Sta je glavni bosnjacki cilj?
- manijak1
-
fantasista
#128 Re: Sta je glavni bosnjacki cilj?
Evo, ja bas radim na postdiplomskom na temu povjesti juznoslav. naroda, naravno, detaljno obradujem i prostor BiH. Inace sam Hrvat iz Hrvatske, trenutno u inostranstvu, ali cu biti potpuno objektivan u mom komentaru.Black angel wrote:Sta je danas glavni cilj bosnjackoga naroda je opce-nepoznata cinjenica. Svakome je najvazniji vlastiti zivot i niko se vise ne brine za naciju. Sta je Bosnjacima kao NACIJI u pravom smislu te rijeci, kao dio bosanskog kolektiva i sandzackog zivlja i balkanskog bica uopce glavno? Ja mislim da je to jedinstvena i unitarna Bosna gdje ce oni moci opstati i gdje ce se sve vratiti na svoje. A onda i autonomni Sandzak te etabliranje Bosnjaka na Kosovu i u Makedoniji pa i u ostalim mjestima Balkana te povezivanje i jacanje bosnjacke dijaspore.
Sta vi mislite?(ozbiljno molim)
Prije svega, Bosnjaci su kao nacija, koliko god to neobicno zvucalo nakon silne tragedije koja im se dogodila od 92. do 95., profitirali u smislu nacionalne svijesti. Po prvi put u povjesti, Bosnjaci su Ustavom postali narod (dakle bosnjacki narod, ne muslimanski iz 71.), a ratne strahote su tu svijest i pripadnost kod vecine ucinile jos jacom. Dakle, izgradena je jedna nacija sa svojom prepoznatljivoscu, obicajima, himnom, religijom itd. sto nikako nije za podcijeniti jer je muslimanskom zivlju u Bosni, narocito u zadnjih 100-ak godina prijetila realna opasnost od asimiliranja u druge narode, pa do (ne daj Boze!) potpunog nestajanja.
Sto se prioriteta tice, prvo trebam naglasiti da je, dugorocnije gledano, BiH drzava dvaju naroda - Bosnjaka i Srba. Cinjenica je da je samo pitanje vremena (10 ili 20 godina) kada ce Hrvati i sluzbeno postati manjina u BiH. U prilog ovome prije svega idu brojke - cak i najoptimisticniji Hrvati tvrde da ih u BiH nema vise od 10-tak posto, a ja sam uvjeren da ih jos ima manje. Jer ako Bosnjaka ima 55% (a ima), i ako je Srba 35% (a jest), i ako ostalih ima barem 2-3%, ostaje nam jedva 7-8% Hrvata u BiH. Ovo je jos jedan dokaz samoubilacke politike hercegovackih smradova pod Tudmanovim pokroviteljstvom. Znaci, ono sto zelim reci je da vrijeme ide u prilog Bosnjacima - u odnosu na Hrvate, pa cak i na Srbe biti ce ih sve vise iz nekoliko razloga - prvi je sada vec tradicionalno jaci natalitet nego u ostala 2 naroda, a drugi, jos bitniji je to sto ce svaki BiH Hrvat, ukoliko ima ikakvu priliku poci u Hrvatsku i tamo ostati, to i uciniti. Pretpostavljam da za BiH Srbe i Srbiju vrijedi isto, mozda s malo manjim intezitetom.
Prema tome, jedina prijetnja bosnjackom narodu i njihovom zivotnom prostoru (sto znaci CIJELOJ BiH) predstavlja tzv. rep. srpska. Samim tim, prioritet bosnjackog naroda bi trebalo biti nestajanje te zlocinacke patvorine. Cak i po pitanju sukoba gdje bi Bosnjaci opet bili u prednosti - vise nisu goloruki kao 92-ge, a osim toga Federacija BiH je mnogo kompaktniji teritorij od srpske - u slucaju sukoba dovoljno je srpsku presjeci na podrucju Brckog da bi pao citav banjalucki dzep, sto znaci vec pola srpske.
I imam 2 pitanja ako moze:)
1. Koliko Sarajevo danas ima stanovnika?
2. Zna li netko, barem otprilike (jer znam da popisa jos nije bilo) koliko kojeg naroda ima u Brckom?
Unaprijed hvala!
-
rikardoreis
glavni cilj bosjackih politicara je da drze pod svojom kontrolom Ministarstvo Odbrane, jer tu nema posla, posto nam stranci cuvaju drzavu, Ministarstvo vanjskih poslova, zbog svoje licne prezentacije svijetu i pokazivanja (ne)znanja svjetskih jezika, te ono za izbjeglice i boracka pitanja, koje ni johnson dragi ne moze sretno rijesit. A drugi drze finansije, trezor, trgovinu, privredu ovu il onu, telekomunikacije...i poslije se zale kako su ugrozeni.
-
mostarac
#131 Re: Sta je glavni bosnjacki cilj?
ima jos jedna stvar u svemu tome.Marco-x wrote:Potpis na ovo. Proud to be Croat.graciella wrote: Samo ti nastavi laprdati i prosipati islamski fundamentalizam. Mali glupko ne zeli da razumije da je ono sto je nekada bio Musliman sada preraslo u Bosnjak.I koliko god ti upirao u svojoj zelenoj praznoglavosti da dokazes kako smo mi svi Bosnjaci posrces i prije nego sto si laprdnuo ijednu rijec.
Moras da znas jednu stvar a to je da Bos.Hrvati i Srbi nece nikada dozvoliti da se nazivaju Bosnjacima.
Bosnjak je identifikacija ne svih onih koji na zive na tlu Bosne nego naroda muslimanske vjeroispovijesti na tlu BiH.
Ne zaboravi da pored njih postoje i Hrvati i Srbi kao konstitutivni narod BiH. Izgleda da si to zaboravio![]()
![]()
Što neki se više upiru tvrditi suprotno, osjećaj je jači...
Zanimljivo je kako se ljudi vole ponositi necim na sta ama bas nikako nisu mogli uticati tj. ponositi se necim sto su stekli pri rodjenju. Veliki je broj balkanaca koji se ponose najvise sa tim. E mozes misliti koliko covjek treba biti neuspjesan, jadan, bezvrijedan i neproduktivan u svom zivotu da nema nijednu svoju kvalitetu kojom bi se ponosio nego mora uzeti jednu apstraktnu stvar nacije na koju cak nije mogao nikako ni uticati i koju mu dodijelise na drugaciji nacin, pa da se ponosi sa njom.
U zivotu imam bar 20 stvari sa kojima se vise ponosim nego sa cinjenicom mog porijekla. Do vecine od tih 20 stvari sam dosao iskljucivo vlastitim zaslugama ili zajednicki sa nekom grupom ljudi.
-
mostarac
#132 Re: Sta je glavni bosnjacki cilj?
i pored svega toga tebi i dalje najjaci osjecaj ponosa daje to sto si Hrvat.Marco-x wrote:Ne volim ti ja kvazitolerantnosti i kvaziliberale.mostarac wrote:ima jos jedna stvar u svemu tome.Marco-x wrote: Potpis na ovo. Proud to be Croat.![]()
![]()
Što neki se više upiru tvrditi suprotno, osjećaj je jači...
Zanimljivo je kako se ljudi vole ponositi necim na sta ama bas nikako nisu mogli uticati tj. ponositi se necim sto su stekli pri rodjenju. Veliki je broj balkanaca koji se ponose najvise sa tim. E mozes misliti koliko covjek treba biti neuspjesan, jadan, bezvrijedan i neproduktivan u svom zivotu da nema nijednu svoju kvalitetu kojom bi se ponosio nego mora uzeti jednu apstraktnu stvar nacije na koju cak nije mogao nikako ni uticati i koju mu dodijelise na drugaciji nacin, pa da se ponosi sa njom.
U zivotu imam bar 20 stvari sa kojima se vise ponosim nego sa cinjenicom mog porijekla. Do vecine od tih 20 stvari sam dosao iskljucivo vlastitim zaslugama ili zajednicki sa nekom grupom ljudi.
Onaj koga može iziritirati moj post, ja ne vjerujem da je nešto tolerantan.
Post je bio napisan u kontekstu, da mi netko negira moje opredijeljenje. Pa čovječe samim tim negira ustav ove države, a time i ovu državu.
A kako sam ja uspješan... Možemo se sresti jednom na kavi, pa da prodiskutiramo i da vidiš gdje radim, možeš procijeniti i nivo moje obrazovanosti i načitanosti.
Radim u tvrtki, gdje se svi doprinosi na plaće plaćaju, poreze plaćam, plaćam i RTV pristojbu. Mislim da imam pravo aktivno sudjelovati u svim diskusijama što se tiče ovog društva i kritizirati što me smeta.
I da mi netko govori da ja nisam to što jesam i jer toga nisam još svjestan.![]()
![]()
![]()
Čovječe, pa da ja počnem ovdje govoriti, šta se u mom okruženju o nekim drugim narodima priča, gdje bi stigli.
Pošto ima određene neke stavove u životu, ne padam pod utjecaj kojekakvih priča (mislim nastojim da ne potpadam).
Halo bola...
E jebiga, zalim te.
-
zzzzz
Ovo pitanje bi ti sebi trebala postaviti, sta bi bila danas da Turci nisu dosli na Balkan?graciella wrote:
Usput da nije bilo tiranije Turaka od preko 500 godina upitajte sto biste danas bili?
Vjerovatno bi i ja i ti bili Bosnjaci katolici.
U svakom slucaju ispada da nam je dolazak Turaka svima donio dobro.....ti zadovoljna sto se promijenilo ovo prvo, tj. sto danas mozes reci da si Hrvatica, ja zadovoljan sto je dolazak Turaka omogucio da budem musliman (u suprotnom sanse bi mi bile minimalne)
-
mostarac
#134 Re: Sta je glavni bosnjacki cilj?
ne bi. zabranila bi drzava klub, jer se u slobodnim i demokratskim zemljama zabranjuju organizacije koje bastine fasizamMarco-x wrote:mostarac wrote:[
i pored svega toga tebi i dalje najjaci osjecaj ponosa daje to sto si Hrvat.
E jebiga, zalim te.![]()
![]()
Deder malo iščitaj postove, ne sjećam se da sam rekao najjači. Samo ovakav je kontekst, pa sam to istaknuo.![]()
A kolko sam vidio ti bi u slobodnoj i demokratskoj zemlji najradije zabranio raji da navija za Zrinjski Mostar.![]()
-
Ljubitelj Zabara
Mostarac, objasni mi koji su to Srbi i Hrvati islamske veroispovesti.
-
Ljubitelj Zabara
Tek sad vidim sta je sve ovaj pod nickom " Mostarac " lupetao.

Nije druze ova tema za tebe. Idi radi nesto korisno... na primer skaci sa Starog mosta na glavu, tucaj kamen...
Ocigledno je da se u istoriju razumes ko Marica u onu krivu stvar.
Nije druze ova tema za tebe. Idi radi nesto korisno... na primer skaci sa Starog mosta na glavu, tucaj kamen...
Ocigledno je da se u istoriju razumes ko Marica u onu krivu stvar.
- Liberalism
Moze li mi neko reci kakvu on licnu korist ili generalno korist ima time sto je pripadnik jednog naroda?
Kakvu korist imate sto ste srbin ili bosnjak ili francuz? Po cemu je pripadnost narodu toliko vazna da bi se mi zbog toga klali (bilo kako pa cak i verbalno)?
Isticanje bitnosti pripadanja narodu vuce porijeklo iz perioda tribalizma, periodu kada je pripadnost kolektivu bila znacajna za zivot. Daanas je pripadnost narodu bitna samo za osobe kojima su jos uvijek bitne tribalisticke/kolektivne (a ne individualne/demokratske) vrijednosti.
Kakvu korist imate sto ste srbin ili bosnjak ili francuz? Po cemu je pripadnost narodu toliko vazna da bi se mi zbog toga klali (bilo kako pa cak i verbalno)?
Isticanje bitnosti pripadanja narodu vuce porijeklo iz perioda tribalizma, periodu kada je pripadnost kolektivu bila znacajna za zivot. Daanas je pripadnost narodu bitna samo za osobe kojima su jos uvijek bitne tribalisticke/kolektivne (a ne individualne/demokratske) vrijednosti.
-
Ljubitelj Zabara
Pa evo na primer, da se Nemanja ( na arapskom Emir ) Krstilica nije izjasnio kao Srbin, ne bi mogao da snima filmove u Srbiji, i ne bi mogao da prodaje sokove od jagode. 
- Liberalism
bas doba primjer koji govori da pojedinci koriste nacionalni identitet da bi prevarom (ili zabludom) popravili vlastiti polozaj.
Ja licno kao bosnjak u zivotu nisam imao nikakvu prednost cinjenicom da sam bosnjak. Neko je od ovih pametnjakovica nacionalista imao?
Generalno za mene su svi oni koji isticu nacionalno pitanje ili drustveno zaostali, ili su nacionalisti, ili imaju recidive tribalistickog nagona da budu vođeni (ili da postanu vođe svejedno).
Ja licno kao bosnjak u zivotu nisam imao nikakvu prednost cinjenicom da sam bosnjak. Neko je od ovih pametnjakovica nacionalista imao?
Generalno za mene su svi oni koji isticu nacionalno pitanje ili drustveno zaostali, ili su nacionalisti, ili imaju recidive tribalistickog nagona da budu vođeni (ili da postanu vođe svejedno).
-
Bechir
Nisu zlato, Rvati su inace autohtoni na ovom prostoru taman nakon migracije iz brdskih predjela Irana i danasnjih kurdskih planinskih podrucja. A da ne pricam o krapinskom ljudozderima naendertalcima, ocevima danasnjih modernih Homo Croaticusa.graciella wrote:Cini mi se da je i homosapiens bio Bosnjakpa su tek kasnije od Bosnjaka postali i Germani i Romani i Slaveni i Kelti.
Cijeli svijet je Bosnjacki samo to jos nije ni spoznao.
Upitajte Dzemaludin Latica.Sve ce vam on to lijepo objasniti.
![]()
![]()
-
Ljubitelj Zabara
Evo, Marko ti lepo kaze. Covek je imao koristi sto je Hrvat i sto ima putovnicu.
Sta ces sad?
Ko ti je kriv sto si Bosnjak.
Sta ces sad?
Ko ti je kriv sto si Bosnjak.
- Liberalism
Da, ali sva prava sto si ti pobrojao dobijaju se na osnovu drzavljanstva, a ne na osnovu pripadnosti narodu.
U koliko bi sva ta prava bila dodjeljena samo pripadnicima hrvatskog naroda, Hrvatska bi se zvala rasisticka a ne demokratska drzava.
Trebao si navesti jednu beneficiju - svi građani Hrvatske mogu putovati slobodno po evropi sa hrvatskim pasosem, ali da li neki ne-hrvat moze biti predsjednik?
ovo govorim samo kao ilustraciju da se pripadnost narodu najvise zloupotrebljava u nicemu drugom do u pitanju ko ce vladati drzavom.
U koliko bi sva ta prava bila dodjeljena samo pripadnicima hrvatskog naroda, Hrvatska bi se zvala rasisticka a ne demokratska drzava.
Trebao si navesti jednu beneficiju - svi građani Hrvatske mogu putovati slobodno po evropi sa hrvatskim pasosem, ali da li neki ne-hrvat moze biti predsjednik?
ovo govorim samo kao ilustraciju da se pripadnost narodu najvise zloupotrebljava u nicemu drugom do u pitanju ko ce vladati drzavom.
-
Semsaa
#144 Sta je glavni bosnjacki cilj?
I opet ugrozeni u BiH,,,,,,Marco-x wrote:Pa kako nema. Evo putovnica RH, s kojom sam proputavao dosta Europe (ne koliko ja želim, ali skoro čitava srednja i zapadna Europa). Imamo besplatno školovanje u RH, ili ako nema uvjeta u Mostaru imamo besplatno liječenje u Zagrebu, a stjecanjem državljanstva imaš pravo na dobijanje posla i stjecanje nekretnina u RH skoro kao građanin Hrvatske. A neizravno: porodiljne naknade, svaki grad gdje nastanjuju Hrvati u BiH ima doznake iz Hrvatske za kulturne institucije, skoro u potpunosti će RH financirati izgradnju sveučilišni kampusa u Mostaru, evo na prvu, što sam se sjetio...Liberalism wrote:Moze li mi neko reci kakvu on licnu korist ili generalno korist ima time sto je pripadnik jednog naroda?
Slažem se ja da nacionalna pripadnost nije najvažnija u životu, ali čovjek nije izolirana jedinka, ali kao individua (kao prvo), pripada obitelji, gradu i narodu, te državi i sve na njega ima nekakv utjecaj, koliko god ti ne misliš da je to tako ili istoga nisi svjestan.
-
Ljubitelj Zabara
Evo, ovim pitanjem si sam odgovorio. Pitao si se da li neki nehrvat moze biti predsednik Hrvatske. Naravno imao su na umu odgovor da ne moze.ali da li neki ne-hrvat moze biti predsjednik?
Znaci sam si potvrdio da cinjenica sto je neko pripadnik odredjene nacije, stavlja istog u povlasceni polozaj.
- Nekako s proljeća
Po meni je cilj, da Bošnjak rahat živi, radi i umire.
Ne bih sada o tome, kako trasirati tu prirodnu putanju.
Anketa mi se ne sviđa, formulacija pitanja i izbora odgovora je nemoralna.
Da karikiram malo:
Sta je najvaznija za Bosnjake?
Ovo sto sam ja predlozio
Samo neki od toga sto sam predlozio
Bosnjacka fildzan-drzava
Što ne bih imala mogućnost izbora, umjesto fildzana...da recimo bude BiH u komadu, tj u cjelosti.
-
leonard
#148 Re: Sta je glavni bosnjacki cilj?
Evo, ja bas radim na postdiplomskom na temu povjesti juznoslav. naroda, naravno, detaljno obradujem i prostor BiH. Inace sam Hrvat iz Hrvatske, trenutno u inostranstvu, ali cu biti potpuno objektivan u mom komentaru.
Sto se prioriteta tice, prvo trebam naglasiti da je, dugorocnije gledano, BiH drzava dvaju naroda - Bosnjaka i Srba.
Tvoja teza na postdiplomskom se odnosi na Juzne Slavene?!
Cinjenica je da je samo pitanje vremena (10 ili 20 godina) kada ce Hrvati i sluzbeno postati manjina u BiH. U prilog ovome prije svega idu brojke - cak i najoptimisticniji Hrvati tvrde da ih u BiH nema vise od 10-tak posto, a ja sam uvjeren da ih jos ima manje. Jer ako Bosnjaka ima 55% (a ima), i ako je Srba 35% (a jest), i ako ostalih ima barem 2-3%, ostaje nam jedva 7-8% Hrvata u BiH. Ovo je jos jedan dokaz samoubilacke politike hercegovackih smradova pod Tudmanovim pokroviteljstvom. Znaci, ono sto zelim reci je da vrijeme ide u prilog Bosnjacima - u odnosu na Hrvate, pa cak i na Srbe biti ce ih sve vise iz nekoliko razloga - prvi je sada vec tradicionalno jaci natalitet nego u ostala 2 naroda, a drugi, jos bitniji je to sto ce svaki BiH Hrvat, ukoliko ima ikakvu priliku poci u Hrvatsku i tamo ostati, to i uciniti. Pretpostavljam da za BiH Srbe i Srbiju vrijedi isto, mozda s malo manjim intezitetom.
Prema tome, jedina prijetnja bosnjackom narodu i njihovom zivotnom prostoru (sto znaci CIJELOJ BiH) predstavlja tzv. rep. srpska. Samim tim, prioritet bosnjackog naroda bi trebalo biti nestajanje te zlocinacke patvorine.
Po nastupu, ja zakljucujem da si ti ili Bosnjak ili Hrvat iz Bosne!? Jer, ako negiras egzistenciju Hrvata i prizivas eliminaciju RS, sto bi rezultiralo u absolutnoj brojcanoj prevlasti Bosnjaka nad Srbima, Hrvatima (koji postoje-nepostoje), i ostalima. Ja nisam Srbin, ali mi tvoje nastupanje nije objektivno, vec veoma subjektivno. Sta-vise, dole, ti cak dajes savjet kako bi se trebalo obracunati sa Srbima. Bosna je drzava svih svojih naroda i gradjana!!!!!
Cak i po pitanju sukoba gdje bi Bosnjaci opet bili u prednosti - vise nisu goloruki kao 92-ge, a osim toga Federacija BiH je mnogo kompaktniji teritorij od srpske - u slucaju sukoba dovoljno je srpsku presjeci na podrucju Brckog da bi pao citav banjalucki dzep, sto znaci vec pola srpske.
2. Zna li netko, barem otprilike (jer znam da popisa jos nije bilo) koliko kojeg naroda ima u Brckom?
Ovaj forum ne moze posluziti kao izvor informacija za akademske radove (osim u podrucju psihologije).
Unaprijed hvala![/quote]
Sto se prioriteta tice, prvo trebam naglasiti da je, dugorocnije gledano, BiH drzava dvaju naroda - Bosnjaka i Srba.
Tvoja teza na postdiplomskom se odnosi na Juzne Slavene?!
Cinjenica je da je samo pitanje vremena (10 ili 20 godina) kada ce Hrvati i sluzbeno postati manjina u BiH. U prilog ovome prije svega idu brojke - cak i najoptimisticniji Hrvati tvrde da ih u BiH nema vise od 10-tak posto, a ja sam uvjeren da ih jos ima manje. Jer ako Bosnjaka ima 55% (a ima), i ako je Srba 35% (a jest), i ako ostalih ima barem 2-3%, ostaje nam jedva 7-8% Hrvata u BiH. Ovo je jos jedan dokaz samoubilacke politike hercegovackih smradova pod Tudmanovim pokroviteljstvom. Znaci, ono sto zelim reci je da vrijeme ide u prilog Bosnjacima - u odnosu na Hrvate, pa cak i na Srbe biti ce ih sve vise iz nekoliko razloga - prvi je sada vec tradicionalno jaci natalitet nego u ostala 2 naroda, a drugi, jos bitniji je to sto ce svaki BiH Hrvat, ukoliko ima ikakvu priliku poci u Hrvatsku i tamo ostati, to i uciniti. Pretpostavljam da za BiH Srbe i Srbiju vrijedi isto, mozda s malo manjim intezitetom.
Prema tome, jedina prijetnja bosnjackom narodu i njihovom zivotnom prostoru (sto znaci CIJELOJ BiH) predstavlja tzv. rep. srpska. Samim tim, prioritet bosnjackog naroda bi trebalo biti nestajanje te zlocinacke patvorine.
Po nastupu, ja zakljucujem da si ti ili Bosnjak ili Hrvat iz Bosne!? Jer, ako negiras egzistenciju Hrvata i prizivas eliminaciju RS, sto bi rezultiralo u absolutnoj brojcanoj prevlasti Bosnjaka nad Srbima, Hrvatima (koji postoje-nepostoje), i ostalima. Ja nisam Srbin, ali mi tvoje nastupanje nije objektivno, vec veoma subjektivno. Sta-vise, dole, ti cak dajes savjet kako bi se trebalo obracunati sa Srbima. Bosna je drzava svih svojih naroda i gradjana!!!!!
Cak i po pitanju sukoba gdje bi Bosnjaci opet bili u prednosti - vise nisu goloruki kao 92-ge, a osim toga Federacija BiH je mnogo kompaktniji teritorij od srpske - u slucaju sukoba dovoljno je srpsku presjeci na podrucju Brckog da bi pao citav banjalucki dzep, sto znaci vec pola srpske.
Ovaj forum ne moze posluziti kao izvor informacija za akademske radove (osim u podrucju psihologije).
Unaprijed hvala![/quote]
- Liberalism
To sto se drustvene zajednice u 21. stoljecu vode dogmama iz biblijskog perioda, ne znaci plus zagovaracima nacionalnog interesa, vec naprotiv otvoreni poziv humanstima da je jos uvijek daleko pobjeda demokratskih principa u organizaciji drustva, nad kolektivistickom dogmom prvobitne zajednice.Ljubitelj Zabara wrote:Evo, ovim pitanjem si sam odgovorio. Pitao si se da li neki nehrvat moze biti predsednik Hrvatske. Naravno imao su na umu odgovor da ne moze.ali da li neki ne-hrvat moze biti predsjednik?
Znaci sam si potvrdio da cinjenica sto je neko pripadnik odredjene nacije, stavlja istog u povlasceni polozaj.
Posmatrano sa stanovista drustvene organizacije, Hrvatska u 21. stoljecu nije nista uznapredovala od Grcke iz 5 stoljeca p.n.e. kada su smatrali da samo slobodni grci mogu ucestvovati u politici i ta je to prirodno stanje u politici.
-
masko33
Cuj !!!!pitanje je da li netko tko nije Hrvat moze biti predsjednik Hrvatske!?
Pa u kojoj to drzavi moze biti predsjednik netko tko nije pripadnik tog naroda .Kad je tko cuo da je recimo u Njemackoj , Francuskoj , Spaniji , ma u bilo kojoj zemlji , bio netko drugi predsjenik ..
Glupo poredjenj sa ciljem da se Hrvatska i Hrvati u njoj omalovazavaju.Naravno da nemoze biti nitko drugi predsjednik sem Hrvata.
Pa u kojoj to drzavi moze biti predsjednik netko tko nije pripadnik tog naroda .Kad je tko cuo da je recimo u Njemackoj , Francuskoj , Spaniji , ma u bilo kojoj zemlji , bio netko drugi predsjenik ..
Glupo poredjenj sa ciljem da se Hrvatska i Hrvati u njoj omalovazavaju.Naravno da nemoze biti nitko drugi predsjednik sem Hrvata.