Krigla_Sa wrote:Ma joj,nemam se snage raspravljati s vama majke mi
Kako da ja vama objasnim da je celik mogao samo tada osvojiti te titule i da nije bilo rata da bi celik sa sarajevom igrao svako par godina (i to mozda) u istom rangu ili na pripremnim utakmicama sarajeva..a sad mi ovdje nebuloze prosipate kako ste vi najveci i najtrofejniji bh klub .
Jeste,najveci ste ali vjeruj mi samo u vasim glavama.
ja vala ne pucam pricu da smo najtrofejniji klub, ali ipak je nesto osvojeno... ok 94 je bilo truba prvenstvo... 95/96 je sloboda bila jaka, a 96/97 je i Sarajevo isto tako jako bilo, evo ti i slika:
http://img1.imagetitan.com/img1/1/43/dsc00218.jpg ! Imali ste Dedica, Smjecanina, Turkovica, Granova, Cenana, Repuha, Uscuplica, Hecu, Beganovica i trener vam je bio Nerko Hadziahmetovic. Dobra ekipa, koja je osvojila kup!
U zadnjem kolu Sarajevo u gostima dobili Radnik iz Hadzica sa 2:1, dok je Celik kod kuce dobio Turbinu 4:1!
Celik zavrsio prvi sa 58 bodova, dok je Sarajevo bilo drugo sa 56 bodova, Zeljo sedmi sa 44 boda...
12 kolo(13.11.'96.): Celik - Sarajevo 0:0,
27 kolo(7.5.'97.): Sarajevo - Celik 2:0
Znaci te sezone ste imali bolji medjusobni omjer, imali ste i m.granova iza sebe, bili ste miljenici politicara, al ipak te godine je Celik osvojio titulu!
Zato prestanite omalovazavanjem Celikovih titula (makar ove 96/97), jer niste bili slabi, vjerovatno su se zacepile rupe od snajpera na stativama, imali ste dobru ekipu, dobre sponzore...
A porediti Celik i Sarajevu u prijeratnom periodu je smijesno, ali daleko od toga da je Celik bio neka trecerazredna ekipa! Celik je imao odredjenu ulogu u yu-fudbalu, ne kao sarajevski klubovi, ali ipak ju je imao!
Zivi i zdravi bili!