DaysleepeR wrote:observer wrote:DaysleepeR wrote:What is Herbalife
http://answers.google.com/answers/threadview?id=302284
You may have followed some of the recent news coverage on Ephedrine
and its use in weight loss products. Yes, Herbalife contains Ma Huang,
which in turn contains ephedrine. The FDA is concerned with products
containing ephedrine in regards to heart rate and blood pressure and
claim links to hundreds of adverse reactions and dozens of deaths
resulting from its use. Six states have now banned or restricted use
of products containing ephedrine.
You may wish to read Ephedrine Legal Advice:
http://www.ephedrine-ephedra.com/
"...Ephedrine, also known as ephedra or ma huang, has sickened or
killed 800 users. List of products.
Ephedra, derived from an Asiatic shrub, contains ephedrine, a
stimulant that acts on the central nervous system. It is found in
products, such as Metabolife, metabolite, advocare and other products.
The FDA believes that ephedra may be related to more than 50 deaths.
Most of the serious injuries involve high blood pressure that can
cause bleeding in the brain, a stroke or a heart attack...."
Or this page at the US Department of Health and Human Services:
http://vm.cfsan.fda.gov/~dms/ds-ephed.html
Dietary Supplements: Ephedrine Alkaloids
Ipak se trebas update-ovati
ova prica o ephedrinu je stara za Herbalife.
Ali stara je prica o ephedrinu koliko i kineska medicina koja i danas koristi ephedrin.
Ako ces citati ovu pricu, poslacu ti 200ak stranica teksta o ephedrinu.
Imao sam ista pitanja, trazio gresku ali sam se racionalno odnosio prema informacijama i izvorima.
Sve to mi je dalo jos vise uvjerenja u koncept.
ja sada imam puno vise KVAZI negativnih info o HL nego ti.

Evo da budem fer, od 2002 ephedrin nije vise u sastavu Herbalife napitaka.
To sam procitao nakon postavljenog clanka.
Ali pise to na linku koji stoji tako da ja nisam zlonamjeran, ljudi nek sami procitaju, a nisam ja novinar da imam neku odgovornost za istinitost informacija, ti si Herbalifovac, brani se.
Ono sto jeste cinjenica je da su iskesirali bruku para konto tuzbi.
I cinjenica jeste da im prodaja opada - globalno.
To ne komentarises.
BTW. zar nisi ti "na sastanku" ?
Ja se stvarno ne snalazim na ovim Forumima, vi cete svi otici dok se ja registrujem, nadjem gdje se upisuje komentar i ostalo...
Cao svima, evo i mene "slucajno sam surfala.....", ...ne, vidim da je ovo propao fol, pokusacu sa drugim, javio mi drug, freak za ove forume da ima CIJELIIII FORUM sa 10 pages na sarajevo-x samo o "mom HLF-u" - ja sam luda za Herbalife-om, cak pretjerujem, ali mene je HLF vratio u zivot i to ne smijem zaboraviti. Dakle, prvo sam SVE procitala i super ste, tako mi je zao observera, tako "sam protiv svih", da sam JEDNOSTAVNO MORALA i ja postati observerka. Prvo sto mi je upalo u oci, tip vas je pravo zaintrigirao, svi po redu se obracate samo njemu i "slozno" kreirate strategiju napada: uvezane linije, prednji front, pozadina, ma mrak ste, ne mogu se oteti utisku da vas dobro zulja ova tema, vjerovatno svakog iz drugog razloga, ali vas dobro pogadja. Ali niste sami, i mene je, dakle, da ne davim, evo moje price, 7 dugih godina sam bila u vasoj grupi (toliko dugo sam znala za HLF, a nisam htjela ni pokusati), "ne treba meni hemija koja kosta stotine maraka, znam ja to sama, pa inteligentna sam valjda, sve je to matematika...." i rezultat: 2004. pala na krevet, nepokretna od bolova u ledjima, sa kamenjem u bubrezima (doktori rekli od Atkinsove dijete), hormonalnim poremecajima, svakodnevnim glavoboljama, opstim stanjem kao dam starica od bar 90 godina. I ma kako vam zvucalo, odlucila sam jos probati sa tim HLF-om. Meni se desilo cudo, ne samo prosto i jednostavno mrsanje od 15 kg, nego u potpunosti nestali bolovi u ledjima, glava me 2,5 godine nije zabolila, hormonalni poremecaj se sredio (kazu doktori da ne znaju kako), kamenje iz bubrege nestalo. Bombasticno nema sta, ali istina, ja licno ne bih prestala koristiti HLF ni za sta na svijetu. To sta je meni HLF napravio od zdravlja, sjaja u ocima, dobrog osjecaja i sjajnog raspolozenja, to se ne moze mjeriti ni sa kakvim parama. Distributer sam bila jedno vrijeme, kao dodatni posao i moram vam reci da sam imala solidnu dodatnu zaradu, ali samo zato sto su ljudi mene vukli za rukav zeleci isto sto su vidjeli na meni, NEVJEROVATNU PROMJENU! Danas vise nisam aktivni distributer jer mi osnovni posao to ne dozvoljava, jednog dana cu se vratiti, to je sigurno, ali sve proizvode i dan danas jedem, 10KM dnevno umjesto za pite, sokove, cokolade, grickalice i kafe dajem za HLF, to je cca 300KM mjesecno i dodjem finansijski na isto, a osjecam se sjajno. I meni je prah i tablete bio problem, ali onda sam shvatila da ogroman broj ljudi danas ide u apoteke i kupuje raznorazne vitamine, jer nas je stvarnost na to natjerala, na zalost ne zivimo u pedesetim proslog vijeka, nego u 21. vijeku gdje je izbora sve manje, a tema sve aktuelnija. Ja sam HLF filozofiju smjestila na nacin da umjesto da uzmem sa police apoteke niz raznih dodataka, medjusobno "neuvezani" i neuravnotezenih, HLF to ima vec sve pripremljeno i uravnotezeno. Mozete nekom vjerovati na rijec, a zatim se i licno uvjeriti, nikakva druga reklama na televiziji ne moze zamijeniti povjerenje u prijatelja i licno uvjerenje. Taj frajer iz Zagreba je ono sto u svakoj sredini ima, hiljadu ljudi, hiljadu cudi, on HLF vidi kao Gem Collection, a HLF je sasvim nesto drugo. Dakle, nemojte biti isprovocirani, nego probajte, pa valjda necete umrijeti od "jedne doze", a onda pricajte.
P.S. observeru, daj mi hint ko si, nisam bila HLF sastanku vise od pola godine, pa ako si "toliko star", daj sifru da znam ko si?