Novosti o najtrofejnijem klubu u BiH: NK Celik !!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

laguna wrote:
Krigla_Sa wrote:
laguna wrote:Ne bih se sa tobom slozio oko toga.Dovoljno je da pogledas u zadnjih nekoliko godina sponzore fks i nkz i sve ce ti biti jasno.
Pa to stoji za sponzore,ali spominjati neki milionski budzet grada sarajeva i povezivati ga sa sarajevskim klubovima je glupo i smijesno,bar meni.
opet fks nije bio u navedenom periodu jednom,a kamoli tri puta prvak drzave.
Ja sam ti vec jednom rekao pod kojim ste okolnostima te titule osvajali.Te titule niste osvojili jer je celik bio jak za jednog zelju ili za sarajevo, vec zato sto se u sarajevu u tom periodu prezivljavalo,kada se zivot u sarajevu bar malo normalizovao bili ste u sjeni nas sto ste i dan danas.
pogledaj slobodno medjusobne duele sarajeva i celika proteklih godina,bit ce ti jasno.
Oi

Post by Oi »

Krigla_Sa wrote:
laguna wrote:
Krigla_Sa wrote: Pa to stoji za sponzore,ali spominjati neki milionski budzet grada sarajeva i povezivati ga sa sarajevskim klubovima je glupo i smijesno,bar meni.
opet fks nije bio u navedenom periodu jednom,a kamoli tri puta prvak drzave.
Ja sam ti vec jednom rekao pod kojim ste okolnostima te titule osvajali.Te titule niste osvojili jer je celik bio jak za jednog zelju ili za sarajevo, vec zato sto se u sarajevu u tom periodu prezivljavalo,kada se zivot u sarajevu bar malo normalizovao bili ste u sjeni nas sto ste i dan danas.
pogledaj slobodno medjusobne duele sarajeva i celika proteklih godina,bit ce ti jasno.
al ima i ovo: u sezoni 96/97 Celik je bio prvak, dok je Sarajevo uzelo kup, znaci snage su bile tu negdje... Tad je HAdziahmetovic bio trener Sarajeva i tad je Sarajevo bilo jako! Tako da ne ide tvoja teza da je Celik osvajao jedino kad su Zeljo i Sarajevo bili losi!
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

Ma joj,nemam se snage raspravljati s vama majke mi
Kako da ja vama objasnim da je celik mogao samo tada osvojiti te titule i da nije bilo rata da bi celik sa sarajevom igrao svako par godina (i to mozda) u istom rangu ili na pripremnim utakmicama sarajeva..a sad mi ovdje nebuloze prosipate kako ste vi najveci i najtrofejniji bh klub .
Jeste,najveci ste ali vjeruj mi samo u vasim glavama.
Celik-ze

Post by Celik-ze »

pozdrav za Robijase, i zasto nekome objesnjavati, po cemu smo njtrofejniji tim u BIH, pa kada neki tim u narednih 100g napravi ono sto je Celik napravio u bivsoj jugi, onda mu skidam kapu, zato do tada tisina i navijajte za svoje timove koji nikada nece osvojiti niti jedan evropski trofej!

1. tri titule BIH
2. dva kupa BIH
3. dvje titule sadasnjeg intertoto kupa i dva puta smo izgubili finale!
Neelix

Post by Neelix »

Celik-ze wrote:pozdrav za Robijase, i zasto nekome objesnjavati, po cemu smo njtrofejniji tim u BIH, pa kada neki tim u narednih 100g napravi ono sto je Celik napravio u bivsoj jugi, onda mu skidam kapu, zato do tada tisina i navijajte za svoje timove koji nikada nece osvojiti niti jedan evropski trofej!

1. tri titule BIH
2. dva kupa BIH
3. dvje titule sadasnjeg intertoto kupa i dva puta smo izgubili finale!
ou maj gad :lol: jel ovo kolektivna hipnoza :? :lol:
Oi

Post by Oi »

Krigla_Sa wrote:Ma joj,nemam se snage raspravljati s vama majke mi
Kako da ja vama objasnim da je celik mogao samo tada osvojiti te titule i da nije bilo rata da bi celik sa sarajevom igrao svako par godina (i to mozda) u istom rangu ili na pripremnim utakmicama sarajeva..a sad mi ovdje nebuloze prosipate kako ste vi najveci i najtrofejniji bh klub .
ja vala ne pucam pricu da smo najtrofejniji klub, ali ipak je nesto osvojeno... ok 94 je bilo truba prvenstvo... 95/96 je sloboda bila jaka, a 96/97 je i Sarajevo isto tako jako bilo, evo ti i slika: http://img1.imagetitan.com/img1/1/43/dsc00218.jpg ! Imali ste Dedica, Smjecanina, Turkovica, Granova, Cenana, Repuha, Uscuplica, Hecu, Beganovica i trener vam je bio Nerko Hadziahmetovic. Dobra ekipa, koja je osvojila kup!
U zadnjem kolu Sarajevo u gostima dobili Radnik iz Hadzica sa 2:1, dok je Celik kod kuce dobio Turbinu 4:1!
Celik zavrsio prvi sa 58 bodova, dok je Sarajevo bilo drugo sa 56 bodova, Zeljo sedmi sa 44 boda...
12 kolo(13.11.'96.): Celik - Sarajevo 0:0,
27 kolo(7.5.'97.): Sarajevo - Celik 2:0

Znaci te sezone ste imali bolji medjusobni omjer, imali ste i m.granova iza sebe, bili ste miljenici politicara, al ipak te godine je Celik osvojio titulu!

Zato prestanite omalovazavanjem Celikovih titula (makar ove 96/97), jer niste bili slabi, vjerovatno su se zacepile rupe od snajpera na stativama, imali ste dobru ekipu, dobre sponzore...

A porediti Celik i Sarajevu u prijeratnom periodu je smijesno, ali daleko od toga da je Celik bio neka trecerazredna ekipa! Celik je imao odredjenu ulogu u yu-fudbalu, ne kao sarajevski klubovi, ali ipak ju je imao!
Zivi i zdravi bili!
crnjak

Post by crnjak »

Krigla_Sa wrote:Ma joj,nemam se snage raspravljati s vama majke mi
jao jao nikad tebi nista nece biti jasno al bas nikad
sjeti se malo i ti kako je sarajevo dobijalo utakmice dok se liga nije ujedinila i dok ste na papiru bili najbalijski klub pa sama zadnja sezona kad je celik bio prvak sarajevu je navlaceno prvo mjesto(svi se sjecaju ona tri boda sarajeva za zelenim stolom na kraju polusezone protiv turbine zbog nekog neregistrovanog igraca)ali nisu vas gurali jebiga vas nikad nisu gurali ili se sjeti edvina medica nekada sudije sada supervizora sudijske organizacije bih pa ce ti mozda neke stvari biti jasnije ali opet sumnjam nemozes ti to uvezat
a onda se liga ujedinila i onda se samo kupovalo a vi se niste mogli dogovoriti dali treba platiti ili ne
a ove sezone su se vasi decki kupali hladnom vodom zato sto niste imali para da platite racune jer ste sve pare dali za kupovinu titule i samo zato cete biti prvaci a ne zato sto dobro igrate fudbal kod nas se dobar fudbal igrao prije ujedinjavanja lige a to znaci kad smo mi bili prvaci a sloboda bila jako dobra(musica se svi sjecaju u toj ekipi slobode)ako mislis da nisam upravu sjeti se tekme sarajeva protiv orasja ove sezone pa mi onda nemoj reci da vam nenavlace
nego napunite malo sjever pa cemo opet pricat
ajd zdrao
crnjak

Post by crnjak »

PITARKA_SA wrote:
crnjak wrote:
PITARKA_SA wrote: kao prvo,nisam ti ja "oko" :oops:
vidim ja da si ti beznadezan slucaj,al ono totalno..ni vagon tableta ti nebi pomogao :D
pa jeste vi zdravi,svi onako kolektivno??
vi poredite celik sa Sarajevom,zeljeznicarom????po svemu! :lol: :lol:
ajjjjjj majko draga ehheheeheheh :lol: :lol: :lol:
hm ha ispade,hm ha ispade.to je bila vasa stvarnost u bivsoj jugoslaviji,tacnije u bivsoj ligi..nemoj vise molim te :lol: :lol:
daj ba opet ona ista vrsta konverzacije kad nemas sta reci reci im da su GLUPI NEPISMENI i LJUBOMORNI
i koja liga bivse drzave danas se od lige bivse drzave pamte 4 velika
a sarajevo i zeljo se pamte po tome da su prodavali tekme velikoj 4ci bez da su ih i igrali naravno ako ih se iko i sjeca
a sad ces pitati po cemu se to celik pamti pamti se po tome da se ispadao svake godine kad bi usao u prvu ligu ali i po tome da je dva puta osvojio srednjoevropski kup i jednom igrao finale
ajd zdrao
ni ja sama nebi bolje napisala.
nisam ni sumnjao da je ovo najbolje sto mozes nisam ni sumnjao
jad i cemer iz sehera :D
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

Oi super,eto uvazavam vam titulu jednu :)
Eto sad ih imate kao i mi ,mislim na poslijeratni period. :)

crnjak
Ko je realan taj i zna ko u nasem prvenstvu dogovara utakmice,ko izvodi trece sastave protiv sirokog i zrinjskog a protiv nas svi zapnu.ja sam svaku ali bas svaku utakmicu znao kako ce igrati siroki,zrinjski,orasje i posusje i uvijek na kladionici taj par blokiraju ili je kvota 1.05
Nama da se navlacilo mi bi i osvojili tu titulu,svi znamo koliko utjecaja ima politika u svemu kod nas,sda nas je gurao parama, to stoji ali da su nam namjestali titulu vjeruj da bi je namjestili.

Ti mi nadji jedan dokaz da smo mi kupili ove sezone jednu jedinu utakmicu ja cu s tobom nastaviti prepucavanje,ovako nema smisla..Mogu i ja srati da si ti vanzemaljac i drzati se samo te price ali mene suplja prica ne interesuje niti prica bez argumenata...
Nego pozovite vi bolica ranije,nemoj da vam mora kupovati opet uktakmicu u zadnjem kolu,ofirno je vise da se u zadnjim kolima provlacite a citavo ste prvenstvo karina,ipak vi smatrate da ste satro najtrofejniji klub :lol:
crnjak

Post by crnjak »

Krigla_Sa wrote:Oi super,eto uvazavam vam titulu jednu :)

crnjak
Ko je realan taj i zna ko u nasem prvenstvu dogovara utakmice,ko izvodi trece sastave protiv sirokog i zrinjskog a protiv nas svi zapnu.ja sam svaku ali bas svaku utakmicu znao kako ce igrati siroki,zrinjski,orasje i posusje i uvijek na kladionici taj par blokiraju ili je kvota 1.05
Nama da se navlacilo mi bi i osvojili tu titulu,svi znamo koliko utjecaja ima politika u svemu kod nas,sda nas je gurao parama, to stoji ali da su nam namjestali titulu vjeruj da bi je namjestili.

Ti mi nadji jedan dokaz da smo mi kupili ove sezone jednu jedinu utakmicu ja cu s tobom nastaviti prepucavanje,ovako nema smisla..Mogu i ja srati da si ti vanzemaljac i drzati se samo te price ali mene suplja prica ne interesuje niti prica bez argumenata...
Nego pozovite vi bolica ranije,nemoj da vam mora kupovati opet uktakmicu u zadnjem kolu,ofirno je vise da se u zadnjim kolima provlacite a citavo ste prvenstvo karina,ipak vi smatrate da ste satro najtrofejniji klub :lol:
najtrofejniji stari
a niko i neporice da smo kupili u zepcu ali nemoj majke ti srat da i vi niste kupili u orasju
ali ako hoces bod u zenici ste kupili ali ne za pare nego za usluge sljedece sezone ili ces mi reci da nije tako?
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

crnjak wrote:

crnjak

najtrofejniji stari
a niko i neporice da smo kupili u zepcu ali nemoj majke ti srat da i vi niste kupili u orasju
ali ako hoces bod u zenici ste kupili ali ne za pare nego za usluge sljedece sezone ili ces mi reci da nije tako?
Sta cu ja jarane kad si ti ocito bolje upucen nego ja...
ne znam samo odakle crpis te informacije...
Najiskrenije ti govorim da ja fakat veze nemam ni o kakvim uslugama i kupovini utakmice,mozda mislis da lazem ali da me znas....ma nebitno!
Prijatelj iz djetinstva s kojim se i dan danas druzim igra za sarajevo,znao bi sigurno da je to istina sto kazes...
dzenanbeg

Post by dzenanbeg »

Krigla sta mislis da te prijavimo kod uefe,da radis ko novinar za BiH,jarane svaka cast pun si mi informacija,nisam te odmah prepoznao,izvini molim te,kani se ovog foruma i idi se sto prije prijavi jer ces izgubiti mjesto :D :-)

ohladi malo sa tim informacijama...
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

kako znas da vec ne radim u uefa-i :)
ja govorim ono sto znam,za razliku od vas koji ste puni mahalskih prica,odete na utakmicu i cujete tri lika kako govore da je sarajevo kupilo utakmicu,ta prica se prosiri u minuti na drugu tribinu i onda ovdje dodjete da pricate ne da smo kupili utakmicu vec prvenstvo...
Al' sve je to u stilu vas.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

crnjak wrote:
PITARKA_SA wrote:
crnjak wrote: daj ba opet ona ista vrsta konverzacije kad nemas sta reci reci im da su GLUPI NEPISMENI i LJUBOMORNI
i koja liga bivse drzave danas se od lige bivse drzave pamte 4 velika
a sarajevo i zeljo se pamte po tome da su prodavali tekme velikoj 4ci bez da su ih i igrali naravno ako ih se iko i sjeca
a sad ces pitati po cemu se to celik pamti pamti se po tome da se ispadao svake godine kad bi usao u prvu ligu ali i po tome da je dva puta osvojio srednjoevropski kup i jednom igrao finale
ajd zdrao
ni ja sama nebi bolje napisala.
argumentovano i korektno se raspravljam SAMO sa ljudima koje smatram relevantnim i kompetentnim po nekom pitanju!!!!!a ako me sjecanje dobro sluzi prije mozda mjesec sam te zamolila da me se okanis!

sa srecom, svima vama,apsolutno niste moj nivo da uopste pricam o malom periferijskom klubu i navijacima koji dizanjem tri prsta i vrijedjanjem svega sto dolazi iz Sarajeva imaju muda meni pricati o patriotizmu!!
odjebaus onako kolektivno svi redom !
crnjak

Post by crnjak »

PITARKA_SA wrote:
crnjak wrote:
PITARKA_SA wrote: ni ja sama nebi bolje napisala.
argumentovano i korektno se raspravljam SAMO sa ljudima koje smatram relevantnim i kompetentnim po nekom pitanju!!!!!a ako me sjecanje dobro sluzi prije mozda mjesec sam te zamolila da me se okanis!

sa srecom, svima vama,apsolutno niste moj nivo da uopste pricam o malom periferijskom klubu i navijacima koji dizanjem tri prsta i vrijedjanjem svega sto dolazi iz Sarajeva imaju muda meni pricati o patriotizmu!!
a ti ces nam naravno reci sta je relevantno i kompetentno daj ne kaki ti nam samo mozes reci sta je prepotentno a kanit cu te se onda kad se ti kanes prosipanja lazi o famozna tri prsta koji si vjerovatno u snu vidjela ili markala i tih jadnih ljudi
nek mi nismo tvoj nivo ipak ti si cura iz sehera jebiga vama niko nije ravan
jadi i cemer oko mojee :D
jad i cemer
ajd zdrao
crnjak

Post by crnjak »

Krigla_Sa wrote:
crnjak wrote:

crnjak

najtrofejniji stari
Sta cu ja jarane kad si ti ocito bolje upucen nego ja...
ne znam samo odakle crpis te informacije...
Najiskrenije ti govorim da ja fakat veze nemam ni o kakvim uslugama i kupovini utakmice,mozda mislis da lazem ali da me znas....ma nebitno!
Prijatelj iz djetinstva s kojim se i dan danas druzim igra za sarajevo,znao bi sigurno da je to istina sto kazes...
odkud znas da nisam bolje upucen mozda ti nisi jedini koji ima nekog jarana tamo negdje nemoj zaboraviti da postoji i druga strana medalje uvijek postoji druga strana medalje odkud znas mozda su moji kako ti kazes jarani ipak malo relevantniji da o tome pricaju ajd nije ni bitno uostalom sjetices se ove price na kraju ove i na kraju sljedece sezone
do tada napunite sjever pa da pricamo
zdrao
Peca

Post by Peca »

crnjak wrote:
PITARKA_SA wrote:
crnjak wrote: nisam ni sumnjao da je ovo najbolje sto mozes nisam ni sumnjao

a ti ces nam naravno reci sta je relevantno i kompetentno daj ne kaki ti nam samo mozes reci sta je prepotentno a kanit cu te se onda kad se ti kanes prosipanja lazi o famozna tri prsta koji si vjerovatno u snu vidjela ili markala i tih jadnih ljudi
nek mi nismo tvoj nivo ipak ti si cura iz sehera jebiga vama niko nije ravan
jadi i cemer oko mojee :D
jad i cemer
ajd zdrao
Normalno da smo iz ŠEHERA i nikad ni necete biti nas nivo PAPCI!!!!
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

crnjak

ja ti kazem da nema sanse da su celik i sarajevo bilo sta dogovarali,ti znas neku drugu pricu i ok...zivi bili pa vidjeli ko je u pravu.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

@crnjak
ma BRAVO! imas veliki naklon od mene i aplauz.
Santos

Post by Santos »

Nemojte tako.I Zenica ko i Sarajevo ima svoju carsiju i gradsku raju i tu nema diskusije,ali sto imaju one koji napisu na tribini "'SAMO ZA STOKU IZ SARAJEVA.Sta snjima.Zna se ali nije vrjedno diskusije.
Peca

Post by Peca »

dzenanbeg wrote:Ne mozes da kazes da je Celik nista naspram Sarajeva i Zelje,mozes reci da nema dovoljno titula ,pobjednika kupova,igranih utakmica lige sampiona itd al u staroj JUGOSLAVIJI.To postujemo.

U naslovu teme se mislilo o najtrofejinijem klubu u BiH poslije rata tj.od kad postoji jedinstvena i cjelovita BIH(nakon raspada Jugoslavije).

Ne vidim nista ovdje sto bi moglo provocirati nekoga drugoga ,nenavijaca Celika...

Ovo sam sve vec nekoliko puta ponovio a evo opet radim,da samo zelimo informacije o NK Celik u novoj polusezoni,a ove mrznje navijaca ne pratim,al jedina svijetla tacka u ovom svemu je da smo na MARAKANI (pitari,robijasi,manijaci,red army) svi bili kao braca,tamo smo spasavali jedne druge kao sopstvenu familiju,tada smo mrzili samo one koji su nam uvijek htjeli zlo,a i sada zele,pa zasto njih ne mrzimo nego se medzusobno prepiremo ko mala djeca?

Celik Sampion!

Ostalima sve najbolje...
A sto ti prijatelju nisi mislio na ˝bracu˝ kad ste se lizali sa cetnicima po lukavici nakon svake utakmice koju dole odigrate?! Znate sa njima sjediti po ruckovima i vecerama a sad mi tu pricas kako smo svi bili u bg braca!!

E pa haveru istiti su ti cetnici, sa kojima ste vi tako srdacni prijatelji, granatirali, ubijali i klali tvoju ˝bracu˝ 4 godine!!! :x

I nemoj mi bogati pricati kako smo braca jer neprijatelj mog brata ne moze nikako biti moj prijatelj!!!!! :x

A Sarajevu i Zelji necete ni za 500 godina biti ni blizu, to da znate svi!!!

CRKNITE OD MUKEEEE!!!!!!!!! :lol: :D
laguna

Post by laguna »

Kakav ba zeljo i sa,ko se jos na to fura dubokoumni seherijanu.Ja jada i cemera.Zaboravili ste spomenutii skandiranje Srbiji itd....Vjerovatno ce te jos nesto spomenuti,samo dok vam ponestane argumenata,ali slobodno nadjite Dnevni avaz,bilo koji u zadnjih nekoliko godina,dnevni avaz koji dan prije pocetka izbaci sve informacije u vezi NSBIH-a,informacije o svim klubovima(dolascima i odlascima igraca pred sezonu) i naravno DOTADASNJE PRVAKE BIH,pa ce vam srce stati kad vidite dosadasnje prvake drzave.Haj sad nastavite opet po svome....
dzenanbeg

Post by dzenanbeg »

hej moj peca nije tebi lahko,pokusaj doci malo sebi,ja ne znam odkud vama ta tema da se mi "guzimo sa cetnicima",ko vam tu glupost izmisli kao i sve moguce do sada.

1)Ja samo znam da smo mi cetnike ,navijace Borca,koji su slavili Karadzica na bilinom polju,bacali poslije utakmice sa mosta u rijeku bosnu,jednog po jednog dok nas nije policija rastjerala.

2)Ko je bio na marakani,sigurno se moze sjetiti jednog robijasa koji nakon bacanja bombi cetnika ustao,skinuo majcu,popeo se na vrh ograde i rekao cetama da pucaju ako imaju muda.Onda je taj isti spucao jos dvojicu ceta u glavu da su na guzicu pali,u tom trenutku sam bio sa jednim pitarom sa Kosevskog brda koji mi je u lice rekao da smo nenormalno hrabri i jos mi je uz to cestitao.A Isto ko je bio na marakani moze potvrditi da su robijasi bili na tzv. prvoj liniji,koji su bili prvi spremni na duel prsa u prsa.

ovo je 100% tacna informacija,jer sam je dozivio kao i svi koji su tamo bili.

E sigurno nakon ovoga cemo se jos s njima i druziti,kako ti ono rece na ruckove ici,zajebavati itd...itd
Peca

Post by Peca »

dzenanbeg wrote:hej moj peca nije tebi lahko,pokusaj doci malo sebi,ja ne znam odkud vama ta tema da se mi "guzimo sa cetnicima",ko vam tu glupost izmisli kao i sve moguce do sada.

1)Ja samo znam da smo mi cetnike ,navijace Borca,koji su slavili Karadzica na bilinom polju,bacali poslije utakmice sa mosta u rijeku bosnu,jednog po jednog dok nas nije policija rastjerala.

2)Ko je bio na marakani,sigurno se moze sjetiti jednog robijasa koji nakon bacanja bombi cetnika ustao,skinuo majcu,popeo se na vrh ograde i rekao cetama da pucaju ako imaju muda.Onda je taj isti spucao jos dvojicu ceta u glavu da su na guzicu pali,u tom trenutku sam bio sa jednim pitarom sa Kosevskog brda koji mi je u lice rekao da smo nenormalno hrabri i jos mi je uz to cestitao.A Isto ko je bio na marakani moze potvrditi da su robijasi bili na tzv. prvoj liniji,koji su bili prvi spremni na duel prsa u prsa.

ovo je 100% tacna informacija,jer sam je dozivio kao i svi koji su tamo bili.

E sigurno nakon ovoga cemo se jos s njima i druziti,kako ti ono rece na ruckove ici,zajebavati itd...itd
Svaka vam cast i od mene ako je to tacno sto kazes za marakanu, ali dacu ti samo jedan primjer kako vi volite svoju˝bracu˝ iz sarajeva!!

Na moru sam prosle godine na plazi upoznao momka iz tuzle, zove se Neven. Kad sam rekao da sam iz Sarajeva, nasmijao se, pitao sam ga sto se smije, kaze ma nista sinoc sam upoznao neke momke iz zenice i kaze prvo sto su mi rekli bilo je ˝joj kako mrzimo one sarajlije˝, vjerovatno ocekujuci da ce i on to reci isto. Meni samo nije jasno sta vi imate protiv sarajeva i sarajlija?!

I molio bih te kad bi mi mogao odgovorit, samo mi nemoj reci svega ti da nemate nista protiv nas, jer svi znaju....

A sto se tice lukavice svi znaju da se lizete sa njima i nemojte se praviti tu nevinasci, kad poslije svake utakmice celik-slavija 5 minuta na tv-u slusamo zahvaljivanje na odlicnom prijemu domacina......
Santos

Post by Santos »

http://www.youtube.com/watch?v=7TH1Pyjxg04.Ja neb vise previse sam emocionalan.
Post Reply