B- Faza ima vode, malo manji pritisak ali za sada sve OK, ja upravo ubacio suđe u mašinu.dragonz wrote:Evo sad nestalo vode u C-fazi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
- chuchumbamayumbe
#126 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
-
nino90
#127 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
cu dje, pa u srijedu padala XD , preprosle sedmice nekoliko dana isto padala
ma nidje veze o susi pricati u decembru, ljeti kad su one vrucine bile uvijek vode bilo a ne sad, do toga nije sigurno
ma nidje veze o susi pricati u decembru, ljeti kad su one vrucine bile uvijek vode bilo a ne sad, do toga nije sigurno
-
maxell_sarajevo
#128 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Cengic Vila, kod otvorene pijace, nestalo vode. 
-
L@BuD
#129 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
I meni je nestalo i to zadnjih par dana u ponoć,koji im je djavo
- alica.k
#130 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
ma sto frka?
kanistera i uvjek ste spremni.
btw, ova voda sto stoji u kanisterima se pravo cudno "cuje"...ne sjecam se toga iz rata...
kanistera i uvjek ste spremni.
btw, ova voda sto stoji u kanisterima se pravo cudno "cuje"...ne sjecam se toga iz rata...
-
mimsy
#131 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
[quote="maxell_sarajevo"]Cengic Vila, kod otvorene pijace, nestalo vode.
[/quote]
Ja sam u kvadrantu,izludi me ovo nesta sto curika...ne znam jel to zbog toga sto nedeljom svi koriste jeftinu pa popale masine za ves ...Najgore mi je sto vec danima ne mogu napuniti sistem u plinskom bojleru,pa grijanje palim/gasim svako malo,strah me da nesto ne rikne zbog manjka pritiska.Prije sam to radila rano ujutru kad je pritisak jaci,medjutim evo vec 5 dana sabahile pritisak je ravan nuli.O kupanju da i ne govorim,to mi je vikendom nemoguca misija.Zvala vodovod nekoliko puta kazu nije do nas vec do ulaza i hidrofora
O kvalitetu vode i da ne pricam,ne znam sta stvaljaju al ja sam od te nase vode prije redovno povracala i imala grceve.
Ja sam u kvadrantu,izludi me ovo nesta sto curika...ne znam jel to zbog toga sto nedeljom svi koriste jeftinu pa popale masine za ves ...Najgore mi je sto vec danima ne mogu napuniti sistem u plinskom bojleru,pa grijanje palim/gasim svako malo,strah me da nesto ne rikne zbog manjka pritiska.Prije sam to radila rano ujutru kad je pritisak jaci,medjutim evo vec 5 dana sabahile pritisak je ravan nuli.O kupanju da i ne govorim,to mi je vikendom nemoguca misija.Zvala vodovod nekoliko puta kazu nije do nas vec do ulaza i hidrofora
- chuchumbamayumbe
#132 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Otiđi do najbliže rijeke i pogledaj kako izgleda korito. Otiđi i pogledaj Bosnu, Miljacku, Željeznicu...sve će ti se samo kazati.reni-90 wrote:cu dje, pa u srijedu padala XD , preprosle sedmice nekoliko dana isto padala
Jedna kiša ne znači ništa, pogotovu onakva kakva je padala u srijedu. Ove jeseni nije bilo kiše, pala je nekoliko puta, lagano, ni nalik onome kako bi trebalo da pada u ovo doba godine.
Ako ne bude snijega, i ako generalno ne bude padavina, naravno da je to suša i ona prijeti i zimi, i ljeti.
- žulijan asanž
#133 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
sve to što ti pričaš je ok, ali pogledaj ovo:chuchumbamayumbe wrote:Otiđi do najbliže rijeke i pogledaj kako izgleda korito. Otiđi i pogledaj Bosnu, Miljacku, Željeznicu...sve će ti se samo kazati.reni-90 wrote:cu dje, pa u srijedu padala XD , preprosle sedmice nekoliko dana isto padala
Jedna kiša ne znači ništa, pogotovu onakva kakva je padala u srijedu. Ove jeseni nije bilo kiše, pala je nekoliko puta, lagano, ni nalik onome kako bi trebalo da pada u ovo doba godine.
Ako ne bude snijega, i ako generalno ne bude padavina, naravno da je to suša i ona prijeti i zimi, i ljeti.
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_supp ... n_Ethiopia
znači u etiopiji imaju organizovan sistem vodosnabdijevanja, a kod nas ga nema.
nikad se neću pomiriti s činjenicom da mi je čovjek iz vodovoda (našeg sarajevskog) rekao da kupujem one plastične flaše od 5 litara vode i da pravim zalihe. nikad!
u zemlji koja je bogata vodom, samo vodom treba znati upravljati!
ljudi bolan od mokraće pitku vodu naprave, a ovi naši od miliona kubnih litara kojim raspolažemo mokraću prave.
- Tahta
#134 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
nije vodovod za vodosnadbijevanje zadužen imaju oni druge funkcije al to trebamo pitati nadležne u ministarstvi i kantonu koji su od njih to napravili u zadnjih 15 god
- karanana
#135 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
zasto nema nikakve obavijesti o redukcijama na njihovoj stranici niti kroz medije?
u pravu je neko gore bio, ovo je osveta jer im je odbijen zahtjev za dizanje cijene. zlatko, pomagaj ponovo!
u pravu je neko gore bio, ovo je osveta jer im je odbijen zahtjev za dizanje cijene. zlatko, pomagaj ponovo!
- drndalo
#136 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Iako voda po meni nije skupa, sve mi se cini da cu od vise nego redovnog platise postati duznik... Kad cu vec zbog nenajavljenih nocnih gasenja vode (redukcija necu reci, jer je to planiran i najavljen proces) morati trositi vise skupe struje, onda cu placati Elektroprivredi, jer me oni mogu iskljuciti... Vodovod neka ceka na pare, kako me obavjestavaju o problemima, da znam planirati, ja ih obavjestavam da znaju planirati kako ce s platama... Kad vec s gubicima u mrezi nece da se bore...
Elvedina Grabovicu-ovaj-dakle i u ViK Sarajevo !!!
Kantonalnoj Vladi cu poslati kras(t)an e-mail sutra... Sto i vas sve ostale pozivam da uradite... Ako im se u inbox-u nakupi +300-400 e-mailova, mozda shvate da su ljudi kivni !
Elvedina Grabovicu-ovaj-dakle i u ViK Sarajevo !!!
Kantonalnoj Vladi cu poslati kras(t)an e-mail sutra... Sto i vas sve ostale pozivam da uradite... Ako im se u inbox-u nakupi +300-400 e-mailova, mozda shvate da su ljudi kivni !
- vjesticanametli
#137 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
ja pocinjem placati samo pola racuna jer pola dana i imam vodu a mozda da ne placam nikako
- vjesticanametli
#138 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
pa kad peres zube npr. zavrni vodu dok trljas jel
ko je jos zainteresovan za tuzbu
@drndalo mozes li molim te okaciti mail koji planiras poslati kradi vladi
ko je jos zainteresovan za tuzbu
@drndalo mozes li molim te okaciti mail koji planiras poslati kradi vladi
- karanana
#139 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
ViK nema mail. nije ni cudo kad se ni stranica izgleda nije updejtovala mjesecima.
- drndalo
#140 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Jos nisam poceo pisati, cekam inspiraciju, ali mogu staviti kopiju e-maila koji sam poslao na iste adrese povodom kolapsa saobracaja u gradu u zadnjem GRAS ustanku... Pa malo modifikujte po zeljama...
Adrese na koje sam to poslao su: [email protected], [email protected], [email protected]Postovani/postovana,
Do kada Kanton Sarajevo misli tolerisati nelegalne i nelegitimne zahtjeve, cak i prijetnje gradjanima zaposlenih u Grasu, ali i Sarajevo taxija ? Do kada moramo biti spremni trpiti ucjenu manjine nad vecinom u ovom gradu/kantonu ? Posebno ako sam protest nije zakonski regulisan...? Do kada mislite polagati racune VI NJIMA, umjesto ONI VAMA, jer ste vi njihov OSNIVAC i VLASNIK, a ne obratno...??? Sta je sa upotrebom zakonskih sredstava prisile u normalizaciji stanja u saobracaju ? Ljudi svakodnevno kasne na poslove, sastanke, ispite, skole su blokirane, KO CE TO PLATITI ??? Ne zelim ni pomisliti na sta lici potencijalna intervencija hitne pomoci na A.polju, Dobrinji, Stupu, Dobrosevicima, Vogosci, Ilijasu, ili oni nisu u sastavu Kantona Sarajevo ??? Ili da bolesnike hitna vozi direktno u Bolnicu Kasindo u Ist. Sarajevu, posto ce do njih brze stici? Pretpostavljam da se zove HITNA, zato sto nema vremena da putuje 1 sat na intervenciju...?
Kao registrovani glasac, i kao neko ko je glasao za vecinu ljudi koji sada obavljaju sto izborne, sto izvrsne funkcije, napominjem da cu iduci put glasati u skladu sa vasim rezultatima, a za sada oni nisu na visokom nivou. Ne trebam ni spominjati da ovaj debakl nakon nedavnog sa rekonstrukcijom mosta na A. mostu, koje je vase Ministarstvo tako "maestralno" zamislilo, samo dodatno pogorsava ionako losu sliku kompletne situacije na podrucju Kantona...
Iz sarajevskog saobracajnog kolapsa nezadovoljno vas pozdravljam,
XX
- vjesticanametli
#141 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
iako je OT ne kontam sta zelis reciseka wrote:Draga moja, ne vrti okicama jer ne pitam bezveze.vjesticanametli wrote:pa kad peres zube npr. zavrni vodu dok trljas jel
Samo podstrek.
ima li iko zainteresovan za tuzbu i kako bi to islo
- muha_sa
#142 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
nisi HOTIJELA rech vec si hotjela rijetseka wrote:
Nije ot![]()
I upravo je ono sto sam HOTIJELA rech'
- žulijan asanž
#143 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
seka wrote:U pravu si.chuchumbamayumbe wrote:Otiđi do najbliže rijeke i pogledaj kako izgleda korito. Otiđi i pogledaj Bosnu, Miljacku, Željeznicu...sve će ti se samo kazati.reni-90 wrote:cu dje, pa u srijedu padala XD , preprosle sedmice nekoliko dana isto padala
Koliko god mi bili bogati vodom, problem je investicija u preciscavanju otpadnih voda.
Kao i do dovodno-odvodne, cijevi.
p.s. Mala kritika pojedinim potrosacima tj. pitanje, .... koliko stedite pri pranju posudja, tushiranja, ... itd. vodu?
p.p.s. Treba li, kao i Etiopija cekati na strane investicije?
s jednom malom razlikom - etiopija prirodno NEMA vodu, dok bih prirodno IMA vodu. i zamisli koji jad moraš biti da tražiš stranu investiciju da ti neko pokaže kako da upravljaš s nečim što već imaš
- žulijan asanž
#144 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
zemlja koja ima 356 (tristotinepedesetšest) hidroelektrana nije u stanju da uspostavi kvalitetnu vodovodnu mrežu u glavnom gradu!
kako bolan nema vode?
vode ima, samo oni koji bi trebali ne znaju upravljati s njom!
kako bolan nema vode?
vode ima, samo oni koji bi trebali ne znaju upravljati s njom!
-
mimsy
#145 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Ovo stvarno nema smisla,8 i 10 i nema vode na pipi 
- vjesticanametli
#146 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
- žulijan asanž
#147 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
kod mene također, banda jedna

- ema_
#148 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Haj šta fali, što kukate

- Dammme
#149 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Meni je nestalo vode u 20 sati. Hajde prvo kontam opao pritisak, ali kad sam vidio da nema nikako, spremio sam se i otišao da .ebem dispečerima OD DO. Sreća njihova (a i moja) da su mi poprilično daleko od kuće, jer bi sigurno neko završio u muriji, a neko u bolnici. Ovako dok sam stigao do njih, malo me je prošla huja.
Ima li neko kakav mail od ovih seronja u vodovodu, da im natrpam igdje-išta?
Ima li neko kakav mail od ovih seronja u vodovodu, da im natrpam igdje-išta?
- Bakir1
#150 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
ostavi vodu iz cesme par dana u flasi ili kanisteru,prvo sto ces zamjetiti je miris a zatim da je ta voda sluzava sto je posljedica previse hlora koji se stavlja u vodu.alica.k wrote: btw, ova voda sto stoji u kanisterima se pravo cudno "cuje"...ne sjecam se toga iz rata...
usput nevezano za grad sarajevo,ljudi velika je susa bila ove godine sto se itekako osjeti gledajuci korita rijeka,vise lice na potoke nego na rijeke,una,vrbas,bosna,fojnica,neretva,krivaja,lasva.
upravo postajemo svjesni koliko smo bili bogati a mislili smo da smo siromasni,pitka voda koje nema mjesecima recimo u brezi,povlaci za sobom svasta nesto.
imali smo lagodan zivot,jos uvijek imamo koliko toliko