno i javi za koga si se odlucila.
Sretno i javi za koga si se odlucila.
- Mushu
#148 Re: Preporucite veterinara
Hvala ti puno..Vjerovatno ce i biti Haris. A Andrej ce joj dati bocu jer joj je on dao prvu....Hvalaaaa
-
laaajla
#149 Re: Preporucite veterinara
Molim vas za pomoc. Hitno mi treba informacija gdje mogu odvesti psa koji ima problema sa zadnjom sapom (sepa) vec 2 sedmice.
Ustvari,
zanimaju me cijene pregleda. Nije nista ozbiljno, dakle nije prelom, ili sl. psa ne boli sapa na dodir i pritisak, vjerovatno je neko istegnuce ili sl. ali ne prestaje i treba pregled.
S obzirom da sam trenutno u jako losoj finansijskoj situaciji zanimaju me cijene pregleda da neko utvrdi je li ozbiljno ili ne.
Pls,ako neko zna nek pise.
Pozz svima
Ustvari,
zanimaju me cijene pregleda. Nije nista ozbiljno, dakle nije prelom, ili sl. psa ne boli sapa na dodir i pritisak, vjerovatno je neko istegnuce ili sl. ali ne prestaje i treba pregled.
S obzirom da sam trenutno u jako losoj finansijskoj situaciji zanimaju me cijene pregleda da neko utvrdi je li ozbiljno ili ne.
Pls,ako neko zna nek pise.
Pozz svima
- Skyfox
#150 Re: Preporucite veterinara
nakon ovih slika... susprezem misao crko... al nema sanse da mu se ne vrati...