Nivo znanja srednjoškolaca
-
safran
#126 Re: Nivo znanja srednjoškolaca
Strpite se, biće gore. Moje dijete je treći osnovne. Učitelji su katastrofa (trenutno treći + oni iz produženog boravka). Odnos prema djeci loš, zdrav razum protjeran iz škole, morate dobro paziti da dijete ne nauči štogod a da nije navedno u udžbeniku. Program prenatrpan, pažnja se posvećuje nebitnim detaljima - u drugom razredu osnovne zadatak je: nabroj pet industrijskih biljaka - i to onih iz udžbenika. Objasniti djeci šta je industrija? Eeeee, to nije po planu i programu. Muzičko? Obavezno nova pjesmica za naučiti pjevati svake sedmice. Slomismo se pjevajući. I to se odgovara. Na informacijama: dobio je danas 4. iz muzičkog, slabo mi taaataaa brojalicu. Svi roditelji se slomiše radeći sa djecom, djeca nemaju vremena za igru. Ja vremena još i imam, radim do 4 sata, pokupim ga iz škole, ručak i onda za radni sto. Koliko roditelja za to jednostavno nema vremena? Rade do nekih doba kako bi stavili hranu na stol i ko će raditi sa njihovom djecom. A i ja ne znam do kada ću stizati. Dolaze uskoro i "pravi" predmeti - biologija, hemija, fizika i istorija (bog mi pomogao).
-
x_lecter
#127 Re: Nivo znanja srednjoškolaca
uciteljica i zna tih 5 biljaka ... kad joj kazes sestu, bleji u tebe
-
safran
#128 Re: Nivo znanja srednjoškolaca
Ne, kaže da to nije u knjizi navedeno. True story.x_lecter wrote:uciteljica i zna tih 5 biljaka ... kad joj kazes sestu, bleji u tebe
-
Mercedesbenz23
#129 Re: Nivo znanja srednjoškolaca
Zavrsio sam srednju skolu i za ove sad generacije slobodno mogu da kazem da im je nivo znanja blago receno katastrofalan.Ono osnovno sto ucimo od nase 6-te godine pa nadalje ja mislim da je citanje i pisanje i ti ljudi koji se nalaze u srednjoj skoli i danas sutra ce da idu na razne fakultete nisu naucili ni te dvije stvari koje su osnova bilo cega.Pa jel normalno da neko sa 16-17 godina pise neznam,jeli,ne cu,ce mo,gori umjesto gore i slicne stvari.Meni to stvarno nije normalno i odgovorno tvrdim da smo nepismeni do bola,vise od pola stanovnistva je takvo.Al' hajd' ko ga jebe bitno je da znaju uci na wi-fi,palamudit po internetu i upisivati fakultete,a sto je jos tuznije zavrsavati iste.Zato dragi moji ljudi ne treba da nas cudi sto nam je drzava takva kakva jeste kad su je zaposjele najvece neznalice,da je drugo pravednije i bolje vrijeme takvi bi ostali na svojim brdima da tamo vode svoju politiku ali nazalost prokleto je vrijeme zato je bolje i meni da se poklopim jer previse mi je dug ovaj post..
- Kemo BA
#130 Re: Nivo znanja srednjoškolaca
Isto kao i VSS-a = 0Mercedesbenz23 wrote:Zavrsio sam srednju skolu i za ove sad generacije slobodno mogu da kazem da im je nivo znanja blago receno katastrofalan.Ono osnovno sto ucimo od nase 6-te godine pa nadalje ja mislim da je citanje i pisanje i ti ljudi koji se nalaze u srednjoj skoli i danas sutra ce da idu na razne fakultete nisu naucili ni te dvije stvari koje su osnova bilo cega.Pa jel normalno da neko sa 16-17 godina pise neznam,jeli,ne cu,ce mo,gori umjesto gore i slicne stvari.Meni to stvarno nije normalno i odgovorno tvrdim da smo nepismeni do bola,vise od pola stanovnistva je takvo.Al' hajd' ko ga jebe bitno je da znaju uci na wi-fi,palamudit po internetu i upisivati fakultete,a sto je jos tuznije zavrsavati iste.Zato dragi moji ljudi ne treba da nas cudi sto nam je drzava takva kakva jeste kad su je zaposjele najvece neznalice,da je drugo pravednije i bolje vrijeme takvi bi ostali na svojim brdima da tamo vode svoju politiku ali nazalost prokleto je vrijeme zato je bolje i meni da se poklopim jer previse mi je dug ovaj post..
- insomnia78
#131 Re: Nivo znanja srednjoškolaca
Al ce zato svi bez izuzetka laprdati o tome kako su amerikanci nepismeni debili
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Kemo BA
#132 Re: Nivo znanja srednjoškolaca
Jedino rjesenje je da se za nastavno osoblje i predavace na svim nivoima obrazovanja SSS-VSS moze kandidovati samo pojedinac koji je zavrsio odgovarajuci nivo formalnog obrazovanja u nekoj obrazovnoj ustanovi van BiH i sa jako visokim prosjekom ocjena.insomnia78 wrote:Al ce zato svi bez izuzetka laprdati o tome kako su amerikanci nepismeni debili