Pa nije to bas tako ....anais_nin wrote:Rambo-Amadeus wrote:Samo kazem da je srce vrlo osjetljiv organ za igranje...nisam za ubijanje, ali ni za zavlacenje nekog pa mu onda hladno rec da vise ne zelis bit s njim. A primjer samuobistva sam naveo samo kao dokaz da je mnogima ta osoba/veza bitnija i od njihovog vlastitog zivota, sto osobi koja ostavlja ocito nista ne znaci! Inace, citao sam o ovom slucaju i u drugim medijima pa znam da je upravo takvo nesto u pitanju.![]()
![]()
ona ga zavlacila, prema tome zasluzila je da joj on glavu razbije???????????????
P.S. moja perspektiva toga bi bila da je on idiot sto joj je dozvolio da ga zavlaci....a osobama kojima je veza bitnija od vlastitog zivota je potrebno lijecenje
Fizicko zlostavljanje u vezi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
rashid
-
urbanagerila
Pravo na misljenje i slobodu izbora .... a sa druge strane common senceBHG wrote:a tebi su glupi i ti sto vjeruju u evoluciju???? politicki korektno i demokratski....urbanagerila wrote:@fair
Pa nismo svi toliko zaglupili preko bare da jos vjerujemo u evoluciju .... sta malo galofaga ucini od prosjecnog evropljanina za kratko vrijeme..
-
Pearl
ahhaaaaa.. sad mi je sve jasnourbanagerila wrote:@fair
Pa nismo svi toliko zaglupili preko bare da jos vjerujemo u evoluciju .... sta malo galofaga ucini od prosjecnog evropljanina za kratko vrijeme..
na kojem nivou je ova "diskusija" ...
zavrsit cemo je sa omiljenom recenicom nekih koji dijele tvoje stavove stavove glede "gluposti" i "zaostalosti" nekih, a pravovjernosti i savrsenosti vlastite:
"bog je tako rekao, u to se ne sumnja"
selam i svako dobro..
i nadam se da ces se ozeniti nekom koja ce ti pokazati zube.. a ako si vec ozenjen, da ce da pokaze
- Fair Life
Pored tebe evolucija nije cak ni prosla... ni blizu. Imam osjecaj da te obisla u sirokom luku... kao i renesansa Bosnu.urbanagerila wrote:@fair
- BHG
podpisujem!Pearl wrote:ahhaaaaa.. sad mi je sve jasnourbanagerila wrote:@fair
na kojem nivou je ova "diskusija" ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zavrsit cemo je sa omiljenom recenicom nekih koji dijele tvoje stavove stavove glede "gluposti" i "zaostalosti" nekih, a pravovjernosti i savrsenosti vlastite:
selam i svako dobro..
i nadam se da ces se ozeniti nekom koja ce ti pokazati zube.. a ako si vec ozenjen, da ce da pokaze
selam i iste zelje i od mene...
-
Pearl
@fair, nemoj biti glup i ne prosipaj se... nego dokazi covjeku evoluciju...Fair Life wrote:Pored tebe evolucija nije cak ni prosla... ni blizu. Imam osjecaj da te obisla u sirokom luku... kao i renesansa Bosnu.urbanagerila wrote:@fair
evoluciju moras dokazati, a vjeru ne moras, dovoljno je da vjerujes
i samo da dodam: fair, ti si pravi komunista i sdp-ovac (vjeciti "odgovor" svim neistomisljenicima)
posto smo dosli do standardnih uvreda i "zakljucaka" tema se moze zatvoriti...
-
urbanagerila
Biseru moj, vidim ja da ti bas i ne znas puno o serijatu zato se ne upustaj o raspravu o necemu u sta nisi sigurna..... ovo zeleno je upravo i ispravno serijatski .... predpostavimo da jojje majka pruzila utociste kako bi se to odrazilo na odnose u njihovom braku??? Mora se znati "ko kosi a ko vodu nosi"Pearl wrote:serijat stiti zenu, naravno, ali ga kreteni koriste da bi zenu ponizili... ako se bojis Boga, znaci treba da se drzis serijata koji zenu vidi kao jednaku osobu.. tumacenje zensko-muzskih odnosa koje ti imas su, malo je reci, sovinisticki i nimalo u skladu s vjerom.. ali je to vec izmedju tebe i Boga, kojeg se eto, bojisurbanagerila wrote:Aman zaman!![]()
Hajmo ponovo ..... ostavimo serijat po strani ako vas toliko boli iako niste u pravu po pitanju istog.... vec sam rekao da serijat zenu stiti bolje nego bilo koje drugo pravo .... eto pade mi na pamet Freud .... relevantan naucnik koji isto tako jednostavno objasnjava razliku M/Z ...
i nemoj mi pominjati tu Jasminku ima tih slucajeva puno vise da bi se kacili samo za njen slucaj ..... medijski exponirana iz nekog drugog razloga sto zapravo i nema veze sa zlostavljanjem nego politickom orijentacijom njenog muza .... daklem....![]()
slucaj dr.jasminke sam navela jer je aktuelan.. sta, hoces da ti navedem slucaj poznanice, kojoj vlastita majka nakon sto je muz isprebija kaze: sine, to je njegovo pravo, on je glava porodice, vrati mu se, ja ti ne dam kod mene da ostanes ?!?!??!? ne znam jel gori taj njen muz ili majka kretenusa...
a freud je bas zene "volio", bas me cudi sto njega navodis...
-
urbanagerila
Mene su zaobisle i inkvizicija i renesansa i evolucija (onako hronoloski) ali tebe sine ni "superpower" nije niti ce dozvati pameti ..... ajmo malo o cinjenicama .... pusti mi se vrijedjanja kad nestane argumenataFair Life wrote:Pored tebe evolucija nije cak ni prosla... ni blizu. Imam osjecaj da te obisla u sirokom luku... kao i renesansa Bosnu.urbanagerila wrote:@fair
-
Pearl
aha, da promijenim onda kletvuurbanagerila wrote:Biseru moj, vidim ja da ti bas i ne znas puno o serijatu zato se ne upustaj o raspravu o necemu u sta nisi sigurna..... ovo zeleno je upravo i ispravno serijatski .... predpostavimo da jojje majka pruzila utociste kako bi se to odrazilo na odnose u njihovom braku??? Mora se znati "ko kosi a ko vodu nosi"Pearl wrote:serijat stiti zenu, naravno, ali ga kreteni koriste da bi zenu ponizili... ako se bojis Boga, znaci treba da se drzis serijata koji zenu vidi kao jednaku osobu.. tumacenje zensko-muzskih odnosa koje ti imas su, malo je reci, sovinisticki i nimalo u skladu s vjerom.. ali je to vec izmedju tebe i Boga, kojeg se eto, bojisurbanagerila wrote:Aman zaman!![]()
Hajmo ponovo ..... ostavimo serijat po strani ako vas toliko boli iako niste u pravu po pitanju istog.... vec sam rekao da serijat zenu stiti bolje nego bilo koje drugo pravo .... eto pade mi na pamet Freud .... relevantan naucnik koji isto tako jednostavno objasnjava razliku M/Z ...
i nemoj mi pominjati tu Jasminku ima tih slucajeva puno vise da bi se kacili samo za njen slucaj ..... medijski exponirana iz nekog drugog razloga sto zapravo i nema veze sa zlostavljanjem nego politickom orijentacijom njenog muza .... daklem....![]()
slucaj dr.jasminke sam navela jer je aktuelan.. sta, hoces da ti navedem slucaj poznanice, kojoj vlastita majka nakon sto je muz isprebija kaze: sine, to je njegovo pravo, on je glava porodice, vrati mu se, ja ti ne dam kod mene da ostanes ?!?!??!? ne znam jel gori taj njen muz ili majka kretenusa...
a freud je bas zene "volio", bas me cudi sto njega navodis..."ko mijesa malter a ko drzi visak"
Poguraj auto, kupi dragom cvijece, iscjepaj drva, placaj racune, uplati mu beauty treatment.... radi nesto!!! Ili muci zeno dok cojek govori
dabogda ti zena imala posao, a ti ne, i dabogda te ona izdrzavala...
pa da vidim kako onda serijat pali tu i ko je glava porodice, ko radi, placa a kome se placa... ah znam.. imam i takvih primjera u svojoj okolini.. onda muz tuce zenu jer je bolja od njega..
radila ne radila, slusala ne slusala, sipka ti ne gine...
sine dragi, sreca tvoja pa nema ovdje vjernika koji stvarno poznaju serijatsko pravo, da ti neke stvari objasne
u ovo ne ukljucujem vehabije jer se sa istima ne druzim niti kontaktiram...
to sto si pozelenio slova, poenta nije bila da ostane kod majke, nego da i majka kretenusa smatra da je ok da joj neki idiot dijete bez razloga tuce.. moja majka bi mene u tom slucaju primila.. nije me ona radjala da me neki kompleksas ubije jer mu supa nije dovoljno slana
-
Pearl
zastiti je udarcima od same sebe.. fino rece covjekReina wrote:pa kad neko ovako nesto napise ne vjerujem da je ikad ista zeni nazao uradio niti da bi ikad i uradio....urbanagerila wrote:....zena je po meni slabije, njeznije, suptilnije, ranjivije bice, zena je cvijet koji nekad treba zastititi i od same sebe.
-
urbanagerila
Nisam niti cu !!!Reina wrote:pa kad neko ovako nesto napise ne vjerujem da je ikad ista zeni nazao uradio niti da bi ikad i uradio....urbanagerila wrote:....zena je po meni slabije, njeznije, suptilnije, ranjivije bice, zena je cvijet koji nekad treba zastititi i od same sebe.
- nebojeplavo
Iste zelje i od mene, i dodajem mu zelju da se u sljedecem zivotu rodi kao zensko, pa da ga svako malo "prevaspitavaju"BHG wrote:podpisujem!Pearl wrote:ahhaaaaa.. sad mi je sve jasnourbanagerila wrote:@fair
na kojem nivou je ova "diskusija" ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
selam i svako dobro..
selam i iste zelje i od mene...
-
Pearl
koje prica samo kad mu se dozvoliA wrote:Ukrasno cvijeceurbanagerila wrote:Nisam niti cu !!!Reina wrote: pa kad neko ovako nesto napise ne vjerujem da je ikad ista zeni nazao uradio niti da bi ikad i uradio....Prije bi sebi ruku otkinuo ali to nema veze sa onim sto pricam ..... ja ne zelim od svoje zene da napravim dizacicu tegova, bacacicu kladiva .... moja svilena jos uvjek ne otvara sama vrata kad sam ja tu ali isto tako ne dovodi u pitanje odluke koje donosim iako joj se cine ne shvatljive i nelogicne ..... ona je moje cvijece i tako ce i ostati ...ali to nije tema nase danasnje emisije ....
ovo me podsjeti na knjigu" pleme spiljskog medvjeda" .. i tamo zene pricaju samo kad ih muskarci dotaknu po ramenu.. a do tad samo klece i cekaju...
kod urbangerile vidimo napredak.. njegovo cvijece moze i da stoji dok ceka
Last edited by Pearl on 21/12/2006 12:50, edited 2 times in total.
-
urbanagerila
Eh te zene
Puno vas je a ja sam ne stignem ni procitati a vi nesto .... oustalom koliko ste se navile treba vas sve prebiti
Nego salu na stranu hajmo polako jedna po jedna rado cu vam objasniti i na kraju dokazati ovo sto tvrdim samo ako budete parlamentarne i dozvolite mi to .... daklem zene koja ce prvo ???? 
-
debela
evo da te oslobodim obaveze. meni ne moras nista objasnjavati, sve mi je savrseno jasno.urbanagerila wrote:Eh te zenePuno vas je a ja sam ne stignem ni procitati a vi nesto .... oustalom koliko ste se navile treba vas sve prebiti
Nego salu na stranu hajmo polako jedna po jedna rado cu vam objasniti i na kraju dokazati ovo sto tvrdim samo ako budete parlamentarne i dozvolite mi to .... daklem zene koja ce prvo ????
- Fair Life
Tebe je zaobisla samo evolucija jer ona je proces koji traje, a inkvizicija i renesansa nisu ni mogle... nisi im "vrsnjak".urbanagerila wrote:Mene su zaobisle i inkvizicija i renesansa i evolucija (onako hronoloski) ali tebe sine ni "superpower" nije niti ce dozvati pameti ..... ajmo malo o cinjenicama .... pusti mi se vrijedjanja kad nestane argumenata
-
urbanagerila
Eh sad objasni mi podebljano !!!Pearl wrote:aha, da promijenim onda kletvuurbanagerila wrote:Biseru moj, vidim ja da ti bas i ne znas puno o serijatu zato se ne upustaj o raspravu o necemu u sta nisi sigurna..... ovo zeleno je upravo i ispravno serijatski .... predpostavimo da jojje majka pruzila utociste kako bi se to odrazilo na odnose u njihovom braku??? Mora se znati "ko kosi a ko vodu nosi"Pearl wrote: serijat stiti zenu, naravno, ali ga kreteni koriste da bi zenu ponizili... ako se bojis Boga, znaci treba da se drzis serijata koji zenu vidi kao jednaku osobu.. tumacenje zensko-muzskih odnosa koje ti imas su, malo je reci, sovinisticki i nimalo u skladu s vjerom.. ali je to vec izmedju tebe i Boga, kojeg se eto, bojis![]()
a freud je bas zene "volio", bas me cudi sto njega navodis..."ko mijesa malter a ko drzi visak"
Poguraj auto, kupi dragom cvijece, iscjepaj drva, placaj racune, uplati mu beauty treatment.... radi nesto!!! Ili muci zeno dok cojek govori
:D
dabogda ti zena imala posao, a ti ne, i dabogda te ona izdrzavala...
pa da vidim kako onda serijat pali tu i ko je glava porodice, ko radi, placa a kome se placa... ah znam.. imam i takvih primjera u svojoj okolini.. onda muz tuce zenu jer je bolja od njega..![]()
![]()
radila ne radila, slusala ne slusala, sipka ti ne gine...
sine dragi, sreca tvoja pa nema ovdje vjernika koji stvarno poznaju serijatsko pravo, da ti neke stvari objasnene znam niti jednog vjernika koji svoju zenu udara, ni zato sto moze, ni zato sto hoce.. a ne znam u kom svijetu ti zivis pa smatras da je "normalno" da zena bude uzdrzavana , i da je musko glava porodice samo rado toga...
u ovo ne ukljucujem vehabije jer se sa istima ne druzim niti kontaktiram...
to sto si pozelenio slova, poenta nije bila da ostane kod majke, nego da i majka kretenusa smatra da je ok da joj neki idiot dijete bez razloga tuce.. moja majka bi mene u tom slucaju primila.. nije me ona radjala da me neki kompleksas ubije jer mu supa nije dovoljno slana
Serijat zenu ne stavlja u kucu !!! ALI pod uslovom da je njena primarna duznost ispunjena (briga o domu, djeci, muzu...) moze da bude i pilot borbenog aviona.... bez tog preduslova nazalost nece moci
-
urbanagerila
Ne govorim o kanarincu ...A wrote:Pik ja prvaurbanagerila wrote:Eh te zenePuno vas je a ja sam ne stignem ni procitati a vi nesto .... oustalom koliko ste se navile treba vas sve prebiti
Da li govoris o svojoj partnerici - djevojci ili zeni?moja svilena jos uvjek ne otvara sama vrata kad sam ja tu ali isto tako ne dovodi u pitanje odluke koje donosim iako joj se cine ne shvatljive i nelogicne ..... ona je moje cvijece i tako ce i ostati ...
Ako je odgovor DA, onda - da li je ona punoljetna, normalnog intelektualnog nivoa i bez vecih mentalnih zastoja u razvoju?
Hvala na odgovorima.
-
urbanagerila
Iste zelje i od mene, i dodajem mu zelju da se u sljedecem zivotu rodi kao zensko, pa da ga svako malo "prevaspitavaju"
[/quote]
Zao mi je sto cu te razocarati ali ne vjerujem u reinkarnaciju
Zao mi je sto cu te razocarati ali ne vjerujem u reinkarnaciju
-
urbanagerila
Zeneeeee vratite se
Sta cu ja bez vas
Kome da kazem??? Ko ce da me slusa ???
Evo obecavam necu vise 
-
crnjak
joj pa ti bi se bona odmah pobila znam ja tebePITARKA_SA wrote:poznajem jednog momka koji je bio pojam dobrote i finog momka
dok jednog dana nisam izasla sa njegovom djevojkom i cula neke stvari..ali ona je to sve pravdala sa recenicama tipa:ma nije me udario vec samo gurnuo..ma ja sam mu nesto s*ala pa je on samo odreagovao...
bila sam jako sretna kada sam cula da vise nisu skupa...sada je u sretnoj vezi..kolk'o ima takvih djevojaka koje jedan samar,smatraju bezazlenom stvari..
mogao bi me udariti,ali samo jednom.
nego arapi imaju jednu poslovicu jako zanimljivu kaze
''tuci zenu svaki dan ako ti neznas zasto ona sigurno zna''
e sad prije nego mi svo ovo zemskinje skoci za vrat da se odmah ogradim ja se licno s ovim ne slazem ponavljam ja se licno neslazem
samo su arapi jako zanimljiv narod to se mora priznati
-
Pearl
ja mislim da je @urbangerila u stvarnom zivotu jedan cool lik i da nas samo za*ebava, gdje zna da najviise boli...
u svakom slucaju, to mi je lakse da pomislim, nego da ima ljudi sa ovakvim razmisljanjem :d
ignorance is bliss, zato cemo mi da umremo u neznanju, kad je tvoja zivotna filozofija u pitanju
u svakom slucaju, to mi je lakse da pomislim, nego da ima ljudi sa ovakvim razmisljanjem :d
ignorance is bliss, zato cemo mi da umremo u neznanju, kad je tvoja zivotna filozofija u pitanju
- dacina_curica
Gerilice dobro dosao u 13. vijek!!!!!!! Cuuuuj pod uslovom.....CCC......urbanagerila wrote: Serijat zenu ne stavlja u kucu !!! ALI pod uslovom da je njena primarna duznost ispunjena (briga o domu, djeci, muzu...) moze da bude i pilot borbenog aviona.... bez tog preduslova nazalost nece mociUostalom malo gubim zivce objasnjavati svima vama svoje stavove .... imate pravo zivjeti u svojim ubjedjenjima isto kao i ja ....ali da ste u zabludi sto jes jes
P.S. Nadam se da si se zahebavao sa tom gore izjavom (a sve nesto kontam da nisi)........
-
debela
cime te je obrlatio pa hoces da mislis da je to takoPearl wrote:ja mislim da je @urbangerila u stvarnom zivotu jedan cool lik i da nas samo za*ebava, gdje zna da najviise boli...