Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
EI Presidente wrote:
No, sto mene brine su glasine da ce BH parlament glasati za ukidanje drzavljanstva nama koji smo uzeli druga drzavljanstva. Jel to fakat nesto o cemu oni razmisljaju ili sam ja pogresno nacuo?
ma nisu to glasine nego cinjenice, samo je taj zakon zamrznut na 10 godina... pa ce ponovo glasati da nam ga shooknu
ako ti ukinu pravo na drzavljanstvo kao sto planiraju, onda ces biti duzan/duzna da platis cifru jal' za ukidanje BH drzavljanstva, jal' za obnovu istog. Sve u svemu: EVERYBODY LISTEN CAREFULLY - THIS IS A ROBBERY
danas wrote:
ma nisu to glasine nego cinjenice, samo je taj zakon zamrznut na 10 godina... pa ce ponovo glasati da nam ga shooknu
takodjer sam nacuo da ako se moras odreci BH drzavljanstva (poput rijetkih BH izbjeglica koji dobiju sansu da dobiju austrijsko drzavljanstvo), tu uslugu BH vlada naplati 2500 Eura? jel ovo moguce?
meni se cini da je to samo nacin da se olako dodje do para...yet again.
ne znam kako fercera za evropska drzavljanstva, jer je tu situacija malo drugacija -- mnoge od tih drzava (njemacka, austrija) i same ne dozvoljavaju dvojno drzavljanstvo. tako da jadnik koji hoce da uzme njemacko drzavljanstvo mora prije toga donijeti ispis iz BH drzavljanstva (sto nije slucaj sa USA ili kanadom). a da 'nasi' to naplacuju me ni najmanje ne iznenadjuje.
recimo da se usvoji taj zakon; stoka ce napraviti pravilo po kojem cu ja kao nosilac dodatnog drzavljanstva (pored BH) biti duzan da po ulasku u BH odem i razrijesim se BH drzavljanstva. Ako to ne uradim blokirace mi recimo mogucnost da otvorim biznis u BH ili kupim nekretnine, ili akcije, itd. i tretirace me kao stranca. u medjuvremenu npr. Italija, Spanija, itd. daju mogucnost Amerikancima Italijanskog ili Spanjolskog...porijekla da se prijave za Italijanski ili Spanjolski (EU) pasos bez problema....integracija je nesto sto nije integrisano u mozak Bosanskog politicara...
samo se ti smij, ja ozbiljno o dubaiu razmisljam :D
ne placas porez, radis tamo za amer, zivis u raju, ne treba arapski jer svak engleski capri....... :D Hajmo ba biti roomates :D
Moram priznat da nisam ljubitelj Sandzaklija. Jednostavno nismo mi ista japija, nismo na istoj talasnoj duzini, drugaciji je to mentalitet. Nekako su se svi navukli na ovu nasu Bosnu, pa samo grabe...
Ali sto se tice Srbije kao drzave, mislim da je jedino rjesenje za mir na Balkanu da se Srbija raspadne u 100 drzavica, dabogda se raspala jer ce samo tako druge drzave biti sigurne. Dakle, zelim nezavisnost i Vojvodini i Sandzaku, i Kosovu. A Srbiji zelim sretan raspad.
Grom iz vedra neba wrote:Moram priznat da nisam ljubitelj Sandzaklija. Jednostavno nismo mi ista japija, nismo na istoj talasnoj duzini, drugaciji je to mentalitet. Nekako su se svi navukli na ovu nasu Bosnu, pa samo grabe...
Ali sto se tice Srbije kao drzave, mislim da je jedino rjesenje za mir na Balkanu da se Srbija raspadne u 100 drzavica, dabogda se raspala jer ce samo tako druge drzave biti sigurne. Dakle, zelim nezavisnost i Vojvodini i Sandzaku, i Kosovu. A Srbiji zelim sretan raspad.
Pa zar i ti crni grome da Sandzoline izdas bracu po vjeri, kulturi i jos svacemu pa prosto nevjerovatno drz' se sada
Grom iz vedra neba wrote:Moram priznat da nisam ljubitelj Sandzaklija. Jednostavno nismo mi ista japija, nismo na istoj talasnoj duzini, drugaciji je to mentalitet. Nekako su se svi navukli na ovu nasu Bosnu, pa samo grabe...
Pa zar i ti crni grome da Sandzoline izdas bracu po vjeri, kulturi i jos svacemu pa prosto nevjerovatno drz' se sada
Ne znam otkud ti takav dojam. Ako volim Bosnu, Izetbegovica i FK Vrbanjusu, to ne znaci da volim Sandzaklije iako ih ne mrzim, vise sam ravnodusan, a mozda su i predrasude u pitanju, ko ce znat. A ovo da smo braca, po kulturi sigurno nismo, totalno su nam drugaciji obicaji.
Ne znam otkud ti takav dojam. Ako volim Bosnu, Izetbegovica i FK Vrbanjusu, to ne znaci da volim Sandzaklije iako ih ne mrzim, vise sam ravnodusan, a mozda su i predrasude u pitanju, ko ce znat. A ovo da smo braca, po kulturi sigurno nismo, totalno su nam drugaciji obicaji.
Bolan nasali se i ti ponekad a za sandzak se slazemo, ako nista drugo
stickitout wrote:
Bolan nasali se i ti ponekad a za sandzak se slazemo, ako nista drugo