Dilema ? Forumasi pomagajte ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

urbanagerila wrote:
MA DAJ... wrote:Pazi,
za kraljevinu si cuo od ranije...da drmaju,

i sad toga nisi svijestan koliko ta kraljevina drma

a tek ces saznat za par godina,sta je Norveska

sad smo na topu svih lista,a za koju godinu...daleko od sviju.
"U nas u Njemackoj liftovi vazda rade" HasanSalihAmidjic (nabijem ih svu trojicu)

A da izvines gdje to drmaju ??? Znam da imate vosok standard i da uvozite sve osim krompira i nafte u zadnje vrijeme ... ali otkako se Aha raspala nema vas ni na jednoj top listi ... :D

...ali je na TOP LISTI za najboljim uslovima za zivjenje u zadnje cetri godine,sto je napravio UN...
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

DUREX wrote:
MA DAJ... wrote:
urbanagerila wrote:Sta god to da znaci pojasni mi svoje stanoviste da ti je dobro u tudjini .... da se drzimo teme ... :D
Sve sto si dalje od Balkan,ti si sigurniji sa vlastitom buducnosti

a sto si jos sjevernije od te Evrope,to ti je jos veca sigurnost...

Pazi,ja nikad necu prihvatiti ove ovdje i zbog toga sam u BiH najmanje dva mjeseca u toku godine...ali ce mi se svodit zivot izmedu Skandinavije i BiH,zbog sigurnosti za moj zivot i zbog svog samog indentiteta...

Da ti pojasnim,

sta stices dole za sebe,za svoju vlastitu egzistenciju i buducnost???Sta...trebam li ti da napisem sta ja sticem???

Neradis,a da imas zaradu ok 50000 km...godisnje!?!?!
Pa eto, zamisli da ima i nas koji nismo bjezali ni od rata, ni od svoje zemlje, ni od svoje kuce, niti smo drkali kurac na necijoj socijali, pa opet smo zadovoljni i radimo... Ukratko- NISMO proveli pola zivota bjezeci od necega, a opet nam je sasvim OK... Zamisli, ima i toga... kod nas dole... :)

Svakako,

i to ne osporavam,da nas ima i takvih,

kakve si ti naveo,

uspjesne...vidjeo sam!
encian

Post by encian »

lako je vama kad imate sta jest. ovdje gdje god se okrenes ziva riba i riza. pa radije bih ratnog graha...

i negdje mi se izgubio moj komentar o "naprednim" zemljama u kojima je svaka 14godisnjakinja imala vise seksualnih partnera od mene. vala ne bih voljela da moja curica tako.

a za zene :lol: . pa hajd ako nas ne maslas. ja sam podugo u sretnom dvojcu, i zamalo ne ubih egipcanina koji upita mog momka preda mnom mrtav ozbiljan koliko ce zena imati. tako da ti ja to i ne varim lako. al hajd, nisam jedna od tvojih pa me valjda i nije briga :lol: .
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

urbanagerila wrote:
encian wrote:teska dilema. idi vanka i radi ta tri mjeseca. ako nista imat ces da napises sta u cv i osnovu da trazis posao negdje vani ako bude nevolje - nesto sto mnogo bosanaca nema. a za hanume: ako hanumi ne smeta da te kuci ceka, onda ok. a sto se djece tice, cini mi se da ih je najbolje odgajati kod kuce u bosni. ja sam u japanu i svi su zdravi i nasmijani - i ocajno dosadni, neobrazovani, nesnalazljivi, plitki....
CV mi je pun ko brod, ovaj posao nudi pravo puno mogucnosti za nastavak "karijere" tj. ako sve bude kako treba idealno za buducnost solidno ko beton... opcija malo tamo malo vamo ne dolazi u obzir jer bi to znacilo prekid saradnje za ubuduce a to bi bilo glupo ... sto se djevojcice tice mislim da ni ovdje nije najbolje sto se odgoja tice ... ovdje klinci valjaju drogu pred osnovnom pa mi je to u poredjenju sa playstation generation nekako lako za izabrati ... jos sto se otvaraju mogucnosti za njeno skolovanje kao i za mamino .... ma prekomplikovano sa svake strane ... :D
nek ti je bog na pomoci sta god. :-D
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

encian wrote:lako je vama kad imate sta jest. ovdje gdje god se okrenes ziva riba i riza. pa radije bih ratnog graha...

i negdje mi se izgubio moj komentar o "naprednim" zemljama u kojima je svaka 14godisnjakinja imala vise seksualnih partnera od mene. vala ne bih voljela da moja curica tako.

a za zene :lol: . pa hajd ako nas ne maslas. ja sam podugo u sretnom dvojcu, i zamalo ne ubih egipcanina koji upita mog momka preda mnom mrtav ozbiljan koliko ce zena imati. tako da ti ja to i ne varim lako. al hajd, nisam jedna od tvojih pa me valjda i nije briga :lol: .
de mi malo pojasni taj sretni dvojac

jel to ti imas 2 muza :D

pozdrav
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

encian wrote:lako je vama kad imate sta jest. ovdje gdje god se okrenes ziva riba i riza. pa radije bih ratnog graha...

a da - kao u bosni one nemaju seksualnih partnera? Kakave ti iluzije gajis... :roll: :roll:
encian

Post by encian »

nenenene, ja i momak, godinama :) .

ma daj svemirski, da uporedimo. moja generacija u bosni i japanu. evo da uzmemo istu educational i family background, roditeljske restrikcije, uvjete i prilike i sve ostale stvarke, opet ih je sve i jedna imala vise od mene. izvini, ali u bosni malo kojoj pada na pamet da se seksa sa 12 (posto je to vrijeme kada japanke opicno stupaju o odnose).
Rania

Post by Rania »

zanima me sta bi? nije me bilo nekoliko dana..jel odluka pala? :roll:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Rania wrote:zanima me sta bi? nije me bilo nekoliko dana..jel odluka pala? :roll:
Evo me Jopet !!! Gledam vec nekoliko dana, vrtim po forumu nema nesto posebno interesantnih tema .... ili sam ja u behutu pa mi ne lezi ..... opet banovali edua (prleta) .... poceo padat ovaj snijeg .... malo me na depru pocelo bacati .... Helem onako cisto informativno zelim da obavjestim cijenjene kolege forumase da se spremam na daleki put .... Odluka je definitivno pala i realizacija je u toku .... Nazalost odlazim. Ne znam hocu li ja vama faliti ali vi meni sigurno hocete ... :D
zena21

Post by zena21 »

Urbany, sreco moja :kiss:

Meni ces faliti definitivno... Zelim ti sve najbolje, tebi, tvojim zenama i djevojcici...

Sigurna sam da ces se super snaci i da ce sve biti u najboljem redu :) :) :)

Take care i javi nam se ponekad :kiss: :kiss: :kiss:
Rania

Post by Rania »

urbanagerila wrote:
Rania wrote: Nazalost odlazim. Ne znam hocu li ja vama faliti ali vi meni sigurno hocete ... :D
a tamo gdje ides nema interneta :shock:
amrino

Post by amrino »

urbanagerila wrote:
Rania wrote:zanima me sta bi? nije me bilo nekoliko dana..jel odluka pala? :roll:
Evo me Jopet !!! Gledam vec nekoliko dana, vrtim po forumu nema nesto posebno interesantnih tema .... ili sam ja u behutu pa mi ne lezi ..... opet banovali edua (prleta) .... poceo padat ovaj snijeg .... malo me na depru pocelo bacati .... Helem onako cisto informativno zelim da obavjestim cijenjene kolege forumase da se spremam na daleki put .... Odluka je definitivno pala i realizacija je u toku .... Nazalost odlazim. Ne znam hocu li ja vama faliti ali vi meni sigurno hocete ... :D
Sretno i bericetno. I tebi i "svilenim"...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

jesu li se svilene spakovale???
je... ga ti, pa i Francuzi imaju internet :oops: :D
shin

Post by shin »

urbanagerila wrote:
Mahni mojim kad krenes.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Rania wrote:
urbanagerila wrote:
Rania wrote: Nazalost odlazim. Ne znam hocu li ja vama faliti ali vi meni sigurno hocete ... :D
a tamo gdje ides nema interneta :shock:
HVALA, HVALA iskreno me ganulo ... nisam mislio da cu nedostajati narocito zenskom dijelu foruma ...naravno da ima interneta ali po mojim predpostavkama bice jako malo vremena za cyber druzenje a i jako puno obaveza u pocetku tako da ovoliko zabusavanja nece vise biti ... i ne brinite jos uvjek imamo jos par sedmica za oprostaj a onda aBd put po noge i u truhli kapitalizam .... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

shin wrote: Mahni mojim kad krenes.
Pun sam svojih folova pa ne mogu tudje slusat ... :D ...da sad ne profanisem previse je rano obri moj pobro ... :D
shin

Post by shin »

urbanagerila wrote:
shin wrote: Mahni mojim kad krenes.
Pun sam svojih folova pa ne mogu tudje slusat ... :D ...da sad ne profanisem previse je rano obri moj pobro ... :D
:D
Pearl

Post by Pearl »

gerilice, sretan put ;)

i javi nam se ponekad... ko sve ide s tobom? srediste li papire?
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Pearl wrote:gerilice, sretan put ;)

Svi idemo u paketu hvala Bogu sve se sredilo ... sto se tice "viznih olaksica" koje nam prodaju ovi nasi to je cista ubleha u praxi .... dok smo sredili papire za malenu i njenu mamu samo sto mi jos EKG i bris nisu uzeli ali se uz gomilu nekih garancija i preporuka i to sredilo ... tako da se vec pomalo pakujemo i saljemo stvari .... Sad kad je sva frtutma prosla nekako podjeljeni osjecaji ...drago mi sto je sve ispalo kako treba a sa druge strane kako sam shvatio da idemo zao mi pravo ...tuga neka .... sto je covjek cudna zivotinja nikad ugodit ... :D
mala-i

Post by mala-i »

:) želim vam sve najbolje!
Pearl

Post by Pearl »

urbanagerila wrote:

Svi idemo u paketu hvala Bogu sve se sredilo ... sto se tice "viznih olaksica" koje nam prodaju ovi nasi to je cista ubleha u praxi .... dok smo sredili papire za malenu i njenu mamu samo sto mi jos EKG i bris nisu uzeli ali se uz gomilu nekih garancija i preporuka i to sredilo ... tako da se vec pomalo pakujemo i saljemo stvari .... Sad kad je sva frtutma prosla nekako podjeljeni osjecaji ...drago mi sto je sve ispalo kako treba a sa druge strane kako sam shvatio da idemo zao mi pravo ...tuga neka .... sto je covjek cudna zivotinja nikad ugodit ... :D
tako je to uvijek ;) da nam je sve potaman, ne bi bili ljudi ;)

nek je bilo peglancija, ako ste uspjeli i za njih dvije srediti.. polozi li Svilena2 ispite? nece valjda bez faxa gore? :(
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ja bih dala televizor u boji :D samo da saznam jel nas zezas :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Pearl wrote:
urbanagerila wrote:

tako je to uvijek ;) da nam je sve potaman, ne bi bili ljudi ;)

nek je bilo peglancija, ako ste uspjeli i za njih dvije srediti.. polozi li Svilena2 ispite? nece valjda bez faxa gore? :(
Polozila 1 i to 9ka ... :D ... sad pokusavamo sa ovim pjanom od profesora srediti da se to ubrza da se ne razdvajamo ali .... vazda komplikacije .... malena se raduje i najavila je oprostajni dernek sa rajom iz razreda ... :D ... ja sam vec isao da vidim sta nas ceka i mogu vam reci da koliko god sam mislio da su francuzi smetljari prijatno su me iznenadili dobrodoslicom iako su znali da sam musliman, ccak sa puno obzira su se ponudili da pomognu oko odabira skole za malenu i jos nekih bitnih detalja .... stvarno prijatno iznenadjenje ... :D
debela

Post by debela »

haj vala, sa srecom vam svima bilo.
tempora

Post by tempora »

Jos jedan dijasporac! :D Sretan put i svako dobro! :)
Post Reply