EKV

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dina_arajevo

#126 Re: Re:

Post by dina_arajevo »

radostan dan wrote:
Edin H. wrote:Je li istina da su Bojan, Megi i Milan preminuli od heroina?
VD od side, vjerovatni uzročnik činjenica da je bio intravenozni ovisnik.
Milan od karcinoma pankreasa, vjerovatni uzročnik gore pomenut.
Bojan od srčanog udara, vjerovatni uzročnik isti.
Magi od side, isti uzročnik

Da tako je, kazu da je VD bio prva zrtva Side na ovim prostorima. U svakom slucaju :cry: cijela prva prava postava je gore negdje iznad grada...
dina_arajevo

#127 Re: EKV

Post by dina_arajevo »

I ako nije bas direktno vezano za EKV ima na You Tube film Sarlo te gleda koji je napravila pokojna Sonja Savic i ako joj se divim kao glumici i osobi imam osjecaj da se malo pogubila u tom filmu...
Zelenas

#128 Re: EKV

Post by Zelenas »

Bas me obradovalo sto je odgovorilo nekoliko ljudi.
Ovdje mozete pronaci torrent Live '89 iz Novog Sada:
http://torrents.sumotorrent.com/torrent ... 05.torrent

Ne znam sta bih pisao o Milanu a sto vec ne znate...
Rekoh, upoznao sam Ziku (pojavljuje se i na ovom live kncertu, ne znam odakle tu, valjda je firci trebao svirati '89., jer je Zika otisao u glumce:)) i nesto malo sam pricao s njim oko EKV-a ali sam vidio da mu je to bolna tacka, pa sam ohanuo.
Nekad '99.-2000. sam citao Nikolaidisa kako pise o EKV-u kao prosjecnom bendu i blijedoj kopiji Simple Mindsa.
Cak sam ga i uzivo pitao jel on stvarno ozbiljan?! Kad mi je potvrdio, stvorio sam sebi neku tmurnu sliku o Nikolaidisu i njegovom poznavanu stvari. Al posto nije on tema, da se vratim...

Knjiga se ima kupiti i pogledajte u knjizari Zoro.
Postoji jos jedna zanimljiva knjiga - Mesto u mecavi. Nju preko neta narucite jer sumnjam da je ima ovdje.

EKV slusam 13 godina i mogu reci da uvijek nesto novo otkrijem u svakoj pjesmi, nakon sto je preslusam.
To je do mene i mog zrenja, ali i do te neke cudne crte u Milanovim i MArgitinim tekstovima koji zaista mogu da se "prilagode" raspolozenju, uzrastu... Cak i kcerki za laku noc pjevam Modro i zeleno! :mrgreen: Zvuci kao bajka, zar ne?
Da se razumijemo, nije to samo njihova odlika niti sad trebamo biti fanatici pa reci da nikad niko takav nije postojao.
Ali Diplomatz je "zamijenio" Stulica, sarajevska pop-rock skola i dan danas nas truje/uveseljava (kako vec gledate na stvari), Brejkersi jos uvijek prase, ali EKV niko nije nadomjestio. Nesto najblize mi je jedan underground sarajevski bend Soba 403... Sjajan materijal.

Eto, oduzih, pisite.
dina_arajevo

#129 Re: EKV

Post by dina_arajevo »

Firchie je otisao u Ameriku, pa je zato Zika svirao to je onaj cuveni EBU UER koncert, u biti Zika je od albuma Ljubav do Dum Dum prisutan s tim da je Firchie svirao na Live 88, jer je valjda Zika bio u vojsci... A inace i ja sam cula da ga o svemu mozes pitati, ali ako krenes o EKV pricati, on se zatvori... da ne zaboravim hvala za link :-D , meni je super i Angel's Breath koji je uradio sa pokojnim Subom - Rex Ilusivi, nesto totalno drugacije od EKV... Ali kao sto je vec milion puta receno, niko ih nije zamijenio i nadomjestio njihov gubitak :cry: I ja sam slusala sobu 403 i mogu reci da su dobri.
E to mi je malo za Nikolaidisa cudno, samo album S vetrom uz lice malo podsjeca na Simple Minds i to samo zbog tehnike koja je koristena tj.zbog producenta nadam se da razumijes sta hocu da kazem, ali cijeli opus EKV nazivati blijedom kopijom Simple Minds nema smisla da ne kazem nesto prostije...
Preko koje internet stranice si narucio knjigu i koliko kosta i ja sam cula a je odlicna, ali nikako da je pronadjem, a Decak iz vode ima ima u Buybook-u i na sajmu bude svake godine...
pemanapemani

#130 Re: EKV

Post by pemanapemani »

Kada su Oni odlazili na neko bolje mjesto, jedan čitav sloj ljudi se počeo razlagati i raspadati. Ko jednom zaviri u magičnu kutiju zvanu EKV, taj se više ne vraća. Možeš raditi sve i svašta, ispasti šupak i vrhunska gnjida, ali kad naveče sjedneš i pustiš Milanov glas svijet dobiva novu, jebeno istinsku i samo tebi poznatu dimenziju. Jedino u šta sam siguran da se nikad neće ponoviti, jesu Oni.

P.S. Koliko znam, Soba 403 se raspala, bar onaj početni sastav.
Zelenas

#131 Re: EKV

Post by Zelenas »

dina_arajevo wrote:Firchie je otisao u Ameriku, pa je zato Zika svirao to je onaj cuveni EBU UER koncert, u biti Zika je od albuma Ljubav do Dum Dum prisutan s tim da je Firchie svirao na Live 88, jer je valjda Zika bio u vojsci... A inace i ja sam cula da ga o svemu mozes pitati, ali ako krenes o EKV pricati, on se zatvori... da ne zaboravim hvala za link :-D , meni je super i Angel's Breath koji je uradio sa pokojnim Subom - Rex Ilusivi, nesto totalno drugacije od EKV... Ali kao sto je vec milion puta receno, niko ih nije zamijenio i nadomjestio njihov gubitak :cry: I ja sam slusala sobu 403 i mogu reci da su dobri.
E to mi je malo za Nikolaidisa cudno, samo album S vetrom uz lice malo podsjeca na Simple Minds i to samo zbog tehnike koja je koristena tj.zbog producenta nadam se da razumijes sta hocu da kazem, ali cijeli opus EKV nazivati blijedom kopijom Simple Minds nema smisla da ne kazem nesto prostije...
Preko koje internet stranice si narucio knjigu i koliko kosta i ja sam cula a je odlicna, ali nikako da je pronadjem, a Decak iz vode ima ima u Buybook-u i na sajmu bude svake godine...
Hej, davno sam kupio knjigu pa se i ne sjecam.
Progooglaj malo, bice rezultata:)

Nikolaidis je d(r)uga prica, ne otvara mi se veceras ili bilo kad.

Angel's breath je strava. Fino sam se iznenadio prije mjesec dana... Krenuo za Ljubljanu i negdje kod granice sa HR nadjemo Radio Osijek i hladno poce Ogledalo. Poceo urlati od radosti, ko tinejdzer zadnji :D

Jeste li slusali one snimke na engleskom - Zemlja, Par godina za nas i 7 dana.

Pricao sam u BG sa covjekom koji je napravio kompilaciju Kao da je bilo nekad... Dva dana smo pili i pricali o EKV-u...
Saznao sam bas nekih pikanterije tipa da su se Magi i Milan bukvalno tukli na probama i da je on znao biti poprilicno ostar.
Takodje mi je rekao da nikad nista nije bilo izmedju njega i Magi.

Ne mogu se sjetiti svega sto mi je pricao jer sam bio pripit a i bilo je to prije 8 godina jbg.

Uglavnom, ako neko 'oce ove snimke na engleskom da ja to postavim na Sendspace ili negdje?
radostan dan

#132 Re: EKV

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 23/10/2011 20:58, edited 2 times in total.
Zelenas

#133 Re: EKV

Post by Zelenas »

Nekadašnji bubnjar grupe EKV tvrdi da je sve što je napisano u knjizi "Vrati unatrag, razgovori sa Margitom Stefanović" čista neistina!
Nekadašnji bubnjar legendarne grupe EKV Ivan Fece Firči kaže da je Aleksandar Ilić, autor knjige "Vrati unatrag, razgovori sa Margitom Stefanović" ukaljao njegov obraz i da je zbog toga odlučio da ga tuži! Firči tvrdi da je pisac na potpuno pogrešan način predstavio pokojnu Magi, ali i ostatak EKV-a.
Sve lepo piše u tužbi. Tužim ga za klevetu i neistinu. Oglasio sam se putem svog advokata, a gospodin Ilić ima rok od 15 dana da odgovori na tužbu-kaže Firči.
Šta Vam se sve nije svidelo u knjizi?
- Mi jesmo javne ličnosti, ali ovo je prevazišlo granicu. Sve što je napisano je čista neistina koja kalja moj lik i delo. Gospodin Ilić je izneo gomilu netačnih informacija zbog čega je bio žestoko napadnut na promociji. Kao što kaže Lidija, Magina prijateljica, "svako ko je iole poznavao Magicu, shvatio je da Ilićev tekst nema ni dodirnih tačaka sa njom". Uzeo je previše umetničke slobode i ostavio potpuno pogrešnu sliku. Mogu da se složim ili ne složim sa nečijim pisanjem, ali ovde se radi o tome da su iznete klevete za koje će autor morati da odgovara.
Da li vam smeta što ste i Vi u knjizi povezani sa narkomanijom?
Nije mi to najviše zasmetalo. Ja sam čovek iz javnog života i kada bih sabrao sve neistine koje su o meni objavljene, mogla bi i o tome da se objavi knjiga. Ko me poznaje, zna da u životu nisam dodirnuo drogu, jedini porok koji imam je pivo.
Da li sumnjate u autentičnost ove knjige?
Bio sam neposredni svedok nekih momenata o kojima autor piše i mogu da kažem da su potpuno netačno opisani.
Godinama živite u Njujorku. Čime se tamo bavite i planirate li da se nekad vratite u Srbiju?
Trenutno sam u Srbiji i ostaću još 15, 20 dana. Vraćam se krajem oktobra i nadam se da ću do tada spremiti posebno izdanje EKV, reč je o novim snimcima na kojima već dugo radim. Ne razmišljam o povratku u Srbiju. Tamo sam gde mi je najzabavnije.
Ma haj ti znaj sad...
Uglavnom, bespredmetno je pricati o tome. Mislim da je uvijek istina tu negdje izmedju.
Nebitno, kako god bilo, sta god mislili i radili...
Neko nas posmatra je moj najdrazi albumi tu se vidjelo, kao sto neko rece, koliko su derali.
Pogotovo Milan.
Eto, na tom albumu nema dvosmislenosti ako cemo da ceprkamo po ostacima.
radostan dan

#134 Re: EKV

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 23/10/2011 20:59, edited 1 time in total.
2407

#135 Re: EKV

Post by 2407 »

Progooglah malo oko ove knjige Vrati unatrag i evo na sta naletih:
http://preslicavanje.blogspot.com/2008/ ... rag-2.html

Iz teksta:
...poredim dva citata na temu teksta "Samo par godina za nas", ispričane u rasponu od 12-13 godina:

1. "Moj prijatelj i ja sedimo na klupi, gledamo zvezde i slušamo vesti što su upravo stigle, kažu da imamo još samo par godina za nas, to je saznanje da je HIV virus u organizmu i da nije ostalo još puno vremena, svega par godina (...) Deo refrena da li znaš kako želim da te nađem, da li znam šta treba da znam simbolizuje snažnu i neutoljivu želju za drogom, a voli me kako nikad nisi volela opisuje opsesiju svakog od nas da dejstvo traje što duže, a to je moguće ako je droga čista. Na kraju slede asocijacije da heroin grize sve pred našim očima." (iz knjige "Vrati unatrag") ***

2. "Jedan fragment koji nije ušao u pesmu "Tonemo" glasi: "Voli me onako kako nikad nisi voleo". To je taj smisao da su sve pesme u suštini ljubavne, i zavisi od emotivnosti čoveka u kojoj meri će do njega dopreti svest o njegovoj ljubavi, o tuđoj ljubavi, o postojanju ljubavi." (intervju, 1987)
Zelenas wrote:
Ma haj ti znaj sad...
Uglavnom, bespredmetno je pricati o tome. Mislim da je uvijek istina tu negdje izmedju.
Upravo tako nekako.
A sto se tice samog EKV-a :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zelenas

#136 Re: EKV

Post by Zelenas »

Ne volim razmisljati na nacin sta bi bilo kad bi bilo.
Milan je umro, svu su poumirali i nek' su.
Umrli su sa zemljom koja je bila vrijedna postovanja.

Da ne odem na politiku :D , samo se nadam da Milan i ostali ne bi kao Gile iz Orgazma za 20 maraka svirali polupijani na Pink TV i kakili klincima o zivotu.

Brejkersi i nekako, mada je Cane postao neki veliki pravoslavac (da se neko, zaboga, ne uvrijedi).
Shaper je tajkun.
Bajaga još uvijek navlaci maloljetnice.

Nekako kontam da ta lova, iskustvo i osjecaj moci daju savrsenu kompilaciju za kraj koju je sklopija Mladen...

Eeee sad se sjetih - Mica jos uvijek loce k'o kad mu je bilo 20 :D
Zelenas

#137 Re: EKV

Post by Zelenas »

Snimano u novosaCkoj sinagogi:

Ima li i za ovo kakva teorija zavjere tipa Milan cionisticki spijun :lol:
Brisbane

#138 Re: EKV

Post by Brisbane »

Kad ce Sarajevo konacno postati grad i dati po velikom Milanu Mladenovicu ime ulice ? :roll:
astrid

#139 Re: EKV

Post by astrid »

Milosrdni anđeo

Milan, Bojan i heroin, kada je Magi abortirala, da li je Dule Ercegovac gej i narko-diler, kakva je zapravo majka Milana Mladenovića, ko je tu koga varao i potkradao, ko je ko i ko je kome… sve to u knjizi Aleksandra Ilića, jednom od najodvratnijih štiva koje se poslednjih godina pojavilo na srpskom jeziku......

ostatak teksta možete pročitati ovdje...

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=7111
staza

#140 Re: EKV

Post by staza »

Ako je neko čitao volio bih da ukratko ovdje prepriča, jer ne namjeravam čitati. :D
Njihove privatne živote treba odvojiti od njihove umjetnosti: neke stvari, koje i nisu za iznošenje ovdje, iz ranijih godina njihovoga djelovanja, i znam: i uopće nisu bili nevinašca...
;-)
dina_arajevo

#141 Re: EKV

Post by dina_arajevo »

OK, Zelenas u svakom slucaju hvala na info.
Eh, ovako sto se tice knjige Vrati unatrag, doticnog Ilica :x , mogu da kazem da je iznio mali milion lazi, knjigu nisam kupila, jer ne zelim tom da ne kazem sta punim dzep, ali sam citala dijelove na netu i to mi je bilo dovoljno da shvatim da je skoro sve laz sto je napisao. Po njemu je svaka, ali bukvalno svaka pjesma EKV o drogi, a kada je u knjizi davao primjere tekstova/stihova, pogresno ih je napisao, mogao je bar da se udostoji i da ih napise tacno :x Rekao je da je Milanova majka- teta Danica losa osoba i da samo gleda svoju korist i da je on bio taj koji je jedini pomagao Magi, a zaboravio je reci je reci da je Svetozar Cvetkovic platio sve troskove oko njegog ukopa (i prije par godina je napisao na B92 blogu tekst o njoj, iskren i realan), a teta Danica je platila izradu i postavljanje ploce na nadgrobnom spomeniku. I svako ko je imao prilku da razgovara s njom rekao mi je da je totalno ok osoba... Takodjer u jednom dijelu knjige je napisao kako je Banderas momak koji je 2000. radio u Zg-u koncert u cast njima na kojem je i ona nastupala, pustio da udje u voz bez karte tj. kako joj nije kupio kartu. I kad mu je par ljudi to reklo na jednom drugom forumu on nije sebi mogao doci, jer ocigledno je bilo da ni on nije citao knjigu, pa nije ni znao da ga je doticni potkacio, jos na takav nacin. Rekao je da ima fotke na kojima je Magi s kartom i da ce ih objaviti. I zaista nakon par dana objavio je par fotki , na kojima se ona jasno vidi s kartom u rukama. Takodjer on je prvi koji je objavio javno da je ona umrla od posljedica Side i kada su ga pitali zasto je to objavio njegov odgovor je, zato sto je zelio da ljudi prihvate osobe sa HIV-om i Sidom, sto zvuci malo i smijenso, jer niko nije znao, a i onaj ko je znao nije govorio da je on zarazena. Kad smo vec kod njene bolesti tu je doktor Tosa (samo je nadimak njegov upotrijebljen u knjizi) odigrao kljucno ulogu. Njena vec spomenuta prijateljica Lidija je ispricala neke detalje iz njihovog prijateljstva i detalje vezane za njenu bolest. One su se inace znale skoro cijeli zivot izmedju ostalog rekla je da je Magi odlazila svaki mjesec kod njega po terapiju to su njih dvoje zvali mjesecna plata i da joj doktor Tosa cak i kad je izrazila svoju sumnju i otvoreno ga pitala da li je istina da je Magi zarazena, nije zelio da ti odgovor, a ovaj je cijelom svijetu rekao. Mislim da je na ovih par primjera jasno da je covjek bio zeljan zarade i da je gazio preko mrtve Magi, samo da bi se docepao novaca u prilog tome govori i cinjenica da je Magi prenijela i autorska prava na njega ne bi me iznenadilo da je ucijenio na neki nacin i da je to ona zbog toga uradila i takav covjek prica o tome kako su drugi losi i kako je on bio Magi andjeo cuvar i njen jedini prijatelj :x FUUUUJJJJJJ. Ne kazem da joj on nije pomagao, ali ljudi su mi rekli da je on i takodjer bio odvratan prema njoj. I jos jedna mozda cak i kljucna stvar, ako joj je on bio, to sto on kaze da jeste, zasto mu Magi nije dala nijednu svoju biljeznicu u kojoj su njeni kreativni radovi? Zato sto je bez obzira na sve znala da ce on to zloupotrijebiti...
Firchie, kakav god da je bio joj je bolji prijatelj od doticnog.
Izvinte sto vas mozda smaram ovako dugim postom, ali kad god se spomene taj lik, ja ne mogu, a da ne odreagujem
P.S. Ima jos jedan dobar tekst takodjer realan i iskren na Monitoru o njoj, koji je napisao jedan njen prijatelj...
Last edited by dina_arajevo on 07/07/2010 23:48, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#142 Re: EKV

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:10, edited 1 time in total.
astrid

#143 Re: EKV

Post by astrid »

CVIKERASH wrote:mozel ko da stavi link za knjigu od tog idiota ????
Probaj ovdje:

http://s2.fileshunt.com/rapidshare.php? ... ti+unatrag

ili ovdje

http://rapiddigger.com/aleksandra-ilica ... rag-11132/
haqqlberry

#144 Re: EKV

Post by haqqlberry »

Svaka riječ bi bila suvišna i razbila bi se od zid tragičnog usuda jedne generacije.

Mali tribute, od moje malenkosti za njih:

Budi sam
Bluemore

#145 Re: EKV

Post by Bluemore »

nostalgija ...........
dina_arajevo

#146 Re: EKV

Post by dina_arajevo »

Hej, davno sam kupio knjigu pa se i ne sjecam.
Progooglaj malo, bice rezultata:)

Nikolaidis je d(r)uga prica, ne otvara mi se veceras ili bilo kad.

Angel's breath je strava. Fino sam se iznenadio prije mjesec dana... Krenuo za Ljubljanu i negdje kod granice sa HR nadjemo Radio Osijek i hladno poce Ogledalo. Poceo urlati od radosti, ko tinejdzer zadnji :D

Jeste li slusali one snimke na engleskom - Zemlja, Par godina za nas i 7 dana.

Pricao sam u BG sa covjekom koji je napravio kompilaciju Kao da je bilo nekad... Dva dana smo pili i pricali o EKV-u...
Saznao sam bas nekih pikanterije tipa da su se Magi i Milan bukvalno tukli na probama i da je on znao biti poprilicno ostar.
Takodje mi je rekao da nikad nista nije bilo izmedju njega i Magi.

Ne mogu se sjetiti svega sto mi je pricao jer sam bio pripit a i bilo je to prije 8 godina jbg.

Uglavnom, ako neko 'oce ove snimke na engleskom da ja to postavim na Sendspace ili negdje?[/quote]

Snimci na engleskom su odlicni, kao i kompilacija o kojoj govris imam oboje :) I ja sam cula da je Milan znao biti bas ostar prema Magi, ali i prema ostatku ekipe. Ja sam i onako mislila da izmedju njih dvoje nije bilo nista, nekako mi nije djelovalo da mogu zajedno funkcionisati na taj nacin, inace Magi je bila sa VD-om i Zikom bar kad je EKV u pitanju... A sto se tice teorije zavjere da je Milan cionisticki spijun, mala ispravka on je radio za MOSAD, salim se naravno...
U svakom slucaju nadam se da su nasli svoj mir...
BiH-x

#147 Re: EKV

Post by BiH-x »

Brisbane wrote:Kad ce Sarajevo konacno postati grad i dati po velikom Milanu Mladenovicu ime ulice ? :roll:
Postoji li neka inicijativa za ovo? Podrzavam ideju u svakom slucaju...
dezurni_ucenik

#148 Re: EKV

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:10, edited 1 time in total.
Margita81

#149 Re: EKV

Post by Margita81 »

BiH-x wrote:
Brisbane wrote:Kad ce Sarajevo konacno postati grad i dati po velikom Milanu Mladenovicu ime ulice ? :roll:
Postoji li neka inicijativa za ovo? Podrzavam ideju u svakom slucaju...

i ja! :thumbup:
Better Man

#150 Re: EKV

Post by Better Man »

Zelenas wrote:Bas me obradovalo sto je odgovorilo nekoliko ljudi.
Ovdje mozete pronaci torrent Live '89 iz Novog Sada:
http://torrents.sumotorrent.com/torrent ... 05.torrent

Ne znam sta bih pisao o Milanu a sto vec ne znate...
Rekoh, upoznao sam Ziku (pojavljuje se i na ovom live kncertu, ne znam odakle tu, valjda je firci trebao svirati '89., jer je Zika otisao u glumce:)) i nesto malo sam pricao s njim oko EKV-a ali sam vidio da mu je to bolna tacka, pa sam ohanuo.
Nekad '99.-2000. sam citao Nikolaidisa kako pise o EKV-u kao prosjecnom bendu i blijedoj kopiji Simple Mindsa.
Cak sam ga i uzivo pitao jel on stvarno ozbiljan?! Kad mi je potvrdio, stvorio sam sebi neku tmurnu sliku o Nikolaidisu i njegovom poznavanu stvari. Al posto nije on tema, da se vratim...

Knjiga se ima kupiti i pogledajte u knjizari Zoro.
Postoji jos jedna zanimljiva knjiga - Mesto u mecavi. Nju preko neta narucite jer sumnjam da je ima ovdje.

EKV slusam 13 godina i mogu reci da uvijek nesto novo otkrijem u svakoj pjesmi, nakon sto je preslusam.
To je do mene i mog zrenja, ali i do te neke cudne crte u Milanovim i MArgitinim tekstovima koji zaista mogu da se "prilagode" raspolozenju, uzrastu... Cak i kcerki za laku noc pjevam Modro i zeleno! :mrgreen: Zvuci kao bajka, zar ne?
Da se razumijemo, nije to samo njihova odlika niti sad trebamo biti fanatici pa reci da nikad niko takav nije postojao.
Ali Diplomatz je "zamijenio" Stulica, sarajevska pop-rock skola i dan danas nas truje/uveseljava (kako vec gledate na stvari), Brejkersi jos uvijek prase, ali EKV niko nije nadomjestio. Nesto najblize mi je jedan underground sarajevski bend Soba 403... Sjajan materijal.

Eto, oduzih, pisite.
Mesto u mecavi je potpuna biografija o Milanu Mladenovicu i nekad davno 1999. godine se mogla kupiti u Buybooku. Autor knjige je novinar prije rata vrlo popularnog muzickog magazina na ovim prostorima Pop Rock, ime mu je Aleksandar Zikic. Inace sam imao priliku da upoznam kompletnu redakciju Pop rocka 1990. godine kad smo putovali u Bec na koncert Rolling Stonesa. Knjigu Decak iz Vode sam kupio u Buybooku te daleke 1999. godine. Imao sam priliku da vidim i ovo novije izdanje sa drugacijom naslovnicom i ono sto sam uocio je da zbog drugaije naslovnice fale jedna ili dvije pjesme ciji su stihovi bili na odredjenim djelovima korica knjige i koje nikad prije nisu bile objavljene, niti je za njih komponovana muzika. EKV je bio bend ispred svog vremena i dan dans su ostali neprevazidjeni. Oktobar 1864 i Van Gogh su grupe koje su bile pod uticajem EKV-a (Tanja je bila prijateljica s Milanom i pjevala je pratece vokale na albumima EKV, a isto tako Djule je bio veliki prijatelj s Milanom i hodao je po koncertima EKV-a i fotografisao ih) i zato su te dvije grupe imale dosta slican muzicki izrazaj sa EKV i mnogi su ih smatrali nekom vrstom kopije EKV-a. Sto ste tice te zadnje knjige i bljuvotina koje pise Aleksandar Ilic to nemam namjeru da komentarisem, niti imam namjeru da bilo kada kupim tu knjigu, niti da je besplatno procitam, jer bi to znacilo da podrzavam bljuvotine koje je napisao i na neki nacin bi izdao svoje osjecanje i postovanje za sve sto su radili Milan, Magi, Bojan i svi ostali koji su bili dio EKV-a.
Post Reply