hocemol' na more?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

5arPan

Post by 5arPan »

dalje prelazak granice BiH i Hrvatske s ličnom kartom
Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Dragičević je u kontaktu s relevantnim hrvatskim organima vlasti dobio potvrdu kako ta država nije pokrenula bilo kakvu inicijativu o ukidanju mogućnosti prelaska granice BiH i Hrvatske samo s ličnim kartama.

Na ovaj način su odbačene spekulacije u pojedinim medijima prema kojima bi Republika Hrvatska takvu odluku mogla donijeti do kraja mjeseca zbog zahtjeva Evropske unije.

-Riječ je o spekulacijama i MVPBiH nema bilo kakvih zvaničnih ili nezvaničnih informacija da Republika Hrvatska ima namjeru donijeti takvu odluku, potvrdio je FENI glasnogovornik MVP-a BiH Nebojša Regoje.

On je ustvrdio kako je sporazum o prelasku granice Hrvatske i BiH samo s ličnim kartama i dalje na snazi, te da MVPBiH nije primilo u vezi s tim bilo kakve pritužbe s terena.

...I jel' ja nisam rekao da novinari seru kao i obicno, ne vjeruj medijima za
nista, LAZ, LAZ, svuda oko nas
Timotije

Post by Timotije »

Niko nikoga ne voli, sto je sasvim normalno, svako prodaje ono sto ima i za cijenu koju moze uzeti. Kad se tako posloze stvari, shvatis da je sasvim svejedno gdje ces ljetovati, koliko para toliko muzike, koliko si spreman dati toliko i dobijes. Hravatska valja zbog novina, zaista prekrasnog mora (zivim 150 m od plaze sa plavom zastavom, ali djaba kad more nema nikakvog mirisa), mozes fino progovoriti sa konobarom, na pijaci, sa gazdaricom o posteljini, skupoci, vrucini...nemoras se patiti sa engleskim jezikom, na plazi (ja malo ulazim mescini u godine, dragovoljac sam uvijek za donijeti nesto iz sobe/prodavnice/kafane, samo da pobjegnem sa plaze) uvijek s nekim imas progovoriti ...itd.
U "pravom" inostranstvu, uglavnom imas losije more i malo vecu ljubaznost (ni tamo me nista vise ne vole, a i zasto bi?)
Prosli rat se jos uvijek osjeti, ali sve dok imam para da kupim sebi odmor to me ne tangira, jer svako vise voli lovu od patriotizma.
Santos

Post by Santos »

Ma koji vam je halo.Pa da vidite mora u Italiji sjebali bi se.Samo valovi nemozes ni plivat.Eto ja fol da promjenim pa direkt u Rimini.Ono jest sminka lezaljke sa naslonjacima folovi ali more kurcu nevalja.Pa sta cu onda na moru,da plesem navece uz striptizete,e toga ima u Riminiju kolko hoces.Dakle ako je pitanju samo more voda nema ga nigdje ko u Hrvatskoj ako je u pitanju provod i more ima ga svugdje osim u Makarskoj revijeri.Trznite malo u Crkvenice i imacete sve u paketu.
Jolina

#129 MOOOORE

Post by Jolina »

cao svima...

ja sam bila na odmorima u Turskoj, Thailand, Bali, itd....ali nigdje nisam vidjela more kao i Cro. Moj muz je proputovao puno vise zemalja i on kaze da je Hrvatsko more naj naj...E sad zavisi gdje se ide...Makarska se nije ni nama svidjela jer je prljavo, hrana neukusna itd...ali druga mjesta u Cro su super

Vize...licno mislim da je steta sto traze bas od bosanaca da imaju vise...tuzno sto to neko prepucavanje i netolerancija jos uvjek postoji.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Santos wrote:Ma koji vam je halo.Pa da vidite mora u Italiji sjebali bi se.Samo valovi nemozes ni plivat.Eto ja fol da promjenim pa direkt u Rimini.Ono jest sminka lezaljke sa naslonjacima folovi ali more kurcu nevalja.Pa sta cu onda na moru,da plesem navece uz striptizete,e toga ima u Riminiju kolko hoces.Dakle ako je pitanju samo more voda nema ga nigdje ko u Hrvatskoj ako je u pitanju provod i more ima ga svugdje osim u Makarskoj revijeri.Trznite malo u Crkvenice i imacete sve u paketu.
e jesi nasao i gdje ces otici, rimini isfuro pocetkom sedamdesetih...

a da su im plaze ko mudo, pune valova i nekog smedjeg mulja, to stoji...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

vidi se da si ti mlada i zelena...nije hrvatska makarska rivijera. :roll: a koji su to dodatni sadrzaji koji tebi trebaju?
Galadriela

Post by Galadriela »

mlada i zelena wrote:Kupujmo domace- Idite na jezero negdje. U BiH ima puno prelijepih jezera.
A ako vec zelite ici na more- ima Grcka, pa Turska pa da barem znate da ste bili negdje...
Odes u Hrvatsku, spiskas pare bezze.. Nikakvih dodatnih sadrzaja, samo more i sunce... Prosla godina je zadnja kad sam otisla na njihovo more... Vrijeme bilo nikakvo. More im nije cisto kako pricate...
Ove godine ili Grcka ili nista. JEzero se podrazumijeva-ostatak odmora.
baš me zanima gdje si to ti bila na moru, pa nisi imala nikakvih popratnih sadržaja OSIM SUNCA I MORA!!!??? :-)
ako iko ima, onda hrvatska ima te popratne sadržaja, i to da biraš na koje ćeš otići... 8-)
a to da je vrijeme bilo bezze... :lol: šega si... :lol: bilo je u cijelom svijetu bezze, ako nisi primjetila...globalno zagrijavanje i popratne pojave...
debela

Post by debela »

meni more i jeste samo sunce i more. sto veca vukojebina to bolje.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

mozda ona misli da su dodatni sadrzaji vozanje na pedalini?
Neelix

Post by Neelix »

Svemirski_Jebach wrote:mozda ona misli da su dodatni sadrzaji vozanje na pedalini?
mozda ju je neki dalmosh izvozo pa je ogorcena :D
hairly

Post by hairly »

boli nas cundas, za jedno 200 godina, kad se led otopi doce more do Mostara :-D
hairly

Post by hairly »

hairly wrote:boli nas cundas, za jedno 200 godina, kad se led otopi doce more do Mostara :-D
a do tad: u kadu tople vode i kilu tuzlanske soli!
bitno je da guzica slane vode okusi :lol:
homobalkanikus

Post by homobalkanikus »

hairly wrote:boli nas cundas, za jedno 200 godina, kad se led otopi doce more do Mostara :-D

e tako trebamo pozitivno razmisljat (o buducnosti) a ne biti primitivni :D:D:D:D:D:D
schnjufko

Post by schnjufko »

Joj alfonse ona maloprije o kockoglavim ti je na mjestu 100 % a moze i koj vishe. I jesam Nancy Prezivio sam sta,mpedo vikend bosanaca. Onda sam ljepo otisao u konzumovu radnju kupio papirnu vrecicu izbusio vdvije rupe i nabio je na glavu. Naravno ostatak komunikacije sam proveo iskljucivo koristeci engleski ili jezik gluvonjemih.
To da moraju uvest pasose bice prije ili kasniej jer to trazi evropska unija. Ionako je mudro imat pasos sasobom gdje god da ides i prelazis preko granice. Sto se tice pouzdanosti informacije koliko sam skontao dosla je sa PINCO ma ja se nesjecam do sada dvije validne informacije od njih vazda lupaju neke glupostineprovjerene i vazda je to iz dobro obavjestenih izvora.
I jos jedna sitnica. Upoznao sam dosta raje iz Dalmacije iz Zadra i Splita Makarske sa svih strana. Prave domache raje. Oni gotive Sarajlije ne Bosance samo gradsku raju Sarajlije, one koji nece izvadit gulas na plazi pojest ga i ostavit konzervu da je ribe olizu. Kako ne gotive Bosance tako ne gotive ni cehe koji po cjeli dan nesto podjebavaju a uvece izadju na jednu zajednicku piu svih 20. Ili jos gore ponesus voju pivu. Negotive ni raju sa Jahtama jer kod njih kupuju samo Naftu i vodu i nista vishe.
A sto se tice ovih zajebancija sa pasosima, njih ce biti dokle god kod nas budu u drzavu ulazili Kinezi Kurdi i ostali kako hoce. Neko ce kad tad morati da stavi rampu. Ili mi Kinezima ili svi ostali nama.
Post Reply