Reprezentacija BiH aktuelnosti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
Volio bi da mi neko iz BHF-a (ili neko od njihovih pristalica) protumači transparent: KO IGRA ZA OVAJ SAVEZ JE IZDAJNIČKA PIČKA (ili tako nešto).
Da li to znači da niko nije trebo zaigrat?
Da li neko zna koje bi posljedice tada bile?
Da li neko zna koje će posljedice sada bit?
Da li je ovo konkretan plan za skidanje saveza?
Da li iko (realan) misli da će na ovaj način govna iz saveza odstupit?
Čekam odgovore sa nestrpljenjem...
- Hantraga
Jao koje to posljedice mogu biti..Da nas diskvalifikuju sa kvalifikacija...Veliki gubitak, ionako se nikad sa ovim savezom necemo ni plasirat na neko svjetsko takmicenje...cyprus wrote:Volio bi da mi neko iz BHF-a (ili neko od njihovih pristalica) protumači transparent: KO IGRA ZA OVAJ SAVEZ JE IZDAJNIČKA PIČKA (ili tako nešto).
Nije trebao niko da igra, da sus vi igraci stali i bojkotovalio nastup, mozda bi se i UEFA zapitala sta se to desava...
Oni sto su igrali u subotu nisu igrali za BiH, vec za Jelica, Dominkovica i Usranovica....
Nemoze mnei u Savezu biti osoba koja ne zeli dobro ovoj zemlji...Kakav je to savez ciji clanovi navijaju za susjedne zemlje...
E p ati svi sto su u subotu igrali, igraju bas za taj heravi Savez...Igraju zbog licnog interesa, a ne zbog Bosne...Da oni vole Bosnu, bojkotovali bi ovaj savez, sve dok se ne stvori savez u kom ce biti Susic, Pasic, Bazdarevic i ostali BiH veterani....
A vi sto se radujete jednoj pobjedi u velikoj ste zabludi..Nije ovo Evrovizija, da nam Turska da 12 bodova....Bosna je i Dansku tukla u Kopenhagenu i nije se plasirala...
Treba ocistiti mafiju svim sredstvima, ako ne mozemo imati normalan savez, ne treba nam ni ovaj umjetni....
A ako cemo mjenjati kako nam je u drzavi, mozda treba da krenemo od sporta...
Ako imamo heravu drzavu, mozda barem mozemo nesto uciniti da imamo normalan sport...
-
parmezan
radikalni potezi zahtjevaju radikalne mjere. Očito da ovi iz BHF nisu spremni za neke akcije koje nisu u skladu sa zakonom, pa su se odlučili na ovakav potez. Po meni su pokazali sa ovim da su jedna ozbiljna i inteligentna grupa, koja ništa ne radi na horuk. Baciti baklje, razvući parole i onda hladnokrvni otići sa stadiona je bilo genijalno. Protiv bagre se ne može boriti fino, nego udri ( u ovom slučaju po džepu).
-
navijac-xy
Surfajući internetom našao sam jedan dobar blog. Evo linka : http://helpbhsport.blogger.ba/ .
Pisac očito iznosi samo one stvari što manje više većina nas priča na kafi. Sve u svemu zanimljivo. A kad su pitanju naši dragi čelnici saveza imam poruku za njih : CRKNI TE !!!!!!!!!!!!!
Podrška BHF-u ! Neka Pašalić i Jelić plaćaju, mamu im jebem.
Pisac očito iznosi samo one stvari što manje više većina nas priča na kafi. Sve u svemu zanimljivo. A kad su pitanju naši dragi čelnici saveza imam poruku za njih : CRKNI TE !!!!!!!!!!!!!
Podrška BHF-u ! Neka Pašalić i Jelić plaćaju, mamu im jebem.
- cyprus
Diskvalifikacija iz kvalifikacija nije mali gubitak, jer osim što bi ove kvalifikacije propale, u sljedećim bi krenuli sa nule (iz zadnje jakosne skupine), a tad nam ni Platini kao predsjednik saveza ne bi mogo pomoć.Hantraga wrote:Jao koje to posljedice mogu biti..Da nas diskvalifikuju sa kvalifikacija...Veliki gubitak, ionako se nikad sa ovim savezom necemo ni plasirat na neko svjetsko takmicenje...cyprus wrote:Volio bi da mi neko iz BHF-a (ili neko od njihovih pristalica) protumači transparent: KO IGRA ZA OVAJ SAVEZ JE IZDAJNIČKA PIČKA (ili tako nešto).
Nije trebao niko da igra, da sus vi igraci stali i bojkotovalio nastup, mozda bi se i UEFA zapitala sta se to desava...
Oni sto su igrali u subotu nisu igrali za BiH, vec za Jelica, Dominkovica i Usranovica....
Nemoze mnei u Savezu biti osoba koja ne zeli dobro ovoj zemlji...Kakav je to savez ciji clanovi navijaju za susjedne zemlje...
E p ati svi sto su u subotu igrali, igraju bas za taj heravi Savez...Igraju zbog licnog interesa, a ne zbog Bosne...Da oni vole Bosnu, bojkotovali bi ovaj savez, sve dok se ne stvori savez u kom ce biti Susic, Pasic, Bazdarevic i ostali BiH veterani....
A vi sto se radujete jednoj pobjedi u velikoj ste zabludi..Nije ovo Evrovizija, da nam Turska da 12 bodova....Bosna je i Dansku tukla u Kopenhagenu i nije se plasirala...
Treba ocistiti mafiju svim sredstvima, ako ne mozemo imati normalan savez, ne treba nam ni ovaj umjetni....
Ako imamo heravu drzavu, mozda barem mozemo nesto uciniti da imamo normalan sport...
Igrači koji su igrali nisu igrali za savez, nego za ovu državu i apsolutno nisu zaslužili onakav tretman, a sa onim transparentom BHF mi je podosta pao u očima (ako su oni explicitno odgovorni za to). Isto se odnosi na bakljadu i gađanje Guše.
Ovim potezom BHF je naštetio i sam sebi, prije svega jer teško da će u skorije vrijeme iko prodavat karte navijačima BiH na strani, a kod kuće još zadugo nećemo igrat. Također, BHF je dosad imao gotovo 100%-tnu podršku medija i javnosti, ali nakon ovoga ova podrška će biti bitno smanjena i uzeta sa rezervom. Već prve reakcije su dosta podjeljene, a ova država ne treba još podjela. Također, ovim činom BHF je dao savezu još povoda da ovaj pokret sa dobrom namjerom (ali katastrofalnom metodom) i zvanično proglasi vandalskim i huliganskim. Savez je nakon ove utakmice još više učvrstio svoj status, i ako na ovaj način i dalje mislite da ga rušite, MOLIM VAS, NEMOJTE!!!!!
Likovi: Ušanović, Čolaković, Dominiković, Pašalić, a pogotovo Jelić su ljudi kojima ja ne bih dao da upravljaju kioskom, a ne nogometnim savezom. Sad ne bih trošio vrijeme i tastaturu na epitete koji oni zaslužuju i koje smo već bezbroj puta čuli, ali ako im sve ovo treba samo da bi zadržali fotelje, onda nek im ide na čast.
Mi što se radujemo pobjedi možda smo u zabludi (neki jesu, neki nisu). Ja lično nisam, jer sam svjestan da smo i dalje daleko svjetlosnom godinama od EURA 2008, te da je to vjerovatno neostvariv cilj (s obzirom nas ve zadate okolnosti). Ali mislim da je prirodno da se radujemo pobjedi svoje države, jer tonije pobjeda saveza, to je pobjeda naše reprezentacije Bosne i Hercegovine.
I na kraju da kažem da nisam siguran da cijeli BHF stoji iza ovoga. Vjerujem da i u BHF-u ima dovoljno realnih ljudi da shvate pogrešnost događanja u Oslu.
- Hantraga
Opet ce te vi navijati i pozivati BHF kad reprezentacija uzjani nekoliko utakmica...samo polako...cyprus wrote:Diskvalifikacija iz kvalifikacija nije mali gubitak, jer osim što bi ove kvalifikacije propale, u sljedećim bi krenuli sa nule (iz zadnje jakosne skupine), a tad nam ni Platini kao predsjednik saveza ne bi mogo pomoć.Hantraga wrote:Jao koje to posljedice mogu biti..Da nas diskvalifikuju sa kvalifikacija...Veliki gubitak, ionako se nikad sa ovim savezom necemo ni plasirat na neko svjetsko takmicenje...cyprus wrote:Volio bi da mi neko iz BHF-a (ili neko od njihovih pristalica) protumači transparent: KO IGRA ZA OVAJ SAVEZ JE IZDAJNIČKA PIČKA (ili tako nešto).
Standardna zivotna prica nas bosanaca...daj mu komad kruha nakon duge gladi i on je sretan...
Igrači koji su igrali nisu igrali za savez, nego za ovu državu i apsolutno nisu zaslužili onakav tretman, a sa onim transparentom BHF mi je podosta pao u očima (ako su oni explicitno odgovorni za to). Isto se odnosi na bakljadu i gađanje Guše.
Ovim potezom BHF je naštetio i sam sebi, prije svega jer teško da će u skorije vrijeme iko prodavat karte navijačima BiH na strani, a kod kuće još zadugo nećemo igrat. Također, BHF je dosad imao gotovo 100%-tnu podršku medija i javnosti, ali nakon ovoga ova podrška će biti bitno smanjena i uzeta sa rezervom. Već prve reakcije su dosta podjeljene, a ova država ne treba još podjela. Također, ovim činom BHF je dao savezu još povoda da ovaj pokret sa dobrom namjerom (ali katastrofalnom metodom) i zvanično proglasi vandalskim i huliganskim. Savez je nakon ove utakmice još više učvrstio svoj status, i ako na ovaj način i dalje mislite da ga rušite, MOLIM VAS, NEMOJTE!!!!!
Likovi: Ušanović, Čolaković, Dominiković, Pašalić, a pogotovo Jelić su ljudi kojima ja ne bih dao da upravljaju kioskom, a ne nogometnim savezom. Sad ne bih trošio vrijeme i tastaturu na epitete koji oni zaslužuju i koje smo već bezbroj puta čuli, ali ako im sve ovo treba samo da bi zadržali fotelje, onda nek im ide na čast.
Mi što se radujemo pobjedi možda smo u zabludi (neki jesu, neki nisu). Ja lično nisam, jer sam svjestan da smo i dalje daleko svjetlosnom godinama od EURA 2008, te da je to vjerovatno neostvariv cilj (s obzirom nas ve zadate okolnosti). Ali mislim da je prirodno da se radujemo pobjedi svoje države, jer tonije pobjeda saveza, to je pobjeda naše reprezentacije Bosne i Hercegovine.
I na kraju da kažem da nisam siguran da cijeli BHF stoji iza ovoga. Vjerujem da i u BHF-u ima dovoljno realnih ljudi da shvate pogrešnost događanja u Oslu.
Javnost je podjeljena samo zato sto je Bosna pobjeila...Da je izgubila, jebali bi im svi redom majku i svi bi uzdizali BHF za ono sto su ucinili...
Ali znaj da jedna lasta ne cini proljece, ovaj Savez nikad Bosnu nece odvesti na Evropsko takmicenje....
A vi kaljajte po BHF-u do prvog poraza, a to je juni...
- cyprus
Slažem se sa boldiranim djelomHantraga wrote:Opet ce te vi navijati i pozivati BHF kad reprezentacija uzjani nekoliko utakmica...samo polako...cyprus wrote:Diskvalifikacija iz kvalifikacija nije mali gubitak, jer osim što bi ove kvalifikacije propale, u sljedećim bi krenuli sa nule (iz zadnje jakosne skupine), a tad nam ni Platini kao predsjednik saveza ne bi mogo pomoć.Hantraga wrote: Jao koje to posljedice mogu biti..Da nas diskvalifikuju sa kvalifikacija...Veliki gubitak, ionako se nikad sa ovim savezom necemo ni plasirat na neko svjetsko takmicenje...
Standardna zivotna prica nas bosanaca...daj mu komad kruha nakon duge gladi i on je sretan...
Javnost je podjeljena samo zato sto je Bosna pobjeila...Da je izgubila, jebali bi im svi redom majku i svi bi uzdizali BHF za ono sto su ucinili...
Ali znaj da jedna lasta ne cini proljece, ovaj Savez nikad Bosnu nece odvesti na Evropsko takmicenje....
A vi kaljajte po BHF-u do prvog poraza, a to je juni...
- Hantraga
36,600 eura....pih sta je to za Usanovica...Greece must play their next two home UEFA EURO 2008™ qualification matches away from Athens in the wake of disturbances at their game against Turkey on 24 March.
FA fine
UEFA’s Control & Disciplinary Body ruled today that Greece must stage their 2 and 6 June qualifiers against Hungary and Moldova respectively at least 250km from the Greek capital. The Hellenic Football Federation (EPO)has also been fined CHF100,000 (€61,000) after incidents at the Georgios Karaiskakis stadium during the 4-1 defeat by Turkey which included fireworks and missiles being thrown, racist banners displayed and a general lack of organisation. The EPO has also been ordered “to ban extremist supporter groups from matches of the Greek national teams”.
Oslo incidents
The disciplinary body has also punished the Norwegian Football Association (NFF) and the Football Federation of Bosnia-Herzegovina (NSBiH) for incidents at their UEFA EURO 2008™ meeting on the same day. The NFF has been fined CHF30,000 (€18,300) for insufficient searching of fans before the game in Oslo, which Bosnia-Herzegovina won 2-1, while the NSBiH must pay CHF60,000 (€36,600) for the conduct of their supporters including missile-throwing. All three associations will have three days to appeal after the receipt of the written grounds for the decisions.
-
Majstorinho
Sta ono NS nabija cijene karata za tekmu BiH-Turska?Fol karte vaze za obadvije tekme,i s Turskom,i s Maltom.Folovi,30 KM zapad.Lopovska posla.
- van Basten
S obzirom na cijenu karata i na atmosferu prema savezu, očekujem obaranje rekorda u neposjećenosti na utakmici protiv Malte. Tursku će tog rekorda spasiti gostujući navijači i vojnici SFOR-a
- Hantraga
IZ razloga "popularnosti" saveza oni znaju da nece imati posjeta na utakmici sa MAltom, dok je utakmica sa Turskom derbi i ocekuju pun stadion...
NA taj nacin forsiraju ljude da kupe kartu za obje utakmice, a to sto nece doci na MAltu njih libo...VAzno je da ce oni pokupiti lovu...
Ovo je nevidjena kradja, jos nigdje nisam vidjeo da se gledaoci forsiraju da uzmu kartu koja vrijedi za obje utakmice...
Obicno se to daje kao opcija, da se uzme paket za dvijke utakmice...A ne ovako lopovski da se namece astronomskla cijena da bi se naplatila i Malta...
Fuj
NA taj nacin forsiraju ljude da kupe kartu za obje utakmice, a to sto nece doci na MAltu njih libo...VAzno je da ce oni pokupiti lovu...
Ovo je nevidjena kradja, jos nigdje nisam vidjeo da se gledaoci forsiraju da uzmu kartu koja vrijedi za obje utakmice...
Obicno se to daje kao opcija, da se uzme paket za dvijke utakmice...A ne ovako lopovski da se namece astronomskla cijena da bi se naplatila i Malta...
Fuj
-
jamaicaman
Drago mi je da neko konta.parmezan wrote:radikalni potezi zahtjevaju radikalne mjere. Očito da ovi iz BHF nisu spremni za neke akcije koje nisu u skladu sa zakonom, pa su se odlučili na ovakav potez. Po meni su pokazali sa ovim da su jedna ozbiljna i inteligentna grupa, koja ništa ne radi na horuk. Baciti baklje, razvući parole i onda hladnokrvni otići sa stadiona je bilo genijalno. Protiv bagre se ne može boriti fino, nego udri ( u ovom slučaju po džepu).
-
zzzzz
neka karaju dok god moguHantraga wrote:IZ razloga "popularnosti" saveza oni znaju da nece imati posjeta na utakmici sa MAltom, dok je utakmica sa Turskom derbi i ocekuju pun stadion...
Fuj
-
red_djavo
...i koga moguzzzzz wrote:neka karaju dok god moguHantraga wrote:IZ razloga "popularnosti" saveza oni znaju da nece imati posjeta na utakmici sa MAltom, dok je utakmica sa Turskom derbi i ocekuju pun stadion...
Fuj
- van Basten
Kad čovjek pomisli da je cirkus došao do kraja, da se dalje ne može, uvijek se nađe neki genijalac koji se drekne : Kuda? Sjedi na mjesta! Predstava se tek zakuhava.
Ovaj put selektor genijalac je zaslužan za novi napad smijeha i plača istovremeno. Naime, najavio je poziv za Tursku i Maltu ni manje ni više nego - Alaimu.
Navijač sam Sarajeva al za ovo gore navedeno slomih se tražeći smajli koji se najviše cijepa od smijeha
Nažalost, ovo je najbolje što sam našao

Ovaj put selektor genijalac je zaslužan za novi napad smijeha i plača istovremeno. Naime, najavio je poziv za Tursku i Maltu ni manje ni više nego - Alaimu.
Navijač sam Sarajeva al za ovo gore navedeno slomih se tražeći smajli koji se najviše cijepa od smijeha
-
Majstorinho
Pa Alaim ce bit rezerva.Ma nije smijesniji golman od Guse.I jedan i drugi su blentavi.van Basten wrote: Naime, najavio je poziv za Tursku i Maltu ni manje ni više nego - Alaimu.
- Edin H.
Ma ovo je mozda i bolje.van Basten wrote:Kad čovjek pomisli da je cirkus došao do kraja, da se dalje ne može, uvijek se nađe neki genijalac koji se drekne : Kuda? Sjedi na mjesta! Predstava se tek zakuhava.
Navijač sam Sarajeva al za ovo gore navedeno slomih se tražeći smajli koji se najviše cijepa od smijehaNažalost, ovo je najbolje što sam našao
Za vikend ide Fuad u Minchen na turnir dijaspore u malom fudbalu (bice o trosku Saveza, sumnjam da placa iz svog dzepa).
Stoga pretpostavljam da vreba potencijalne reprezentativce
Nije lud frajer da prati igre postojecih i potencijalnih reprezentativaca kada moze naci nove talente prateci mali fudbal
I meni je drago za Alaima
- van Basten
Ja sam čuo zanimljivu varijantu koja objašnjava poziv... kao Daidža pokušava pomoći FK Sarajevo tako što će im "golmana" staviti u reprezentativni izlog ne bi li ga kakav slijepac pokupio što dalje od FK Sarajevo i na taj način nas pojačao 
-
Majstorinho
TEKBIIIIIIR...MUHAMED ALAIMvan Basten wrote:Ja sam čuo zanimljivu varijantu koja objašnjava poziv... kao Daidža pokušava pomoći FK Sarajevo tako što će im "golmana" staviti u reprezentativni izlog ne bi li ga kakav slijepac pokupio što dalje od FK Sarajevo i na taj način nas pojačao
-
Majstorinho
Drago mi je sto je pozvan Lede