OK, Zelenas u svakom slucaju hvala na info.
Eh, ovako sto se tice knjige Vrati unatrag, doticnog Ilica

, mogu da kazem da je iznio mali milion lazi, knjigu nisam kupila, jer ne zelim tom da ne kazem sta punim dzep, ali sam citala dijelove na netu i to mi je bilo dovoljno da shvatim da je skoro sve laz sto je napisao. Po njemu je svaka, ali bukvalno svaka pjesma EKV o drogi, a kada je u knjizi davao primjere tekstova/stihova, pogresno ih je napisao, mogao je bar da se udostoji i da ih napise tacno

Rekao je da je Milanova majka- teta Danica losa osoba i da samo gleda svoju korist i da je on bio taj koji je jedini pomagao Magi, a zaboravio je reci je reci da je Svetozar Cvetkovic platio sve troskove oko njegog ukopa (i prije par godina je napisao na B92 blogu tekst o njoj, iskren i realan), a teta Danica je platila izradu i postavljanje ploce na nadgrobnom spomeniku. I svako ko je imao prilku da razgovara s njom rekao mi je da je totalno ok osoba... Takodjer u jednom dijelu knjige je napisao kako je Banderas momak koji je 2000. radio u Zg-u koncert u cast njima na kojem je i ona nastupala, pustio da udje u voz bez karte tj. kako joj nije kupio kartu. I kad mu je par ljudi to reklo na jednom drugom forumu on nije sebi mogao doci, jer ocigledno je bilo da ni on nije citao knjigu, pa nije ni znao da ga je doticni potkacio, jos na takav nacin. Rekao je da ima fotke na kojima je Magi s kartom i da ce ih objaviti. I zaista nakon par dana objavio je par fotki , na kojima se ona jasno vidi s kartom u rukama. Takodjer on je prvi koji je objavio javno da je ona umrla od posljedica Side i kada su ga pitali zasto je to objavio njegov odgovor je, zato sto je zelio da ljudi prihvate osobe sa HIV-om i Sidom, sto zvuci malo i smijenso, jer niko nije znao, a i onaj ko je znao nije govorio da je on zarazena. Kad smo vec kod njene bolesti tu je doktor Tosa (samo je nadimak njegov upotrijebljen u knjizi) odigrao kljucno ulogu. Njena vec spomenuta prijateljica Lidija je ispricala neke detalje iz njihovog prijateljstva i detalje vezane za njenu bolest. One su se inace znale skoro cijeli zivot izmedju ostalog rekla je da je Magi odlazila svaki mjesec kod njega po terapiju to su njih dvoje zvali mjesecna plata i da joj doktor Tosa cak i kad je izrazila svoju sumnju i otvoreno ga pitala da li je istina da je Magi zarazena, nije zelio da ti odgovor, a ovaj je cijelom svijetu rekao. Mislim da je na ovih par primjera jasno da je covjek bio zeljan zarade i da je gazio preko mrtve Magi, samo da bi se docepao novaca u prilog tome govori i cinjenica da je Magi prenijela i autorska prava na njega ne bi me iznenadilo da je ucijenio na neki nacin i da je to ona zbog toga uradila i takav covjek prica o tome kako su drugi losi i kako je on bio Magi andjeo cuvar i njen jedini prijatelj

FUUUUJJJJJJ. Ne kazem da joj on nije pomagao, ali ljudi su mi rekli da je on i takodjer bio odvratan prema njoj. I jos jedna mozda cak i kljucna stvar, ako joj je on bio, to sto on kaze da jeste, zasto mu Magi nije dala nijednu svoju biljeznicu u kojoj su njeni kreativni radovi? Zato sto je bez obzira na sve znala da ce on to zloupotrijebiti...
Firchie, kakav god da je bio joj je bolji prijatelj od doticnog.
Izvinte sto vas mozda smaram ovako dugim postom, ali kad god se spomene taj lik, ja ne mogu, a da ne odreagujem
P.S. Ima jos jedan dobar tekst takodjer realan i iskren na Monitoru o njoj, koji je napisao jedan njen prijatelj...